-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
-
deathtania
senior tag
válasz
szasanyi #36519 üzenetére
Sajnos lejárt a szerkesztési idő...
Update: Lekaptam a ház elejét, és felmerült, hogy előre lehet, hogy inkább 2 db 14 cm-es Prisma AL-14-et tennék, és hátra 1db 12 cm-eset. Ez elvileg halkabb is egy picivel, de a légszállítása nagyobb.Update 2: Pl egy ilyesmi kábellel kötnék rá 2 db-ot.
-
deathtania
senior tag
válasz
szasanyi #36519 üzenetére
A Gigabyte oldalán néztem ki eredendően, amikor az RGB Fusion kompatibilis ventilátorokat nézegettem. A lapon 2db 4 tüskés sysfan van, viszont a leírása alapján: "Kezeli a nagy áramfelvételű ventilátorokat túláramvédelemmel ellátott érintkezőin (akár 24W(2Ax12V)!"
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha egy Y csatival az egyiket megosztanám, és oda kötnék 2 db-ot. A másikra meg csak 1-et.Igaz, hogy "hangosabb", viszont több levegőt is szállít, ahogy nézem.
SP120 RGB - 52 CFM -> 88 m3/h
Prisma AL-12 - 85.71 CFM -> 145,62 m3/hAz RGB vezérlő terén van 2 db D_LED vezérlő a lapon, viszont az egyik értékelő videó tanúsága szerint sorba lehet a ventiket kötni, így a Gigabyte RGB Fusion 2.0 appjából lehet vezérelni.
-
deathtania
senior tag
válasz
szasanyi #36513 üzenetére
Még egy versenyző felmerült idő közben: Fractal Design Prisma AL-12
Ezzel esetleg van tapasztalat? Vélemény? Van belőle is 3-as pack, és ezt a lapomra is simán rá tudnám kötni, mindenféle plusz csati nélkül is, onnan irányítható. -
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi #36405 üzenetére
Most már van első kézből tapasztalat: baromi jól néz ki, hasonló mint a Corsair LL120 (csak sokkal olcsóbb). Sajnos a minősége viszont nem ellenőrzött, így a 4db ventiből csak 2 működik jkifogástalanul 1 csak köuzépen világít míg az utolós egyáltalán nem világít. A vezérlő egység 8 venticsatlakozójából csupán 3 vezérli teljeskörűen a LED-eket és a fordulatot is. Ezért megy is vissza gariba.
Zajszint: 4 sebesség (fiordulatszám nem ismert) ahol az első kimondottan halk, a 2. alig hallható, a 3. hallható de talán még nem zavaró (bár ez egyénfüggő) a 4 nekem hangos (és szükségtelen is, akkor "huzatot" kelt. ~15k-s árával igen jó vétel ha egy hibátlan darabot kap az ember. Így kissé szíván... különösen a PCX gariztatást ismerve. -
- = Zk = -
félisten
válasz
szasanyi #36279 üzenetére
ár: mindegy.. legyen egy tól-ig, majd döntök
zajszint: régebben egy AF140 volt a gépben... most is csak azért nem veszek olyat, mert már volt, és hazapostáztam... gondoltamm ost akkor meglesek mást.. ha nem, akkor lesz megint egy AF140..annak pl nem volt zavaró a hangja max-közel max sebeségen....
nem tudom, ez a bequiet féle pure/silentwings és tsai milyenek e célra.. Noctuán is gondolkodtam.. a lényeg, hogy fekete legyen.. -
Morris
veterán
válasz
szasanyi #36249 üzenetére
Ráraktam ezt a cpu bordára (thermalright true spirit 120m bw) és meg is rendeltem a következőt.
1500 a max fordulata de még ott sem hangos.
800 rpm-re állítottam be. Gyakorlatilag nem hallom.
Nem tudom mennyire másabb mint a proci gyári 12-es ventije de az jóval hangosabb max fordulaton. -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #36185 üzenetére
hallod, majdnem elröhögtem magam
az első táp amit pár hete vettem:
seasonic focus gold 450 - úgy kerregett a ventije mint egy traktornak
oké, előfordul, következő táp:seasonic focus plus 550 - ennek csak "enyhén" kerregett a ventije, de félpasszív módban elvitte a gépet, illetve elvitte volna, ha nem búgatja szét az 590-et, olyan cw-t produkált, mintha beépített hdd lenne a vga-ban...
az én pofám égett, hogy a második raás sz@rt is vissza kell vinnem
vettem egy alig több mint 10e ft-os evga-t:
a venti nem kerreg
nem búgatja szét a vga-t
erős szélzaja vana ventinek, ez a bűne
most vettem egy drágábbat, az már tud félpasszív módot és full modu, de csak pár ezerrel drágább
sajnos nem viszi a gépet teljesen passzív módban, ventije ennek is nagy szélzajt produkál - nekem nagy -, de ezzel sem játszik hdd-t a vga
és ami a legjobb, két fogyasztásmérővel mértem a gépet, a kis evga bron, a focus gold, de nagyon érdekes, a fogyasztásmérők ugyanannyit mérnek, és az egyik trms mérő energy voltcraft
szóval nenekem' és pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
( : -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #36178 üzenetére
ezek a drágaszágok' futottak be tegnap, 5-600-ig egyáltalán nem hallom közvetlenül fülem melett sem, 800-nál már van zélzaj, de levegőt is szépen tolja, még az 1200-es verziót néztem ami a hűtőn van
6-700-on ideális esetben kvázi hangtalanul megoldják a hűtést
csak újfent a táppal opok', még csak a negyediknél tartokszerk:
filléres' házikó, de teljesen perforált elöl, nincs 5,25-ös hely sem, ha belül csendes a gép akkor hangszigetelés lényegtelen
remélem gyakorlatban is beválik a matek -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #36161 üzenetére
lehet van benne valami, csak rá kell nézni a marketinges okosfejire'
Bodz
kb azonos áron ki lehetne hozni őket, illetve noctua valamivel drágább lenne, de a flexekhez van "hangtompító" sarok gumi és jutott molex-3 pin átalakító is
tud dc-t, nincsen több csati
2db 4 pin van, egyik a cpu-é, másikat vga - azt is 12-essel akarom hűteni, gyári ventiket garvesztés nélkül fél perc kivenni - és hátsó ház venti kapja splitterrel , lehet a frontokhoz is veszek, bár molex van elég, mehetnek onnan is
gb b450m s2h, kemény lap ( : de bőven jó, zen 2700 allcore 3,7-en 1,1v-on stabil benne, vga 590 nitro+ némi under clock és under volt mellett, ezeket kell megoldania a háznak, lehetőleg hangtalanulszerk:
vana házhoz 2db 12-es 1200-es venti, megnézem őket, hátha használhatóak valamire, de nincs nálam semmi hack' készlet, 5v-on még lehet jók is lennének pl a vga alá -
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #36143 üzenetére
Köszönöm! Ez már off, de bepróbálkoznék: Phanteks Eclipse P600s ventilátorai: elől 2db, hátul 1db 14cm-es 3 pin. A ház ventikről több adatot, a ház honlapról nem tudok kibányászni, vagy vak vagyok. Szerintem valami ilyesmi: PH-F140SP Case Fan (Speed:1200±250rpm, Max Airflow: 82.1CFM, Acoustical Noise: 19 dB(A), Static Pressure: 1.33mmH2O) venti lehet a házban.
* Szóval kellhet / mikor kell előre 3db 14cm-es venti?
* Jobb és halkabb hűtési teljesítményt érhetek el, ha a gyári 3 pines hűtőt (minek feltételezett paramétereit fent írtam) lecserélem Noctua NF-A14 PWM hűtőkre (Rotational speed (+/- 10%): 1500RPM, Rotational speed with L.N.A. (+/- 10%):1200 RPM, Min. rotational speed (PWM, +/-20%):300 RPM, Airflow:140,2 m³/h, Airflow with L.N.A.:115,5 m³/h, Acoustical noise:24,6 dB(A), Acoustical noise with L.N.A.:19,2 dB(A), Static pressure:2,08 mm H₂O, Static pressure with L.N.A.:1,51 mm H₂O)
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #36129 üzenetére
Vásárlandó (most vásárlás alatt lévő) Phanteks Eclipse P600s ház ventilátorainak cseréjében gondolkodom, nincs tapasztalat, csak kérdés: megéri-e a csend és a szabályozhatóság a Phateks ház gyári ventilátorainak cseréjét?
Fentebb és privátban is már kaptam segítséget / tanácsokat, amit köszönök, de továbbra sem tudok dönteni, tapasztalat hiányában. -
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #36124 üzenetére
Fentiek helyett házhűtőnek Noctua NF-A14 PWM javasolt?
* Rotational speed (+/- 10%) 1500 RPM
* Rotational speed with L.N.A. (+/- 10%) 1200 RPM
* Min. rotational speed (PWM, +/-20%) 300 RPM
* Airflow 140,2 m³/h
* Acoustical noise 24,6 dB(A)
* Acoustical noise with L.N.A. 19,2 dB(A)
-
Bodz
nagyúr
válasz
szasanyi #36103 üzenetére
Bár így működne... Mint már említettem mostanában rengeteg ventit elfogyasztottam. Roppant tanulságos kaland. Összetett dolog ez sajnos. Pl az Arctic P14 a Phanteks P300-ban tök csendes volt, de nagyon nem működik a PB500-ban.
Kíváncsi leszek mit mutat nálad. Nagyon régen volt nekem Noctua P14 (nem a redux), nem egy kellemes emlék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest