- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
őstag
válasz
Grave_444 #44775 üzenetére
Nekem is D15S van(a sima, nem a fekete), Meshify 2 házban(fém oldallapos) 100cm-re a fülemtől a ház eleje, teljesen csend van a szobában, 40% 700rpm-en már azért hallható hogy megy, 600-650rpm-en mondható hangtalannak.
Idle 22%-on 385rpm-en teljesen csendben van(szvsz csak is azért csendes a NF-A15 HS-PWM mert beljebb van a ház elejétől, intake-nek én nem használnám, mert oda hangos. Mármint nem a szélzaj, hanem a többi hang, motor, csapágy, lapát rezonancia)
Mondjuk nyáron ha nyitva van az ablak, az teljesen más tészta mivel az utcáról a zajok elnyomják.
-
Land
veterán
válasz
Grave_444 #44574 üzenetére
PWM-ben 1000-en mennek, bármire állítom. DC-n lehet állítani a fordulatszámon, de a bal oszlopban akkor nem hőmérséklet van, hanem feszültség (V). Annál is tudod a számaidnak megfelelő értékeket?
Amúgy valóban picit hangosak már 675-ös fordulatszámon. Ez az alapértelmezett fordulatszámuk simán rádugva, állítgatás nélkül.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Grave_444 #44309 üzenetére
Már egy sys fan csatlakozóra egyet? Mert lehet egyenlőre maradok az egyesével rádugom dologban van kb 6db sys fan csatlakozásom az elsőket meg külön hasonlóra hangolom bár ugye annyi kis különbség van ,hogy egy be quiet meg két noctua van elől picit más fordulattal meg légszállítással.
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Grave_444 #44301 üzenetére
Hát lehet maradok a régi megoldásnál mivel van bőven sys fan csatlakozó a lapon hosszabbítóval minden ventilátort külön portra rakok a vezetékeket úgy is el lehet rejteni nem sok vizet zavarnak aztán bios-ban meg mindet mutatni fogja külön külön.Aztán majd meglátjuk tovább.-
-
válasz
Grave_444 #43850 üzenetére
Mondjuk én személy szerint olyan gépházat már nem is vennék saját részre, ahol 140-es ventit nem lehet előre és hátulra beszerelni. Az első eset már nagyon gyakorinak mondható, az utóbbi még annyira nem. Sokáig a BQ 500DX-et nézegettem, de végülis az 5,25" bayek miatt a Phanteks Enthoo Pro lett a nyerő.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Grave_444 #43630 üzenetére
Majd kipróbálom, de nem látok a bios-ban ilyen opciót!
Beraktam egy hw-es potis szabályozót, de mielőtt veszek egy 90-es ventilátort, az előtt gondoltam rá, hogy leszedem a gyári intelről a ventillátort, nyomtatok hozzá egy felfogató keretet a bordához, és kipróbálom, mit tud!?
Nyáron lesz majd érdekes!? -
Wasquez
senior tag
válasz
Grave_444 #43628 üzenetére
Azért kérdeztem, mert csak pwm beállítási lehetőséget látok a q-fan opcióban, ezért kérdeztem, hogy akkor nem is kísérletezek vele.
Mondjuk elég gáz, hogy miért spórolják ki ezt az opciót, egy rakat ilyen ventilátorom van még. Nem lett volna nagy ügy a kompatibilitás megóvása érdekében! -
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43592 üzenetére
Igazából nekem számítana, hogy milyen táp megy bele? Gondolom molex-ről is a fix 12V-ot kapná és ugyanúgy nem lenne szabályzás.
Molexet szoktam használni, mert az stabilabbnak tűnik összedugva.
Valószínűleg ugyan úgy nem lenne szabályozás.
(Teljesítmény szempontjából nem számítana. SATA max 54W, Molex max 130W.) -
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43587 üzenetére
Túltárgyaltuk szerintem, bár arra továbbra sem kaptam választ miért nem működik az FH-07, ha be van kötve rendesen Sata tápra.
Szerintem azért nem megy szabályozva, mert SATA csatival megkapja az összes kimenet a 12V-t és várja a PWM jelet (az impulzust, ami DC módban nincs). Ha nem kötsz rá SATA tápot, akkor meg az elektronika azt a feszt adja tovább, ami a lapról megy.
Elvileg ez tud kezelni 3pin-es hűtőket normálisan, ezzel még lehet teszek egy próbát. [link]
Akkor nem kell gépet bontanom és kukázni belőle a ventit.
Azt írja a hirdetésben, hogy molexről kap áramot, de a képen SATA csati van.
Szerintem nem biztos, hogy működni fog. -
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43585 üzenetére
Igen, csak 2 képes DC vezérlésre. Én is erre gondoltam, van 2db fan hubom, 3-3db ventit bekötnék a két csatlakozóra és azt tudom ugyanúgy vezérelni, mint eddig.
Szerintem ez a járható út.CPU venti 7V-8V körül megfogja a proci hőjé terhelés alatt? Ha igen, akkor még az akasa "ellenálása" is megoldás 1k-ért.
(Én annak idején azért vásároltam tartalékba 1-2 Zalman ventiszabályzót, hogy az ilyen helyzeteket elkerüljem. Főként amikor már szépen el vannak vezetve a kábelek és bontogatni kell, ilyen dolgok miatt. Egyetértek, nagyon bosszantó tud lenni.)
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43583 üzenetére
A Jonsbo D31 Mesh házban az előlapi panel sajnos nem opció. Pedig megoldás lenne egy ilyen: pl Akasa: AK-FC-08BKV2, ~14k
Így nem egyszerű a helyzet.Ha jól látom, akkor az Asus Tuf B660M-E D4-en 4db 4pines venti kiállás van, amiből csak 2 képes DC vezérlésre?!
Ha igen, akkor én arról a 2db DC vezéreltről üzemeltetném a 3 pines ventiket. A CPU hűtőt pedig bekötném PWM-re. (De nem biztos, hogy az általad leírtakból jól értettem a jelenlegi helyzetet.)
szerk: Ja, látom, hogy a CPU hűtőventid is 3 pines. Akkor azt célszerű 4 pinesre cserélni és PWM-re kötni. Talán ez a legegyszerűbb megoldás.
-
geckowize
őstag
válasz
Grave_444 #43576 üzenetére
Azt értem, hogy erősebb, de akkor miért ugyanúgy 65W a TDP-je, mint az előző i5-10400F-emnek, amivel semmi gond nem volt, sőt, 60°C fölé soha nem ment.
Egyébként platformváltásnál AMD Ryzen 7 5800X3D-n (105W TDP) gondolkoztam, akkor annál mégjobban kijött volna a gyengén hűtőtt házam?
-
geckowize
őstag
válasz
Grave_444 #43563 üzenetére
Kartyarol nem tudok nyilatkozni, mert a procival egyutt volt beszerelve. Hot spot maxnak a 84 °C valoban kicsit aggaszto. Nezek majd teszteket, milyen homersekleteket kene produkalnia.
Gephaz csere nem opcio, egyreszt, mert az elmult 6,5 evben sosem volt problema vele (ilyen melegedesi sem), valamint azert sem, mert ez a proci upgrade (i5-10400F->i7-10700F) "budget" megoldasnak indult teljes platform csere helyett, csak hogy rendesen ki legyen hajtva a 4070.
Kiprobalom az Arctic MX-4-gyel ma, lefenykepezem mielott rarakom a hutot, hogy szerintetek jol pasztazok-e, mert mar abban is ketelkedem...
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43568 üzenetére
Értem, tehát az alaplapon lévők is maxon üvöltöttek, plusz molexről is a legnagyobb fordulaton üzemeltek.
Komplexebb volt a helyzet. Amik az alaplapon voltak, nem kapták meg a szükséges feszültségeket. A hőmérséklet alapú szabályozás halott volt. A CPU venti max fordulata 1200 RPM, a házventié, pedig 1400 RPM maxon. Ezért hagytam a lapon, manuálban, maxon.Szerencsére ez egy olyan konfig volt, amiben nem volt magas fordulatú és hangos venti. Csak sok.
Régen sokszor kötöttem molexre őket, de kis módosítással fix 5V vagy 7V-ra, ezáltal ugyan fix fordulaton üzemeltek, de legalább halkabban.
Ez is jó megoldás. (Megelőztél ezzel a javaslattal.
) Arra kell figyelni ez esetben, hogy vannak nagyon gyenge minőségű gyári ellenállások. Láttam olyat, hogy a 105C zsugorzső megadta magát, olyan forró volt az ellenállás. Ez egy gyári készre szerelt kábel volt.
Amúgy ha értesz hozzá is kiszámolod semmi baja nem lesz egy 2A-es csatlakozónak 4-5 ventilátortól sem, hiszen jó eséllyel félig sincs terhelve.
Ez attól függ, hogy milyen az áramkör. Nyilván pl 0,2A ventik esetén matematikailag nem lenne gond. (Szerintem nagyon ritka esetben indokolt 1 venti kiállásra kettőnél több ventit kötni.)
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Grave_444 #43527 üzenetére
Kicsit régies szemlélettel, én azt veszem alapul, hogy egy alaplapi FAN csatlakozóra max 2db ventit célszerű kötni "hűtőbordás megoldás" nélkül. Nyilván függ a venti felvett max áramától, de a 2db nálam a max. Minden egyéb opciónál, a Zalman régi nézőpontját követem, amit ennél az 1000 éves technológiánál is használt, vagy a Zalman fan mate 2-nél. Az utóbbinál szintén hűtőborda van a szabályzón, így max 6W-os terhelésig ajánl a gyártó.
A minap volt nálam egy használt MSI Gaming lap. Korábban tele volt pakolva ventikkel az összes alaplapi csatlakozó. Össze-vissza szabályzott, mindegy volt, hogy PWM, vagy DC. A vége az lett, hogy a lapon összesen 2 db ventit hagytam rajta. A CPU-t és egy CH FAN-t. Mind kettőt max fordulatra állítva. A többi ventit rátettem a tápra, molex csatlakozóra kötve.
-
geckowize
őstag
válasz
Grave_444 #43548 üzenetére
Az alaplapom guide-ja szerint a csatlakozók max áramerőssége 1 A, a max teljesítménye pedig 12 W.
Tápra kötni nem szeretnék sata/molexszel, mert azt nem tudom FanControllal szabályozni. Vagy tévedek? Sry, nem volt még hubom, csak tápra kötött, felszálló repülőgép hangját überelő ventivel találkoztam, ezért ellenkezek ilyennel.
-
geckowize
őstag
válasz
Grave_444 #43539 üzenetére
Egy megoldás, ami eszembejutott:
1 ) Aerocool Dead Silent 14-eket bekötöm az AIO_PUMP-ra, mert úgysem kell neki Q-Fan Control, tekintve hogy nem PWM-esek (?)
2) Scythe Kaze Flex-et átrakom CHA_FAN2-re
3) CHA_FAN1-re Y elosztóval mehet 2 x 14-es új PWM venti - erre kérhetek ajánlást?
-
Zamma
őstag
-
blp85
senior tag
válasz
Grave_444 #43524 üzenetére
Én személy szerint, terheléstől függetlenül maximum 4 ventilátort kötnék rá a lapra, a 6 db-ot inkább külön SATA tápos ventilátor HUB-ra kötném (ott is az egyik aljzatba kötött ventilátor alapján tudod szabályozni).
Asrock B660M-HDV gondolom erre az alaplapra kötnéd, a csatlakozóinak ezek az adatai:
• 1 x CPU Fan Connector (4-pin) * The CPU Fan Connector supports the CPU fan of maximum 1A (12W) fan power.
• 1 x CPU/Water Pump Fan Connector (4-pin) (Smart Fan Speed Control) * The CPU/Water Pump Fan supports the water cooler fan of maximum 2A (24W) fan power.
• 2 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control) * The Chassis/Water Pump Fan supports the water cooler fan of maximum 2A (24W) fan power. * CPU_FAN2/WP and CHA_FAN1~2/WP can auto detect if 3-pin or 4-pin fan is in use.A ventilátor BL047:
Áramfogyasztás (A)0.3
Biztonsági áram (A)0.3
Bemeneti teljesítmény (W)3.6Én inkább HUB-ra kötném (1A, 12V-ra semmiképpen sem), mivel a maximumból indulnék ki, mert bevallom nem tudom, hogy bekapcsoláskor felpörgeti e őket a rendszer maximum közelébe.
-
TMaX
csendes tag
válasz
Grave_444 #43482 üzenetére
valamit félreértettél az idle hotspot nem 70 fok az 37 fok(gpu mag) a hotspot meg olyan 45 fok körül lehet. A 70 fok hotspot azért jön össze mert ha terhelés miatt felmegy addig a hőfok akkor az alap beállítás szerint a vga ventik csak 63 foknál indulnak be addig passzívan hűt a vga borda nem forognak a ventik.
Ezelőtti kártyám egy 2060 super volt annak még magasabb hőm. értékei voltak terhelve 74 fok körüli hotspottal és köszöni szépen így 4 év után is vígan teljesít az új tulajnál, szóval a 70 fok körüli hotspot tökéletesen jó bárki bármit is ír. De szerintem ez már inkább a vga topikba tartozik picit OFF téma itt. -
Speedy007
őstag
válasz
Grave_444 #43227 üzenetére
Egyenlőre nincsen 2-3 évvel ezelőtti divatot szeretném "meglovagolni" sleeper gamer pc-t akarok építeni. Semmi gondom nincsen a jelenlegi házzal csak egyszerűen tetszik ez a rész és kedvet kaptam rá. De ideális házat egyenlőre nem találtam ha van is nem postázzák vagy túl van árazva. Addig meg informálódok a ventillátorokról.
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43195 üzenetére
Ez már off itt némileg, ha érdekes a cpu hűtés/léghűtés topikban folytassuk szerintem...
A nagy blokkodat sajnos a 2 db BQ venti nem képes hatékonyan átfújni, a házadban/vga-n elég kell hogy legyen a légáram, azt nem piszkálnám én sem.
Nekem Scythe Mugen hútőm van - ami nagyon hasonló a tiédhez - és 2 db NF-A12x25 ventivel is 900-nál már erölködik és érezhetően hangosodik a lamellák miatt. Ismerve az elképzelésedet ez az irány szerintem nem fog neked hangban bejönni...Sajnos procihűtőt BQ-ba viszont nem tudok ajánlani, azt már korábban átbeszéltük...
Az ikertornyos kivitelű hűtőkhöz - amik jóval halkabbak mint az egybe nagy blokkúak - viszont jól fognak passzolni a mostani vetieid is...
Ha jól tudom a full fekete verziók jönnek be nálad, nézz rá erre: ID-Cooling SE-207-XT, vagy drágábban a Deepcool AK620 Zero Dark-ra.
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43189 üzenetére
Én kipróbálnám mindkettőt mindkét módban, de sanszos hogy a 3 pin a DC-t, a 4 meg a PWM-et fogja szeretni...
Viszont hogy honnan szív vagy hová fúj az bizony sokat azámít!
Leginkább nem is dB-ben hanem a hang karakterisztikájában, tónusában vannak eltérések, nem mindegy hogy szűrő/grill/perforáción/lamellán át mozok át a levegő...GN egyik friss tesztjében is van erről szó [link], érdemes megnézni ezt a 2 percet, a venti ugyanaz, mégis elég komolyak a különbségek!
-
válasz
Grave_444 #43044 üzenetére
Én nagyon szeretem a prémium cuccokat, de ez már szerintem is sok(kk).
Egy új AIO-t valószínűleg ki fogok próbálni, de hogy nem ezzel a ventivel töltöm fel a házat, az szinte boritékolható
Ráaadásul a tavaszi bemutató óta szerintem én voltam azon kevesek egyike aki nagyon várta ezeket, hogy megérkezzenek kis hazánkba.. Most nem őszinte a mosolyom
-
Speedy007
őstag
válasz
Grave_444 #43038 üzenetére
én ha nem muszáj nem forraszgatok, kábel kötegelővel meg szigetelő szalaggal oda rögzítettem a ventillátor oldalához a kábelköteget biztos ami biztos és felszereltem mivel (tudom tegnap este volt szó róla) de mivel papíron "gyengébb" ventillátor került be a tápba így a műanyag terelő lemezt se szereltem rá a ventillátorra ami a másikon gyárilag rajta volt had szellőzön kellően át a táp.
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43013 üzenetére
Értékelem az őszinteséged, eddigi írásaidból, érvelésedből kb. erre számítottam amit kifejtettél.
Abszolút ismert hogy képben vagy, nem azért írom az érveimet.Visszatérve a fő kérdésedre:
Pure Wings 2 14cm ~800rpm vs Silent Wings 4 14cm ~800rpm a jobb?
Sajnos nem tudom ki fog tudni erre érdemben válaszolni, mert eléggé speciális... Szerintem vedd meg (pláne hogy beszéltük már azt is hogy neked pusziért vannak az ilyen apróságok) és gyarapítsd a tudást, én is kíváncsian várom mi lesz a tapasztalatod, jobbat nem tudok mondani.Egyébként én is csendpárti vagyok, de ezt már korábban kibeszéltük...
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43009 üzenetére
Pure Wings 2 14cm ~800rpm vs Silent Wings 4 14cm ~800rpm a jobb?
Attól tartok hogy 7000-7500 Ft kiadás mellett nem jön majd annyira az AHA! DE JÓ! érzés...
Tudom hogy te BQ vonalon mozogsz, a 140-es ventiket sem nagyon akarod elengedni...
Legjobb pénztárcabarát ötletem 5000 Ft-ért - ha már nem akarsz 120-as ventit - az Endorfy (korábban SilentiumPC) Fluctus 140 (az ARGB verzió picit jobb, de drágább, 7000 Ft) -
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43009 üzenetére
Bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy 120-as halkabb tud lenni egy minőségi 140mm-es hűtőnél. Lehet, hogy több levegőt tud szállítani, cserébe hangosabb lesz.
Ez pont fordítva van, a 140-esek jobbak lennének papíron, de sajnos hangosak és így ez az erő különbözet nem igazán jön ki...Másrészről amit 120-ra méreteztek arra a 140 nem telitalálat, mert biztos hogy veszít a hatékonyságból.
Egy kivétel mégis van, modderek használnak tölcséres szűkítőt ami 140-ről alakít át 120-ra. Ha az elég hosszú (tehát nem 1 cm mély) akkor úgy hozhat valamit a konyhára...
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #43006 üzenetére
Szerintem ne így nézd, az a kérdés inkább hogy egy relatív alacsony fordulaton hatékonyabb-e annyira hogy halk is maradjon és hozzon is a konyhára.
Amúgy nem gondolom hogy annyit hoz egy 120-as blokkra rakott 140-es venti a teljesítményen, én maradnék a 120-asoknál.Sok venti 600 RPM körül igen gyatrán dolgozik, 750-800-tól jön meg igazán a teljesítménye. Ebben a tartományban a legjobb az új Mobius 120 OC (ami nem nagyon kapható még), utána a T30.
Ezek után vegyes a kép, Mobius 120, XPG Vento, P12 Max és végül a Silent Wings Pro 4 kb. egy szintet hoz. Azért hagytam a végére a Silent Wings Pro 4-et, mert az 800 RPM alatt mindtől gyengébb. -
Itachi82
aktív tag
válasz
Grave_444 #42861 üzenetére
Nem szél zajról beszéltem.
1500 RPM-nél jön meg a hangja.
Arúkereső-ről más véleménye:
A gyári FK120 ventiknek hiába vannak jó paraméterei, borzalmasan zúgnak. A nagyon alacsony és nagyon magas fordulatszámot leszámítva szinte a teljes tartományban hangos, mély zúgó hangot adnak ki, ami leírhatatlanul irritáló. Először azt hittem, hogy a rögzítés nem megfelelő, vagy szivaccsal kipárnázva megoldódik. De maguk a lapátok a hibásak, ha megpöckölöm a hub-ot, ugyanazt a zúgó hangot adják ki, amely elviselhetetlen, egyszerűen nem lehet mellette megmaradni működés közben. Cserélni fogom mindkettőt másikra -
válasz
Grave_444 #42827 üzenetére
Ezért is írtam, mert azért már mindenhova ne ilyen kínai ventilátorok legyenek ajánlva. Tizenórákat fognak mellette dolgozni, ne ebbe bolonduljon bele az, aki dolgozik majd rajta, hogy ritmikusan hümmög a ventilátor motorja. Ilyen hosszú idő alatt összeadódik a zajterhelés, nem tesz jót az idegeknek. Legyenek jól felépített, tisztességesen csapágyazott darabok abban a gépben, de persze ezt majd a leendő tulaj eldönti.
A P12-t ott kell ajánlani, ahol szűkös a keret, vagy egyszerűen nem akarnak rá többet költeni. -
-
-
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #42222 üzenetére
Nem rád gondoltam, Rowon-ra elsősorban. Már korábban is jelezte hogy nem tudja bevenni hogy ez a modell üti-vágja a Noctuát...
Vegyél akkor esetleg BQ Silent Wings PRO 4-et, az is csúcsmodell!
De ha a BQ árszintje nem zavar, akkor ott a Phanteks T30 [link], Casekingben 30 euró. Na, az minden ttófeát IS visz - viszont 30 mm vastag!
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #42196 üzenetére
Nézz rá az Arctic P12 MAX-ra [link] , ezt használom már egy ideje, nagyon komoly statikus nyomása van, mindenen is átfúj - mindezt komoly CFM-mel. 2600 pénz! Ennyiért simán megéri, 1000-1200-ig igen halk, a Noctuát is simán lenyomja...
Ebből vegyél kettőt és felejtsd el a problémát - meg a BQ-t is...
A 140-es hűtővel nem nyersz, hangosabb lesz, de nem fog számottevően jobban hűteni és a chipset fog hülni meg a ram maximum. -
Floyd80
addikt
válasz
Grave_444 #42202 üzenetére
Amúgy nem biztos, hogy sokat nyernél vele, a kilógó két centi nem a bordákra megy, lehet nem lenne annyira hatékony mint amivel tervezték. Lásd mikor VGA-ra fújnak nagyobb ventikkel, de max. csendesebb lett, a hőfok meg nem lett jobb.
A Noctuának van ilyen 120/140-es kerete, de jó drága, 4-5 eFt.
Unboxing and Review of Noctua NA-SFMA1 Fan Mounting Adaptor | UnbxTech
Vásárlás: Noctua NA-SFMA1 Egyéb számítógép kiegészítő árak összehasonlítása, NA SFMA 1 boltok (arukereso.hu) -
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #42196 üzenetére
Van néhány hűtő amihez lehet kapni a gyárival megegyező készletet pótlásra, vagy második ventilátor rögzítésére, de olyat még nem láttam, hogy eltérő ventilátor mérethez is kapható lenne.
Sajnos még márkán belül sem kompatibilisek ezek a drótok a különböző típusoknál. -
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #41807 üzenetére
A kézikönyv 23-24. oldalán.
Igaz nem írja konkrétan, hogy a CHA_FAN2 nem képes a dc vezérlésre, viszont ezzel szemben a másik két csatlakozónál, szerepel a 3 pines ventilátor használhatósága is.
Az a legbiztosabb, ha megnézed az UEFI-ben, hogy van-e mód a vezérlés változtatására."A lényeg létezik olyan, hogy induláskor ha nem kapja meg a minimum feszültséget, akkor utána magasabb fordulaton sem indul be?"
Ilyennel még nem találkoztam. -
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #39715 üzenetére
Mi a zaj forrása? Gagyi siklócsapágyas, nem karbantartott ventilátor, rossz beállítás?
Vedd rá az ügyfelet, hogy bővítse az ismereteinek körét, mert a bekapcsoló gomb megnyomásán túl is van élet.Mondjuk, hiába van beállítva hűtési görbe, egy zárt házban úgyis magasabb fordulaton fognak üzemelni a ventilátorok.
Sokan a zárt, edzett üveg előlapot ,és a csillámpónit részesítik előnyben az észszerűséggel szemben, aztán meg megy sírás a hőfokok és a zaj miatt. -
Zwiebi
tag
válasz
Grave_444 #39711 üzenetére
Van belole 1050 RPM-ben limitalt Silent valtozat is, ami azert mar nem teljesen nema, de relative halknak mondhato.
Sok ertelme nincsen, 1-2 szamitogepen kivuli felhasznalasnal lehet nemi haszna.Az pedig nem tudom, miert problema, hogy hozza kell nyulni egy ventihez, 200 es 1800 RPM kozott ugy szabalyozod ahogy szeretned (DC valtozatnak kicsit mas az alja talan). Autot sem ugy veszel, hogy csak varosba kell tehat gyarilag fixen 50 km/h-al menjen. Autopalyara pedig majd veszel fix 130 km/h-asat.
-
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #39711 üzenetére
Mégis, milyen ventilátort keresel?
Ami fix fordulatú, hangtalan, nagy légszállítású, nagy statikus nyomású, és még olcsó is egyben, olyan nem létezik.
Azért vannak a vezérlési módok, és millió féle modell, hogy szélesebb réteg igényeit is kielégíthessék a ventilátorok.
Azért egy hozzávetőleges hűtési görbe beállítása nem agysebészet, ott az UEFI, meg az oprendszer alól futó gyártói programok .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged