Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chopin42
addikt
A kép szerint írom: az első kettő menjen a bal alsó sötétebb kék helyekre, a hátsó meg a fenti középső sötétebb kékre. Amúgy mivel hibridek, tökmindegy, hova kötöd őket. Fan hubot kihagynám első körben, röviden azért,mert így külön vezérelhető majd mindhárom venti. Elrontani nem tudod, mivel van egy bevágás a csatlakozókon, ami megakadályozza, hogy rosszul dugd rá. Többit a biosban intézed, kész.
-
-
chopin42
addikt
A következőt javaslom: Megjön a ház, összerakod, elöle 2, hátul 1, panelekkel, nélkülük is megnézed hangos-e, meleg-e, stb. Ha nem, marad minden, ha valami nem jó, megírod, mi az (meleg, hangos, stb). Alaplapod mi lesz? Vannak lapok, amik kiválóan szabályozzák a dc (3pin) ventiket is, automatikusan is lehet nekik profilt adni, széleskörűen állíthatók. A phf140sp (az van benne gyárilag) egyáltalán nem rossz venti, gyárihoz mérte főleg nem. Csak vannak tőle jobbak, de csak indokolt esetben érdemes cserélni (fentebb ecseteltem).
Ja, a gyári specifikációkról annyit, hogy sokszor még iránymutatónak sem jók (fordulatszámot illetően max, de ott is +- van megadva), mert hazudnak. Nem tudni milyen cuccal, honnan mérték a zajt, mekkor volt az alapzaj, milyen távolságból mérték a légáramot. Ha nem hazudnának, akkor sem tudnánk ezek miatt összehasonlítani a ventiket, mivel nincs egységes szabályozás kötelezve rájuk a mérést illetően. A minőségibb ventiket gyártó cégek mindenesetre kevésbé hazudnak, de hazudnak. -
szasanyi
félisten
Ez attól függ... ált. elég az elől 2 hátul 1, főleg 140-es ventikből. De van aki 3-1 felállást alkalmaz, esetleg felülre-hátra is tesz még egyet. Ezzel az a gond, hogy minél több annál nagyobb a zajszint.
És amit én mondtam az az, hogy úgy emlékszem - bár lehet tévedek - hogy gyárilag nem 2-1 csak 1-1 ventivel adják.
De még egy dolog: háztól függően van, ahol ront a komponensek hőfokán a sok venti. tehát a mennyit és a hova kérdést legjobb kitapasztalni. -
szasanyi
félisten
Minden bizonnyal, de személyesen nem volt szerencsém ahhoz a típushoz. Itt leírtam én mit vettem, eléggé hasonlít de még nagyobb légszállítással tehát gyanús a csendes üzem. Az enyámen is hasonló zajszint van, gondoltam hangtalan lesz 1000f/min-re korlátozva... hát nem az. Mondjuk nem tudom neked mennyire fontos a zajszint.
.bartos96: Alza, konkedvezménnyel (-4,5k).
-
-
csiga8
senior tag
-
abdulka1
őstag
Szia!
REDUX: alacsonyabb fordulatszám, statikus nyomás, légszállítás, zaj. Illetve, csak 4 db csavar jár hozzá.PWM: Minden paraméter magasabb, és bőséges kiegészítő csomag jár hozzá. 4db csavar, 4db rezgéscsillapító, 30cm-es hosszabbító, PWM Y elosztó, és az említett fordulatszám(feszültség) csökkentő adapter az L.N.A.
-
chopin42
addikt
Én csak leírtam, hogy mi a különbség. Van olyan dc (3pin) venti is, amellyik 7 volton 300at forog, illetve olyan pwm, ami 20%on is 600-al megy. Vegyél egy tetszőleges házat, aztán vegyél bele ventiket, ha kell. A p600s ventijei nem rosszak, van a házban elosztó, rákötöd, és működik simán. h500p mesh gyári ventijei sem rosszak. Ha ezektől jobb kell, akkor mindenképpen kell, hogy vegyél ventiket, kivéve a bequiet csúcs házainál (DarkBase 900rw2), ahol sw3 pwm jár alapból, de cserébe fos(abb) a szellőzés, mert hangszigetelt ház.
-
chopin42
addikt
A 3 pin az a feszültséget húzza le-fel. Tehát a 12-0 volt tartományt szabályozza. Amyi annyit tesz, hogy egyes ventik induló feszültsége magasabb, mint másoké, de a legtöbb 60%on, ami 7.2 volt már elindul. Vannak olyanok, amik már 3-4 volton elindulnak, de ezek ritkák. A pwm az azt csinálja, hogy a szinuszjel szerint adagolja az "impulzust", változatlan 12 volt alatt. Ettől függetlenül elindulnak a pwm ventik is feszültség szabályozással, csak nem mindegyik szereti az alacsony feszt, ezért nem ajánlott úgy hajtani őket. Viszont pwm szabályzással az állandó 12 volt miatt a szinuszgörbe szabályzással le lehet őket vinni 20%-ra is, egyes ventiket ez alá is, sőt , van amelyik 0%-nál megáll, így félpasszív. Ezért jobb a pwm. A pwm ventihez kell egy +chip, ami figyeli az impluzust, és a szerint adagolja a ventinek a kakaót. 3 pines ventiknél ez nincs, így valszeg olcsóbbak, de nem számottevően. Ezért rakhatnak a gyártók házventinek 3 pint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Projektor topic
- Realme GT 2 - aláírjuk
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- LianLi SL120 LCD Wireless 3as ventilátor szettek vezérlővel eladóak (fekete/fehér)
- Lian Li UNI FAN SL120 RGB PWM (4 db ventilátor + vezérlő) árcsökkenés!
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó 6 db Lian Li UNI FAN SL120 V1 fekete ventillátor
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Elvileg kell egy noctua nagy dísz matricanak lennie a hazon mint nekem. Amúgy ugyan azok elől hátul.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi