Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Igazad lehet..félig..

Elölről néztem és rögtön feltűnt nekem. Mind a kettő első keréken így van ahogy a képen látszik. Most utána gondolva a hátsó két keréken jó a V minta, mert azokon a képen láthatóan vannak a gumi mintázatok. Lehet, hogy csak az első két kereket kellene felcserélni?
Nem hasaltam neki az autónak, mert a parklóban szűk a hely, de majd jelzem a tulajnak .
Megpróbálom megnézni, de nem az én dolgom lenne. -
Rick4
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Furcsa ez, merev hidas az egyik autóm, nincs panhard, elől két szilenttel és 4 brezonos csavarral van befogatva, itt fordul el, hátrébb csak a rugótányérral kapcsolódik a karosszériához, nincs panhard.

Toyota proace maxnak szintén merev híd, de dupla laprugóval nincs panhard:

Transit Connect mered hidas, de van panhard, szerintem a dolog kulcsa a karosszériához fogatás mikéntje. Amennyiben hosszlengőkarokkal van becsatlakoztatva, kell panhard. -
Rick4
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Ez lenne, nem tudom, miért került be rossz link: [link]
Én nem nagyon szerelgetek itthon, de amit csinálok, azt egyszerűbb egy ilyennel, mint kézzel, egy aksival pont elfét nálam a többi olyan cucc mellett, amit évente 5 percre használok.
Qru, felni marad, lenne egy használt potenza szett 55-ért, ami elég jó vételnek tűnik, fele áron lenne mint a sailun, de a 225/40R19 egy viszonylag ritka méret.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Persze, direkt írtam, hogy modern ABS. Nagyon sok ilyen teszten jelen voltam, az elmúlt 5 év ez nagyon sokat fejlődött, ha kiugrik eléd valami/valaki, vagy hirtelen le kell taposnod a féket, már akár 1-2m-el hamarabb megáll ABS-el az autó, mint ugyan az az autó deaktivált ABS-el.
Rick4: Pontosan tudom, hogy működik az ABS. Azt, hogy egy profi sofőr, hogy jön ide nem értem, az országban is alig van olyan aki profinak hívható, mellesleg egy vészhelyzet esetén ők sem tudják csupán lábból tapadáshatáron tartani az abroncsokat.
-
attiss66
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Tehát teljesen jó döntés egy 4 évszakos gumi.
Úgy gondolom, amik vannak most, azok el lesznek használva, aztán 4 évszakosra váltás.
A téli kínai DOT 2520
A nyári japán VYF 0220/ezen nem találtam DOT-ot/
A felület újszerű mind a kettőnél, meddig tartanak ezek vajon?/az elévülésre gondolok, nem a kopásra/
A négy évszakos télen ugyanolyan biztonságos, mint a téli? -
Rick4
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Érteni értem én is, csak akkor ez most ahungarogumi volt, vagy a csepelcar?
Olyat én is tudok, kihez nem megyek, csak még mindig nem értem, hogy jön az ilyen sztori a csepelcarhoz? Ők csinálták az elmbarmolást?Amúgy ha elmegyek egy ismeretlen gumishoz, akkor előtte megkérdezem, hogy nyűgös ügyfél vagyok, hogy csináják a dolgokat? Aztán vagy ez alapján megfelelőek, vagy nem.
-
gippazoid
őstag
-
TommyY2
tag
válasz
tboldi
üzenetére
"a kanyart befejezve nem talál vissza egyenesbe magától, ha elengedik a kormányt"
Nem tudom, hogy az ET-szám eltérés okozza-e ezt a jelenséget, de a Suzuki Splash autónk az ilyen volt (nem fordult vissza magától a kormány, de még egyenes úton is állandóan kormányozni kellett) és gyári felnik voltak rajt.
Most már nincs jelentősége, mivel tavaly eladtuk, helyette vettük a Kia Vengát (ezzel nincs ilyen gond, remélhetőleg a kerék csere után se lesz).
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Szia!
Nem okoz gondot a kerék felfüggesztés szempontjából az 1cm kifelé történő eltérés (pozitív scrub radius alakul ki).
Én is most vettem a Kia Venga autónkra ET48 helyett ET43-as alufelnit (minden más paraméter stimmel), majd tavasszal fogom rápróbálni (majd kiderül, hogy kilóg-e, illetve nem fog-e furán kinézni).
Mekkora eltérés lehet ártalmas a futóműnek (a negatív, vagy a pozitív scrub radius eltérés ártalmasabb?)? Remélem, hogy ennyibe nem kötnek bele a műszakin.
TommyY
-
Rick4
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Furcsa, ilyen matricám nekem is van, de engem műszakin nem kérdeztek, miután kész voltak, megkérdeztem, találtak-e valamit, annyi, hogy a lengéscsillapító mérés nem lett tökéletes, hanem a megfelelt érték alsó tartományában van, de az lehet simán a peres gumi miatt. Mint írtam, nekem ez gyári cikkszámos Citroen felni volt egy Citroen autón, nem lógott ki, nem volt pogácsa, osztókörmódosító, és az átmérő váltója volt a gyári méretnek.
Amúgy ha akarok, bármikor nyomtatok én is ilyen matricát, még szebbet is, mint a gyári, és azt a méretet írom rá, ami nekem tetszik. :D Itt pl egyik aksiból lett a másik, a jobbos az eredeti.
-
-
válasz
tboldi
üzenetére
Tudtommal igen, csak a végállásoknál. Személyesen nem tapasztaltam, mivel a 215-öt azt követően tettem fel, hogy visszakerültek a gyári rugók. (Eladtam már a másikat.)
Miután tavasszal rövidítettünk a kipu csövén, ismét gondolkozom néha az Eibachon, nagyon pöpec vele... viszont nem tervezem kukázni a hibátlan gumikat, így odébb van még a döntés.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Feltételezem, hogy ez esetben csak a fékhez belső kialakításában is passzoló 17-es megy fel rá, azaz ami gyárilag ahhoz az Alfához, azzal a fékkel volt való. Lehet ilyen aftermarket is, de nagyon utána kell járni.
(A Volvom féknyerge is leszedte a ragasztott súlyokat a minden méretben amúgy passzoló ÉS egyben platformtárs Land Rover Freelander felniről; végül ütött súlyt kellett tenni rá.)
-
Badboys
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Ezen pedig 4 dugattyús Brembo van. 337 cm es tárcsákkal, amennyiben jól emlékszem a tárcsa méretére. Valami ilyesmit beszélt a szerelő. Ezt így vettem a labancoktól. Papírjai szerint 120 LE. Ma két gumis is próbálta a 17 es felnit nem ment fel. A nyereg sarkaiban elakadt. A 18 as felni is talán 2-3 mm re van a nyeregtől. Valami hasonló felnik vannak most fent. Holnap lefényképezem mindkét felnit mert küldöm vissza a 17 eseket. Nagyon örülnék, ha sikerülne 17 es felniket rávarázsolni. Csütörtökön valószínűleg megyek a szerelőmhöz neki van 17 ese 159 esen. Azt mondta úgy látja ugyanilyen fékek vannak a 159 en. Felpróbáljuk az ő kerekét. Nem az alap motor a 105 lovas. Ez az autó egyébként egy Alfa őrülté volt elképzelhetőnek tartom, hogy lecseréltette a fékeket. Hátul sem a szabványos fékek vannak mivel jelenleg + azzal is szívunk.
-
Badboys
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Sajnos nem, 120 lovas TB. Ma beszéltem meg fölhúzzák 150 re.
tboldi: Ebben igazad van, de a felni akkor is gyári mivel onnan hozatták. KB. 1 hónapot vártam rá. Viszont valóban 35 az ET.
Azt hiszem elengedem marad a gyári 18 as. Megy vissza a feladónak. Köszönöm a javaslatokat. -
Dorien
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Ja, hát én sem szórakozok már nyári gumival, a 4S van fenn egész évben.
Ha jelentősen kopott már elöl, akkor cserélem a hátsókat előre. Remélem a szögekkel, csavarokkal, fúrófejekkel, fémszilánkokkal, stb. a köv. években nagyobb szerencsém lesz.Röhej, anno volt egy Focusom és egyszer nem volt defektem vele, pedig tettem bele összesen 178e km-t, a 9 év alatt, amíg nálam volt... Két szett Barum Polaris 3, majd esőben életveszélyes Sebring Formula Snow+ 601 téligumi volt rajta egész évben.
-
-
válasz
tboldi
üzenetére
Ugyanaz.

A mostani felniket csak fényezni kell. (Olcsó helyen talán 40-50 +szerelés.)Minden szálhúzott (diamond cut, bicolor, stb.) felnire igaz:
- A peremet olcsó javítani, lehúzzák esztergával, talán olcsóbb is, mint a hagyományos fényezett felnit. Utána már nem lesz lakk az esztergált részén, de jól néz ki a javítás helye (egy darabig, akár hosszú évekig is, ha nem kap sót).
- Bárhol máshol sérül esztétikailag, drága lesz javítani, mert egy sok lépcsős folyamat. A teljes felnit - nem lehet csak a sérült részt "megködölni" - lemaratják, alapozzák, festik, esztergálják, végül lakkozák, vagy egy átlátszó műanyag bevonatot olvasztanak rá.
- A sót nem bírják, ezen a szetten is látszik, hogy felmarta a lakkot több helyen.Szvsz a szálhúzott felni egy nem szerencsés divat, bár tényleg jól néz ki amíg érintetlen. (Nekem is volt, van.) Télen használva gyorsan le lehet amortizálni.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Ha megelégszel a perem esztergálásával, az kijön ~30 ezerből (+gumiszerelés), a teljes felújítást 100-150-re tippelem (+gumiszerelés).
Ha kell görgőzni, az +8-10/ kerék. A gumis szerint biztos kell(ene) egyiket-másikat, ebből él.A fullos sztori vége szereléssel közel 200. Ezért csak akkor vágnék bele, ha megelégszel a peremjavítással.
Szerk: Ránézésre nem könnyűsúlyú, ill. szvsz Mitora sok lesz a 18", iszonyat peres gumival.
-
BlackV
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Na a végére jártam a dolognak, elmentem a madaras tesco parkolóba, gondoltam ha centrír a hibás azt én is meg tudom nézni tükörrel mibe ver bele. A bal első, belső oldalon lévó súly csapkodta a fékvezetéket, mert lógott. A képen látható fém tartóvillába nem nyomta rá a szlovák a nyíllal jelölt gumibakot, ami megfelelően eltartja a vezetéket.
Szóval megszereltem négykézláb a zsírúj kocsit a parkolóban. (Sportage 180le awd)
(Volt alfám, nekem ott a tengelycsonkba csapott bele mindig, de abban igazad van, hogy ott egyenesen is..)

-
MM
őstag
-
rbalint88
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Nalam most kicsit elasta magat a Michelin a Primacy 4 es CC2 oregedesevel, plusz a PS5-ot nagy atlagban elverte a GY Assy6, Pirelli PZ5, Conti SC7 trio. Igy en az Audira valamelyiket fogom venni a fenti harombol, azert nehez dontes, mert a Pirelli es Conti kb egyforman jol tapad, a GY a legcsendesebb, a Pirelli a legszebb es varhatoan a Conti a legtartosabb, de a leghangosabb - kabrion ez se utolso szempont. Kozel 2t es 344 lo melle viszont a kimaxolt tapadas se art…
-
szabonagyur
félisten
-
gippazoid
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Így van. De évek óta nem találtam tőle jobbat. Volt egy korszaka, amikor zsírozta a csavarmeneteket, de erről szerencsére leszokott.
Viszont egy újabb agymenés van itt elterjedve a gumisok közt: a kerékőr csavart nem akarják a gyári nyomatékra húzni! Mert jaj, ledarálja. Légkulccsal biztosan...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest