Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Köszönöm!
Valaki tudná linkelni azt a 4évszakos összehasonlító táblázatot, amit korábban itt már láttam? Nem találom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Legalább visszaveszik izmozás nélkül.
-
sfefe
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ezeket vissza az tuti...
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Felkerült asszony autójára a vredestein quatrac, köszönöm az ajánlást.
"B" mercire 205/55 r16 méretben volna-e vállalható négy évszakos? Évi 8-10k kilométer, 95%-ban városi gép, idősebb sofőr, semmi túlzott hajtás, csak jusson el a-ból b-be. Vagy maradjon a téli/nyári cserélgetésnél?
-
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
ez lenne az érdi gumis. Ha esetleg probléma van, óvatosan vele. [link]
A másik neve majer gumi. -
Gabesz87
veterán
Köszi a válaszokat. Hóláncot nem tervezek használni, szóval akkor a keresést kibővítem az ajánlott 7Jx17 ET40-re. A lentebb linkeltek közül EZ nekem nem egyértelmű, hogy új/használt? Ill. db ár, vagy 4 db? Mondjuk db-nak sok, 4 db-ra meg kevés. Bár ha használt, akkor jó ár (gondolom).
-
gyenesmartin
őstag
Megjött az MBMgumitól a primacy 4. Hát ez nagyon nem új ami fent van a webshop-jukban. Ezt inkább DEMO-nak nevezném. Látszódnak rajta még a csíkok a futófelületen ez volt az egyetlen ok amiért nem küldtem vissza a futárnak. A futár meg nem is gondolta volna, hogy utánvételes lesz, úgyhogy ez elég érdekes volt most. DOT szám 2220.
2 ilyen gumi volt fent az oldalukon:
TL
DEMO -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Kérdés hogy a közepére felvitt lakk mennyire bírja majd a telet, mert ha az elkezd hámlani a fekete festéken igen cudarul fog mutatni.
Amúgy szépek ezek a felnik élőben, de a Porsche Budában láttam kiállítva ilyen felniket.
Hóláncot meg alufelnire... ezért használnak télre lemezfelnit.
-
Safranek
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nem pontosan az méret ,de hátha

6, 5jx17 Et:38 -
válasz
Gabesz87
üzenetére
Mert ez egy fura méret, hogy 6.5x17. Szent meggyőződésem, hogy 7 vagy 7.5 széles is jó lesz.
Csekkolom helyetted
:
https://www.wheel-size.com/size/volkswagen/passat/2016/
7Jx17 ET40 - ez a gyári méret, a 6.5 a hólánchoz kell - ezt el kell dönteni, hogy akarsz-e valaha is hóláncot feltenni, ami majd jól összecseszi a felnit. (Én max. a csomagtartóba teszek hóláncot.)De a 7.5 is jó lesz hasonló adottságokkal.
Szerk.: Alcar hibrid lemezfelni. Láttam már többet VAG járművön, egyéni ízlés dolga, engem a régebbi terepjárók / SUV-ok gyári lemezfelnijére emlékeztet. (magamnak nem igazán kéne, használt gyári alut dobnék rá)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nem könnyű a gumi+felni vadászat a Passat GTE-re (télre). Nem lesz olcsó mulatság. Illetve a gumi hagyján, abból van 215/55 R17 méretben választék, remélem valamelyik jóféle prémium majd akciós lesz. No de a felni
A gyártó ajánlása ehhez 6.5Jx17 ET41, 5x112. Nem hogy használtan (nekem az is jó lenne, ha találnék ilyet, jó állapotút, szépet), de újonnan is alig van ilyen méret emészthető árban. Ezeket találtam. Mondjuk ez az Alcar hibrid lemezfelni érdekes. Árban szimpi, így képről is elmegy, nem tudom, a kocsin élőben mennyire nézne ki ostobán. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Mi van fordítva? Előre kell tenni? Lehet másképpen gondolni, ez egy szabad ország...
-
szilvesztru
újonc
válasz
kenguru99
üzenetére
A tesztautó egy GOLF VII GTI volt, az nem suv szerintem, 205/55 méretű gumikkal ami nekem is van, azzal a különbséggel, hogy nekem 17-es és nem 16-os, tehát stabilabb. Nálam a Toyo vagy bármi más friss tervezésű és jól szerepel a teszteken, az jó téli gumi.... Vannak akik a no name kínai és/vagy 4 évszakos gumikat dícsérik, azokhoz képest szerintem télire egy picit jobban választottam....
-
Felhívtam a gumis barátaim és már az előszállítassal megveszem a Speed-Grip 3-akat, vagy esetleg valami ígéretes újdonságot júliusban. Lesznek árak ősszel..
225/55 R17 méretben így is 40e Ft darabja.. -
diegho
nagyúr
Megjöttek a Quatrac-ok, még nincsenek fent, 3db 6. heti és 1db 3. heti jött az Automax-tól.
-
Nerazim
őstag
Köszönöm a hasznos infókat, átgondolom, lehet nem éri meg azon a 10e fukarkodni végül is folyamatosan lenne használva.
-
Nerazim
őstag
-
sfefe
addikt
Haliho, na felkerult a Sempi.

2 Semperit felirat van egy oldalon.
Elotte irtam nekik levelet es irtak az En meretemben 2 felirat van ennel kisebbnel van 1. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Segítséget kérnék gumiválasztásban. Van egy 2007 évj Toyota Corolla Versonk 1.6 benzines. Erre szeretnék nyári vagy négyévszakos gumit venni, még nem döntöttem el, hogy melyik is legyen ebben kérném a segítségeteket. 16" 205/55/R16 a mérete. Főleg városban használjuk nagy ritkán nagyszülők kb 100km. Miden nap megyünk vele, télen is és nyáron suli, gyerekeket visszük ovi, bölcsi, később majd suliba. Kb 10-15e km teszünk bele évente. Erre a használatra mit lenne érdemes venni? Nyári vagy négyévszakos? Én hajlok a négyévszakos gumi felé ,de mindenhonnan mást hallok, nem tudom... -
Elims
veterán
Ismeri vki a gumiworld webáruházat?
Több mint egy hete megrendeltem a gumit,de még semmi.
Múlthét pénteken felhívtam őket akkor azt mondták,hogy ezen a héten kedden nálam lesz.Nincs.
Amikor beszéltem velük telefonon,megkérdezték a webbolt nevét,azt mondták,hogy több mint 10 különböző nevű üzletük van. -
diegho
nagyúr
Melyik bolt megbízható ezek közül? [link]
-
-
2ozzmexy
senior tag
*csak gyakran nem szakszerűen vannak tárolva, mert a szakszerű tárolásról még a gyártók sem tudtak eddig egy egyezményes tanulmányt kiadni.
Amúgy a 4820 még patika, bár gyakori méret esetén szerintem a XX19-ből már tessék 10-15%-ot engedni...
(manapság igen ritka hogy lejárja valaki a mintát az abroncsairól, ezért is pörög annyira a használtabroncsok piaca) -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Most néztem a gumin a dot: 4820, ez még ok?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Jó választás.

A demo gumi az ami már egyszer volt fel-le szerelve. Pl kiállított autón volt (autószalonban, kiállításon), amit más fajta gumival kértek/használtak végül, vagy hajóra/vonatra fel-le parkoláshoz használták. Ezek profilmélysége az új gyári érték 99%-a, tehát nem minősül használtnak és a garis feltételek is ugyanúgy élnek rájuk mint a vadi újra.
A TL meg a tömlő nélküli abroncsot jelöli de ma már kb mindegyik személyautóabroncs tömlő nélküli, nem is szokták külön feltüntetni pont ezért.
-
diegho
nagyúr
Gumik ára emelkedni fog, tehát még ma megrendelem a 4s gumit. 205/55 r16 kellene egy 2013as 1.4tsi Leonra. Menjen a Quatrac, vagy?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Michelin Primacy 4 az jó választás. Esetleg Continental PremiumContact.
-
Gabesz87
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én is a Passat GTE-re nezegetek most, csak épp a téli gumikat. Legalább is kíváncsiságból köv.szezonra. És már most kerekedik a szemem, hogy nem lesz olcsó mulatság
Felni+gumi+szenzor 
Neked milyen téli van? -
djbelo
senior tag
Sziasztok!
Pár mondat a Dunlop Sport All Season gumiról. Szárazon mint nedvesen hihetetlenül jól tapad. Valaki itt írta a Barum 4s , hogy kicsit olyan "üveghangja" van esőben , ezt talán ennél a guminál is igaz. Vízfelfutást egyáltalán nem tapasztaltam. Hangosabb mint a Dunlop Sport Blu Response nyári gumi.
De a tapadása rendkívül jó! Itt nálunk nem esett hó, az a teszt még várat magára
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
215/55 R17-ben milyen nyári gumit érdemes vennem egy Passat GTE-re?
Én Primacy 4-et néztem eddig. A téli az Alpin 6 azzal meg voltam elégedve, de így a melegben már nem jó.
Valamint MBM guminál nézem eddig, de mit jelent, hogy DEMO meg, hogy TL? -
Qru
MODERÁTOR
Semperit jól szerepelt a teszteken is és nálunk a céges kocsikra is a Brumok helyett Semperit-et vettek. A Semperit az a Continental almárkája nem vmi kínai vacak.
Gari ugyanúgy, mintha gumistól vennéd, bár érdemes a nagyobb nevű cégeknél venni, azok rugalmasabban kezelik az ilyesmit az a tapasztalat.
-
yabba
aktív tag
A Vredesteinre azt mondta a gumis, hogy kevesen forgalmazzák (illetve látom, hogy kifutó termék) és ha baja lesz,a kkor lehet már nem lehet kapni és párban kell cserélni. Akkor marad a Semperit Speed Life?
A neten rendelt gumikra mennyire érvényesíthető a garancia? Egyáltalán mennyigarancia van ezekre a gumikra?
-
sfefe
addikt
Megvan a Semperit Speed - Life 3...
De lehet megvárom a jövőhetet úgyis szar idő van még. -
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
185/55R15-ben drágább lett ~5000 Ft-tal.

De úgy néz ki, most már van sima Quatrac is ebben a méretben, meg Goodyear Vector-4S Gen-3 is, mindkettőnek örülök. 👍
Még a Dunlop SportAllSeason kellene. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, kvázi nem volt konkurenciája mikor megjelent.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Illetve kiderültek a korlátai, amelyet elvileg a CC2 hivatott kezelni.
-
Safranek
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére

-
-
crue
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az én gumim (Hankook VP3) 4 éve egy ezressel volt olcsóbb, mint most.
-
Safranek
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
Barum Quatratis 5-nek combosabb üveghangja van esőben, mint egy echte télinek

-
Dorian
félisten
Maxxis Premitra HP5 esőben elképesztően jò, csak lesek, mintha sìnen mennèk.
-
Köszi nektek is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szerintem is a Dunlop, vagy Falken.
-
-
Motion_Blur
félisten
Van a POPGOM-hoz egy 2000 Ft-os kuponom ha érdekel valakit.
Holnap érvényes még. -
Tesóm elkezdett nyári gumikat nézegetni.
Eredeti méret 205/50 R17
Miután lábon kihordott egy infarktust ezekhez kezdett közelíteni váltóméretben
225/45 R17https://automax.hu/goodyear-efficientgrip-performance-2
https://automax.hu/pirelli-p7-cinturato
https://automax.hu/dunlop-sp-sport-maxx-rt29K a plafon...az a lélektani határ.
Mazda 3. 2.0 150LeVan szerintetek mozgástere?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem, tobbfele nyomasi mertekegysegben is megadjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

:
A gyártó ajánlása ehhez 6.5Jx17 ET41, 5x112. Nem hogy használtan (nekem az is jó lenne, ha találnék ilyet, jó állapotút, szépet), de újonnan is alig van ilyen méret emészthető árban.