Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
kPa/bar/psi
-
-
Gabesz87
veterán
Gumi nyomás beállításban segítsetek légyszi. Fogalmam sincs mi lenne a megfelelő érték. Passat GTE kombi az alany, gumik 235/45 R18 Conti Sport 5. A kocsi matricajan ez van:
A 2. sorra vonatkozóan a használati azt írja:
Vehicle-dependent: comfort tyre pressure for partial load.
130-as autópálya tempora most akkor mi lenne a megfelelő, 2.6 vagy 2.3? Vagy kovessem a 3.sort, tekintve hogy csaladosan, 2 kis gyerekkel utazunk, többnyire jól megpakolt csomagtartoval. Babakocsi, kva nagy nehéz bőrönd, plusz kisebb csomagok, szatyrok. -
diegho
nagyúr
Sava all weather tesztet látott már valaki? Annyira olcsó, hogy nagyon kíváncsi vagyok milyen, mintára a szokásos vonalat képviseli.
-
tomcsi23
veterán
válasz
nandow
üzenetére
Zengőék az egyik legtrógerebb banda lett már jó ideje.
Az alapvető munkákat sem képesek elfogadható minőségben elvégezni, cserébe jó drágán mérik azt.
Ha visszaviszed, akkor sem emelnek a szinten, ugyanolyan hanyagul csinálják meg ismét.
Már eleve gyanús náluk, hogy csúcsidőben is szinte azonnal tudnak fogadni. -
nandow
aktív tag
Akkor én kifejezetten drága helyre vittem. Zengőnél 17es felni szett le, centrír, 17es felni szett fel (tehát gumizás nem volt), ez került 11e Ft-ba. És cserébe nem is lett jó a centrír, rázott a kormány (erről írtam itt nemrég).
Miután másodjára sem lett jó a kiegyensúlyozás náluk, másik helyre vittem, ott ugyanez a művelet 12.8e Ft-ba került...De legalább jó lett.
Nem tud valaki olcsó és jó gumist a 11. ker környékén?
Bár ezek után rá fogok állni, hogy magam cserélem a téli-nyári szetteket (veszek nyomatékkulcsot), és csak gumiztatni fogok járni gumishoz, meg ha esetleg rázna a kormány. -
FireFox1996
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szűz 18as felnikre centrír + új szelep + gumikat rá + fel a kocsira = 12400 ft.
Ősszel ugyanez a művelet 17es felnikre 10e ft volt. Ennyi ár különbség a 17es és 18as felnik között. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
7k az realis jelenleg Pesten. Nekem a 4 kerek le-fel + centrir (16”) szinten 7k volt (suly az kellett ra, elol 5-5gr hatul 25-25gr).
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Dunakanyar, pár éve 10k előtte 8k volt. Teljesen mindegy, hogy felnit raknak át vagy a gumit cserélik a centír sem számít.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 16-os és 17-es alufelnit is 5e-ért cserél centírral együtt. Ha átszerelni is kell, akkor már 10e. Pontos, precíz munka, felnikre vigyáz, nyomatékkulcsal húzva természetesen. Kecskemét.
-
t1
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 8k volt 4db 175/65R14 gumi felrakása a kocsin lévő gumik helyére. Balatonfüred.
-
Motion_Blur
félisten
Nekem ma 7k-ért cserélték le a szettet 16" a téli, 17" a nyári. Átpörgették őket, súly egyikre se kellett. Tiszta munkát végeztek, de 1 évvel ezelőtt ugyanez 4k-ba megállt. Kicsit pofátlannak tartom ezt a mértékű áremelést.
A céges autómon a 14"-os kerekeket is 10k-ért gumizták át, azt is sokalltam..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kerekmerettol is fugg altalaban az arazas. 16”?
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit közvéleménykutatnék:
hol, mennyiért szerelnek manapság?
téli szett le, nyári fel, centrír (gumizás nincs) -
SaNyEe
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Meglátjuk.
A magukat vonszoló bontószökevényeket, horrorkaravánokat csak vegyék is ki. Mindenki jobban jár
Lakókat tengelysúly mérésre szokták leginkább kivenni, nagyon közel járnak a 3.5t-hez rakottan, utasokkal.Vagy ha valami méretesebb (mint ez is), úgy lazán lesz 4t+ a menetkész tömeg, ha valaki nem figyel és bepakolja a fél háztartást
-
rbalint88
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
A teli gumi vagy a telinek minositett negyevszakos megletet meg meg komolyabban. Ezert pl Ausztriaba csak olyannal szabad menni, ami 3PMSF hegyecske+hopihe jelolesu, oda pont nem eleg az M+S es ugy ok nincsenek messze... A rendor meg nem tudja fejbol, hogy egy huszoneves lakoautora milyen gumimeret valo, de a hegyecske+hopihe jelolest megkeresi a szemevel.
-
kenguru99
senior tag
válasz
SaNyEe
üzenetére
"Fogom használni külföldön, havas körülmények között is. "
Ezzel az a gond, hogy azért külföldön a magyarországinál jóval komolyabban veszik azt, hogy csak a gyárilag engedélyezett gumiméreteket szabad használni.
Országfüggő egyébként, de van ahol az M+S is elég a téli használathoz. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
hm, a hankook 4évszakosnak jelölte a honlapján. Akkor ma is tanultam egy új akrinomát. . . vagyis megtanultam mi a hópihe, hegyecske írott jelölése
Fogom használni külföldön, havas körülmények között is. (hólánc természetesen be lesz készítve)
Marad valami váltóméret közeli élmény, van egy olyan gyanúm
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
wow, egy kontaktot megér. Gondolom kifutó minta. Az összes általam fellelt helyen úgy jelezték, hogy nincs semmi 4évszakosuk ebben a méretben. Remélem nem hibás a készletinfójuk.
Mondjuk első körben eléggé AT jellegűnek néz ki .. na nem mintha nem 11-12 litert enne ígyis-úgyis
ez az oldalára borított hűtő.rbalint88: igen, ez is jó lehet, ha nem lesz gyári méretében. Mondjuk a gyárinál ballonosabbra csak nagyon nagy szükségből mennék
.. mondjuk, 2.3% nem a világ. -
kenguru99
senior tag
válasz
SaNyEe
üzenetére
Itt ott látom ezt felbukkanni: Hankook Radial RA10
taylorgumi.hu -
SaNyEe
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Ehhez a felnihez nem volt. Teherautó ha távolról nézem, ezeknél még nem volt 75 kombinációban különböző teljesítményszint meg sportcsomag
Legközelebb méretet amit találtam 195/70R15 váltóátméreten kívüli ~ -3%, itt /75 lenne ideális, de az nem létező méret gyakorlatilag.
Fölötte váltóátmérő 205/70R15. Ez erre a felnire kicsit széles és darabonként kb. egy szűk tizessel drágább, mint a 195/70R15 (7db kell, A pótkerék még a gyári 21éves.
) -
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ilyen profilmélység mellett én is simán visszaraktam volna a sajátot - szép állapotban vannak a tiéd.
Tom1939: egyetértek, amikor asszonynak feltűnt tavaly, hogy esős időben idézem "furi az autód mi van vele" akkor azt cserélni kell
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy lakóautót, 185R15C (185/80R15) gumimérettel.
5.5j széles felnin vannak.Meglestem a kínálatot 4évszakos gumik után kutatva, de nincs. Téli nincs, nyári az van ..
Feltételezem kifutott a méret mára, tényleg nagyon szegényes a kínálat.Váltóméretet keresek, de itt rögtön jön az a gond, hogy váltójában 205 széles profilút találok, ez erre a felnire túl széles (papírforma szerint igen, gyakorlatban)?
Tengelyterhelés 1600/2600kg limitre van megadva az adattábla alapján. Hátul dupla kerekes.
Gumisok, ajánljatok (jó) 4évszakost a felnimre pls
(szakadékban 140-et is megy, csak óvatosan a sebességindexel
) -
Motion_Blur
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Pont akarrtam írni hogy 6-8 ezerre feltenném, én annyit megyek fél év alatt.
Ez azt hiszem látszik is:
Megmértem, az hátsókon 7,2-7,4 mm, az elsőkön 6,6-6,8 mm mély az legbelső árok, valamiért sokkal rosszabbra számítottam 4 szezon után
pedig utánaszámolva kb. 30e km lehet bennük, az meg nem sok 
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
+ sfefe
DOT 1818 - kb 3 éves ,nem volt felkeményedve. Szerelő is mondta, hogy ő simán visszarakná még egy szezonra. Én nem mertem, esőben már nagyon csúszós volt főleg hátul és mivel megyek jó 13-15 ezret - ha megszűnik a korlátozás lehet 20e is - jobbnak láttam cserélni.
-
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Kerékcsavar OK lesz a nagyobb gyári felnihez.
Porckorong és fogtömés kell új. -
rbalint88
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Abszolut
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Kia ceedre keresek 195/65r15 méretű nyárigumit. Nagyjából leszűkítettem:
- Vredestein ultrac
- Nokian wetpeoof
A Vredestein-ról még elég kevés a visszajelzés, szerintetek a kettő közül melyiket lenne érdemesebb? Vagy tök mindegy..
Kb 10e km szezononként, 80%ban város, szóval nem baj, ha jobban kopik, ellenben sok úthibával fog találkozni. Köszi! -
vzozo
senior tag
Köszi a másik két típust, azok valamivel olcsóbbak, ellenben itt úgy látom a TS860 azért odaver rendesen nekik: https://www.thetirelab.com/vs/bridgestone-blizzak-lm-005/continental-wintercontact-ts-860/michelin-alpin-5/
Hamarosan kerékcsere, akkor kérek ajánlatot a műhelyben ezekre, Contit priorizálva...
-
vzozo
senior tag
Látom többször szóba került a Continental WinterContact TS 860, és én is ezen agyalok. Egy 6 éves, erősen kopott TS830P-t cserélnék vele.
Azt már látom, hogy olcsó nem lesz: 225/40 R18 92V
De hát evvan. 
Van értelmes másik márkát / típust keresni, vagy sokkal jobbakat nem találnék hasonló áron?
-
Dorian
félisten
Tegnap felrakattam az új nyárikat. Hű banyek, még a ma reggeli 3 fokban is brutálisan sokkal jobban tapad, mint a régi téli.
-
szimi57
őstag
Megjött a 4 db. Debica Navigátor 3 4S gumi. Az árat, minőséget nézve lentebb engedtem a lécet, mindezt a felhasználás miatt. 94V-s, március végi gyártás. 64 ezerért jött házhoz ingyenes szállítással. Egyelőre csak az elsőket cserélem, a hátsókkal még eldriftelgetek kicsit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Falken FK510 vagy Vredestein Ultrac Satin.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
VW Passat B7 TDI 2.0-ra keresek 235/40 R18 nyárigumit,
Viszonylag keveset megyek egy évben, nyárival szerintem kb 5000km-ert!
Árban 40-50 ezer/db fölé nem szeretnék menni. -
troll81
addikt
165 60 r14 meretben nyári, nyárias 4 évszakos olcsó gumit keresek twingora.
Mi lenne az ideális opció, városi szaladgalos autóra kell. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ha majd elér oda a technika akkor lehet. Vagy csak szigorítanak a kritériumokon. Majd kiderül...
-
_seth_
veterán
Goodyear Asym 5 245/40 R19
Esőben is nagyon jól tapad, halados módban kanyarban is. Változatlanul halk és érezhetően kényelmesebb mint a korábbi gumik. Amit vártam tőle annál sokkal jobb minden terén. -
rbalint88
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezek kozul falken, amugy vredestein ebben az arkategoriaban
-
Qru
MODERÁTOR
Idén májusban új gumiabroncscímkét vezetnek be: [link]
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezekből választva (én is) a Falken FK510-et venném. Korábbi tesztekben értékelhető eredményt ért el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Falken, jól szerepelt a friss ADAC teszten. Haver is azt vett a Passat-jára és elégedett vele.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem a Fuldával ez a tapasztalatom. Csendes, komfortos, viszonylag puha. Cserébe jobban kopik kicsit. 225/45 r17 pont. GY efficientgrip perf 2 hozzá képest nem agy eldobós. Utólaga Fuldát venném én is, pont az ilyen évi 10e km miatt.
-
rbalint88
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Attol fugg, milyen felhasznalasra
(Es milyen meretben)
vp3 jol tapad tapasztalat szerint is, ballonosabb meretben lotyogos az oldala, /45-ben mar jo, teszteken is jol szerepel, nem draga.
s1evo3 teszteken nem brillirozott a sajat mezonyeben soha, igy en nem eroltetnem.
Ha harom szezon alatt nem koptatod el, inkabb olyat vegyel, ami kesobb oregszik. -
Motion_Blur
félisten
Hankukiból a Ventus Prime3 K125, vagy a Ventus S1 Evo3 K127 a jobb gumi?
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, szerencsés együttállás - remélem jót küldenek

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pont írni akartam, hogy ez már kb kuka.
-
DEJVID
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem tudom, nem ez kerül majd fel, csak próba miatt rakattam fel a felnire.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jah, még énis azért nem cseréltem, mert este azért még voltak hidegek. De azt hiszem lassan tényleg ideje cserélni a nyárira.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nálam a téli Barum 10 fok napsütésben is taknyolt és zenélt már a fényes aszfalton. Most a 4évszak egyelőre csendben van, remélem 35 fokban is így marad

nálunk (falun) még mindig fagyosak a reggelek, pár napig még azok is lesznek
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ne csodálkozz, a téli guminak már meleg a 17 fok.
-
Érdekes, hogy tegnap a 17 fokban a Nokian Snowproof (első szezon) néha megpörgött indulásnál, míg előtte amíg igencsak hideg volt nem csinált ilyet.

Lehet túl nagy volt a guminyomás, majd ellenőrzöm, mert még nem tettem az utóbbi időben. De meglepődtem.
-
kisgyerek85
senior tag
Qru: Köszi az ajánlást.
Bolthoz: Múltkor nekem a cégesre ilyet rendeltünk [link] 185/65R15 méretben, 14.990.-Ft ingyenes szállítás mellett. Ha érdekel megnézem holnap reggel a gyártást, de ha jól rémlik tavalyi év olyan 40 valahányadik hete. Amit te mutatsz boltot, az a gumiabroncs 18.198.-Ft [link] , de elég vicces,mert mellette át van húzva 13.999.-Ft-os ár.
Ez amúgy mennyire jó gumi? Találatot nem van róla. Azt látom, hogy a Goodyear kedvező áru almárkája. Nekem még sok tapasztalatom nincs vele, olyan 1000-1500 km-t ha tehettem bele, de semmi extra nem volt ez idő alatt. (nálam ez beleszalad ~10 munkanap alatt)
Kérdezem úgy, hogy sajátra ezt vagy még mindig maradjak a nexen márkánál? -
IreN!CuS
őstag
Eddig sosem kellett netről rendelnem gumit mindig a gumisomnál intéztem....tudtok ajánlani bár boltot/webshop-ot ami megbízható és nem valami ezeregy éves gumit küldenek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Nexen, az sokkal jobb.

-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Ha már 4 évszakos a téma...lassan meg kellene rendelnem. Kettő közül melyik a jobb?
Laufen Gift 4s
Nexen N'blue 4s -
tboldi
nagyúr
Még nem olvastam el, csak szembejött velem a net bugyraiban bóklászva.
Az autógumik svájci bicskája, avagy mire jó a négy évszakos - Index
-
troll81
addikt
Sziasztok 225 40 r18 ford focus st mk2 2006 ra keresek nyári sportos gumit.

Mi lenne az ajánlott, a mostani hankok az eléggé elnyutt és 6 éves igy cserélni szeretném.
-
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nem próbáltam, nem hiszem hogy bántaná. A fékport se bántja szerintem*. Dörzsiszivacs tilos!
* Ha esetleg háztáji megoldást keresel, a ráégett fékport háztartási sósavval lehet leszedni. Utána alaposan leöblíteni. Szembe ne fröccsenjen, szemüveg, kesztyű ajánlott. A gumit nem bántja.
-
Gergőke88
addikt
Alufelnire mehet a hideg zsiroldo ha nagyonretkes?
-
Elims
veterán
válasz
Zsombe
üzenetére
Akkor vagy a falken vagy ez a bridgestone lesz.
Mivel te tapasztalatból írtál,inkább a bridgestone.Csabroncka: Köszi!!Hangos gumi nem kell,biztos,hogy kihagyom.
Tfsi: Nekem nem is lenne lényeg,hogy kiemelkedően jó legyen,annyit nem szánnék rá..nem kell hyper-szuper gumi,részemről ez az 50-60e Ft. a plafon amiért adnék /db.
De ezzel az írásoddal te is segítettél.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Porckorong és fogtömés kell új.
De hát evvan.
Itt a 215/40 gumi a 8,5 széles felnin. Szépen áll, semmi gond nincs vele, és pont befér a kocsi alá is.