- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Az optimális légáramlat az a max fordulat.
Amúgy emlékeim szerint ~600rpm felett hangosak, én annyira lőném be őket maximum.
Nálam így vannak.
Pure Wings 2 14cm (max 1000rpm változat)
50 fokig 21%
60 35%
75 40%Csak érdekességképp Silent Wings 4 ventik több légszállítással, magasabb fordulaton halkabbak. (max 1100rpm változat)
50 fokig 40%
60 50%
75 65%[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pityu. #44311 üzenetére
Ne haragudj, de nem értem a kérdést és az írást sem.
Egy sys fan csatlakozóra egy elosztóval egyféle ventilátorból maximum hármat. Ha 2A-es a csatlakozó, lehetne több ventilátort is. Érthetőbben nem tudok fogalmazni.
Ha van 6db csatlakozó a lapon felőlem kötheted külön is, de esztétikusabb és egyszerűbb 2db elosztóval megoldani szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pityu. #44300 üzenetére
Ha külön tápos az elosztó, akkor csak a PWM-es ventiket tudod vezérelni, monitorozni, a 3pin fanok max fordulaton fognak menni.
Ez mondjuk nem tiszta egy elosztó hogy kezelné külön őket.
A lényeg egy elosztóra én azonos hűtőket tennék, majd egy másik elosztóra, másik alaplapi csatlakozóra a többit.
Ha nem külső tápos a hub is elmegy 3 venti alaplapról, (ha 2A-es akkor több is).Az alaplap biosban (is) tesz különbséget DC és PWM szabályzás mellett, de önmagában a DC nem egyenlő a 3pin aljzattal. Auton ajánlott hagyni, úgy is kezeli.
Nálam 3/4pin ventik is mennek auto módon a fent leírt bekötéssel.
3db BQ SW4 PWM, 3db BQ PW 2 3pin külön elosztóról-csatlakozóról.
A cpu fan is természetesen külön a CPU headerről, ott csak PWM opció van.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #44028 üzenetére
Szia!
Igen, ez jó. Egyszerű eszköz, ha tudod kösd be mondjuk a reset gombra, hogy házon kívülről is tudd kapcsolni.
Azt hiszem 16 fix módja van, bár lehet ilyenkor a rákötött eszköz határozza meg.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Az eladó egyébként nagyon rendes és segítőkész, több száz eladás után én vagyok a szerencsés 2. , akinek nem működött.
Alaplap a ludas szerintem.
BL095 helyett lesz, specifikációban megegyezik. Ha tehetném ilyenekkel raknám tele a házat, de 6-7db ára azért nálam messze túllövi az ésszerűség határát.
Köszönöm mindenkinek az eszmefuttatást.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Ma vettem át a linkelt vezérlőt.
Minőségi cucc és olcsó, szóval maga az eszköz részelről ajánlott.Sajnos viszont nem vált be, mert erről is max fordulaton üzemel a 3pin-es ventilátor.
Az lesz a megoldás, hogy cserélem a procihűtőt PWM-re és a 2db alaplapi portra bekötök 3-3db hűtőt, így nem terhelem túl az 1A-es csatlakozókat.
Remélem az ID-Cooling FH-07 4pin kábele elbírja a külső Sata táp nélkül a 3db-ot és nem az lesz a szűk keresztmetszet. [link]
(2x0,3A 40%-on és 1x0,2A 40%-on, elvileg ~0,32A. Induláskor 100%-al számolva 0,8A)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Igen, a hirdetésben kicsit össze-vissza vannak a dolgok.
Igazából nekem számítana, hogy milyen táp megy bele? Gondolom molex-ről is a fix 12V-ot kapná és ugyanúgy nem lenne szabályzás.Grózi
Világos, akkor erre csak az a megoldás létezik, hogy kicserélem a cpu fan-t 4pin-re, azt használom, ahol kell és a maradék 2db cha_fan header felhasználásával valamilyen táp nélküli elosztóval rákötök 3-3 ventilátort.
Így a jelenlegi rendszerrel 0,9A (3x0,3A) áramfelvétel lesz a maximum induláskor, használat közben kb a fele.Egyébként már egyeztetek a hirdetővel, ha szerinte menni fog azért teszek egy próbát.
-
Grave_444
nagyúr
Értelek, de én grafikonon lépcsőnként állítom be, nem fix fordulaton megy.
Ezért nem jó az ellenállásos módszer.
Túltárgyaltuk szerintem, bár arra továbbra sem kaptam választ miért nem működik az FH-07, ha be van kötve rendesen Sata tápra.Elvileg ez tud kezelni 3pin-es hűtőket normálisan, ezzel még lehet teszek egy próbát. [link]
Akkor nem kell gépet bontanom és kukázni belőle a ventit. -
Grave_444
nagyúr
Ilyen előlapi panelekkel amúgy sem szórakoznék.
Érdekes, hogy eddig akármelyik alaplapommal megoldottam.Igen, csak 2 képes DC vezérlésre. Én is erre gondoltam, van 2db fan hubom, 3-3db ventit bekötnék a két csatlakozóra és azt tudom ugyanúgy vezérelni, mint eddig.
Cpu hűtő eddig simán ment a PWM-es csatlakozóról is DC módban, ennél a lapnál nem, szóval így nincs mire kötni, mert ráadásul ez egy közel 10ezres ventilátor, aminek teljesen más a grafikonja, majdnem 100%-on tekerhet load, viszont idle csak 40%.
(Házhűtők idle 21, load 40.)Szóval ja, az lesz járható út, hogy a cpu hűtőt cserélem PWM-re és felhasználva a másik 2 cha_fan headert üzemeltetem a maradék 6 coolert.
7+5 fan hubra csak 3-3 venti lesz kötve, sebaj.A tanulság, hogy ne vegyen az ember 3pin-es ventilátort.
[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
Vettem egy gagyi Asrock B660M-HDV helyett egy Asus Tuf B660M-E D4-et, hogy ne limitálja a procit.
Tudtam vele 6db 3pin házhűtőt egy alaplapi csatlakozóról biztonságosan üzemelni és 1db 3pin cpu hűtőt a cpu_fan csatiról.Az új lapon nem tudom ezt megtenni. Van 2db dc vezérelhető összesen, amiről mehet a cpu fan, mivel a sajátja csak pwm képes, tehát folyton maxon menne róla. A házhűtők nem mehetnek külső táp nélkül, mert csak 1A-es, ezért vettem egy ID-Cooling FH-07 hubot.
Már nagyon durvám elegem van belőle, mert rengetegszer szét-össze kellett szerelni az egyébként szvsz igényesen és hozzáértően összerakott gépem, különösen ügyelve a kábelmenedzsmentre.
Most ott tartok, hogy ezzel a szar elosztóval csak akkor szabályozható biosból ez az egész, ha nincs rákötve a sata táp. Így mégis mi értelme.
Komolyan nem hiszem el már ezt az egészet, veszek egy jobb lapot és lehetetlen normálisan beállítani a hűtést.
Ötlet mit csinálok rosszul? Vagy milyen hubot kéne vennem, amiről 3pin ventik is képesek DC módban menni? Vagy dobjam ki az egészet, ahogy jelen pillanatban tenném?Még az járható út, hogy veszek egy ugyanilyen SW 4 14 centit a toronyhűtőre, ami 4pin-es, ahogy eredetileg akartam csak elcseszték a rendelésem és 3-3db házhűtőt bekötök a 2db cha_fan csatlakozóra, úgy elbírják őket 100% biztosan. Csak ehhez megint szerezzek két kis hubot meg tizesért egy ventit.
Az bosszant, hogy rég kész lehetnék, de ha rendelnem kell abból megint jövő hét lesz. Bocs a kifakadásomért, remélem valaki tapasztalt hasonlót és kapok egy jó tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
geckowize #43577 üzenetére
Ha nézel tesztet látod, hogy a 10700 többet fogyaszt a 10400-nál, hiába megegyező a TDP. Csak egy példa, a saját 13500-am is 65W TDP-s. PL1 65W, de PL2 154W és tud is fogyasztani gyári állapoton 140W-ot.
Zamma
Az ő esetében 3x120 vagy amúgy is ilyen egyértelmű 2x140 helyett? Ezt nem értem. -
Grave_444
nagyúr
Hátlapon lesz 0 légmozgással. [link]
geckowize
Nem is volt benne ilyen erős hardver. Sajnos a mai erősebb prociknak még jobb hűtés kell.
13-14. gen I5-I7 sok maggal, E-Core stb simán felmegy komolyabb teszt alatt 90+ fokra akár egy 360-as AIO-val is. Léghűtés már nem is feltétlen ajánlott rájuk, elég benézni a topikjába. AMD kevesebbet eszik, Intel akár 250-300W-ot is kérhet, viszont így is forrófejű a 7000-es széria. Csak arra célzok a 10700 a jéghegy csúcsa.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ilyen is megoldás lehet, ezzel 7V-ot kap csak egy kis ellenállás segítségével.
Különben simán megoldható, ahogy említettem 5/7V-ra kötés manuálisan, akár egy hubot rá vagy forrasztani egy 4-5fan csatlakozós kábelt.
Meg lehet oldani úgy is, hogy a molex female csatlakozó kábeleit nem a gyári sorrendben kötöd be, így értelemszerűen a tápról sem a fix 12V-ot kapja.Akár egy ilyen kábellel.
Amit linkeltél egy sima hub, amit alaplapról szabályzol csak nem Sata tápos.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Értem, tehát az alaplapon lévők is maxon üvöltöttek, plusz molexről is a legnagyobb fordulaton üzemeltek. Na én ennek pont az ellenkezője lennék, nekem halk a gépem.
Régen sokszor kötöttem molexre őket, de kis módosítással fix 5V vagy 7V-ra, ezáltal ugyan fix fordulaton üzemeltek, de legalább halkabban.
Igazából az eredeti kérdésem nem spórolás szempontjából írtam, egyszerűen csak nem akartam a tápra bekötni a Sata kábelt, ezzel is minimálisra csökkentve a felesleges dolgokat a házban, könnyebb szépen elrendezni. Végül rendeltem rendes külső tápos hubot, ha érkezik.
Korábban több ITX házam volt, minden kábel számított...
Amúgy ha értesz hozzá is kiszámolod semmi baja nem lesz egy 2A-es csatlakozónak 4-5 ventilátortól sem, hiszen jó eséllyel félig sincs terhelve.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DravenMoral #43529 üzenetére
Oké, de nekem ezek 3pin-es ventik. Ami még plusz vicc ezen a jobb lapon a CPU_FAN és a CPU_OPT_FAN is használhatatlan.
Egyébként, ahogy írtam üzemel már.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
spleenszuru #43525 üzenetére
40% DC, ott a 4V az 4V, tehát ventilátoronként 0,1A csak.
2A-es csatlakozóról régebb óta ment gond nélkül ugyanez a rendszer.blp85
Másik lap van, pont azon a gagyi Asrockon ment jól, mert vannak 2A-es alaplapi csatik.
Most ASUS TUF B660M-E D4 van, ezen viszont csak 1A mindegyik, ami tud is DC-t.
Vicces, hogy ilyen szempontból visszalépés a csere.HUB-ot nem szeretnék, mert nincs is bekötve Sata kábel a tápra.
Van egy olyan átalakítóm, ami alaplapi USB 2 - Sata tápot csinál. Ez viszont csak 0,5A.Vagy szerezzek egy lakatfogót és nézzem meg valójában mennyi áramot kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek a felvett max teljesítmény mennyire arányos a fordulatszámmal?
Írok példát. 12V 0,3A a max, tehát 3,6W. Ez fél gőzön 0,15A és 1,8W lesz? Nyilván nem pontosan, de megközelítőleg valós lehet? Azt még nem árulom el miért kérdezem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DravenMoral #43479 üzenetére
Egyetértünk, idle soknak tűnik az a 70 hotspot.
Terhelve úgy gondolom RTX kártyáktól kezdve és AMD párjukkal együtt kb 70-80, esetleg 85 fok hotspot, amire azt lehet mondani, hogy jónak minősül. 90-100+ az sajnos már rossz, hiába bírna 110 fokot. Ilyenkor jellemzően már a gpu is 80+ és a hűtés is nagyon teker.
Nekem is volt több kártyám, jelenleg 70-75 fokos maximum terhelésen a hotspot, gpu 60-62. Mindezt minimális ~1100rpm-en, ami szerintem kiválónak mondható.
Beszáradt paszta és padok eredményeképp vagy alapból gagyi hűtés miatt sajnos vannak valóban kártyák, ahol elérhetetlen ilyen érték.Működés szempontjából azok sem "hibásak" csak hozzáértőnek zavarhatja a szemét, illetve fülét. Szvsz amíg nem throttlingol, addig gariban sem foglalkoznának vele.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Ma beszereltem a Silent Wings 4 14cm ventit.
Elég minőségi cucc, a Pure Wings 2 hűtőknél érezhetően több levegőt szállít azonos fordulaton és sokkal halkabb. 1100rpm a max sebessége, kb 90%-ig halknak mondanám, 900-1000rpm körül hibátlan.~8k boltban. Hogy kétszer jobb lenne egy 4ezres ventilátornál? Szerintem nem. Kinek éri meg? Akinek nem számít az ár/érték vagy biztosra akar menni. 1-2db vásárlása nem vág földhöz senkit, de ha 7-8 is kell az adott gépbe már nagyobb összeg lenne.
Szerintem megéri a pénzét, azt kaptam, amit vártam.
(Ezzel szemben a Pro változat továbbra sem világos mivel jobb, ha azt nézzük ennek a max fordulata felett úgyis hangos, szóval hiába a ~2400rpm annál.)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ezért nem értem én sem..
Ha a procin maxon 1000rpm-en hajtom a házhűtők 50-60%-on lenyomják. Persze ők hatan vannak.
~60 foknál feljebb nem megy egyébként, ezekben a nagy melegekben 1-2 másodpercre ha felugrik 65-re néha.
(Ha minden hűtőt maxon járatok sincs mérhető különbség se kártyánál, se procinál.
Esetleg Cinebench vagy komolyabb folyamatok alatt lenne érezhető, játék alatt nincs.)Ami még mindig mozgatja a fantáziámat ezeknek tudatában a bodráda egy tényleg komolyabb ventilátor, a ház hűtéséhez nem nyúlnék.
Majd talán egyszer, ha nagyon unatkozom. Az is lehet full overkillnek veszek egy jobb procihűtőt, nehogy már 65 fokos legyen szegény.(kártya is max 60-65 ~1000rpm)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Nyilván asztalra téve lenne jó megnézni, de annyira a helyén van minden, hogy nem akarom szétszedni egy ilyen apróság miatt.
Minden esetre érdekes, így van a vezérlése és kb így van azonos zajszinten.
CPU-n a PWM-es majdnem dupla fordulaton mehet. A 100% az 1000rpm mindkét esetben.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
"Tehát vezérlésmód miatt érezhető ez a különbség vagy csak az elhelyezésen múlik?"
Akkor csak ez a kérdés.
Létezhet, hogy PWM vezérlésen ugyanaz halkabb, mint DC módban?Nem mondtam ilyet...
Ha mondjuk 1000rpm-en járatom mindegyiket igen, sokkal hangosabb a BL047, hiába hasonlónak kéne lennie. Ezért gondolom vagy az elhelyezés vagy a PWM miatt van.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Lenne egy találós kérdésem.
Előfordulhat, hogy azonos fordulaton a BL040 halkabb PWM módban, mint a BL047 DC módban vezérelve biosból? Előbbi bordán van, utóbbiak a házhűtők.
Kíváncsi vagyok, de szerelni nem akarok miatta, hátha valakinek van tippje vagy hasonló tapasztalata.
Tehát vezérlésmód miatt érezhető ez a különbség vagy csak az elhelyezésen múlik?
Esetleg a 4pin-es valamiben különbözik, amit specifikációknál nem vettem észre? -
-
Grave_444
nagyúr
Attól függ mire vannak most kötve. Ha simán a tápra, akkor 12V-on max fordulaton üzemelnek (ha csak nem 5V / 7V, ezeket tudja).
Jól gondolod egyébként, legalább 3pin kell DC mód szabályzásban, de inkább 4pin PWM és alaplapra kötve. Ha van egy elosztó/szabályzód az a legjobb, de nem biztos, hogy indokolt.Szvsz legegyszerűbb egy olyan splitter, ami mondjuk egy alaplapi csatlakozót eloszt 3-4db végre és arra kötsz ugyanolyan hűtőket és biosban grafikonon beállítva szabályzod.
(Nálam így megy egy aljzatról 6db házhűtő egy 5x és arra egy Y splitter, egy másik csatlakozóról pedig a cpu fan. Cserébe nem kér Sata/Molex tápellátást, nincs is bekötve a moduláris PSU-ra ezért semmi, mert M.2 adattárolóm van csak.Alaplapnál meg kell nézni 1/2A-t tud, esetleg többet és kiszámolni a maximum áramfelvétellel őket, nehogy esetlegesen túlterheld.)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Lehet kipróbálok egyet.
Akkor majd beszámolok róla.
Tippre az max fordulaton is tökéletesen halk lesz és pár fokot nyerek vele. Azért a specifikációk alapján nagyobb a légszállítása.Amúgy csak azért gondolkodom rajta, mert az egyik nagyker leakciózta.
(Azért megdolgozom azért a pusziért.
)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Rendes tőled tényleg, hogy még tesztet is küldesz, de vagyok annyira önfejű, hogy csak az általam kinézett 2 opció lehetséges.
Ár nem szempont, mert nem kerülne pénzembe az SW4. Csak időbe kerülne, hogy belenyúlok a gépbe és beállítom.Lehet, hogy úgy gondolod azért kérdezek, mert teljesen vakon vagyok a témában, de hidd el oka van a 140mm coolereknek. Esztétika, nekem halkabb és jól mutat 7x14cm ~30l-es mATX házban. Ha egy fokot se nyerek vele, legalább idle nem kell hallgatnom a 21% feletti berregő hangot és nyugodt a lelkem. Terhelve pedig érezhetően halkabb a konfig.
Elhiszem, hogy táblázat, teszt stb megindokolja miért lenne jobb a felsorolt hűtők egyike, de azokra jelen esetben semmi szükségem."Másrészről amit 120-ra méreteztek arra a 140 nem telitalálat, mert biztos hogy veszít a hatékonyságból."
Oké, ezt elhiszem, DE így 1-2 mérhető fokkal talán melegebb, viszont néma csend van.
Nekem ez is megérte. Ha az eredetileg kérdéses ventilátortól visszanyerem azt a pár fokot, esetleg többet, akkor elérem a célom és rászánom magam a cserére.Annyit megjegyeznék az ID-Cooling ventilátora is tökéletes, az emberek 99%-a tuti nem cserélné le, én vagyok a maradék 1%.
Komolyan idle az volt a leghangosabb a gépben.
Természetesen induló feszültségről.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Igen ez fontos, engem nem érdekel melyik mennyire sok levegőt szállít és hatékony, ha közben üvölt. Még nem hallottam 1000-1200rpm feletti halk ventilátort csak videókártyán.
Szóval kérdés ugyanazon a fordulaton-zajszinten egy Silent Wings 4 jobb-e.
Így látatlanban mondva is szerintem igen.A Pure Wings 2 ~800rpm-en se szállít túl sokat, ehhez mérten nézzük most a helyzetet. Így is 60 fok alatt van a cpu játék alatt..
Házhűtők se mennek 5-600rpm fölé, de ha 1000-en járatom sincs mérhető különbség a hardverek hőmérsékletében, ebből kiindulva így is átszellőzteti a "kis" házat.Bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy 120-as halkabb tud lenni egy minőségi 140mm-es hűtőnél. Lehet, hogy több levegőt tud szállítani, cserébe hangosabb lesz.
Szóval, hogy egyszerű legyen a kérdés.
Pure Wings 2 14cm ~800rpm vs Silent Wings 4 14cm ~800rpm a jobb?
Utóbbi amennyiben halkabb, lehet 1100-on is üzemelhetne, úgy tuti hatékonyabb lenne.Továbbá érdekelne a SW4 és a Pro változat között mi a különbség. A max fordulatszám?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek hozna érdemi változást az adatlapomon lévő gépben a procihűtőn egy kb terhelve 6-800rpm-en üzemelő Be Quiet! Pure Wings 2 PWM 140mm (BL040)-el szemben a Silent Wings 4 PWM 140mm (BL096)?
Hangszintben csendesebb nem szükséges, légszállítás a kérdés, gondolom sokkal jobb.
Vajon maximum 1100rpm-en is hozná hangban a jelenlegi szintjét? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Tomirallye #42856 üzenetére
BQ High Speed szerintem felesleges, mert 7-800rpm felett úgyis megjön a hangjuk.
Elég a BL047 is emiatt, ha ezt választod.Ami érdekes nálam házhűtők 3pin DC módban érezhetően hangosabbak, mint a processzor hűtőn lévő 4pin-es PWM módban.
Gondolom csak a bordán lévő elhelyezés miatt, kétlem, hogy push-pull case fan módban változás lenne.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
heavygrip #42839 üzenetére
Ha 3 pin, akkor az ARGB csatlakozó, az alaplapon a 4pin pedig RGB.
Venned kell egy ARGB vezérlőt, ami külön Sata/Molex tápot is igényel.
Van belőle akár távirányítós változat is vagy sima gombos, előlapi reset gombra köthető...Elöl legyen 2, hátul 1 és felül hátul 1. Persze házfüggő.
Nem gondolnám, hogy rossz a gyári paszta, ha nincs kiszáradva használható.
Pár fokot talán lehet nyerni MX4-el vagy a Kryonauttal.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Speedy007 #42733 üzenetére
Már nem azért, de 1000rpm minden csak nem alacsony fordulatszám.
500rpm, ami a fele már annál inkább. Egy ilyen házban, ennyi ventilátorral terhelve sem kéne szvsz 1000-en menniük.Miért jó 3 befúvó és 6 szívó ventilátor egyébként?
Szépen néz ki, de az oldalsó alsó konkrétan kiszívja a friss levegőt.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tibiajax #42703 üzenetére
Igen, viszont ez esetben célszerű 4db ugyanolyat venni. Az első fordulatszámát látod majd szoftveresen. Nekem ugyanilyenről megy 6db 14-es ventilátor egy Y elosztóval.
Arra figyelj, hogy az alaplapi csatlakozó bírjon annyi áramot, tehát 2A-es legyen.
(1A is elég lehet, de ne centizd ki inkább, főleg, ha közel max teljesítményen járatod.)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ki beszélt táp nélküli 10 portos hubról?
Úgy értettem ha esetleg nem külön tápcsatlakozós az elosztó a maximális áramerőssgére kell figyelni. Újabb lapokon simán lehet több 2A-es is, amiről a pumpa üzemelhet.
Alapból vannak 4-5 x3/4pin elosztók tápcsatlakozó nélkül, egy 2A-es aljzat az én esetemben ha a 6 ventilátorral maxon van járatva is csak 1,8A, félgőzzel pedig 1A körül lehetnek, ami simán vállalható.Ugyanezt egy fapadosabb alaplappal nyilván nem lehetne eljátszani, sima 1A-re.
A közkedvelt P12 Max a maga 0,29A áramfelvételével max fordulaton gondot okozhat, ha 4 van bekötve egy helyre.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Valami noname sima fekete ventilátort, ami hasonló tartományban indul, de halkabban.
Mivel kapcsoló van a hátulján ki tudtam próbálni, ugyanúgy vezérli, mint a gyárit.
2pin csatlakozó van rajta, de nem akartam szétbarmolni az eredeti ventilátorát, úgyhogy bontott másológépből levágtam a csatlakozót és beforrasztottam a ventire.
Így simán visszaszerelhető minden az eredeti állapotába.Különben nem szokott bekapcsolni, szinte végig passzívan üzemelt eddig is. Sajnos jellemző ezekre a tápokra a motorzaj.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Vigneau #42207 üzenetére
Seasonic Focus Plus Platinum tápban ventilátort cseréltem, mert "hangos" volt számomra, főleg, amikor ki-be kapcsolt.
Zamma
Utánanézek, ha ennyire dícséred. Azt eddig is tudtam ár/értékben az Arctic a BB.
Azért megkönnyítettétek volna a dolgom, ha azt mondjátok jó lesz az általam választott Be Quiet, keddre már a helyén lett volna. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Floyd80 #42203 üzenetére
Kb 1 centit lefele is tudom tenni, a ramok takarnák igazából kicsit.
Maga a proci terhelve 55 fokos, tehát nem a hőmérséklet miatt cserélnék, inkább a zajszint miatt. Idle 650rpm-en a "leghangosabb" része a gépnek a gyári ID Cooling hűtő.
Na meg minden más BQ, nekem tetszenek, beváltak, nincs vele bajom.
Mindegyik 14 centis, csak a hátsó 12, de az bőven kisebb fordulaton is elegendő.Zamma
Nem hiszem el, hogy 1000-1200rpm-ig halk, mert egy 12 centis ventilátor sem volt halk nálam ilyen fordulaton.A BL047 is csak 500-600rpm-en teker max terhelésen.
Szóval nem hőmérsékleten szeretnék nyerni, hanem zajszinten.
Ha ugyanezt hozza a BQ halkabban, akkor éri meg nekem. Ártól sem függ igazából.. -
Grave_444
nagyúr
Adott egy ID-Cooling SE-226-XT hűtő, amin 12cm-es ventilátor van, max 1800rpm elvileg.
Szerintetek lenne értelme lecserélni BQ Pure Wings 2 140mm-re? (BL047)
A gyári 76.16 CFM, a Be Quiet "csak" 61.2 CFM, viszont valójában kb ugyanannyi, ha nem több lenne a csere után az eltérő fordulatszámok miatt.Igazából már váltottam volna csak nem volt otthon 14cm-es ventilátorhoz lefogatóm.
Lehet ilyet külön venni, lehetőleg fekete színben? Látom van többféle. [link] -
Grave_444
nagyúr
Hasonló kérdésem lenne.
Hogyan lehetne leghatékonyabban megoldani szerintetek egy ilyen házban a hűtést?
A terv, hogy alul-felül 2-2x14 lesz és előre is valahogy felfogatok egyet. (gyárilag 12 lenne)
Fent és lent lehetne ezek helyett 3x12 is.
Felül a tápról szívna, ami szinte passzívan megy, tehát szerintem felesleges.
Alul a harmadiknak akkor látnám értelmét, ha 30-32 centis kártya lenne és ráfújna, amúgy jobb 2db 140mm-es.Szemléltetésként a képek. 12, 14. Természetesen ugyanarról a házról készültek.
Tehát hátul a 12 fix, elöl a 14-est meg lehet oldani, alul és felül kérdés.
2x14 vs 3x12 lényegében a fent említettek tudatában nekem az első szimpatikusabb.Nincs nálam annyi venti, hogy teszteljem, amúgy BQ Pure Wings 2 kerül bele.
(140mm ~500-600rpm terhelve, 120mm ~450-550rpm, idle 250-300 mindegyik.)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Az FRGB ventilátorok molex csatlakozósak?
Aerocool Hexform/Trinity házakban láttam ilyeneket gyárilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iqos cigaretta
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Horgász topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo IV
- PR-Telecom
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest