- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaplapra nem tudod kotni a ventit ?
Esetleg lehet venni 2k ert sata /molex ventielosztot ami fix 12V ot ad ,ha nincs alaplapra kotve az rpm kabel.
De barmelyik molexes /satas ventivezerlo is jo lehet ,ha befer
A ventikabelt meg ki lehet vezezni pl pci express bovitoslotoknal. -
kutga
félisten
Egyébként ha már itt járok.
Ezzel a sok ventivel alapból már szép hangja van a gépnek. Ami benne van jelenleg:
2 db Xilence 120 mm pwm elöl
1 db CM SWIF 120P pwm hátul
3 db CM SWIF-1201 kettő felül, egy alul
1 db BQ Pure Wings 2 140mm pwm oldalt (ez majd jön).A kérdés, hogy kell-e ennyi, és ha igen, mire érdemes beruházni ami valamivel csendesebb mint a mostaniak? Pwm osztó van itthon, az is lehet hogy mind pwm legyen.
-
|AP|
veterán
az SW3-ról (sima) mindenhol azt írják, hogy nagyon csendes. Néhol viszont megemlítik, hogy cserébe nem mozgat meg annyi levegőt, mint a hangosabb modellek. A high-speed verziónak viszont a hangjától tartok kicsit.
Van neked vagy valakinek személyes tapasztalata arról, hogy érezhetően hangosabb-e, mint a sima verzió? -
Zwiebi
tag
Noctua NF-P14s Redux 1500 PWM.
0%-os PWM jelnel ez is megall. (120mm-es redux-ra ez nem igaz).
-
crazygamer75
tag
Ez az oldalt kifúvás nagyon érdekelne. Józan paraszti ésszel a legjobb dolognak tartanám, ha a vga vonalában oldallapra szerelve 1 venti kiszívná a meleg levegőt. Viszont melyik ajánlott ház az, amelyiken van oldallapon ventinek perforálás. A ház ajánló topikban hosszas érdeklődés után 2 ház amin gondolkodom: Coolermaster MB511 és a Thermaltek Core v31. Ezeknél egyiken sincs oldallapra szerelhető lehetőség. Melyik hasonló kategóriás, max 20 000Ft-os házon van ilyen lehetőség??
-
snecy20
nagyúr
Ki lett szerelve a HDD tartó keret az AIO miatt.
Ment fentre 3x140, hátra 1x140, és a tápot fedő keretre 2x140. (rácsos a felület)
Meg kell hűteni sajnos a 9900K-t és a 2070-et rendesen, és kompromisszummentesen.
CPU hőfokok fele annyi ventivel a radin is jobbak, feszül viszont picit a kábel, épphogy elér a CPU-ig, szóval még 3 venti kelleni fog, hogy lazább legyen az egész.Elég nagy az a Define R6 ha nincs benn a HDD-tartó, túlságosan is.
-
snecy20
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Hát nem tudom hogy a BQ Silent wings 3 140 pwm -es ventilátor megéri e a felárat.A processzor hűtőmön most egy Thermalright TY 147A van(Grózi ajánlása),meg vagyok elégedve vele. Lehet abból lesz 3db rendelve.
(#34090) chopin42 Majd összedobok egy logoutot róla.Túlteszem magam az általános lustaságon. Mérek egyet gyári ventilátorokkal és mérek egyet a vásároltakkal.
-
TFerenc07
tag
Köszi az infót.Sajnos nem tudok kiigazodni a radiátorok méretén. A Cooler Master MasterLiquid Lite ML240L RGB nem tudom hogy milyen hosszó a radiátorja, mert a COOLERMASTER Masterbox MB530P RGB háznál a CM azt írja, hogy felűre csak 24cm hosszú radiátor fér be. Ez idáig rendben is van, mert a hűtő radiátora elméletileg 240mm, ezt abból gondolom mivel a nevében benne van a 240, de pl akármelyik oldalon nézem 277mm ír. Akkor ez mos hogy van?
-
smallmer
őstag
-
-
MPowerPH
félisten
Masik topikban ugye mar rakerdeztem, azota mar nezelodok is, honnan tudnek 6db -ot felhajtani. Van a B14-3 es a B14-PS. Az nagyon tetszik, hogy a PS tud 300RPM -et is, mert ott tuti nincsen hangja. Csak ugye ez megint PWM -es, igy a ventivezerlo kizarva, ahogy a Akasa -nal is.
Az a kerdes, hogy a B14-3 -asnak mi lehet a minimum sebessege ha lappal, vagy akar vezerlovel szabalyozom? -
Grózi
Topikgazda
Ez így nem teljesen igaz,van relatív olcsó jó portéka is+olyan házzal még nem nagyon találkoztam amibe a gyári venti egy 3K-s ajánlott venti szintjét hozta volna.
Meg ugye vannak az igények(led),ami leszűkíti a kört.A nagy többségnek egy 3K-s Nanoxia Deep Silence 1100 140 bőven megfelel. -
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
Mostanában elszaladt az ára,nemrég 3K körül volt-na akkor igen tuti vétel volt.Az a baj,hogy 140-s venti 120-s furattal nem sok van ami jó és áruk is van-ezért emelték gondolom az árát.Én azért szeretem mert a 147A-nak 300 a minimum fordulata és gyakorlatilag néma+maximális fordulaton is nagyon csendes(a Viper R erősebb,de jóval hangosabb is).Ott van még ebben az árkategóriában a WB2 Plus-elönye hogy könnyeben elhelyezhető(méret),viszont a 147A légszállítása jobb.
-
csibuka85
őstag
Nem kell osszekotni oket mert a Cosmos 2 eleken van kulon VGA , FRONT , HDD , TOP venti szqbalyzo mindegyikhez 2 csati , a tophoz 3 db. Onnan leheg szabalyozni mindet. Van egy alap sebesseg kek szinben az erosebb a lila a max a piros. Amugy a gepemben 10 ventinek van hely : 2 db 140 mm es , 7 db 120 mm es , 1 db 200 mm es. + Proci huto + a 4 ventis vga. Nem az van ami kivan irva hanem egy Ichill Gtx 1080 X4 es.
hackeeeee : akkor a sickleflow az kilove. A Lepanak milyen a ledje ? Ugyertem hogy eleg erős szerinted ?
-
csibuka85
őstag
Koszi uram meg lattam meg Xigmateket ami 1500 rpm es es 62 cfm es vagy Cooler Master Sickleflow az 2000 rpm kozel 70 cfm es 19 db mondjuk tul kevesnek tunik. Asszonynak a gepebe egy Xigmateket vettem probakeppen es szerintem jo valasztas volt 1200 rpm es 42 cfm es nagyon halk. Ebbol 7 db belenenne a Bitfenix Aegis hazaba. Irtak itt a kollegak hogy a Corsair AF 120 Led ami 1500 rpm es es 52 cfm levegot mozgat meg az annyira nem jo pedig eleg jo arban van 2190 ft ert.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Grózival sokat diskuráltam annó erről annak idején. Ő próbált az F8-ról is lebeszélni annó, de ahová kellett, a HAF XB-ben alulra a vinyók mögé, oda pont jók.
Ami tény, előre próbálgattam olcsóbb ventiket az elején, sehogy nem volt jó, ott a Viper-ek győztek, de azokat is valószínűleg le fogom cserélni PWM-es Eloop-okra a közeljövőben, mert kell a levegő, és lehetőség szerint halkan, ha lehet. Ez lesz még egy nagyobb projekt a ventik terén. Na meg most meglátjuk majd milyen lesz a 200-as Nzxt, mert ha nem jó, akkor kell egy Spectre pro.
Ezeknél az olcsóbb cuccoknál sokszor az volt a baj, hogy alacsonyabb fordulatnál tényleg alg mozgattak levegőt. Nagy fordulatnál már termelnek, de cserébe hangosak, stb.
-
fogtunder
nagyúr
nekem a radin gyárilag volt 4 F12 12cm, alacsony fordulaton tényleg elviselhetőek annyi pénzért, cserébe szinte semmi levegőt nem toltak át, ami nem volt olyan jó, mert a P400-ban a ház elejébe kellett szerelni őket. két darab Lepa bol.Quiet meg is oldotta a dolgot, az Arcticok a dobozban pihennek. a Lepáknak is van hangja magas fordulaton, de közel nem olyan vészes, inkább szélzaj. persze, több, mint kétszer annyiba kerülnek, de simán megéri.
a lényeg részemről nem az volt, hogy az F12 nem éri meg az árát, mert valakinek lehet megéri, hanem az, hogy a csöndes az nem ilyen. nagyon nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest