Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Bizsu1st
üzenetére
A Barum jobb mint a Nexen vagy annyival olcsóbb? Ah, már látom, arra is járt contisafe.
Egyetértek, a Quadraxer erősen télies, én nem ezt venném/vettem 4S abroncsnak; nyár elején is pocséknak éreztem 2-3 évesen.
Több teszt részeredményeit szoktam nézni. Bár Matadorból sok ilyen nincs, de a contisafe garanciát megértem. (Bár a Conti ASC-t se venném saját autóra, a többi márkából meg még az annyira se szívesen választanék.)
Kicsit konzervatív vagyok, ha 4S, akkor jó 4S-nek van szvsz értelme.
5 méteres lemaradás pipa (Barumnál is 5-6 méter) a 10 az már az a kategória lenne, amit be kéne tiltani - mondjuk sok olcsó abroncs pár évesen már el is éri ezt a szintet. -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Ezeket 13500ft körül kaptam meg, így szereléssel, contisafe-el 65-66ezer volt a szett! A nexen 16k/db körül volt! Mivel tudom, hogy az autón elöregedni fog, nem pedig elkopni, viszont elég kátyús útjaink vannak, így a contisafe nyert! Nekem is ezért lesz valszeg nexen helyett barum quartaris 5! A számoknak nem hiszek feltétel nélkül, itt pl dicsérik a kleber quadraxer 2-őt, a tesztekben viszont sorra elvérzik! Ha 5-10métereket hoznának ki különbségként, akkor aláírnám, hogy hulladék, de a nála 3x drágább gumikhoz képest szerintem nem szerepelt rosszul! Sokan választanak gumis tanácsára laufenn, goodride, sailun és ki tudja még milyen 4s gumikat, nah, azoknál biztosan jobb!
-
MC Pite
veterán
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Ok, így érthető (sejthető volt) "8-10 éves pirelli-firestone nyári-téli szetteket váltott". Az első gyorsan, a második piszok gyorsan revül/romlik.
Valóban van jobb is, rosszabb is. De a tudatos választás/informálódás meg a Matador 4 évszakos nálam nem fér össze.
Mennyivel volt olcsóbb egy nexennél? Hankook/Nexen/Matador 42,0/42,3/46,1m és
50,8/50,4/51,6m -
Bizsu1st
aktív tag
Bár csak ezek lennének, ősöreg ceat, barum polaris 2, felismerhetetlen nyári, matador nordicca(ezt megnéztem, dot 09), stb és nyugodt szívvel kocsikáznak velük. Pl mi is két szett gumival vettük az autót, egyik 8, a másik 10éves volt és a srác még külön pénzt akart kérni miattuk...
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Okés, a gyakorló életveszély túlzás volt, de tényleg ratyi az a gumi, mint felettem is írták! A másik, austrián jöttem keresztül anno esőben michelin energy saver-el, bőséges mintával, talán 4-5 évesen, akkor tanultam meg, mi az az aquaplanning... Attól sem ezt vártam! A kumhot sokan dícsérik, nah azzal sincs jó tapasztalatom, 5éves korára kőkemény lett a nyárija(valami 659 szám volt rajta). A saját kocsimon lévő, most 5éves nokian wrd3 se jó semmire sem, hiába reménykedtem(2.5évesen vettem használtan, most 6-6.5mm). A fabiámat gyárilag matador stella-val szerelték 2007-ben, azokkal csak az volt a gondom, hogy baromi gyorsan kopott! Igen, be kell vallanom, hogy eddig próbáltam jó minőségűnek gondolt 2-3éves gumikat venni használtan, de eddig csak a mostani barum nyárim vált be, igaz, az csak egy szezont gurult előttem!
-
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pedig ez így igaz.
Többször leírtam a Suzuki gyári Eco Contact 5-ről, hogy mit (nem) tud.
Leginkább bármelyik kanyarban az úton maradni.TFSI

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Majd Kornel ír EcoContact5-ös tapasztalatokat. A 6-os széria ellenben már rendben van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Fiat Tipóján 215/45 r17 contiecocontact-ok vannak, nah az a gyakorló életveszély már új korában is! Képes kanyarban, vagy körforgóban négy kerékkel csúszni...
Azert ebben minden szo csak sarkitas. Ha ez igy lenne akkor minden harmadik autos az arokban lenne mivel elegge sok uj autot szerelnek ezzel es elegge kevesen cserelik. Vagy ha epp nem ezzel szerelik akkor valamelyik tars budget markaval.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Egyébként vagyunk pár ezren az országban, akik figyelnek rá, utánaolvasnak, informálódnak, hogy milyen gumit érdemes venni, hogy biztonságban tudjuk magunkat és a családunkat, de az átlag magyar akkor cserél gumit, ha a 10-12 éves újonnan vett autójáról lekopik a minta, vagy épp nem engedik át műszakin és gyorsan kell valami olcsón használtan(amin még jó a minta), vagy a haver nem adta oda az eladott autójával a másik szettet és nekem még pont jó lesz pár évig! Ugye, hogy igazam van? Amúgy meg a jónak hangzó gumik is sokszor lehetnek ratyik, hiába azzal szerelték az autót először! Pl sógorom vadiúj Fiat Tipóján 215/45 r17 contiecocontact-ok vannak, nah az a gyakorló életveszély már új korában is! Képes kanyarban, vagy körforgóban négy kerékkel csúszni...
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Lehet, hogy már 2000km is van bennük
De ezért is vettük (az autót is), csak városi használatra, leginkább melóba és gyereket iskolába hordani, napi kb 8-10km! Azért írtam, mert kellemesen csalódtam bennük (volt korábbi matador tapasztalatom, ami nem volt kellemes) és még nem igazán volt vélemény róluk! 8-10 éves pirelli-firestone nyári-téli szetteket váltott, azokra egyenlőre köröket ver! Amúgy, ha végignéznénk, hogy egy városban milyen állapotú, minőségű, korú abroncsokkal mászkálnak az emberek, azokhoz képest még ez is prémium! Elég csak a tesco-lidl-aldi parkolókban rápillantani a parkoló autók gumijaira és lehet szörnyülködni, mert a tulaj szerint van még minta, jóvanazúgy, meg minek a nyári, eljárok egész évben a 10éves télivel(saját kollégám)! Pár napja egy német coupé audi(max 5éves) mellett parkoltam és vigyorgott alatta a 225/45 r17 Royal Black téligumi... -
MC Pite
veterán
válasz
Lootolok
üzenetére
Komplett kerék. 17 és 16 gyári alu, 15 gyári lemezfelni.
Matador 4S gumihoz... Hátő... Majdnem két tankolásnyi infó is több mint a semmi, de nem nagyon van össze a korábbi matadoris tapasztalatokkal és méréssel.
Dry Braking 27th +6.6 M
Wet Braking 16th +5.3 M
De minek a pap, kinek a papné. -
TommyY2
tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
-
bul07
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz
szilvesztru
üzenetére
Nekem jettàn sima alap 102 lovas 1,6 benzinen van, 7,5 széles felni 225/45 r17 gumival nyáron. Átlagos hankook volt rajta, most goodyear lesz. Simán megvagyok vele elégedve. Picit hangosabb, feszesebb mint előtte a 16-os volt, meg a téli is 16-os 205/55 r16. Cserébe komolyabb féknél, tempóssan kanyarban, tipikus nedves körforgalmas gyors kanyarodásnál, stabilabb, jobb. Féltem tőle, hogy majd kirázza a vesém , visszafogja az amúgy is gyenge kocsit mint az állat, stb stb. Nem csalódtam. Igaz a futómű is rendbe van rakva , ahogy valamit hallani, érezni már csere is. Utaztam 1,9 pd octaviaval 18-as felnivel, igaz azon is 225 ös gumi volt. Egyáltalán nem volt elviselhetetlen.
-
válasz
szilvesztru
üzenetére
Milyen széles a felni?
Ez könnyen eldönti a kérdést. Ha 7,5, akkor 225 kell, ha 6-6,5 úgy 205. 7" esetén lehet gondolkodni. -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Sziasztok újra! Kicsit megkésve(eltelt fél év) jövök a beígért Matador Mp62 All Weather Evo négyévszakos véleménnyel! Túl sokat viszont most sem tudok mondani róla! Egyszerűen Remek! Az autó egy Fiat Punto 2 Sporting(920kg 80le)! Eddig kb 1500km(max) van a gumikban, megjárták a nyári forróságban az autópályát, városban esőt, latyakot, havat, de nem tudok rosszat mondani róluk! Remekül tart kanyarban, az autó oda fordul ahova akarom(pedig néha paráztam), nem csúszik, csak gurul és tapad! Főleg városba a magyar időjáráshoz jó szívvel ajánlom! Jah, a méret 185/60 r14
Direkt minden időjárásban vezettem az autót, mert én is kíváncsi voltam, hogy miért fizettünk(párom autója)! Összehasonlításként, az én Skoda Fabiamon Nokian WrD3 5éves téliek vannak, nah, azokkal gyakorlatilag halálfélelmem van száraz, hideg úton is, annyira csúsznak, egyáltalán nem vált be, egyedül talán esőben elfogadhatóak, hóban pl felesleges a fékre lépnem, mert az abs recsegésén kívül más úgysem történik... Tavasszal a nyári Barum Bravuris 3 nyári gumijaim 6évesen szerintem már nem kerülnek fel újra(pedig azokkal meg vagyok elégedve), inkább veszek magamnak is egy szett Matadort, vagy Barum Quartaris 5-öt! -
Dorian
félisten
válasz
szilvesztru
üzenetére
Dehogyis. 10 dB különbsèget hallunk 2x hangosabbnak.
-
Lootolok
tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Nekem ilyen autóm van, igaz 1.4TSI.
A 225 szerintem nagyon nem jó hozzá. Kellemetlen. A 195 elég. Vagy max 205-ös, a 16-os felnivel. -
szilvesztru
újonc
válasz
szabonagyur
üzenetére
Skoda Octavia 1,9 pdtdi 105 Le , 250 Nm gyári méretek:
195/65 R15
205/60 R15
205/55 R16
225/45 R17
Ráadásul a 17-es alufelnik már megvannak kopott gumikkal.
Téli kerekek 15-ös lemezfelnik. -
MC Pite
veterán
válasz
szilvesztru
üzenetére
Megane vagy hasonló autóra? Overkill átlagos motorhoz/vezetéshez/utakhoz a 225. Plusz több a zaj. És elég jó aquaplanninges teljesítmény se árt ilyen 1,2-1,4t autóknál ehhez.
Én inkább 16"ra váltottam. Nagyobb különbség a téli és nyári között van, igaz, a PC6 nem arról híres hogy halk, vagy komfortos lenne.
17" 205 4mm 20kg
16" 205 7mm 19kg
15" 195 7mm 15,2kg -
szabonagyur
félisten
válasz
szilvesztru
üzenetére
Azt vedd ami az auto merete.
-
szilvesztru
újonc
69dB és 72dB gumik között a különbség "csak" 3dB viszont az emberi fül számára a különbség kétszer hagosabbat jelent...szerencsére ez a külsö elhaladási zaj...
Dilemma: 225/45 r 17 elég gyakori méret és jobb árban vagy 205/50 r 17 ritka méret ezért drágábban ?
De a 205 kissebb fogyasztással, kissebb rugózatlan tömeggel rendelkezik a 225 mérethez képest. Melyik ujjamat harapjam? -
Lootolok
tag
Előző H Astrámon 205/55R16 volt a nyári és 195/65R15 a téli. Mindig felüdülés volt a 195-ösre váltás.
Aztán mostani 1.4TSI Octaviamon 225/45R17 a kerék, mert sport felszereltségű. Ez viszont konkrétan ráz, és hangos, ahogy a többiek is mondják.
Idén télen tettem fel rá 195-ös télieket, és most már azon vagyok, hogy a nyári gumikat is erre a méretre cserélem, annyival jobb. A 17-est meg eladom, mert alig futott (15ekm kb.) Dunlop Sport Maxx gumik vannak rajta, és gyári Skoda felnik. Pedig a verda 152LE, tehát talán indokolt lenne, de annyival kényelmetlenebb, és a kormányt is jobban rángatja, hogy nem éri meg szerintem a látvány, ami úgy sem számít, hisz benne ülök. Lakótelepen meg nem szoktam janizni vele. -
diegho
nagyúr
Uraim!
A Toyo Celsius 4 évszakos mennyire jó gumi? Van itt valakinek ilyen?
-
footy
addikt
válasz
alázógyík
üzenetére
Az a mi felhasznalasunkra eleg is.

#44656jookomak
A nyari szett 215/50 R17, szoval nem idegen az autonak. Egyebkent ST-line ez gyarilag ilyen merettel es 1cm ultetessel jon. Annyira nem kicsi az auto es egyebkent a mai kompaktoknal mar szinte 17 a minimum, de inkabb 18asokkal jonnek...#44657Lootolok
Van tapasztalatod vele? Meg nem probaltam a 17es nyari szettet felrakni, mert eleg retek ido van. Nem is ismerem annyira az auto futomu karakteriszitikajat, de pl. a Giuliettanknal ahol szinten 16os a teli es 17es a nyari, alig van kulonbseg erzesre. Itt pedig egy ballonosabb gumirol van szo, amit leginkabb SUVokon lattam. (225/45R17 vs 215/50R17)
Bar itt nyilvan arnyalja a kepet, hogy a fenti Nexen XL gumi es valoszinuleg sprodebb lesz a rugozas...
A marka nekem mindegy a tudas szamit, ha a BMWre jo a nexen, akkor szerintem egy Fordra is megteszi.#44660Qru
A Barum Polaris 5 72db, szoval k.hangos. Az egyik legfontosabb tulajdonsag, hogy csendes legyen, mert mindkettonket idegesit a gumisurrogas.
Az Apollo szinten. -
footy
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Mindeketto helyett
Az Insignia novemberben elment. Most az a terv, hogy a focust(1.0EB) hasznalom addig amig veget nem er a korona para, aztan keresek egy automata benzinest. (Insignia 1.5T vagy Astra kombi 1.4T vagy valami hasonlo)
Ha talalok valamit, akkor pedig eladjuk a Giuliettat.
Bar meg ez is kerdeses, hogy nem-e a Focus megy a haztol, mert az asszonynak jobban bejon a juliska
(az olaszok nem annyira fillerb@szok mint a nemetek) -
Ez minden gumival ilyen, elhiheted.
Én gyakran járok M5, M0, stb... és tökmindegy milyen gumival mentem eddig, hallani az összes ilyet.

Akkor nem hallod ha a motorzaj nagyobb.
De a mai kocsik annyira csendesek, hogy minden hallattszik.Jó mondjuk valami böhöm német prémium SUV-ban vagy limó/ladikban lehet hogy nem annyira, mert több az anyag meg a szigetelés. De szerintem ezek ott is picit.
-
ngaba
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Szerintem ezeknél a teszteknél nüanszokon rugózunk.
+ A valódi öregedést nem mérik a tesztek.Az egyetlen baja ennek a guminak a zaj. Bár igazság szerint ez az első 4 évszakos gumim, így olyan nagy összehasonlítási alapom nincs. (Illetve ezen a kocsin csak egy szett volt előtte, az is régi.)
Egyébként nem általában zajos, hanem érzékeny az aszfaltra:
M5-ösön olyan csendes, mint a sír, de tényleg, szerintem az eddigi legcsendesebb gumim (ott). Az M3-ason viszont morajlik, jól hallhatóan. És ahol foltszerűen más az aszfalt az M3-ön rövid szakaszokon (világosabb), ott elhallgat megint.
Nem tudom, én szemre olyan nagy különbséget nem látok a két pálya között a vezetőülésből, de fülre elég nagy a különbség ezzel a gumival. Vagy más gumival is? Korábban ez nem tűnt fel, de akkor még nem is olvastam ezt a topicot, hogy a legnagyobb bajom a gördülési zaj legyen.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jaja, hát nem egy Jurassic Park.
-
Asbee
veterán
Fulda Sportcontrol 2 ről mi a véleményetek? 225/45 r17. Hétköznap, napi 40 km falu-város meg évi 5-6 hosszabb út. Évi max 15 ezer km, passat b5.5.
-
Mikulásbá
nagyúr
Azt hiszem el is dőlt, GY Vector 3 lesz, már ki is írtam az acélfelniket téli gumival.
Tudtok olyan helyet, ahol jó áron-esetleg valami jó kedvezménnyel- lehetne megvenni a gumikat? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0
üzenetére
Szerencsére lemezfelnim van.
A baj inkább az, hogy csak 1 pár láncom van de az awd miatt 2 pár kéne (minden hajtott kerékre kell a manual szerint). Szóval sokra nem megyek az 1 pár lánccal... Arra jó, hogy az Osztrák/Német rendőrnek megmutassam, hogy van és tovább engedjen a határon. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0
üzenetére
Ezen én is filóztam, van is hóláncom de még sosem használtam. Egy sima megforduláshoz elég egy hólánc spray is és akkor nem kell a le/fel szereléssel vesződni.
-
ngaba
aktív tag
Az állatparkba mentünk.
Csak gyerekkel voltunk, és addig mentünk autóval, amíg biztonságosnak gondoltam. Minden jó volt, csak az a fránya megfordulás. 
-
ngaba
aktív tag
Continental AllSeasonContact XL 205/55 R16 teszt.
Mátraszentimre, Eötvös József utca, -3.5 °C. (Csináltam néhány képet, hogy milyen volt az út. Ezen a domborzat nem látszik. Azt hittem, hogy Google térképen megvan az utca, de sajnos nincs.)

A gumi úgy tapad, mintha oda lenne ragasztva az útra. Megcsúsztatni csak szándékosan tudtam, amikor teszteltem, hogy milyen az út.
És itt véget is érne a teszt, de a megfordulásnál kezdődtek a bajok... A lényeg nyilván az, hogy
elcsesztem.
Az alsó kép aljánál átment az aszfaltozott út földútba, és valahogy ezzel nem voltam tisztában, és a jó kis megmegfagyott nyomvályú, 15-20 cm hó, egyre távolabbra kerülve az aszfalttól, majd se előre se hátra egy centit se.Felsétálok, egy idősebb bácsi (börtönbe került szülők gyerekeit táboroztató alapítvány alkalmazottja) adott két lapátot, meg egy kis hamut, és segített egy minimálisan kimozdítani a holtpontról. Se ő, sem én nem hittem volna, hogy onnan kijön ez az autó. (Az elakadásról nincs fotóm, kisebb bajom is nagyobb volt annál.)
Tanulság:
1. Jó a négy évszakos gumi, de maradj az aszfalton.
2. A téli gumi lehet, hogy egy évben csak pár percre kellene, de akkor bánod, hogy nincs. (Bár szerintem akkor is ugyanez a vége, csak olyankor minden apró szalmaszál számíthat, a kijövés egy fokkal könnyebb lett volna.)
3. Miután végre kiszabadult az autó, jó nagyokat mosolyogtam azon az útszakaszon, ami a fotókon látható.
4. Az autót kicsit sajnálom, kétszer (nem vészesen) azért leért az alja, meg feltehetően a futómű se szerette annyira ezt a terepezést ott a fagyott terepen.
5. Baromira elszoktam az ilyen szituációktól (előre-hátra stb.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Önmagában nincs vele gond de azért már bőven vannak jobbak nála és sajnos nem is nagyon fogy... Pedig egyszer már árat is csökkentettek. Nagyon középre lőtték be, így se télen nem jó igazán se nyáron. Sztem a télies minta irányába fognak mozdulni mert a tesztek oda vannak súlyozva általában.
A túl nyáriasra belőtt CorssClimate-et is szokatlanul hamar cserélte a téliesített CC+-ra a Michelin.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem cserélgetik gyakran, kivéve ha piac mást nem diktál (versenytársak újítanak) vagy el nem kottáztak valamit a fejlesztéskor (lásd CrossClimate vs CrossClimate+).
Na az első miatt várható, hogy a Conti lassan lép, mert itt a GY Vector 3 meg az új Quatrac amik nagyot taroltak a teszteken (is)...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Nehéz megmondani mert még a promója sem indult be, ősznél előbb nem nagyon fog megérkezni sztem. Ha azt nézem a Michelin Crossclimate 2 már legalább 5 hónapja fut a tengerentúlon, itthon meg még csak egy árva promó anyag sem jött ki róla...
A Conti ASC 2 meg még sehol sincs még, nem hogy forgalmazva de még promóként sem. -
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Van már valahol bármi a Continental AllSeasons 2-ről? Én nem találtam semmit.
-
Poultier
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
BMW E46 Compact 150 lovas dízel a feleségem gépsárkánya, bár mostanában inkább én vezetem és szeretem kihasználni a benne rejlő pici mókafaktort. Eddig Conti Premium Contact 5-öt használtunk, de 5 éves lett, így a jó minta ellenére ott hagytuk a gumisnál. Hasonlóan jó gumit keresünk, mert a PC 6 hangosabb, mint az 5(Spanom használ 6-ot). Inkognitóban már itt vagyok pár éve a fórumon, így hajlok a GTI szakértő szavára.
-
válasz
MC Pite
üzenetére
Évi 35 ezer km-re keres a fórumtárs egy tényleg megbízható nyári gumit.
("Tudtok ajánlani egy tényleg megbízható nyárigumit egy 150 lovas Kompótra 205/55 R16 méretben? Aránylag sokat megyünk nyári szezonban is, kb. 35k km-t.")
Szerintem erre a Michelin Primacy 4 a legjobb. (Más szerint pedig lehet, hogy egy B kategóriás négyévszakos. De most nem a leggazdaságosabb, kompromisszumos megoldást keressük.)
Tapad, nem kopik, csendes. És ezt meg kell fizetni a vásárlásnál, hosszú távon megéri. Ez egy túra abroncs.
Ha még több tapadást keres, akkor írnám a PilotSport 4-et, ami egy sportos gumi. Ugyanannyiba kerül, de gyorsabban kopik és némileg hangosabb.
Mindkettőt használtam 17"-ban, mindkettő kiemelkedően jó. Limuzinra Primacy 4, csapatósra PS4.Tavaly áprilisban írtam a Primacy VS. PC6 személyes tapasztalataimról ugyanazon autón (családi jellegű kombi), nálam egyértelműen a Michelin a nyerő.
A PC6 kb. olyan hangos, mint a PS4. -
Dorian
félisten
Múltkor kérdeztem 215 55 R17 nyári gumira tőletek. A válaszok és a linkelt teszt alapján két versenyző maradt:
Maxxis Premita HP5 28.150 /db
Vredestein Ultrac Satin 33.700 /db
Előbbit sok tesztben dicsérik, darabonként 5ezerrel olcsóbb is. Megerősítést kérek
-
MC Pite
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Lehet közhely, de kinek mi a legjobb?

Megint rajtam a harcikedv, hogy új papucsot próbáljak ki. Tök jó a PC6, de picit nagyobb különbségre számítottam zaj és komfort terén mikor 17ről 16ra váltottam.
Így viszont Primacy 4, PilotSport 4 (nem találok tesztet amiben egyszerre szerepelnek!
) és a GY EGP2 is a célkeresztben van (korrekt legyen minden biztonsági számban, lehetőleg halkabb és komfortosabb legyen mint a Conti, korrekt legyen gördülésben is, ne öregedjen gyorsan). Papíron a PS4 nem feltétlen a nekem szóló változat, viszont az eredmények alapján még a is lehet. Fura, hogy legalább a gyár nem veti össze egymáshoz őket legalább 1-1 tipikus méretben.
Bár még a Quatracot, és a Michelin és Dunlop újdonságait sem zártam ki, de nagyobb eséllyel marad a Megane-on a 2 szett.A TR tavalyi 16os nyári tesztjében az első 5-6 gumi egyike sem rossz, csak másmilyen.
-
Mikulásbá
nagyúr
Rendben, köszi mindenkinek.
(még akkor az Allseason 2-t megvárom, de nem hiszem, hogy világot fog megváltani)
Még nekem sem sürgős, szerintem tavasszal fogom cserélni. -
Deathunter79
tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Ez most elég jó ajánlat és ingyen ki is szállítják. Én is ezt rendeltem.
Aspire XP
Ebben a méretben 18e Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Suzuki topik
- Nintendo Switch 2
- SSD kibeszélő
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De ezért is vettük (az autót is), csak városi használatra, leginkább melóba és gyereket iskolába hordani, napi kb 8-10km! Azért írtam, mert kellemesen csalódtam bennük (volt korábbi matador tapasztalatom, ami nem volt kellemes) és még nem igazán volt vélemény róluk! 8-10 éves pirelli-firestone nyári-téli szetteket váltott, azokra egyenlőre köröket ver! Amúgy, ha végignéznénk, hogy egy városban milyen állapotú, minőségű, korú abroncsokkal mászkálnak az emberek, azokhoz képest még ez is prémium! Elég csak a tesco-lidl-aldi parkolókban rápillantani a parkoló autók gumijaira és lehet szörnyülködni, mert a tulaj szerint van még minta, jóvanazúgy, meg minek a nyári, eljárok egész évben a 10éves télivel(saját kollégám)! Pár napja egy német coupé audi(max 5éves) mellett parkoltam és vigyorgott alatta a 225/45 r17 Royal Black téligumi...

) és a GY EGP2 is a célkeresztben van (korrekt legyen minden biztonsági számban, lehetőleg halkabb és komfortosabb legyen mint a Conti, korrekt legyen gördülésben is, ne öregedjen gyorsan). Papíron a PS4 nem feltétlen a nekem szóló változat, viszont az eredmények alapján még a is lehet. Fura, hogy legalább a gyár nem veti össze egymáshoz őket legalább 1-1 tipikus méretben.