Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm mindenkinek az infókat, akkor nagyon nem kell tartani tőle.
Ring esetleg valakinek?
-
ugyes
senior tag
A vérnyomást sem. De megoldható. Nálam működik mind: W4 és 9P.
A bluetooth kapcsolat gyakran megszakad és lassan kapcsolódik újra. Értesítések jönnek, de néha némák, néha nem, függetlenül attól, hogy miként van beállítva. És gondjaim vannak a beszélgetéskor is: gyakran nem hallanak a túlvégen, ha az óra a mikrofon. -
Viper26
nagyúr
Azért brutál ez a 9a.
Hét óra SOT, abból hat óra navi, és még van benne 30%.
-
TaylorPro
addikt
Egyből jó nagy frissítéssel indít a 10 Pro.
-
Használ itt bárki Samsung órát? Van érezhető hátrány esetleg? Elvileg olyan dolgok nem működnek csak ami alapból nem igazán érdekel.
-
gulb
őstag
Oke, hogy nem valtozott a kamera semmit de en ettol leraktam a hajam. Igen Ai zoom de akkor is jessum pepi.
-
embe
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
Persze az sem tetszik amit az Apple művel - de ezt majmolja le a Google is.
Volt Nexus 5 és Nexus 6 telóm is anno. Azoknál megvolt az a "hűha" faktor. Ennél nincs.
ok. Máshogy látjuk a világot - mások a prioritások. De jól van ez így. -
gulb
őstag
Koltozes alakul... viszont Gemini pro elofizuval gondol vannak..
-
hubber19
tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Én sem válnék meg a P7P-től, de ezek a hívás elmaradások - menj le 2G-re az egyik eSIM-mel a másikkal meg csak 4G azért elég meredek.
9 Pro XL lesz, és úgy néz ki BestByte beszerzés, a tokot már megrendeltem hozzá

(lehet menni box-ba átvenni)
Telefon meg talán jövő héten meglesz.
Spigen Liquid Air Matte Black Google Pixel 9 Pro XL tok -
tomboy0013
veterán
Az természetes dolog sajnos, hogy sok új fícsört nem kapnak meg az új készülékek és ez nem SoC függvénye, vagy maximum egy kis százalékú korlátozásnak az SoC az oka. Ezzel kapcsolatban egyik gyártó sem fog változtatni mert akkor ki venné meg az újat ugyebár, így ez nehezen lehet érv véleményem szerint. Ennyi erővel temessük az Apple-t is mert nem teszi a régi készülékeken elérhetővé az AoD-ot, pedig meg is tehetné. A kijelző tudná de ők úgy is találnak magyarázatot rá miért nem tették bele csak a Pro szériába, úgy hogy az AoD előtti régi Pro-k sem kapták meg frissítés formájában. OLED kijelzővel ... És itt ugye a piac legerősebb SoC-s telefonjairól beszélünk nevetséges korlátozásokkal. Vagy ez nem gond?
Én úgy gondolom teljesen felesleges azzal érvelni hogy 2 év múlva ne lenne elég bőven egy Pixel Tensor procija.
Lassan 3 éves a 7-es széria is és a 7 Pro-m évről évre jobb felhasználói élményt nyújt az újabb Android verziókkal. -
-
TaylorPro
addikt
-
embe
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
De ha kicsit elgondolkodsz rajta, rájössz hogy ez olyan "bugyuta" megközelítés. Ha a Google az almát majmolva kihoz 2 év múlva valami új fícsört, lehet egy új soc-hoz fogja kötni a használatát.
Van amit meg lehet oldani szoftveres optimalizációval, de van amit nem.
A kamera: Iphone 13-t váltottam Pixel 9-re. Nem érzem jobbnak a kameráját az én felhasználói szokásaimmal. Sőt!
És szoftveresen sem érzem azt a fene nagy fölényt. A frissítés ok, mivel frissítés fetisiszta vagyok, így ez nálam egy marha nagy piros pont. -
Csepy
Topikgazda
válasz
Don't Panic
üzenetére
de mi az, hogy "úgy H"?
-
gulb
őstag
Akkor johet a koltozes.
-
bbendre
őstag
Offer isn’t available to:Google One members subscribed to an add-on like YouTube Premium"
De Add-on csak az USA-ban van. Hacsak nem add-on formaban fizettel elo. akkor nem lesz gond. De ha van add-on akkor nem lehet. Igen. Nezd meg az ADD-ON listadat. Ott van a leiras hogyan lehet megnezni az ADD-ON-okat
Ket feltetel van:
1. Google One members
2. Activated Add-on: Youtube PremiumAnyway, nekem es a csaladnak megy minden gond nelkul

https://support.google.com/googleone/answer/15808277?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid -
válasz
bbendre
üzenetére
Az nem gond, mert eddig is külön volt viszont most a feltételeknél ott van, hogy akinek YT Prémium van az kiesett az aktiválásból.. WTF?

"Offer isn’t available to:Google One members subscribed to an add-on like YouTube Premium"
#8569 Nem rég aktiváltam én is a fél éves pluszt (Samsung adta) ott nem volt gond. Na majd kiderül. -
bbendre
őstag
"Google One members can get add-on benefits, like a free YouTube Premium trial in the US"
Ahogy nezem ez az EU-ban nem elerheto. YT premium csak kulon elerheto nem add-on kent.
How to add benefits to your membership:
Sign in: to your Google Account on the Google One website.
Navigate: to the "Benefits" section.Find: the benefit card for the add-on you want, like the YouTube Premium add-on.
Click: "Subscribe" to add it to your membership. -
Divinity
őstag
Elég sok vívódás után végül előrendeltem és a reggeli futás közben pont át is tudtam ma venni, P10 Pro 256, habár a délelőttöt kb migrálással töltöttem de meglepően gördülékenyen ment a dolog i15Pro-ról.
Elsőre elég fürgének és koheresnek érződik hiába a sok jajj Tensor így gyenge meg úgy lassú, tetszős eddig, úgy tűnik maradni fog
Viszont a gyári szilikon tokot nem ajánlom, rettenet mennyire csúszik
-
Azt meddig lehet felhasználni egyébként? Van rá valamilyen meghatározás?
Csak mert nekem még van aktiv fél évem hátra és, ha beaktiválom az bizony felül írja és "csak" fél évet kapnék pluszba úgy..
Feleségemnek és édesanyámnak is tovább osztottam. Geminiből hívd be őket úgy emlékszem ott kell.
-
Csepy
Topikgazda
válasz
Ricardo
üzenetére
Pixel sosem volt olcsó, ez tény. Igazság szerint, mivel nem az első pixelem (de ezt te pontosan tudod
), már nem is tűnik fel. Idén nem fogok cserélni, így most egy kicsit sem zavar, hogy mekkora az ára (bár alzánál a 100ezres "akármilyen hulladéktelefont beszámítunk" akció még mindig nagyon jó, tavaly én csak 80ezret kaptam vissza...ők meg egy nem működő nokia 2310-et
)
Ja, és bár nem volt rá szükségem, de a 100ezret érő egy éves ajándék 2TB-os AI Google 1 tárhely sem jött azért rosszul. -
tomboy0013
veterán
Ez mindig olyan bugyuta indok. Nézzük már meg lassan 4 éves Pixel 6-os szériát az első generációs Tensor-ral ami akkoriban is a középkategóriás szintet hozta nyers erőben. Kézbe veszed és abszolút nem érződik kevésnek. A rendszer szépen fut az app-ok gyorsan nyílnak. Plusz frissül hónapról hónapra még mindig. Melyik akkori középkategóriás telefonról mondható ez el? Ha már középkategóriás árat várnak el egyesek... És melyik akkori felső kategóriás androidos telefonról mondható el, hogy a szoftver havi szinten frissül 4 év után is. Segítek: egyikről sem.
Ebből kiindulva máshol sem indokolt a felső kategóriás árképzés hiszen szoftverben nem felső kategória ami nem hoz egy stabil kiszámítható és minőségi update rendszert amit a Pixel tud csak Android fronton.
Nem csak a hardver fontos ám egy telefonnál, sőt mivel ma már egy középkategóriás hardver is elég kb. mindenre, igazából a szoftver fontosabb hogy megfelelő minőségű legyen. Ebben nincs konkurenciája a Google-nek androidos telefonok között, és így máris indokolt a nem középkategóriás árképzés. Nyilván nem csak erről van szó, mert a nyers erőn kívül igazából közel mindenben hozza a felső kategóriában elvártakat. Lesz most már pl. Dex-hez hasonló megoldás is amiben a Samsung-nak is konkurenciát állít. Mágneses kiegészítők csatlakoztathatók amit ugye az apple-től nyúlt, de így már annak is lesz alternatívája. Kamerában is vannak megoldások ami a konkurenseknél nincs.
Szóval távolról sem középkategória a Pixel.De ha már ár, fél év múlva kb 35%-kal olcsóbban meg fogod tudni venni a legolcsóbb GSM-ből 2 év gyártói garanciával. Ha ennyire fontos az ár, akkor nincs más dolgod mint várni türelmesen néhány hónapot.
Értem én hogy egyeseknek ez minden évben egy óriási törés, hogy a bencsmárkt pontok másik telefonon magasabb számot írnak, de meg lehetne már azt is érteni, hogy a Google évek óta nem abba az irányba megy amibe mások és ezt jó eséllyel folytatni is fogja. Teljesen felesleges minden Pixel topikok telesírni emiatt.
Szerencsére van konkurencia akinél erősebb hardvert lehet választani, itt nem ez az elsődleges szempont.Félreértés ne essék, nekem sem tetszenek a magas árak, de ez úgy kb mindenre igaz ma már. Ezért ha jobb áron akarom beszerezni akkor várok pár hónapot és középkategóriás áron is meg tudom idővel venni.
-
bbendre
őstag
Hiaba magas az ára, de kapod hozza az egy éves Gemini Pro-t is 5 fôre, szoval ez nem rossz ár. Mert az nem ajandek, hanem benne van az arban.
A SOC pedig olyan amilyen. A celkozoseg pedig az atlag USA polgar. Aki tud egy iphone-on uzenetet irni meg 5 fotot elkuldeni. Ezekre pedig teljesen jo lesz 5 ev mulva is.
Errol szolt a Google event is
Sorry, de ezt is le kell irni:
Valamint az ara... Szoval USA, nyugat europaban egy ilyen telo ara havi fizetesed egy resze. Altalaban kevesebb mint a fele, szoval az nem draga ha 2-3 evre veszed -
Csepy
Topikgazda
Az 100x AI Pro res zoom kifejezetten tetszik, de csak emiatt nem fogok váltani a P9 Pro-ról a 10Pro-ra. A 9 Pro-val maximálisan elégedett vagyok, semmit sem változtatnék rajta (jó a 100x-os zoom, de ez tényleg a max) és nagyon-nagyon hosszú ideje ez az első ilyen telefonom, amiről ezt el tudom mondani.
A 200 ciklusos akksi limi-gate-et beírtam az összefoglalóba. -
BoB
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
A P8P-vel 2030-ig szoftveresen jó vagyok, ahogy használom az akkut évi 100 ciklus megy bele, szóval az is ki fogja bírni elvileg. Úgyhogy lehet P14
Mi az a H 7 / H 9?
-
slice14
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nekem bőven elég a P9 hardvere. Már rég leszoktam róla hogy mobilon játszom.
Amúgy én még egyáltalán nem tapasztaltam megröccenést P9-nél. Csak ha ilyeneket olvas az ember hogy középkategóriás hardverhez hasonlítják, kicsit rossz szájízzel olvassa. Leginkább az ár miatt. -
Dare2Live
félisten
válasz
gretzky77
üzenetére
"Több külföldi tesztelő is belefutott ebbe. Kibontás után antutu 1,4 millio,frissites letoltese utan visszaesett 900000-re(ez az a56 szint),majd egy ujrainditas utan ujra 1,4 millio lett. Többször le kellett volna futtatni a tesztet Lacinak."
Erősen gyanúsnak kellett volna lennie, hogy valami nem stimmel... kokler/amatőr hiba akár ki is tesztelte.@slice14 Pixelnél ez van régóta. Aki power gamer, 3D gershin és tsai t tol az maradjon szigorúan a legújabb top qualcommnál vagy iphone pronál.
Feleségemnek Pixel 6ja van ami azért koros nincs teljesítménnyével gondunk, minden gyors, sehol nem kell várni. Ha teams meeting megy + navi akkor megelgszik. Detto nyáron tüző napon 15perc video után forró. Ennyi.
Nekünk ami top prio az a gyerekfotó vonal. Ott végignéztem 4éve meg tavaly is a kínálatot nem volt jobb mint a Pixel. Most spec nem tudom jövőre lesz 5éves a Pixel 6 jövőre majd átgondolom. -
gretzky77
veterán
Tudom tudom és el is fogadom, hogy ez az elvárás, de őszintén szólva nem látom értelmét már ennek a felesleges erődemonstrációnak! Tudom ne álljon meg a fejlődés, de őszintén mi értelme egy elite procinak ha X idő után úgyis visszavesz a teljesítményéből hogy ne főjjoön meg a telefon? Ha teljesen őszinték akarunk lenni akkor már egy mai középkategóriás telefon mindenre is elég.
-
embe
nagyúr
Azért ilyen árszinten jogos az elvárás, hogy csúcshardver kerüljön bele.
-
gretzky77
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
A videóban hangzik el ez az A56 szint de másik topicban már írták hogy több külföldi tesztelő is belefutott, mert így sokan meg fognak ijedni, hogy úr isten mi ez a gyenge soc. Persze ennyi pénzért nem A56 erő legyen benne, de nem is így van, ezt illene javítani a tesztelőknek!
[link] -
TaylorPro
addikt
Az Alza nem okozott csalódást. Ma reggel 7:30-tól átvehető a zöld Pixel 10 Pro.
-
Dare2Live
félisten
Kint van gsmarenan is a hands on. Érdekes a 100*zoom AI nélkül majd AIval. [link]
@Ricardo
"Erőben az A56 szintjét hozza"
? gsmarena alapján
GeekBench A56 1364 Pixel 10 2323 (Pixel 10 70%al gyorsabb)
3DMark A56 1332 Pixel 10 3332 (Pixel 10 250%al gyorsabb)
Nagyon nagy elfogultáság/hozzánemértés ezt ugyanannak a szintnek mondani.
Fotózásban jelenleg is élen van pixel. De ha annyira objektíven tudod megitéélni mint a teljesítményt inkább nem feszegetném a témát veled...
-
Ricardo
titán
Megnéztem.
Mindent összevetve nem vagyok eldőlve.
Erőben az A56 szintjét hozza, és a stresszteszten ez a teljesítmén is visszaesik 58%ra.
Mndezt többszörös áron.
És ez a pro verzió
Fotózásban az élen volt a pixel, mára akadnak jobbak.
Kár érte. Pedig összeségében nem lenne ez rossz. -
embe
nagyúr
És van a Pixel 10 Pro XL-ről is.
-
embe
nagyúr
Pixel 10 Pro teszt, Tech2laci
-
slice14
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Az első kép a Google app időjárásának új felületének fejléce.
-
bbendre
őstag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Durva, hogy mar a masodik mondat utan lehet tudni, hogy egy GPT irta a szoveget
-
Don't Panic
senior tag
válasz
slice14
üzenetére
A „béka” animáció a Google időjárás app régebbi változatában volt jelen (kb. Android 7–12 környékén), amikor a keresőben vagy a kezdőképernyőn lévő Google Időjárás widgetre kattintottál. A kis zöld béka (Weather Frog) mindig mutatta az aktuális időjárást rajzos háttérrel (pl. esőben esernyővel, nyáron fagylalttal).
A Pixel 9-en (és az újabb Android 14–15 rendszereken) a gyári „Időjárás” app már a Google Weather új felületét használja, ahol a béka sajnos eltűnt. Ez egy designváltás: most letisztultabb, inkább táblázatos-ikonos megjelenítést ad, animáció nélkül.
⚡ Viszont jó hír:
A béka még mindig él a Google kereső „Weather Frog” kísérletében.
👉 Ha a Google appban vagy a Chrome-ban beírod: „weather frog”, akkor előjön a régi békás felület. Így külön alkalmazásként nem tudod visszakapni, de el lehet menteni gyorsindító ikonnak a főképernyőre: Nyisd meg Google-ben: „weather frog”. Jobb felső sarokban három pötty → „Hozzáadás a kezdőképernyőhöz”. Így lesz egy ikon, ami mindig a békás időjárást nyitja.
👉 Tehát teljesen visszahozni a rendszerbe nem lehet, de így legalább a klasszikus békás animációt tudod használni. By:gpt -
slice14
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Az új Pixel Weather app-ban nem volt soha béka. Az a Google app sajátja.
De én pl. KWGT-vel szerkesztett widgettet használok és rálinkeltem egy érintéses hivatkozást, ami ezt nyitja meg. KépRégebben még ha rákerestél az időjárásra, akkor az időjárás kártyáról ki tudtad tűzni a kezdőképernyőre, de ezt a funkciót jelenleg nem látom.
-
Don't Panic
senior tag
Jó reggelt p9-nel a gyári időjárás app a békát tartósan vissza lehet hozni? ha disabledre állítom másnapra teljesen kikapcsol az időjárás p7nel így működött itt nem.
-
Dare2Live
félisten
Megjelenéskor vett nemsokára 4éves Pixel 6 aksija 91%os. 2026 oktoberében fut ki az SW support addig szinte biztos kihuzza. Adaptive charging bekapcsolva.
-
roseben
tag
Én két évente cseréltem midig az akksit, ha kellett ha nem. Kicsit fáj, hogy 20ezer forint a Pixelbe és gari lejárta előtt jobb ha nem én cserélem szóval még munkadíj is rájön.
-
K82
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
-
Viper26
nagyúr
Akkor a 9a-ra ez nincs kényszeritve ha jól értem.
Ma beszereztem egyet.
-
BoB
veterán
Pixel 10-ek kikapcsolhatatlanul csökkentik az akkumulátor feszültségét (ami kapacitás csökkenést jelent), és töltési sebességet 200 ciklus után, 1000 ciklusig folyamatos növekedő módon: [link]
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
ecegjegyzek alapján ezt a boltot egy 2005 óta müködő kft üzemelteti, ugyanaz, aki az almaboltot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez azért durva....

bringás esés a kijelző tropa a többit része jó.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)