- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MRJOOOOOO #37255 üzenetére
Lehet PWM és DC módon szabályozni a ventiket. A PWM-nél az alaplap egy vezérlőinformációt küld a ventilátornak, ami alapján az csökkenti/növeli a fordulatszámot. Ezek a 4 PIN-es ventilátorok. A DC-nél a feszültség növelésével/csökkentésével szabályozza az alaplap a fordulatszámot. Ezt alkalmazzuk a 3 PIN-es ventiknél. Ha azonban PWM-es ventilátort akarsz DC módon szabályozni, az nem szereti ezt, az adhat ki ilyen hangot.
Az én tippem pedig erre a pulzáló hangra, hogy az alaplap standard stratégia szerint szabályozza a fordulatszámot. És Asus alaplapoknál én azt tapasztaltam, hogy ez azt okozza, hogy pont olyan értékre van belőve, ami miatt például akár böngészés közben is, tartalomtól függően felpörög és lelassít a ventilátor, ami rendkívüli módon idegesítő hangot generál. A megoldás, hogy BIOS-ban a Q-FAN controlt manualra kell rakni, és mondjuk beállítani, hogy 50 celsius fokig ne növelje a fordulatszámot egyáltalán, tartsa a minimum értéken. És akkor valóban csak akkor fogja felpörgetni, amikor valami combosabb feladattal kell megbirkóznia a procinak.
Most nézem, hogy párosan vannak a ventilátorok? Egymáshoz közel van a kettő? Ha így van, akkor azok sajnos csinálhatják ezt, én merevlemezeknél tapasztaltam, hogy önmagukban nem voltak zavaróak, de egymás mellett pulzálva rezgették a házat, valahogy egymás rezgését felerősítették. Nem tudom ezzel mit lehet csinálni, én száműztem az összes merevlemezt egy NAS-ba. Talán a fordulatszám lassítása segít ezen, vagy átgondolod kell-e mindkettő.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MRJOOOOOO #27043 üzenetére
Egyszerű a helyzet,szimplán szar a gyári venti mint minden kompakton.Szóval ha csendet akarsz,akkor cseréld őket minőségi darabra.Ezeket ajánlom:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest