Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Haver az IS200 alatt nagyon elégedett vele. Bár az ő véleményét mindig egy kis csipet sóval kell vennem, mert ő ingyen gumizási lehetőség miatt, illetve mert nem bír a vérével ilyen tizenéves levedlett trágya gumikat rak hátra és csak előre hajlandó tapadásért pénzt adni. (Most kivételesen hátra is vett.)

Amúgy gázelvételre szerintem jobban dobálja a seggét mint mások, én mondjuk csípem a viselkedését ilyen téren, a Clio RS-emmel is így lehet szűkíteni az ívet.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis
üzenetére
2 évesen vettem a kocsit, szóval bőven 10 felett járunk.
Egyelőre nem foglalkozok vele érdemben, mert nem is igazán érdekel a dolog. Nyilván már rég fent lenne az alu ha érdekelne. Viszont egyre csúnyább a vasfelni, kéne neki egy festés és a TPMS szelep benne még a gyári, abban sem lehet már sok tarcsi...R18-as méret kizárt. Max a 17-es de akkor is kell mókolni mert a COC-ban csak a 16-os méret szerepel...
-
A Zéé
addikt
válasz
focvis
üzenetére
és Qru
Köszi, akkor a Goodyear lesz a célpont. 6" széles lett végül a felni, ami 7"-nak indult, de legalább az árát sikerült jól "beállítani", ezért ez a méret. Nincs most idegzetem tovább felnit vadászni a sok kretén közt...
Egy garnitúra gumit lejárok vele, aztán meglátjuk mi lesz a továbbiakban. -
válasz
focvis
üzenetére
Ma beváltottam a második 15 ezres OMV utalványt (Michelin promóció). Ezelőtt a BAH csomóponti, most az Osztyapenkónál levő OMV-n jártam, mindkétszer döcögősen ment, de végül sikerült.
Megoldás: először vonja le a pénztáros a védett árra a kedvezményt, csak azután kezdjen foglalkozni a fizetési móddal. Elsőre nem így akarta egyikük sem.
-
czanga
őstag
válasz
focvis
üzenetére
A problémák miatt panaszt tettem AKH-nál (egy előző HSZ-emben kifejtettem), de mint látom a gumik nem csak nekem voltak "összevisszák".
Laufenn G Fit EQ+ került fel. 3db 4525 DOT egy pedig 1025 DOT. Ezt a részét már elengedtem, már felkerültek mire megláttam.
Oda mondjuk többet nem megyek, ez lett a jelenlegi verdikt a részemről. -
F_Zolee
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Én is jártam így még 2019-ben 4db conti wintercontact ts860-nal az AKH-nál, direkt el let tmondva, hogy 4 db azonos ávjáratú és friss gumi kell, végül 3 új és egy jó poros- koszos került elő newgyed óra után, gondoltam étveszem, de elvittem a gumis haveromhoz, kicsit ő is húzta a száját, egymás mellé téve, és felül lenyomogatva kézzel még a tapintásuk is más volt, ugyanakkora erőre a régebbi merevebb, sokkal keményebb volt, így visszavittem mindent, és megköszöntem, majd vettem máshol 4db egyformát.
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Igen szerencsére, így nincs egymásra mutogatás.
17x8J ET45 Braid Fullrace A (így nekem most pont kellemes áll a kerékjárati ívben)
215/45 Goodyear Asymmetric 6(tudom, tudom, beszéltük hogy beleérhet, de beszéltem olyannal aki azonos beállítást és rugókat használ, és azt mondta oké lesz
) -
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
A 4 db új 19-es szerelése: 36 400 Ft
Itt lent a Balaton délnyugati csücskében fele alatt van, Szegeden szintén. Az full irreális ár.Decemberben 4db 17-es téli felrakására:
19-es nyári felnik le és be a raktárbe, felniről régi téli gumi le, az be a kocsiba, új téli gumi fel, centrír téli felni fel a kocsira) és egy új teherautó 16-os felnijeore az új 4 évszakos gumijainak fekrakására (felniről nyári le, téli fel, centrír, felni fel) fizettem áfás számlával cakk pakk 35K-t. -
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Nem volt, 17 és 18 volt csak. De átmérőben ugyanaz, most 225 van fent a 205 helyett, szóval van variálás rendesen.
joker88: Én egyet vennék, ha 2-3 éven belüli, és nem 5mm-re kopott a többi, azaz ha az új a kopotthoz képest 2mm-en belül van, semmit se fogsz észrevenni. Ha meg párban veszed, akkor lesz egy pótkereked.
focvis: Háát, közben tlaáltan nagyon olcsón jó Bridsgestone szettet...
-
t.imi
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Kínai cuccokhoz hasonlóan állok hozzá
kollégáim temus fanok, aztán néha 2-6 órát arra fordítanak, hogy működésre bírják az olcsó volt terméket.Ott másképp működik a környezetvédelem, a régi receptek sokszor jobbak az eu-s agymenésekhez képest.
Tavaly néztem taliga gumi kerekét, majd 40 éves és köszöni szépen marhára egyben van. Talán ex Taurus gyártás.Lehet én jártam így a télivel, nyári BRAVURIS 5 2019 óta használom és kopkopkop semmi baja. Max lemosom, ha van hozzá kedvem.
Köszönöm a tippet, közelben nincs bolt ahol ilyet árulnak.
Annyira nem loholnám bele magamat. Marad a mosás, max a patikai glicerin
-
válasz
focvis
üzenetére
na jó, de 400k egy szett téligumi - ehhez képest a 19" felni plusz gumi meg 600-ból se biztos, hogy meglesz

érdekesség, hogy a wheel-size nem mondja 20"-at gyárinak, közben meg a magyar konfigurátor nem enged kisebbet...
erre alszom még egyet -
TommyY2
tag
válasz
focvis
üzenetére
Épp most végeztem a helyi gumisnál (BHP partner), a Michelin26 kuponkóddal, ingyen szereléssel 57000Ft volt darabja. 7,2mm profilmélység, tavaly év végi Spanyol gyártás.
Lehet, hogy máshol olcsóbb lehetett volna, főleg, hogy a hirdetéssel ellentétben felszámoltak darabonként 990Ft szállítási költséget.

TommyY -
válasz
focvis
üzenetére
Biztos van olyan, aki vállalja, de ha nem garantálható a hiba mentes javítás, én inkább nem kockáztatnék vele.
Vagy ugye alternatívaként marad így ahogy van, és időnként felfújom.https://www.legolcsobbgumi.eu <- ez mennyire okés webshop? Azt látom Csehországból küldik, a bolt is ottani székhelyű. Árukeresőn megbízhatónak titulált.
-
válasz
focvis
üzenetére
Jelen állapotban ez egy lassú defekt, kb. 1 hét alatt leereszt. Ha kihúzom biztos gyorsabb lesz.
Ez a nagypapa Merci amúgy, ennek nem tolom
de szeretek "dinamikusan"* kanyarodni.
Akkor csere, frankó... van ebben a gumiban kb. 2000 km, tavaly májusban kerültek fel. Úgyhogy kettőt biztos nem veszek.* már az autóhoz képest.
-
válasz
focvis
üzenetére
Kijött nemrég egy 235/35R19 nyárigumi teszt. Nemsokára gumit kell vegyek a Warmenaura. Eddig Pirelli PZ5 volt a kiszemelt, de itt nem szerepelt annyira jól.
Melyiket válasszam ebben a méretben? Nem versenyzés a cél. Ami nekem nagy előny lett volna, hogy a PZ5 tavalyi gumi, így biztos nem kapnék túltároltat. Fontos, hogy vizes úton jó legyen és peremvédős legyen, esetleg komfortos is.
-
cOxeR
Ármester
válasz
focvis
üzenetére
Sajnos igen… én is látom, itthon a mostani felnim megy 500e Ft körül átlagban, de már szivárog be kintről 350e Ft körül is Kleinanzeigen meg “televan” vele.
Nekem kettő hátsó is jó lenne
- lehet el kell napolni fél évet… sokakat a fogyasztás jobban érdekel és menekülnek a 20”-ról 19/18 ra… -
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Gumikat nem nagyon szoktam, ritka, mikor megéri külön onnan hozatni, drag gumikat meg régi OT-s kocsikhoz igen, mivel ilyen európában nincs:

De az eu-s gumik általában véve jobbak, és nem drágábbak, tehát a bolygó túlsó feléről hazahozatal annyira megdrágít egy utcai gumit, hogy nem lesz belőle üzlet. Amúgy kint sok a kínai meg noname, és az amerikai azt veszi meg, ami olcsó. -
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Facsén gumival együtt kínálják és/vagy alufelnit. Ha a gumi nem átképző, még bele is mennék, de akkor ott a TPMS szenzor, ami a fene se tudja, mennyi ideig bírja még és tuti többet kér érte, mint Ali. Az alu felárát pedig nem fizetem ki.
A mostani téli gumira szánom, van még 9 hónapom beszerezni. -
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Próbáltad mással is? Nekem a gyári beállítás baromi bizonytalan érzés volt. Csak dőlt, dőlt, nem éreztem szépen a határait. Hozzáteszem, hogy hot-hatch irányból jövök, és első hátsókerekes autóm, de akkor is baromi fura volt. Utána láttam facebook csoportban, hogy kerek 0-ra van kb gyárilag minden belőve, a flyinmiata-nak van egy külön wiki oldala is, hogy mit állíts be helyette. Nekem egyszerre került be az ültetés meg a beállítás, ég és föld. Ha esetleg nem próbáltad még, szebb időben szívesen megmutatom.
Mindenesetre a tippeket köszi. Rendelés előtt még utánajárok kicsit mi hogyan fér el.
Öregszem, engem pszichésen zavarna mikor beleér a betétbe. 🤗
Ilyen "új" autónál még oké, ha nagyon rossz a helyzet lehet veszek 1-1 dobbetétet tarcsiba. A Clio RS-emnél nem létező dolog a dobbetét (nem kapható sok éve), ott valószínűleg a sírás kerülgetne a hangtól.
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
feketében jó lehet
Mint hobbi fotós, utálom a fekete felnit, bármin.
Egyébként ez az OZ szett is korrekt rajta, google alapján legalábbis (persze ezüstben ez is jobb
).
Neked milyen futómű beállítás van, van dőlésed? Egyébként azt gondolom 8" mellé a 215 már azért működhet, mert nagyobb stretch van az oldalfalon. -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére

Engem mondjuk nem zavar, mert
• éppen, hogy csak érintkeznek egymással;
• viszonylag ritkán tekerem ütközésig a kormányt, csak szűk helyen manőverezéskor;
• mindez rövid ideig tart;
• olyankor alacsony a sebesség is;
• és amúgy is cserére szorulnak a dobbetétek, miután lökhárító nélkül mentem próbakörre, és átlyukadtak.
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Speed-shop-pal a speedy.hu-ra gondolsz, ugye? Az a baj ezekkel a Braidekkel, hogy sehol nem aktuális ár van kint, most meg nem is annyira válaszoltak az árajánlat kérelmemre... Cseheknél 1 helyen láttam ahol kosárba rakható.
Már le van ültetve egyébként.

Flyinmiata szerint dőléssel 17x8 ET40 a max. Nekem 1.6 dőlésem van. Mondjuk az Eibach-al most először nem vagyok megelégedve, mert furán alacsony lett bal elől. Bár MX-5 szaki mondta, hogy ő általában ezt látja az eibachnál, nekem 2 másik autóban is volt, ott semmi anomáliát nem tapasztaltam. Bár gondolkodom rajta, hogy beméretem majd a gátlókat, állítólag mikor honosították nem voltak jó értékei, de akkor atomra fel voltak fújva a kerekek, valami 2.8 volt benne... Ha nem jók, akkor lehet nyelek egy nagyot és rendelek egy szett Tein-t is a kocsi alá.
Mindenesetre 7.5 esetén ET40ig akár elmennék, 8J-nél ET45nél maradnék.Autec Clubracing-et néztem még, mint budgetebb opció, de azt látnom kéne élőben, mert némely képen nagyon jó, néhol meg elég béna valamiért. Neked mi van az autón?
-
TommyY2
tag
válasz
focvis
üzenetére
⁸Megnéztem, a kupak belsejét, made in Germany.
Akkor kicsit átvertek, bár volt ragasztva mindegyik gumira egy cetli, hogy Kia Venga autón volt.

Qru: a felni mélyedése is kúpos kialakitású, mint a kerékanyáé, csak mintha más lenne a szöge. A gyári kerékanya szöge 60°-os.
Majd jó időben felpróbálom az autóra, legrosszabb esetben eladom.
TommyY
-
rob210
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Nekem a nexennel nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Viszont most vettem én is kumho wp52+ télit a kocsira, miután egy (meganosnak) azt rakattam fel és szerette.
Nekem is az a véleményem, hogy jól sikerült gumi, legalábbis ez a konkrét típus jó.
Nexenből hajtottam télit, nyárit, 4évszakost, mindegyikkel volt kisebb nagyobb problémám.
-
Alpachino
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Most már így értem, de szerintem nyáron jó lenne a Kumho ps72, télen meg van lemezfelnin Vredestein snowtrac amit kiváltott a jelenlegi Nexen S4....csak ugye azt gondoltam, hogy ha beválik a négy évszekos, akkor a nyárit és a téli kerékcserét megspórolom, de tévedtem.
De ha azt mondjátok, hogy van tőle jobb árban és teljesítményben más gumi, akkor nyitott vagyok rá, mert nem szeretnék lyukra futni újból, viszont pl. Goodyear Eagle F1 Asymmetric6 42.000ft al drágább a szett. Tehát kérdés, hogy tud e annyival többet.
-
Alpachino
veterán
válasz
focvis
üzenetére
225/45 r17 van jelenleg is rajta és ezzel vettem, de a gépkönyv szerint is ez a méret kell rá.
Kunho PS72 ecsta sport. 26190ft ugyanezen az oldalon. Ez sokkal rosszabb lenne ?
Ó basszus, W204, (a többi stimmel)....most látom, hogy W205 írtam.
Szerintem azért gondoltad a 205/50 R17-et
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Azt nem értem, hogy ha neked a 235-höz jó a 6,5 R19 és /50 esetén, nekem gyárilag a 225-höz miért kell a 17" R17 és szintén /50 esetén?
Van két gyári 17-es méretem:
205/50 6,5x17 ET39
225/50 7x17 ET42 (40-44 ajánlott)Én felraktam a 225/50-et a 6,5x17-re, majd ha akad egy jóáras 7x17 felni, esetleg 7,5" vagy 8" akkor váltok.
-
Morris
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Persze, jó rá a 7" is. Ez is gyári méret. Most is az van rajta. Csak bután néz ki egy 235 széles gumival.
Egy 225-ös gumi jól mutat egy 7"-os felnin. De a 235 már szvsz nem. Ezért is nézek 8" széleset.
Néztem MAM-t. Kinézetre tetszik. Nyilván nem egy modern fekete polír, de egynek jó lehetne ha jó a MAM.
-
Morris
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Sajnos nem egyszerű a történet, mert különleges méret kell.
19" 57.1 5x112 8" ET 30-40
Az ET szám 8.5" szélesség esetén pontosan 38. És ez a maximális engedélyezett gyári szélesség. Ennek megfelelően kell a keskenyebb felnik esetén megválasztani az értéket.
Az agyméretet egy központosító gyűrűvel lehet orvosolni. De az ET nagyon nem mindegy. És ez be is határol rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- OLED monitor topic
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- Gumi és felni topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyelőre nem foglalkozok vele érdemben, mert nem is igazán érdekel a dolog. Nyilván már rég fent lenne az alu ha érdekelne. Viszont egyre csúnyább a vasfelni, kéne neki egy festés és a TPMS szelep benne még a gyári, abban sem lehet már sok tarcsi...

A PS5 tényleg jobban néz ki a GY-nél és arra is szokott promóció lenni. Nehéz ez.