Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Adott egy Renault Megane, 195/65 R15-ös gumikkal. Kb. havi 1000 km-t megyünk vele, főleg napi munkábajárásra használjuk, ami kb. 40-50 km, sík főúton, amit általában jól takarítanak ( ennél hosszabb utakra van itthon egy Laguna is). A nyári szettem abszolút csereérett, a téli ugyan még nem, de a kora miatt már nem biztos, hogy visszatenném a következő télen. Sosem volt még 4 évszakos abroncsom, szerintetek ehhez a felhasználáshoz érdemes lenne arra váltani? Ha igen, akkor ebben a méretben Nexen, Kleber, esetleg Nokian lenne az ajánlott? Nagyjából 20 ezer Ft / abroncs lenne a max. Köszönöm előre is!
-
renziNNN
tag
Sziasztok!
Nyári felnim agymérete nagyobb, mint az autóé, ezért központosító/tehermentesítő gyűrűt gyártattam acélból egy esztergályossal. Azonban ő direkt úgy méretezte, hogy annyira szoros legyen, hogy csak kalapáccsal lehet beütni a felnibe. Azt mondta ezt ilyenre kell. (A korábbi ami volt hozzá kézzel kivehető/berakható volt csak eltört.) Szerintetek jó lesz az úgy? Mert nem szeretném a felnit sem tönkretenni, valamint, ha egyszer esetleg eladnám a felnit és más agyméretű autóra menne, akkor valahogy ki kéne tudni szedni belőle ezt a gyűrűt, amire a beütés után valószínűleg nem sok lehetőségem lesz..
-
kenguru99
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Nem hinném, hogy bármi baja lesz. De legközelebb ne parkolj pocsolyába mert a gumiabroncs nem teljesen vizzáró. A nedvesség eljuthat az acélszálakig és korróziót okozhat. Ez persze csak extrém esetben fordulhat elő de érdemes odafigyelni rá.
-
MC Pite
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Kivitted a forralót és ráöntötted belőle a vizet?
-
szimi57
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
Felesleges volt az aggódás?
-
angelside77
tag
válasz
angelside77
üzenetére
Tárgytalan, megoldódott.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Tompie
üzenetére
Semmi konkrét ok nincs, csak rühellem a Hankook-ot... szerintem túlárazott.
@Qru: Most én is extrémsportnak éltem meg a havas autópályát az i*cept-el, bár necces a minta rajta, indulás előtt 4,4 és 4,2 közötti értékeket mértünk...
@AMD Power: jaja, reméljük azon is bevállik.
@Rotyi: Nem kell aggódni, csak amikor mész vele, ne felejtsd el hogy 4S és nem szezonális abroncs, ne azzal akarj pályacsúcsot menni.
-
angelside77
tag
Lehet, hogy noob a kérdés, de nem kérdezni még gázabb.
Szóval; az autóval még fagy előtt parkoltam le, és az első kerekek kb ~4 cm mély tócsában álltak. Mára ez a tócsa befagyott a kerekekkel együtt. Gondolok első sorban arra, hogy a gumlamellák közé befagyott a víz.
Szerintetek lehet ez gond induláskor, sérülhetnek a gumik, ha csak simán indulok?
-
ginola
addikt
válasz
Tompie
üzenetére
Nagyon jó a Vredestein Sportrac 5, halk, jól tapad, és 5 évesen sem "öregszik", másik autón Dunnlop Blueresponse van, ugyanilyen korú és már nem olyan jó, mint újonnan, öregedés kezdeti szakaszai is már jelen vannak, pedig ezzel sokkal kevesebbet mentem.
Remélem az idei keverék sem lesz másabb, egyébként érdemes a friss teszteket megvárni. -
Rotyi
aktív tag
-
BaLee
addikt
Végre esett egy kis hó éjszaka és kellően hideg is volt reggel (-7°C körül) az út le volt takarítva de látszatra elég csillogós volt, megyek a zebra felé ami egy kereszteződés mellett volt, a kereszteződésből meg kilógott egy kocsi így nem láttam, hogy a zebránál van-e valaki, hát volt... Most töltik a 3. telet a kocsin a Nexen N Blue 4 Season gumik (185/65 R14) és fékeztem egy jó nagyon, mindenféle megcsúszás nélkül (kocsiban nincs abs, így a lábamban volt
) 50ről elég hamar megálltam, gyalogos még meg is szeppent kicsit, pedig nem indult el még a zebrán. Összegezve még mindig tök jól szolgálnak a Nexenek 3. télen is.Hóban sajnos még mindig nem tudtam kipróbálni, első télen volt rá lehetőségem 1-2 napig.
-
Igen én is azt látom a tesztekben hogy kis méretekben jobban szerepel a tesztekben, nekünk jazzen (asszony pajtásé, 15-ös kerék) és scrosson (enyém, 17-es kerék) is az van. Nincs rá igazi panasz, bár én most kicsit úgy érzem az scrosson hogy oldal irányban kicsit mozgolódik az autó (tehát elindulás és fékezés ok, csak kanyarban és sávváltáskor érzek mocorgást, de lehet hogy csak beképzelem). A jazzen 3, az scrosson 2 éves lesz a gumi. Mostani tesztek alapján következő gumik nekem most úgy tűnik GY vector 3 gen lesz.
-
2ozzmexy
senior tag
A Nexen ilyen kicsi méretben jól szokott vizsgázni 4S abroncsok közül, esetleg arra is ránézhetsz, talán AMD Power használta egy 60LE-s Astrán BP-i szaladgálósnak, Tom1939 is olyat használt/használ, szóval bőven van vele gyakorlati tapasztalat is, de azzal számolj, hogy a 4S abroncsok (mivel egész évben az autón vannak) olyan 3-4 éves korukra csereérettek lehetnek.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Kia Ceed JD-re a gyári méret 205/55/R16, 6,5x16 ET50.
Viszont a kiszemelt felni csak ET45-bn kapható, ET50-ben nem. (Dezent TA).
Mit gondoltok, ez az 5-5 mm mennyire lesz káros a futóműnek hosszú távon. Bele merjek vágni?
Köszönöm!
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 vagy a Vredestein Quatrac a "nyáriasabb"?
-
Rotyi
aktív tag
Üdv mindenkinek.
19 hónappal ezelőtt szigorúan városi használatra vettünk egy Ford Fiestát, 1,25-ös benzines motorral, 82 lóerős változat. Második autó a családban. A családi távolsági kocsin mindig évszaknak megfelelő abroncsok vannak. Néha kb. 2 havonta hagyom el vele a lakott területet a szomszédos 6km-re lévő településre megyek.
Eddig téli/nyári gumikkal használtuk a kocsit, de a fentiek és a megtett kilométerek (19 hónap alatt 5500km) alapján elgondolkodtam a 4 évszakos gumin. Van 2 garnitúra felnim, de mindkét gumifajta cserére érett. Gumik mérete 175/65 R14.
Jól gondolom, hogy erre a célra ideális lenne?
No de melyiket ajánlanátok?
Continental AllSeasonContactot és Goodyear Vector 4Seasons Gen-3-t néztem, ezeken kívül van valami biztos tuti tipp? -
MC Pite
veterán
-
zzola
titán
-
zzola
titán
válasz
rbalint88
üzenetére
Évi kb. 15000-ret megyek.
Hankook VP3 ~17k
Vredestein Sportrac5 ~18k
Uniroyal Rainsport 3/5 ~20k
Nem száguldozunk, 2 gyerek is ül az autóban.Amúgy kösz.
Most Pirelli P7 van fent, 2015 év eleji a gumi, de már láthatóan xarul néz ki, a kopásjelzőt még nem érte el a kopás mértéke. -
rbalint88
veterán
Nekem tobb garnitura vp3 is volt, nem volt gondom a vizes tapadasaval. Nokiant en nem tudom javasolni, forumtarsnak volt 3 evesen szetrepedezett es nem egyedi eset.
Vredestein is jo. Ha minimalisan dragabb a hankooknal es nem mesz olyan sokat, hogy 3 ev alatt elkopjon egy szett, akkor inkabb a vredit vennem, mert a hankookok eleg gyorsan oregszenek. -
zzola
titán
Pár napja böngészem a külföldi fórumokat.
Hankook Ventus Prime 3-mal sokan nincsenek megelégedve! Vízre felúszásra panaszkodnak. Uniroyal RainSport 3/5-nél pedig a száraz tapadásra.
Létezik, hogy a Hankook-nál az első megjelenést követően változtattak a mintán, mint ahogy lehetett olvasni a Vredestein Sportrac 5 esetén?
Apropó, Sportrac 5. Itt is ellenmondásosak az infók, ADAC tesztekben rendre jó helyen végzett, de ugye 1-2 éve volt egy botrány, ahol azt mondták, hogy az ADAC teszt manipulált....
Találtam egy érdekes cikket, ahol a Vredesteint és a Nokiant a prémium márkákhoz hasonlították.
NOKIAN WETPROOF, FIRESTONE ROADHAWK, ezeket jóra értékelték.
Illetve számomra egy új játékost több tesztben is dícsérték : Falken Ziex ZE-310Nálam egy szól a Hankook mellett, hogy ez a jelenleg legolcsóbb elérhető valamirevaló abroncs, br. 17k a 205/55/R16 méretben.
-
AMD Power
titán
Az Astra után most az SX4-en is fent van az új Nexen Blue 4 Season szett.

Remélem rajta is olyan jó lesz mint az Opelon.
-
Reggie0
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Na majd kiprobalom, latom ott helybol lehet menni a kisletszamos egesznapos csomagra. Es vegre megszuntettek, hogy a ferfiaknak felarat kell fizetni.
-
belaazallat
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Es a Groupama palyarol mi a velemenyed? En eddig drivingcampre jartam, de bevezettek, hogy mostantol csak akkor lehet menni profi treningre, ha van alap trening 1 even belul, szoval ha elolrol kell kezdeni, akkor inkabb megneznek mas palyat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
De megnéznék én is egy ilyet újra, amikor új volt a CC akkor voltam vele tréningen, ott kb mindenki lemostam a pályán vele (a többiekén nyári vt, így nem csoda).
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Nekem specifikusan egy szituban volt nagyon gyenge (jeges kockakő). De annyira hogy rögtön autót váltva (gyereket vittem valahova, érte már másikkal mentem) kipróbáltam feleségem jazzével is (nexen 4s) és az közel sem volt olyan rossz.
-
belaazallat
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Én nem rég voltam vezetéstechnikai tréningen a Groupama pályán 5 éves sima CC gumival. Nem a gumi volt a korlátozó tényező. A friss szezonos Conti TS 860-sal alacsonyabb sebességről hamarabb pördült meg a másik tanuló(rángatta a kormányt, túltolta), illetve fékúton mind a ketten lecsúsztunk a havas műgyantáról 30km/órás vészfékezés esetén. Miután lemosta az öntözés, utána mindketten megálltunk pályán belül. 9 autó, 9 különböző sofőr, 9 különböző autó, 9 különböző gumi. Érdekes volt látni élesben hol van a határ.
-
atenza
senior tag
Köszi, annyi hogy a cc+ ilyen méretben nincs csak cc SUV vagy XL nem tudom van-e különbség a cc+ hoz képest
-
válasz
atenza
üzenetére
Ezek mind jó gumik. A CC+ annyiban megosztó hogy a többség szereti, de én pl. második télen kevésnek éreztem és lecseréltem (allgrip automata scrosson volt 17-es méretben).
De nálam fontosabb hogy télen legyen jó, nyáron több a hibatolerancia.
Én most ezekből a GY-t venném (aztán Continental, ami régebbi de nagyon kiegyensúlyozott). -
atenza
senior tag
Sziasztok,
4 évszakosból melyik jelenleg a legjobb hazai utakra, körülményekre?
Michelin crossclimate+, conti allseasoncontac és goodyear vector 4seasons gen3-at néztem, ezek szimpatikusak, hankook kinergy 4s2 is jó de azt hallottam hamar elkopik.
Ha jól tudom a goodyear a legújabb fejlesztés, a conti allseason már kicsit régebbi?
235/55 R19-ben kellene
-
Reggie0
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Rarakjak a centirgepre es latszik, hogy nem kor alakja van. Altalaban a kullokkel ellentetes oldalon szokott elmaszni, mert ott nem tartja semmi csak a palast, nem kell tole megijedni. Ha a kulloknel is csampas - es nem csak a perem, hanem a palast is - az azt jelenti, hogy komolyabb utest kapott.
-
Reggie0
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Leginkabb arra, hogy ne hamisitvany legyen. A legtobb hibat lehet javitani es a legtobb hibat nem is fogod latni, ha frissen van festve. Ha megtamadta a so, vagy repedezett azt nem fogod latni friss festes alatt. A centirgepen csak annyit erdemes nezni, hogy a kulso es belso perem tengelyiranyban maszik-e egymashoz kepest, illetve az agyhoz kepest. A kullok, ha nem esztergalt a felni, gyarilag is lehetnek kicsit csampasak.
En mondjuk ugy vettem felnit, hogy frissen volt festve es meg gorgozni is kellett, de szerencsem volt, mert nem volt komoly hibaja. Az elso dolog, hogy elvittem maratni, hogy a nyers aluminiumot lassam, azon latni a regi hegeszteseket illetve aktualis repedeseket, somarasokat.
-
FerNandor
őstag
Üdv,
Használt alufelni vásárlásnál mire kell figyelni? Gondolom, hogy ha elviszem őket egy gumishoz, centrír gépen kibukik, ha valami nagyon gáz, nem? -
diegho
nagyúr
Sava All Weather valami új fejlesztés?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ritka méretnél ezt benyalod, mert közölni fogják hogy van tavalyi meg tavalyi, jah meg találtunk Fukushima alsón tavalyit, ugyanis akkor gyártottak belőle utoljára és majd jövőre fognak megint, kell vagy nem...
Szerintem azért a 6 hónap erős kicsit, de való igaz, hogy 3-4 éve a raktárban egyik sarokból a másikba dobált abroncsot én sem vennék meg teljesáron... mert a kémia nem ismeri a naptárat, attól még a különböző kemikáliák dolgoznak benne hogy felkerült e az autóra, vagy a raktárban porosodik...
-
szotyika77
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
+ Qru
Köszi szépen, a Hankook mellett tettük le a voksunkat, meg is rendeltük!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vagy még a túltárolt gumikészletet ebből fedezik.
-
windlord
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Jo aron adjak, hivtak a dot miatt. Tok normalisak.
Penzt kernek erte? Igen. Az o dolguk.Meg igy is (dot+szallitas) a legjobb ajanlat.
Eddig nekem nincs bajom veluk.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Vérszagot kaptak biztos, hogy a vevők 90%a dot után érdeklődik így aztán nem szégyelik plusz pénzért az infót megadni...
-
FireFox1996
addikt
válasz
windlord
üzenetére
Fizetni kell ezért?

Én a megrendelés megyjegyzésében beleírtam, hogy 6 hónapnál öregebb gumit ne küldjenek ki, mert nem veszem át.
(Vannak olyan cégek, ahol feltüntettek, hogy ilyen megjegyzéssel nem tudnak mit kezdeni, és előzetes nélkül törölhetik a rendelést)
Eddig nekem bevált
Garázsmester vannak/voltak olcsó ajánlataik, de a szálíltási díjak taszítóak voltak számomra, így kuka.
-
MC Pite
veterán
Hátha segít a döntésben.
Attól hogy lassna kopik a Quadraxer, mivel erősen télies, én hanyagolnám, személyes tapasztalatom vele nyáron elég rossz/a teszteredményekhez hasonló.Anyámnak Nexent vettem, hogy télen kevésbé féljen/több legyen a tartalék, magunknak a 4S2-őt, mert többet megyünk és szeretjük ha reszponzívabb az autó, és télen ezzel is elvoltunk havon, jégen (de ezen a téren jobb a Nexen, szinte téligumi szintű, amíg ez meg csak szűk közepes téligumi szintű).
diegho: Nem csoda, a Weatherproofot én télinek ajánlottam ismerősöknek, annak tökéletes. Viszont a Seasonproof nem lett túl erős, még mindig elég télies hozzánk.
-
windlord
őstag
Garazsmester -tol rendelem a nyari gumikat.
Fizetos szolgaltataskent van benne "ellozetes dot kozles - 1.500huf0620 a DOT.
Szerintem vallalhato.
Szerintetek? -
FireFox1996
addikt
válasz
szotyika77
üzenetére
Michelin Pilot Alpin 5
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szotyika77
üzenetére
Hankook W330
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt Toyota C-HR 1.8 Hibrid gépkocsihoz szeretnék téli gumit vásárolni. Jelenleg 225/50 R18 nyári van rajta, és érdekelne, hogy téli gumiból milyet ajánlanátok? Városi használat, középfelső kategória, és megbízható legyen lehetőleg.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
diegho
nagyúr
Már kapható itthon a Nokian Seasonproof is, ez is valami új fejlesztés gondolom. Árban is elég jó, Vredestein szint. Kíváncsi vagyok a tesztekre.
-
Kornel
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Ne keverjük már össze egy Jazz-el, ami egy nagyon jó térkihasználtsagú kisautó, B szegmens közepe.
Vitara hiába azonos padlólemez, 10-12 cm-el rövidebb, mint az S-cross, így csak a B szegmens tetejéhez sorolják.
S-cross egyértelműen C szegmens, összehasonlítva a Golffal nem csak magasságra nagyobb, tömege pedig egyértelműen kisebb a legtöbb C szegmensű SUV-nál, akik nem a fent linkelt technológiát alkalmazzák még, 2013-ban ez egyedülálló volt.
-
Anaren91
senior tag
-
zzola
titán
Üdv!
Kia Ceed kombim van.
6 éves 205/55/R16 Pirelli P7-et cserélnék, az alábbiakat néztem:-Hankook K125 Ventus Prime3 91H / 17k
-Vredestein Sportrac 5 /18k
-Uniroyal RainSport 3 91H / 20kKülönösebb igényem nincsen, 5 évet bírjon ki a hazai utakon.
Gyári adatok alapján nedves úton A ketgóriába sorolták mindet. (Nem tudom ebből mi igaz? Uniroyal-ról nem találtam tesztet)
Elvileg a felsorolt abroncsok középkategóriások.Kösz
-
Anaren91
senior tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Tanulság: Ne higgy a szerelődnek, aki keres azon, ha rádsóz valamit.. Az meg, hogy kinek add el... felrakot facebookra lesz egyből pár Lákátos Tarzan aki elviszi a használt motorolajoddal meg fékpofákkal együtt... Bontós haverom mesélt, hogy néha miket keresnek bontottan, hidd el van akinek mind1 csak legyen és ha lehet olcsóbban mint a felének a fele. De am egy könyebb autón lehet, hogy teljesen jók lennének, egy s cross nem éppen pehelysúly ha jól gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Valószínűleg idén már nem készül el a CXMT HBM3 memóriája
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Könyvajánló
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) 50ről elég hamar megálltam, gyalogos még meg is szeppent kicsit, pedig nem indult el még a zebrán. Összegezve még mindig tök jól szolgálnak a Nexenek 3. télen is.