Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ath
senior tag
sziasztok
ismét bajban vagyok a hülye méret miatt
télinek a goodyear ultragrip performance plus nagyon jó volt, azt másnak is ajánlom 235/50R17 méretben.
visszaolvasva és a friss teszteket megnézve nyárinak a goodyear efficientgrip 2, continental contisportcontact 6, michelin primacy 4 az ajánlott. namost ami nekem kell méret ezekből egyikből sincs. kombi mondeo, 110kw, és nyárinál is maradnék a 235/50R17 méretnél: mit ajánlotok? a hankook ventus prime 3 kizárva, azzal vettem, szerintem borzalmas.köszi
-
TommyY2
tag
válasz
focvis #45793 üzenetére
Valóban, furcsa is volt, hogy nem szőrös.
A Nokian SnowProf téli gumim tele van szőrökkel, pedig az is hasonló kategória, mint a Vredestein (elvileg mindkettő közép kategória a felső határán).
Egyébként mi a gyártási ideje ennek a guminak? DOT 023, ez látszik a képen.
TommyY
-
-
Qru
MODERÁTOR
235/55R18 méretben ha árban a középszint a cél akkor van jobb a Hankook K125-nél?
-
lord_devil
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
FireFox1996
őstag
válasz
lord_devil #45776 üzenetére
Borbet felni úgy tudom elég sok gyártó használja gyári felniként. Nekem 17, és 18-as gyári mind Borbet.
-
tboldi
nagyúr
válasz
OZ, bár az elérhető árú darabok jó nehezek lesznek ekkora méretben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
A JR is oké.
-
Zsombe
senior tag
válasz
Szia!
Szerintem a Borbet teljesen vállalható. Accordon 14 évig tett jó szolgálatot téli felniként 16" méretben. Most pedig Corollán 17"-os Borbet Y felnim van szintét télre, eddig elégedett vagyok vele.
-
lord_devil
tag
Sziasztok!
Borbet XRT vállalható lehet 19-es méretben A4-re (/35 lesz az abroncs)?
Milyen más márkát ajánlanátok még a gyárin kívül? -
t.kristof
senior tag
Nem próbáltam, tavalyi évben futottak elöször nálam a Michelinek, de érezhetően másképp viselkedett a picsája az autónak, jó nem olyan hű de vészesen, csak másabb volt.
rbalint88: Igen, abban a méretben van. Hankook nagyon bejött nekem, igaz ez volt az első nyári szettem a kocsihoz. Előtte E36-on is használtam más méretben, ott is tetszett.
-
rbalint88
addikt
válasz
t.kristof #45771 üzenetére
Pedig ahogy visszakerestem, 205/55r16-os meretben van neked, ott nekem nagyon lotyogos volt a hankook, ezert is csereltem anno. Uj cegesen elvileg primacy 4 lesz, igaz 225/45r17, kivancsi leszek ra. 235/45r17-benv60phev alatt nem tunt lotyogosnek, emlekeim szerint a tulajnak se, focvis, megidezlek
-
t.kristof
senior tag
válasz
Snoop27 #45762 üzenetére
EGP2 lelombozott az idei tesztben, igy azt kilövöm. Michelin van fent hátul nyárinak de nekem a Hankook jobban bejött, olyan mintha kanyarban az oldalfala nyúlósabb lenne a Hankookhoz képest, igy ezt szintén kilövöm.
2ozzmexy: Nem hogy elfog indulni az ára, már el is indult...Eddig 19ezer környékén lehetett kapni, DE már kapni sem lehet, sőt jópár helyen felment 23 ezer környékére (és még ott sincs mindenhol)....
TFSi: Lehet várok még hátha kapható lesz a Semperit, aztán ha még mindig jó áron lesz akkor azt veszem..Ha nem akkor marad a Conti.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
2ozzmexy #45764 üzenetére
Mondjuk ott a kopás miatt húzták le, mert a tapadása nem volt rossz a Semperitnek. Az újabb tesztekben már nem volt baj a kopással. Ugyanolyan pontszámot kapott, mint a Barum vízen, pedig szerintem jobbnak kell lennie. Én akkor vettem használtan a Comfort-Life 2-t, amikor még 1 éves sem volt, gyakorlatilag új profilmélységgel. 2017 év eleji gyártás, de még most is olyan puha, mint 1 évesen. Ezt a Semperitet simán újravenném, mert nekem bevált.
#45765FireFox1996
Tavaly nyáron elég sok eső volt, úgyhogy nem rossz az, ha nedvesen is jó. Szárazon úgyis sokkal hamarabb meg lehet állni, mint vízes úton. Ezért nem baj, hogyha közelebb van a kettő egymáshoz. A meglepetés akkor szokott lenni, amikor sok víz, hó vagy jég van. Persze azokkal a top gumikkal úgysem lesz ilyen baj. -
FireFox1996
őstag
válasz
-cobra- #45754 üzenetére
Szerintem a nyári guminál, itthoni körülmények között (már mint ahogy, és ahol használom a kocsit) fontosabb a száraz fékezés, mint a nedves, és minden más harmadlagos. Így szárazra inkább 70%, nedvesre 20%, minden más összesen még 10%. Ezek után Michelin Pilot Sport 4 a nyerő.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Hachiko95 #45761 üzenetére
Az EcoContact5 175/60R14 méretben 2012-ben (az még azért nem volt olyan régen) dobogós volt, ma meg eldobáljuk... [link]
Ugyanebben a tesztben egy Brillantis2 5. helyezett lett, a Comfort-Life 2 meg a mezőny végén kullog, mivel mindkettő 185/60R14 méretben volt így bátran állíthatom, hogy a Barum (Conti harmadvonal) gyengébb - főleg vizen - mint a Semperit (Conti másodvonal), az árukról nem is beszélve. Na ilyenkor mi van!?Semmi ennyire lehet hinni a teszteknek, mert ott ahol az ajánlott Brillantis2 felúszik esőben, ott a Comfort-Life2 még húzza a "kakastarélyt", csak a pontozás nem ezt mutatja, tehát mi következik ebből?
Mintavételi szabály: "egy mérés, nem mérés, két mérés a félmérés, három mérés az egy mérés, de egy mérés nem mérés..." Majd elhiszem valamiről h jó, ha több tesztben rendre hozza az ajánlott besorolást. Képzeld csak el, abroncsot nem 2 szezonra vesz az ember, akik 2012-ben látták ezt a tesztet (vagy bepalizta vele őket a gumis), azok simán megvették az EcoContact5-t és ha nem racsézták szét, akkor idén még simán fent lehet ha van rajta elég profilmélység, és autózik abban a tudatban h neki tesztgyőztes abroncs van az autóján, pedig valójában... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
-cobra- #45754 üzenetére
Azért eléggé szórnak a tesztek és ha megnézed a nyers adatokat, akkor nincsenek nagyon égbekiáltó különbségek a top5-ben, mondhatni a való életben nüansznyi a különbség, a baj ezzel csupán az, hogy most el fog indulni a Speed-Life 3 ára felfelé, ahogyan a Sava UHP2 is elindult tavaly. Az FK510 piaci ára is emelkedett miután publikálták a teszteket. Én úgy gondoltam következőre bevállalom a Dynaxer HP4-et (a jelenlegi EcoContact5-nél csak jobb lehet) ár/érték arányban jónak tűnt, erre most az is ment felfelé a teszten, tehát az ára is... Ősszel ugyanígy jártam a Krisalp HP3-al, több kollégámnak is ajánlottam (az itteni vélemények alapján), meg is rendelték, csak mire megkapták (3 munkanap) 15%-ot ment fel a listaára, mert közben publikálták a téligumi teszteket, gondolhatod, azóta is azzal nyúznak h jósoljak...
A Kumho-ról nincsen tapasztalatom, de a Semperit Comfort-Life nekem annó bevállt, mind öregedés mind teljesítmény alapján.
Szerintem egy komolyabb gyártó aká másodvonalával sem lehet annyira mellényúlni, ezek a tesztek meg inkább azt tükrözik h a marketing osztály melyik brandet szeretné futtatni... -
Hachiko95
aktív tag
válasz
-cobra- #45754 üzenetére
Más körülmények, méret, autó, keverék. ADAC-nál nincsennek megadva mért értékek, így csak a semmitmondó számokat lehet összehasonlítani, ki tudja milyen súlyozással adják az értékeket. Egyébként pedig szerintem nem nagyon lehet melléfogni valamelyik népszerűbb középkategóriással.
Ugyanígy pl. a Semperit Comfort Life 2 amit használok 2018-ban 2. helyezett lett hátrány nélkül, 2019-ben kicsit más méretben 11. és azt írja, hogy "Relatively weak in the dry and wet." Ami vicc, mert a 2018-as tesztben vízen volt kiemelkedő, szárazon valamivel gyengébb volt, mint az első helyezett. A való életben pedig vízesen tényleg nagyon jó, szárazon sem éreztem gyengeséget, pedig kipróbáltam kanyargós úton, hogy mit tud. Jó féktávokat lehetett venni úgyhogy nem blokkolt a kerék, szűk kanyarokban jól fordult és közben a komfort és zajszint is jó.
Falken FK510-et nézegettem én is, alapvetően a teszteken nem szerepelt rosszul, sőt jól és a tyrereviews oldalon nagyon jó értékelést (95 db.) adtak neki az emberek. -
t.kristof
senior tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni mert nem tudok pontot tenni a gumikérdésemre. Audi a4 b6 avantra raknék fel előre kettő új gumit (205/55 r16), 3 szezont futott Hankook ventus prime 3-mat váltana. Eredetileg Goodyear Efficient grip 2 volt a kiszemelt, de az új Adac teszt eltántorított tőle. Most a Continental Pc 6 és a Semperit Speed life 3 között vacillálok mint többen a fórumon. Nagyjából 12 ezret spórolnék ha a Semperitet veszem. Kérdés hogy ténylegesen annyival jobb lehet- e a Conti? Nem gondolnám hogy a Semperitet tolná az Adac, attól függetlenül hogy a Contihoz tartozik, ergo nem véletlenül szerepelt a második helyen, nem?
-
-cobra-
aktív tag
Nekem kicsit furák ezek az ADAC tesztek. Mitől van az, hogy szinte ugyabban a méretben 2020-ban és 2021-ben tesztelt gumik marginálisan eltérő eredményt hoznak? Nem hiszem el, hogy mindenki keveréket módosítana ennyi idő alatt. Ennyit számítana hogy milyen körülmények között tesztelik, vagy ennyire pontatlan a mérés?
Alle Testergebnisse 2020: Sommerreifen 225/40 R18
Alle Testergebnisse 2021: Sommerreifen 225/50 R17
Meglepetés nekem az FK510 jó eredménye szárazon, holott eddig minden tesztben az jött ki, hogy alulkormányott, most mitől lett tesztgyőztes? Sava UHP2 tavaly "bestbuy"-ként lett kikiáltva (mint most a Kumho vagy Semperit), most az alsó középmezőnyben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest