- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mgabi
senior tag
válasz
Thermy #35678 üzenetére
1080ti szétfűti a gépházat, nehezen kezeli a 3 venti 400wattot. Oldal lapi ventillátorral lehet a legjobban megoldani a helyzetet, de itt üveg miatt nem játszik ez az opció. De ebben a nagy házban egész korrekt módon megoldja ez a 3 venti a feladatot. 1300-1400rpm mellett lesz szél, ami vigye a meleget
-
Marco Lahb
csendes tag
válasz
Thermy #35678 üzenetére
Én is abba tervezek építkezni majd, a 2 alap venti mellé még vettem egy 140 milis phantekset előre, de ha tényleg hangosak a gyáriak, hát legfeljebb lecserélem őket... A vinyónál az egész keret rezonált be? Én úgy tervezem, hogy kiszedem mindenestül, és berakom a gumikat a keret felfogatási helyére a ház alján, aztán az egész házat csak nem rázza szét a vinyó.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #34196 üzenetére
storm4 nek hála(
) már tudjuk hogy a lapod aljzatai hybridek,tehát jöhet 3 vagy 4 pin is.
Én előre tennék 2 db 140-st és 1 darab 140-st felülre a borda fölé+hátra egy darab 120-st.
Véleményem szerint mindkét méretben elé a sima 3 pines vagy pwm-s verzió,nincs szükség a High Speed modellre. -
abdulka1
őstag
válasz
Thermy #32767 üzenetére
PWM: [link]
A SW3 esetében a feszültség(DC) alapon vezérelt, és a PWM vezérelt daraboknak megegyezik minden paramétere, viszont a High Speed verzók magasabb fordulatszámon pörögnek, több levegőt szállítanak, és hangosabbak.
Ha "sima" alatt a PWM nélküli verzióra gondolsz, akkor az csak 3 pines csatlakozóval van szerelve, és feszültség alapon(DC) vezérelhető.
A választás azon múlik, hogy az alaplapod milyen módon tudja őket szabályozni.
(ezért kíváncsiak a mesterek a foglalatok lábkiosztására) Erről bővebben olvashatsz az összefoglalóban. [link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #32756 üzenetére
Én előre tennék 2 db TY-147A-t és hátra egy 120-st ezekből:
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Be Quiet Silent Wings 3 120
Noiseblocker E-Loop B12-2 vagy 3
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)(#32757) abdulka1
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #30425 üzenetére
Az a 65-73 fok teljesen jó és azért ne keverjünk egy nonK procit egy K-sal-azért az alap 4,2/4,5 és 3,6/4,2-s órajel is számít.Első körben ha még nem tetted meg,akkor alul kéne feszelni a procit,mert ha minden auto-n van(Vcore/Vccin) akkor már ott nyersz bőven és ugye ez kéne hogy legyen az első lépés.
Az LF240 mint írtam is,nem drasztikus előrelépés csak a ház+vga+vrm szellőzésen is segít.
Mivel mindennek megvan a maga topicja és már szóba került minden-így azt javasolnám,hogy kezdésnek vegyél előre+felülre 3db TY-147A-t és látogasd meg a proci topikját,ahol segítenek a beállításban. -
chopin42
őstag
válasz
Thermy #30422 üzenetére
A 3 venti, amiket Grózi ajánlott (illetve négy a 120-assal) plusz szükség esetén az elosztókábel megvan durván 15k Huf-ból. Ami olcsóbb, mint a Lf240, amihez kéne szintén ventiket venned. Megredeled, megjön, rátolsz egy blend-et. Majd gép kikapcs, beszereled a ventiket, úgy is tolsz egy blendet (ugyanannyi idő, mint a venti nélküli esetben). HW-infóval megnézed a hőfokokat, ha a proci jelentősen hűvösebb, akkor olcsóbban kijöttél, ha nem, veszel vízhűtést, és elállsz a ventiktől. De szerintem abban a házban 4 ventivel plusz cpu hűtő is sokkal előrébb leszel, mint a procihűtő magában. Ez elég jól összefoglalja, megnézném a helyedben, és utána döntenék.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #30419 üzenetére
Ez már itt kicsit off...de legyen
Felülre akkor a kompaktra tennék 2 db 120-s ventit(Apache vagy eLoop 12PS),ami mehet egy y kábellel a cpu fanra,előre 2 db TY-147A-t és hátul akár meghagyhatod porba szabályozva a gyárit.A top léghez képest nem sokat nyernél a cpu-n,de az egész ház szellősebb lenne+a vga és az alaplapi vrm is meghálálja.
Az LF240 pumpáját meg egy feszültségalapú aljzatról szabályozhatod vagy akár ellenállással is belőheted 3500 rpm-re. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #30416 üzenetére
A Krakennel nem lennél előrébb,akkor inkább egy Arctic LF240(vastag radi).Ha maradsz légen,akkor felül nem kell 2-nagyon maximum a hátsó helyre.
Én úgy csinálnám,hogy előre 2 db és felülre 1 db TY147A-t tennék(feltéve ha van elég valódi pwm-s aljzatod)+ hátra a borda mögé egy jobb 120-st,pl:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)
Noiseblocker eLoop B12-PS
Noiseblocker eLoop B12-3
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín) -
fogtunder
nagyúr
válasz
Thermy #29020 üzenetére
egyrészt rossz topik, ez a ventilátoroknak van, gyere át a milyen házat vagyek topikba és megbeszéljük. másrészt az utolsó mondat a szabályzat szerint hirdetésnek minősül és az tilos szakmai topikban, erre vigyázz a jövében, mert jöhet érte az ejnye-bejnye a modoktól.
(#29019) BogyóBP: mitől melegedett volna? teljesen külön van a ház többi részétől, nincs semmi a levegő útjában. a táptakaró lemez pedig arra jó, hogy a fölös kábeleket be tudd pakolni mögé, illetve itt ugye SSD rögzítő hely is, de nagyrészt csak optika. viszont ez is a házas topik témája, Grózi nevében kérem, hogy fáradjunk át oda a témával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest