Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mit szóltok ahhoz a trendhez, hogy a Conti csoport nyári abroncsai elsősorban fékezés tekintetében inkább vizes felületre vannak optimalizálva? A legutóbbi mérési eredményekből ez elég jól kivehető. Akár Conti, Semperit, Uniroyal, Barum, vagy General, de elég szignifikáns. Ezzel együtt a szárazon fékezés adatai még a Premium Contact 6 esetében sem kiemelkedően jó.
-
Qru
MODERÁTOR
Ahh, ne is mondd a gyári Subaru szíjjak beszállítója is a Conti lettm már. Bezzeg régen még tudták mi az a hűség és Mitsuboshi-t használtak.

-
ngaba
aktív tag
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Tudna vki segíteni?
Continental premiumcontact 6 vagy bridgestone potenza sport?
Nem szeretnék nagyon magas kategóriás gumit,de vmi gagyit sem,a kettő között gondolkoztam/nézegettem.A continental-ról csak jókat hallottam,így inkább arra hajlanék,de ha azt mondjátok,hogy a bridgstone jobb akkor az lesz. (Vagy más..)
215/45 R18-as kellene. -
marton.m
tag
Sziasztok!
225/45 R17 méretben keresek nyári gumit egy második generációs Fiat Bravora. Felhasználás kb. 70% város, 30% autópálya, évente 10-12k km-t mennék vele. Komfort-sport skálán nem billennék el kifejezetten egyik irányba sem, lehetőleg azért ne kopjon el 2 szezon alatt.
Árban nem szeretnék túlzottan elszállni, jó lenne maximum 25k/db környékén megállni.
Én eléggé elbizonytalanodtam, Toyo-król inkább rosszat olvasok, Hankook-ról ilyet is, olyat is, olyan gyártótól pedig nem szívesen vennék gumit, akinek a nevét még csak nem is hallottam.
Van esetleg ebben a méretben és kategóriában most best-buy abroncs?
-
válasz
szilvesztru
üzenetére
A Toyo japán gumi. Egyetlen japán prémium abroncsgyártó létezik, a Bridgestone (az se az igazi a privát véleményem szerint).
Ha annyira szeretnéd, vedd meg a Toyot.
De vannak jobbak. -
kenguru99
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Ezzel egy gond van. Hogy az általad megadott és a tesztben szereplő méreteknek közünk nincs egymáshoz. A tesztben suv gumikat tesztelnek, neked pedig egyáltalán nem olyan kell. Ha már eldöntötted, hogy ezt a Toyot akarod akkor vedd meg nyugodtan, de erre döntésre megerősítést itt aligha fogsz kapni.
-
ath
senior tag
nnnna, hosszas kínlódás és válogatás után végül contisportcontact 5 lett, 235/50R17-ben ezt találtam nem túl régi fejlesztésűnek, meg ami a közelmúltban tesztelve is volt, tehát jobb esetben azóta a keverék nem változott. február első heti a gyártás, kíváncsi vagyok milyen lesz majd vezetni.
-
logaritmus
tag
Ha ennyire tetszik a Toyo akkor vedd meg.
-
szilvesztru
újonc
válasz
kenguru99
üzenetére
ADAC 2020 téli gumiteszt:
Miért is húzta le az eredményeket a szárazon vezethetőség eredménye? Ebben a csoportba 7 gumiabroncs került, amik összességében jól szerepeltek a teszteken, de a szárazon vezethetőségben nem jeleskedtek. A tesztautó egy GOLF VII GTI volt, melyen minden gumi megfelelő kormány nyomatékot kínált, de a hátsó tengely kissé rugalmas érzetet adott, így az autó nem haladt egyenesen. Ez könnyen azt eredményezheti, hogy vezető elveszítheti a kontrollt az autó felett. Ennél az autónál folyamatosan után kell korrigálni kis mozdulatokkal a kormányzásnál és bizonyos esetekben még a jármű hátulja is kifelé tolódhat. Ez leginkább a Pirelli Cinturato Winter és a Giti GitiWinter W1 teljesítményére nyomta rá a bélyegét.
Falken Eurowinter HS01 – a prémium abroncsok után szorosan következett a Falken gumiabroncsa a teszteken, így a középkategóriát vezeti. Olyan márkákat utasított maga mögé, mint a Continental és a Goodyear modelljeit
A Continental WinterContact TS 860 nedves úton a tesztmezőny második legjobb eredményét tudhatja magáénak.
Toyo Observe S 944 – a megbízható márka modellje stabilan a középmezőnyt erősíti. Minden kritérium alapján jó értékelést kapott, ezzel a mezőnyének listavezetője is lehetne, azonban a száraz úton való fékezés eredményei valamelyest rontottak az összpontszámán.
A Goodyear UltraGrip 9+ és a Pirelli Cinturato Winter nedves úton remekelnek.
A Sava Eskimo HP2 és a GitiWinter W1 erősen közepes eredményt adnak nedves állapotban. Míg a Sava a kezelhetőségben van hátrányban, addig a Giti az aquaplaning terén.A Toyo Observe S 944 tavalyi és Made in Japan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
A futófelületet nyomogasd meg az ujjaddal. Ha be tudod nyomni akkor még nem túl kemény.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Mikor gumi? Enyhén repedezett, még egy utolsó szezonra feltenném, ha nincs kikeményedve mert a profilmélysége oké.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Szerintem, ha még nincs kikeményedve, akkor ezzel nincs gond.
De ha már van 4-5 éves akkor cseréld. -
kenguru99
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
"Toyo Observe S944 viszonylag jól szerepelt a tavalyi teszteken""
Milyen teszten? Megmutatnád?
"Toyo nem egy prémium japán gumi? "
Nem, nem az. Középkategória. És annak se a teteje. -
t1
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mi sok gumit így szállítunk nem egy szettet vittem már így ki, eddig még senki nem mondta, hogy vissza kell küldeni, sajnos csomagolást valószínű túlhúzzák és azért lesz ilyen.
( A saját Nexenem is ilyen volt, ahogy felrakta a gumis már nem is látszik) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor nem nagyon lesz racse.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gumis megmondja ha szálszakadt de sztem nem lesz gond. A puha oldalfal miatt ne félj, bele kell tolni a 2,8 bar-t és tart majd az szépen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A guminyomás helyre nyomja az oldalfalat de akkor se szép látvány így.
-
Motion_Blur
félisten
Köszi, megmutatom a gumisomnak hogy mit mond rá
de ilyet még nem láttam.. -
rbalint88
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Valoszinu tul erosen huztak ossze a ragasztoszalaggal, szerintem felszerelve a nyomastol kisimulna, de en is ideges lennek tole. Egyeztetnek a hellyel akitol vetted, hogy szereltesd-e fel es ha megis rossz, teritik-e a plusz egy kor szerelesi dijat vagy rogton kuldd vissza.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megnyomódhatott szállítás/tárolás közben, küldd vissza gariba.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
-
válasz
szilvesztru
üzenetére
Téliből nem kötelező rá a V-s gumi, tehetsz H-st is, úgy nagyobb lesz a választék. (Toyo? Erre a szép autóra?
) -
Ez most a jó időjárás tesztelni.

-
kenguru99
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Toyo helyett inkább BFGoodrich gForce Winter 2, ha mégis most kell a téli. Árban alig több mint a toyo és nagyon kiegyensúlyozott gumi.
-
troll81
addikt
válasz
szilvesztru
üzenetére
Minek ha adtak hozzá jó téli gumit?
Vagy eladó a p7?
vagy az 4 évszakos? -
kenguru99
senior tag
válasz
szilvesztru
üzenetére
Téli gumit, most?
-
szilvesztru
újonc
205/55r17 V Toyo S944 Observe téli gumival közlekedett valaki? Vélemény? CLA-ra venném...
Gyárból Pirelli P7-el jött ki (2 hete) ugyanebben a méretben. Köszönöm előre. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
A fogyasztási különbség 7,5% a legjobb és legrosszabb között, jól írja svedmalac.
Eltérő lesz a tapadás(i határ) elől és hátul ami adott esetben megviccelhet. Vagy az orrát fogja tolni vagy a farát eldobni határhelyzetben. Ettől függetlenül szabályos a KRESZ szerint.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Kinergy Eco 2 van hátul, Dunlop Sportblueresponse van elöl, semmi jelentősége szerintem.
-
svedmalac
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Árban 7 ezer, A és G besorolás között 7,5%.
Ne keveredj bele
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
A és a G besorolás között 7.5% a difi, ebből kb ki is tudod számolni mennyi a difi a kettő között.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Nincs érdemi különbség köztük.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok,
Hankook K435 KinergyEco2-ből találtam B és C üzemanyagbesorolású gumit.
A valóságban van érezhető különbség?
Elöl nekem ilyenek vannak, a hátsó kopott michelin-eket cserélném idén, ha szükséges. -
válasz
FireFox1996
üzenetére
Keresgélni kell, nem kérdés.
Augusztusban vettem pont Volvora 51-ért egy egész klassz állapotú 7,5x17 Land Rover szettet. 50-ért adták, belealkudtam a gumiszerelést. (A plusz 1000 Ft a 4 db új szelep ára volt.)
Tavaly tavasszal 4 db 17-es Volvo felni minőségi felújítása 90 ezer Ft.
2019-ben 4 db 18-as szálhúzott VW felni felújítása 120 ezer Ft.
Vannak árak. -
FireFox1996
addikt
válasz
TheMarci
üzenetére
Ha igényes megoldást akarod, akkor homokfúvás + porfestés az egész felnire.
Ha házilag, akkor csak ott lecsiszolni, lefesteni, és lakkozni.
Az első megoldást javasolnám, soknak tűnhet 4db felnira kért pénz, de hosszútávon megéri, és spórolja neked az idődet + energiádat
-
TheMarci
addikt
Köszi a válaszokat, jó helyet nem tudok, de majd a google értékelések segítenek.
-
-
-
-
2ozzmexy
senior tag
Csak azt tudom amit a haverom mondott (tavaly tavasszal radumaltatok a Speed-Life 3-ra, ha még emlékszel a sztorira), a régi autóján valami firestone volt, na azt szerinte fektavban és aquaplanningben porig alázza a Semperit...
Télre HP3-at vett, még nem nyilatkozott, csak hummog.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A T005-tel kapcsolatban egy pozitívumról be tudok számolni, kimondottan jó a gördülési ellenállása. Illetve nekem tetszik a mintázata.
Eddig tapasztalt hátrányok:
- nem peremvédős,
- rossz a tapadása.
Igazán vizes úton még nem használtam. (Alig várom, hogy elkopjon, de tippre tartós lesz. Kvázi új szett.) -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Na voltam gumisnál, hát az összes keréken volt 15-25g eltérés. Ez gondolom nem elhanyagolható. Reméljük most jó lesz.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Simán jó, a ShareNow is részben ezeket a gumikat használja.
-
Kácsa
aktív tag
Sziasztok. Vredestein Quatrac 205/55 R16 gumin a DOT szám : 023 0FB706. Ez mikori gyártás lehet ?

-
válasz
Safranek
üzenetére
205/55 R16 91V
Ma elviszem egy másik gumishoz megpörgetni, SOS-be betoltak a nap végére, lehet rosszul lett centírozva, mert rázott is kicsit. Ha belenéztem a középső tükörbe, látszott hogy rázkódik a kocsi, és az ülésben is éreztem a derekam környékén.
Kiváncsi leszek, majd jelentkezem. Az a "baj", új a felni, új a gumi is. Előző felnin, téli gumival nem volt ilyen gondom. Nem tudom hol lehet a gond.
-
8th
addikt
Én ha annyit autóznék ahogy ők simán eljárnék nyári gumival télen is, de nem nekem lesz így nem merem tanácsolni. Most cseréltek autót és csak azt a kopott téli gumit kapták hozzá ami rajta volt. Gondolom anyagilag jobban járnak egy szett minőségi drága négyévszakossal mint ha külön vennének télit + nyárit + utóbbihoz felniket is mert az sincs. Ahogy elnézem a Vredestein Quatrac csak 15" feletti méretben létezik így az kilőve pedig tesztek alapján szimpatikusnak tűnt. Este több időm lesz nézelődni aztán majd jövök még kérdezősködni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Filmvilág
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De vannak jobbak.