-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
Chaser #37106 üzenetére
Hát most érte el a 12 órát
Amúgy meg 1-2 felmelegszik, mert nem volt elég nagy a légáram a h ázban. Miután feltekertem, nem melegszik 64 fok fölé. Sőt, azt sem tartósan éri el. 2 venti fúj be és 1 szív ki, szóval na. Elégedett vagyok most így a konfiggal, pedig már ventilátort akartam cserélni.
-
chopin42
őstag
válasz
Chaser #36203 üzenetére
Azokat nem próbáltam, de az általam próbált p14 lett tesztelve a silent wings 3 ellen, és kb partiban volt vele (a high speed verzióval), talán a sw3 kicsit jobb volt, 3x áron. A pure wings gyengébb ezektől (valóságban nem sokkal, de hangosabb, reviewek alapján), szóval sanszos, hogy a kaze flex is megteszi, ha az nálad jól teljesít. Azt vettem észre, hogy nincsenek hatalmas különbségek a ventik között, zaj-teljesítményben lehetnek nagyobbak, de azonos zajnál kb 2-3fok max. 1000 körül mindent hallani. Nálam tele van rakva az entho pro, de úgy vettem észre, hogy ha 2 befújó venti és 1 kifújó vs 2be 2ki (felső a cpu hűtő mögött, ha nálad lehet olyan) között nincs sok különbség, kb 1-2 fok, vagy kevesebb zaj. A 3v1 felállásban is segíthet a felső, talán úgy halkabb lehet a komplett gép, mivel kevésbé kell járatni a ventiket, illetve nálam így kevésbé hullik be a por. De szerintem a 3 be 1 ki is elég lesz, lényeges különbség nincs.
(#36215) Balazska90 a cpunak 55 fok normál 70 fok stressz mióta sok? Mellesleg a házad egy zárt előlapos fos. Azon nem segít a több befújó, mivel le van fojtva, csak oldalt kapnak valami levegőt, az meg nem sok. Cseréld perforált elejűre, akkor 800 rpm is elég, valamint a fos hűtéses armort feszeld alul.
-
Balazska90
tag
-
Balazska90
tag
válasz
Chaser #36203 üzenetére
A CPU nem melegszik nagyon, van egy hatalmas bordám rajta. A VGA igen, de nem szeretem piszkálni. Működik az alulfeszelés, már próbálgattam, valóban kevesebb úgy a fok, de úgy szeretném hűvösebben tartani hogy a szellőzést fejlesztem.
Lehet paranoiás vagyok kicsit és nem nagyon árt a kártyának a feszültséggel való babrálás, de én nem szeretem piszkálni... -
Bodz
nagyúr
válasz
Chaser #36193 üzenetére
Nem feltétlen csak a leghitványabbaknak. De ugye ez szubjektív is. Van akit a magasabb frekvenciás zajok zavarnak, van akit a motor búgás, stb, stb.
Az inkább a "művészet", hogy alacsony fordulaton is legyen értékelhető légszállítása valaminek. Ami ugye nem árt hogy át legyen szellőztetve rendesen a ház. -
szasanyi
félisten
válasz
Chaser #36173 üzenetére
Nálam elől 2db Scythe SY1225SL12M-CJP venti megy ~1000f/min sebességgel.(pontosan ezt a típust úgy tudom külön nem lehet kapni) Ez valóban olyan halk, hogy csak közelhajolva hallom. A CPU hűtő közepén (FUMA) van egy be! quite Silent Wings2 és az valóban csak 600f/min fordulaton hangtalan, utána nő ahogy terhelésre a lap emeli a fordulatát - de még 1200f/min forsulaton sem olyan hangos mint a visszaküldött Noctua-k 1000f/min esetén (ráadásul azokat hiába szabályoztm le 5V-ra akkor is hangosabbak maradtak).
Shkiz0: a jelenlegi ventik cseréje azért szükséges, mert a P350X eleje többnyire zárt, úgy a ventik légszállítása nem elégséges (most levett előlappal használom de így ronda). SW3 8000-on elegendőszívóerőt tudna kifejteni és megfelelő levegőt betolni?
-
chopin42
őstag
válasz
Chaser #36163 üzenetére
Ha már szidod a maqrketingeseket, ezek a redux verziók a régebbi noctua ventik újra kiadva, dierkt olcsósított, tartozékmentes verziókként. Minőségi cuccok (elvileg), igényes csomagolás, de csak 4 csavar. Összehasonlításképp az nf-a 12x25-höz járt gumikeret, gumisarok, csavar, gumicsavar, 5v ellenállás, y kábel, hosszabbító kábel. Ezek járnak elvileg a fosbarna és chromax ventikhez is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Chaser #36148 üzenetére
Ha tetszik a Kaze Flex, akkor azt vegyél!
Persze lehet házba szerelve azért hangosabb lesz, vagy csak más jellegű zaj. Szerencsére ki tudod próbálni. Ha nagyon a csendre mész elég lehet a 800-as is, de én inkább az 1200-ast venném, legyen tartalék szükség esetére.
Felülre nem feltétlen kell venti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged