Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nekem ez a heppem, lassú töltés=hosszú akku élettartam.
-
ddsteel
senior tag
Ha már hangerő: 9A telóm van, mindig lefelé fordítva van az asztalon. Üzenethangok nem csak a gépre érkeznek, hanem a telón is megjön minden. Látszólag teljesen random módon néha fojtott hangon hallom az üzenetek (pl email) hangját, néha meg tök hangos, semmilyen módot nem állítok általában. Ez mi lehet? A környezet hangjától függ, vagy mitől? Hol lehet ezt kikapcsolni, idegesít. Nekem jó, ha mindig egyféle hangerőn szól.
-
krepair
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy Pixel 9 Pro telóm a legfrissebb gyári 16-os droiddal.
Az volna a problémám, hogy minden egyes telefonhíváskor magától felhangosodik maxra a beszélgetési hangerő kb 1 másodperccel a felvétel után.
A beállításokban kb közepesre van állítva és direkt, már a kicsengéskor gyorsan manuálisan beállítom a környezethez képest valami egészségesen hangosra.
De amint létrejön a vonal, kb egyből maxra ugrik és lerepül a fejem
Tud erre valaki valami megoldást?
Köszi előre is!
-
ddsteel
senior tag
Így van, nekem is hibrid toyom van, korábban Auris, most Corolla. Amit a fedélzetin jelez maxnak, az a valóságban 80%, 40% alatt már indul a benzinmotor, hogy töltse. 82%on egyszer láttam 6 év alatt az Aurist vmi óriási lejtő alján (Hybrid assistant appot használtam). Most a Corollánál már nem működik az app, de nincs is rá szükség. Én használom a max 80%-ra töltés funkciót a mindennapokban, csak nem hülyeség. Nagy az akksi, hétköznapra elég. 1 hónapban egyszer, ha elmegyek nagyot tekerni egész napra - térképek, GPS és képernyőidő sokat használva - akkor töltöm fel 100-ra.
-
K82
őstag
Csak hogy egy autós példával éljek, ott a saját hibrid Toyotám: 80% fölé soha nem tölti az akkut, a mindennapos használatban pedig 40-60% között tartja a töltöttséget.
Most volt 10 éves, hibrid garanciát még megadták a 10 éves akkupakkra és nem veszem észre hogy csökkenne a kapacitása (illetve nem nő az üzemanyag-fogyasztás). -
ddsteel
senior tag
válasz
zolka95
üzenetére
Igen, talán nem ad pluszt, de a sw támogatés miatt érdemes váltani (bár lehet, hogy az akku előbb krepál be) és a nagyobb akku miatt is. Remélem, előbb utóbb minden teló fairphone lesz cserélhető akksikkal,mint régen. 2 évig jó lesz nekem a 9A tuti, a gari lejárta előtt fogok majd váltani sztem, vagy ha nincs baja, megy az egyik gyereknek

-
roseben
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Valóban máshogy nevezik.
-
-
BoB
veterán
válasz
exoduss
üzenetére
A 80 százalékos töltés a bypass charging-al azon kevés jó dolgok egyike ami még pixelen tart.
Otthon, munkahelyen, autóban a Pixel csak és kizárólag a vezetéken lóg, egész nap.
És ez nemhogy káros, hanem kíméli az akksit. Hívások, üzenet miegymás PC-n phone link-en, illetve autóban android auto-n.
De csak akkor megy ha 80-ra van állítva a limit.
-
zolka95
őstag
válasz
ddsteel
üzenetére
Jó kis telefon, de pixel 6a után számomra nem sokban különbözik.
A telefont kb 90%-ban netezésre, üzenetváltásra és gps-ként használom. Így nekem semmi pluszt nem ad. Kivéve a nagyobb akksit és a +2GB ramot. Remélem a 10a-tól elkezdenek 12GB ramot belerakni, mert ez a 8GB hosszútávra szűkös lehet.
Igazából a mai telefonok már nem is tudnak olyan sok pluszt adni a régebbi modellhez képest.
Az android és az ios is annyira kiforrott már, hogy talán egy alsókategóriás telefon is gyorsnak számít. Nem úgy mint a kezdetekkor, a '10-es években.
Látszik a szoftverfrissítésekből is. Nagyrészt kozmetikai dolgok jönnek.
Régen azért nagyobb különbség volt egy android 4.4 között és pl egy android 6 között.Rootolni is eggyel kevesebb haszna van, mint régen, mert már annyira testreszabható lett az utóbbi verziókkal, hogy ezért szükségtelen a root.
A telefonok mára szinte elérték a csúcsukat. Apróbb fejlődések vannak két generáció között.
Iphone-nál is látszik azzal, hogy már külön kameragombot tesznek rá, meg volt a kamera sziget körüli feature is.
Ezek annyira jelentéktelen dolgok nekem, hogy kb majdnem mindegy milyen telefont veszek. Az lesz annyira gyors hogy kiszolgálja az igényeimet. Csak az ára számít.Pixelnél a szoftver miatt maradtam és mert meghagyták az olcsóbb kategóriát.
De szemezgettem a fairphone-nal is. Egyszer majd lehet kipróbálom. -
Bferibörs
addikt
válasz
exoduss
üzenetére
Ha gyenge a térerő ,zuhan a töltés eléggé,két simnél akár duplán. Nekem 1 napot simán elketyeg,5- 6óra képernyő idővel,ha mobilnetet használok,t.kom,one sim. 20- 30 % között szoktam töltőre tenni,100%-ra töltöm lassú töltéssel. 9p xl.
A töltés,minden telefonomat eddig 100-ra töltöttem,gyors töltőt nem használok. 1-2 évesen tovább adom a családban. A 3-4 éves telók is birják a napot. Ha ennyi idő után meghal az akksi akkor csere,ha nem vesz újat az ember. Szóval szerintem el kell dönteni,hogy megéri e a 80%- os töltés azt a kb. 20-25 e Ft- ot akksicserével esetleg.
( Lenovó p2p telóm kb. 5-6 éves,zene,hangoskönyv h. használom esténként,köszöni jól van,kb. 2-3 hetente kell tölteni.😁 )
-
ddsteel
senior tag
válasz
zolka95
üzenetére
Amúgy hogy tetszik a 9A? Nekem nagyon bejön, kicsit lehetne kisebb azért, de nem rossz. Én az alin vettem hozzá egy 1000 Ft-os fekete slim tokot, meg egy magsafes tokot, az is 1000 Ft volt kb, tök jól elvagyok velük. S24et cseréltem le, az is jó volt, a mérete még jobb is, de baszottul melegedett internetmegosztáskor és nap végén már rá kellett tölteni. Pedig az S22nél még az is jobban bírta. De mennie kellett.
-
ddsteel
senior tag
válasz
zolka95
üzenetére
Nagyon kell figyelni, ilyet az Aliexpress is csinál. Rákeresel valamire, először azokat hozza be, de utána, ha már nincs rá találat, akkor nem az van, h nincs ott semmi termék már, hanem következnek a más telóhoz valók. Résen kell lenni sajnos. Nem hibáztak szerintem, hanem ez lehet a háttérben. Az már más kérdés, hogy eleve miért hoz fel olyat, ami nem releváns. Ami lehet még: Ha rákeresel pl hogy mat foil Pixel A9, akkor először felhozza azokat, amikben minden rákeresett szó szerepel, aztán pl már csak azt, amibe a mat vagy a foil. Stb... Esetleg ha a keresésben + jelet tezsel a szavak közé, talán megoldás, de nem tudom...
-
zolka95
őstag
Figyelmetlenségből.
Amazonon alul ki kell választani, hogy pontosan melyik típust választom. Biztos hogy nem iphone üvegre kerestem rá. Minek kerestem volna olyat...
Fogalmam sincs hogy lett belőle az, mikor direkt pixel 9a-ra kerestem. Tokból sikerült is olyat vennem.
Az üveget max 9 vagy 9 pro xl-el keverhettem volna össze, semmiképp sem iphone-nal.Hibáztam, de biztos hogy amazon is hibázott valamit. 9a-ra nem dobhat fel iphone-hoz valót.
Most megnéztem és a pixel 9-es szériák egy oldalon vannak, alul kell választani pontosan melyik kell. Iphone-nál szintén.
A kettő együtt nem keveredhet. Márpedig én nem kerestem iphone-ra valót, tehát véletlenül sem adhatta volna ki, annak ellenére hogy én nem figyeltem az alul lévő választási lehetőségeket.Az iphone series matrica is szintén hülyeség.
A history orderben visszanézve a rendelt üvegemnél iphone 14-től 17-ig lehet választani sima, pro stb változatból.
Igazán rányomhatták volna, hogy pontosan melyikre való. Mitől jobb az nekik is, hogy "series"-t b@sznak rá a pontos típus helyett...
Ennyi erővel ez azt is jelentheti, hogy akár iphone 3g-re is passzolhat. Végülis az is iphone series. -
exoduss
tag
Sziasztok!
Kb. mennyi lehet a különbség akku időben, ha egy pixel 9 pro-t dual simmel használok?
Ennek a 80%-os maximális feltöltésnek van értelme? -
zolka95
őstag
válasz
zolka95
üzenetére
Rossz kijelzővédőt rendeltem.
A dobozán van egy matrica, hogy "iphone series".
Ennyi infóból hogy a francba döntsem el, hogy pontosan melyik iphone-hoz való? Hogy legalább eladhassam azt a maradék egyet.
Gondolom annál a telefonnál sem azonosak a méretek.Ha amazonon visszakeresem a rendeléseim között az adatlapját, akkor alul még lehet válogatni, hogy melyik iphone-hoz akarok venni.
Ha már ráragasztják, hogy iphone series, nem lett volna egyszerűbb a series helyett odaírni azt a nyamvadt számot?!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem adat birtokában. Adat+tulajdon birtokában. Kétlépcső.
Én 15éve mobil banki appról nem is tudtam. 2011ben vettem meg elképesztő drágán életem első androidos telefonját. Nem tudtam mi az a kétlépcsős, simán jelszóval mentem be webes felületre. Nem 2010ben még sokkal késöbb is.
Most tavasszal személyit nem kértek.btw többször használatos QR 2025ben szerintem elég nagy security risk. Majd mint a SIMes kétlépcső.
-
K82
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Ha nagyjából egyidős a SIM az S8-cal és ráadásul prepaid Vodafone, akkor szinte biztosan a kártya lesz a ludas; volt már rá példa hogy csak a kártyacsere oldotta meg az ilyen jellegű problémát.
Nagyon esetleg az APN beállításokra néznék rá hátha vmi régi Vodafone-os cucc maradt benne (szintén volt ilyenre példa, még vitamax-os APN volt). -
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ez nekem saját esetben tavasszal gond nélkül végigment.
A mostani bankomnál már majdnem 15 éve vagyok.
Már akkor lehetetlen volt az összes adatom birtokába bejelentkezni számítógépről illetve telefonról. Szükséges volt hozzá egy speciális QR kód. Amit egyszer papír formában kaptam meg.
Anélkül még én sem tudom visszaregisztrálni magam. Egy app frissítés után újra kellett regisztrálni. Ma már az adatokon és a qr kódon kívül a személyigazolvány képét is kéri egy szelfi mellett. -
zolka95
őstag
válasz
ddsteel
üzenetére
Fóliát nem keresek, csak üveget.
Egyébként ez a Spigen GLAStR EZ FIT méretei: 70,44 x 151,92 x 0,66mm
Ennél kisebb kell.
Az Otterbox valamivel kisebb: 149.13 mm x 68.27 mm x 0.33 mm a weboldaluk szerint, csak ezt meg nem találom magyarországon, sem a német amazonon.Neten többen panaszkodnak ez miatt erre a spigen kijelzővédőre. Így még sosem jártam egy telefonommal se pedig mindig spigen tokokat használtam. Kijelzővédőből nem mind spigen volt.
-
Tomiii258
aktív tag
Korábban már írtam, hogy az Alzánál vett, tehát hivatalos sima P10-en képtelen vagyok bekpacsolni a Volte-t meg a VoWifi-t, miközben ugyanazon a feltöltőkártyás One/Voda fizikai SIM-en az előző telefonomban gond nélkül ment a Volte (régi S8-ast használtam, az még nem tudott VoWifit, bár van egy módszere a wifi hívásokra).
P10-en viszont a tárcsázóba beírt kód alapján a SIM IMS regisztrációjának állapota nem regisztrált, ami szükséges lenne a Volte és VoWifi funkciókhoz, tehát innetől logikus, hogy ezek sem elérhetőek.
Tegnap este viszont próbálgattam kicsit és most még tanácstalanabb vagyok.A SIM-et visszaraktam a régi S8-ba és már indítás közben egyből megjelent a Volte ikon, aztán indítás után a SIM-beállításokban IMS regiszráció aktív, működik is a Volte gond nélkül >>> Következtetés: a SIM-en működik az IMS regisztráció meg a Volte is, szolgáltatói oldalról nincs gond a SIM beállításával.
Ez után a P10-be beraktam feleségem előfizus Telekom SIM-jét és láss csodát, a P10 SIM menüjében egyből megjelent a VoWifi kapcsoló, a Volte kapcsoló nem, de ez Telekom esetén elvileg normális és nem is gond, mert tárcsázóba írt kód alapján a SIM IMS állapota regisztrált, Volte és Vowifi elérhető és valóban működik is, kipróbáltam, hogy hívás közben nem megy el a 4G mobinet >>> Következtetés: a P10-es működik IMS rgiszttrált SIM-mel, működik rajta a Volte és a VoWifi is, tehát a telefonnal nincs gond, nem egyedi hibás, vagy ilyesmi.
Na de akkor az elvileg IMS regisztrált SIM miért tűnik nem regisztáltnak a P10-ben? Mintha a SIM-em és a telefonom külön-külön rendben lennének, de egyszerűen nem szeretnék egymást. Ez hogyan lehetséges egyáltalán?
Laikus fejjel egyedül valami olyasmire tudok gondolni, hogy a One/Voda hálózatán a sima P10 egyszerűen nem támogatott típus, legalábbis feltöltőkártyával (P10 Pro-n már írták itt a fórumon, hogy megy a Volte One/Voda SIM-mel is, de az P10Pro) és emiatt a hálózat nem ismeri fel, vagy nem támogatott telefonnak látja mintha valami sosem látott dzsunka telefonba raknám be a SIM-emet.
Vagy ez hülyeség? Van valakinek bármi más tippje?
Eleve, most mit tudok csinálni? Hívjam fel a One/Vodát, hogy van egy működő SIM meg egy működő telefon, de a kettő együtt nem működik rendesen?
Hát kiröhögnek
-
roseben
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Igazad van. Megakadtam a 'megunt holmikon' és eszembe se jutott, hogy keresni lehet rajtuk, így nem is vettem figyelembe a kiszámolós részt. Csak az eladási árak összértékét néztem nem a különbözetet a bekerülés és az esetleges haszonnal eladás között. Késő van.
-
krono.
tag
válasz
roseben
üzenetére
Miért linkeled ezt nekem?
#9459 dussy
Jó kicsit sarkítottam, mert a GIRO Zrt-vel szerződnek, de ez sokban nem változtat a dolgokon.Az AFR 2.0 rendszer két kulcsfontosságú szereplője a Központi Aggregátor néven működő Innopay Zrt. és a 100% MNB tulajdonban lévő GIRO Zrt.
-
-
-
krono.
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Hát akkor biztos attól a 4 forinttól lesz bukó neki az üzlet.

az államnak azért jó, mert ott nincs adóelkerülés
Nekem is az a jó, én sem adócsalok, más se csaljon. -
Nem igazán éri meg 200 forinttal megbukni, ugyanúgy nyomja a pénztárgépet, nem csal el semmit. De értem, amit mondasz, valójában a plusz sarc mellett a kártyás fizetés az államnak azért jó, mert ott nincs adóelkerülés. Az a duma része, hogy kényelmes, meg hogy a Covid-ot nem terjeszted, bla bla.
-
K82
őstag
válasz
soleil_d_p
üzenetére
A többséghez hasonlóan én is inkább a 9-est preferálnám, legfőképpen az újabb modem miatt. Nekem ugyan nem volt problémám a P7-tel (a 8-as szériában ugyanaz a modem lapul), de sok embernek okozott kellemetlen perceket, főleg dual SIM-es felállásban. A 9 nagyjából érzéketlen a hálózat típusára, az elődnél azért üzemidőben észrevenni ha 5G-n lóg.
Ujjlenyomat-olvasó: optikai vs. ultrahangos. Számomra nem kérdés hogy az ultrahangos fényévekkel jobb a Google-féle optikainál (direkt hangsúlyozom a Google-félét, mert Oneplus és Realme telefonok olvasójával nem volt gondom), sokszor a falhoz tudtam volna vágni a P7-et. Hiába a Made for Google kijelzővédő, a többször és különböző fényviszonyok között felvitt ujjlenyomat és a bekapcsolt képernyővédő mód, a feloldási arány nálam kb. 6/10 volt (két P7-nél is, míg ugyanezeknél a zasszony ujjával 9/10; és persze csak azt az ujjamat utálta amivel használtam); a 9XL-nél szinte hiba nélkül megy a feloldás.
A garancia szintén inkább a 9 felé billenti a mérleg nyelvét (futár viszi-hozza), 8 Pro-t csak Alza-garanciával vennék. -
zolka95
őstag
Vettem egy 9a-t. Hozzá egy spigen képernyővédőt és nano pop tokot.
Ha belerakom a telefont a tokba, akkor a kijelzővédőt kissé felszedi, annyira szűk a tok. Az egész kijelző buborékos lett körbe. Leginkább a sarkaknál szorítja a tok. És a sarkaknál kevésbé érzékeli az ujjam. Ez így nagyon nem lesz jó.Várjak hátha tágul a tok vagy mi?
Egyébként ennek a nano pop toknak az oldalainak az alsó felén apró szemcsés a felülete, kissé érdesnek érződik, de baromi jó, mert stabilan tapad a kézhez és nehezen csúszik ki. Remélem nem kopik le idővel.
-
krono.
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Vagy szimplán egyszerűbb volt ezt előadni, mint azt, hogy a piacos néni elcsalná az adót.

SumUp-nál 2% tranzakciónként a díj, és tudtommal a drágábbak közé tartozik... -
A banános példa konkrét sztori, egyszer vettem a piacon banánt, 200 forintba került, nem volt nálam semmi apró, húszezressel tudtam csak fizetni. Mondom a néninek ne haragudjon, de nincs kisebb, viszont kártyával is mehet, na itt mondta, hogy inkább elváltja a 20-ast, mert ha kártyával fizetem ki a 200 forintot, akkor neki ezen vesztesége van...itt szembesültem, hogy már ezt is sarcolják!
-
krono.
tag
válasz
slice14
üzenetére
Ott is van egy köztes fél, "szub-aggregátor", aki nem ingyen generálja a qvik linkeket, úgyhogy előbb utóbb majd minden költség szépen visszagyűrűzik a userhez. Lehet választani, hogy amerikai multikat gyarapítunk, vagy az MNB-vel szerződött cégeket.
Egyébként egy rémesen gyengén kitalált rendszer, androidon ha több banki alkalmazásod is van, akkor sok sikert kiválasztani, hogy melyikkel szeretnél fizetni. Boltban meg macerásabb mint egy Google/Apple Pay, raádásul ismét nem sikerült oktatni a népet és az eladókat sem a használatára, mint a másodlagos azonosítóknál sem (ami ezzel szemben egy jó ötlet volt).
De persze arra tényleg jó lehet a fizkér, hogy utaláson spóroljon az ember. De vannak bankok ahol már fizetési kérelem indítási díj van talán, szóval ingyen megúszni nem mindenhol lehet.
-
*RLaci*
addikt
válasz
soleil_d_p
üzenetére
A hivatalosan nálunk forgalomba kerülő modelleket futár viszi, hozzá javítás esetén. A régebbi nálunk még hivatalosan nem megjelenő típusokat neked kell kijuttatnod a Googlehoz, külföldi csomagküldő, rokon, ismerős, által.
-
soleil_d_p
csendes tag
Köszönöm a véleményeket.
A garizást viszont nem értem. Rosszul értem, hogy bárhonnan veszem (EU-s modellt), a Google ad rá 2 év garanciát? Vagy a 8 pro-ra ez még nem volt? -
*RLaci*
addikt
válasz
soleil_d_p
üzenetére
Ez márka egyezéstől függetlenül eléggé kinek a pap, kinek a paplan kérdés. Én saját tapasztalat alapján a 9re voksolok, sokkal kényelmesebb méret(nekem), jobb üzemidő, egyszerűbb gariztatás. Persze ha kell a nagyobb, magasabb felbontású kijelző, a plusz kamera, akkor nincs kérdés.
-
Essien
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1 és szerintem sokat számít hogy itthon van már a 9-re hivatalos garancia.
-
válasz
bbendre
üzenetére
Meg talán vékonyabb a kijelző körüli káva vékonyabb.
Én a 9-re szavazok, kompaktabb, modernebb, tovább támogatott, jobb üzemideje van(?)GSMarena szerint.
-
bbendre
őstag
válasz
soleil_d_p
üzenetére
En a 8 pro-t valasztanam ha valasztanom kellene
Pl zoom kamera vagy ott van a thermometer ami csak a Pro modelleken elerheto -
Jadro
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ne legyenek illúzióid, abban a banánban már benne van a kártyás fizetés ára is. Egyszerűen hiába fizetsz te KP-val, ha a többség kártyázik. Ezt a kereskedő szépen bele is teszi az árba és igen neked is benne van. Ő nem a te érdekeidet nézi, attól ne tarts, szóval ne emiatt fizess készpénzzel. Amennyiben neked ez így kényelmesebb, akkor persze hajrá.
-
soleil_d_p
csendes tag
Pixelre váltást fontolgatok. Azon tűnődöm, hogy mivel járnék jobban: használt, de garanciális 256-os 8 Pro vagy új 128-as 9 (árban efölé nem mennék). A méret és súly nyilván más, de az akkuidőt hasonlónak látom, a teljesítmény is hasonlónak tűnik. Kamerában átlagos, mindennapi felhasználás mellett melyik szerintetek a jobb? Az ujjnyomatolvasó különbsége érdemben megnyilvánul valamiben a gyakorlatban? Szívesen veszek bármilyen tapasztalatot a kettő közti különbségek kapcsán.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Meg ügyfélszám, születési idő... telepítik a banki appot, felhívják a kpt, hogy regelni szeretnék. Végigmegy az elkérik az adatokat, mikor született check, kiküldik a regelt telefonszámra az SMSt a koddal végigmegy a reg és kész.
Tökéletes plda ez az újlenyomat, MFA... kényelmetlen vonalnak. Aztán amikor visznek mindent akkor megy a sírás. A bank meg kiröhög. És joggal.
De én elengedtem ahogy a lapos föld, chemtrail, nincs globális felmelegedés miattunk.... vonalat is.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Biztosan nem, gondold végig, készpénz ki-beszállítása (te is láttál pénzszállító autót már, de az is pénz, hogyha egy kisboltos bemegy a bankba és ott befizeti), számolása (munkaidő, tehát bérbe kerül), sérültek cseréje (csak ez ~4milliárd/év, ez pontosan kiszámolható), bankjegykiadók fenntartása... Nagyon nincs az ingyen
-
L4D1K
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem akarok nagyon bele wau , de:
Nem az lenne a normalis, hogy bankartyas illetve KP-s fizetes vagy epp tranzakcio pont ugyanannyiba (semmibe sem) kerul? Es most nagyon off-topic, de az allam szereperol akinek kutya kotelessege lenne ennek a lehetoseget megteremteni? Pont ugyanolyan ver ciki penzt kerni egy ATM kp felvetelert, mint buntetni a cegeket a POS terminal dijakkal es az atlag embert az tranzakcios dijakkal.
Bocsi - tudom bilibe log a kezem.
-
slice14
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Sokat ér a 2FA egy védelem nélküli eszközön. Simán feloldja és megnézi az sms-t.
-
fatal`
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
És szerinted a készpénzzel mit csinálnak? Beviszik a bankba. Sokkal drágább kezelni, mint a tranzakciós illeték.
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán létezik ilyen buta megoldás. :(
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Így hirtelen:
Első körben jelszót cserélnek emial címeden.
Második körben mindent ami jelszó emlékeztetőt email címre küld. Ha telóra megy kétlépcsősnek SMS/push... azzal sincs gond.
Harmadik körben indul a személyes adatok megszerzése. Nem csak emailt nézik végig mindent. Ha megvan emailben, hogy hol bankolsz, édesanyád neve, mikor születtél, számlaszám az főnyeremény lehet
banki appot telepíteni, regelni...
Ez nekem saját esetben tavasszal gond nélkül végigment.
Visznek mindent ami bankszámládon, értékpapírszámládon van. Ha sec rendszernek feltűnik akkor rácsörögnek a telószámra, hogy biztos e.
Ha fel lehet adott banknál venni gyorskölcsönt természetesen azt is viszik.Természetesen senki se kényszerít. És szó se róla nagy kényelmetlen ség odaérinteni az ujjad... te rendelkezel a saját dolgaid felett. őőő ops...
-
válasz
csabyka666
üzenetére
ennyivel tudok segíteni a kisebb boltoknak, éttermeknek, hogy ne vonjanak tőlük még plusz pénzt tranzakciónként
Éves szinten a készpénzhasználat a MNB becslése szerint 100 milliárdba kerül, vagyis fejenként 10e Ft minden állampolgárra
Ezt te is "fizeted". -
válasz
csabyka666
üzenetére
Akkor keverem a S10e telefonnal, mert azzal szereztem, de végül elvetettem.
-
fatal`
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
ennyivel tudok segíteni a kisebb boltoknak, éttermeknek, hogy ne vonjanak tőlük még plusz pénzt tranzakciónként
A készpénzhasználattal maximum az adócsalásban/pénzmosásban segítesz. -
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Hogy jött ide a párkapcsolat? Nem arról van szó, hogy akikben megbízol pl párkapcsolat... ne tudja feloldani.
Attól függ mire használod. Email van? Abban személyes pl banki, születési... adatok? Fizetsz vele? Banki app?...
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
A kijelző felől akksit cserélni? Dehogy, S10-en a hátlapot kell lemelegíteni. Nem lesz ugyanolyan a visszaragasztás után, de a kijelző biztosan nem sérül.
-
-
gulb
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Bocs de amiket irtal neked nem kell ilyen telefon inkabb egy tarcsazosat vegyel otthonral azzal nem lesz gondod semmi..jesszum kod nelkul hasznalni telefont ,2025ben...
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ne rendítsen el, mert a telefonok nagy részénél így lehetséges, az S10-nél is.
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez nagyon hasznos infó, így én el is engedem ezt a Pixel témát. 7 Pro-t még bevállaltam volna, ennyit hajlandó vagyok adni egy telefonért, a felette lévők nekem irreálisan drágák. Marad az S10 egyelőre.

-
gretzky77
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Attól, hogy párkapcsolatban jelkódos még nem jelent semmit! Mivel rengeteg adat, bankkártya és egyebek vannak már digitalizálva a telefonokon így pl kötelező! Ettől még feleségem fel tudja oldani ha akarja.

zolka95 : a ragasztás sztem az IP védettség miatt is van!
-
zolka95
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A 8a és 9a-t is nehéz szétszedni?
Kíváncsi leszek mi lesz abból az eu-s szabályból, ami a telefonok könnyű szerelhetőségét teszi lehetővé. Jó lenne ha bevezetnék.
Vajon a gyártók direkt csinálják így a telefonokat, vagy így tudják kihasználni azt a kis helyet a teljesítmény és a vékonyság érdekében?Az új airpods-nál is ha szétszedik akkor azzal együtt el is romlik. Mekkora pofátlanság ha direkt így van.
Ez a ragasztásos megoldás baromi rossz. Honnan tudjam, hogy visszaragad-e ha összerakom? Vagy vennem kell külön ragasztót?
Régi nexus 5-ben cseréltem kijelzőt. Csak szét kellett pattintani meg csavarozni. Simán szétszedhető volt. De ez a ragasztás baromi gagyinak tűnik, amellett hogy nehezen szétszedhető. -
válasz
csabyka666
üzenetére
Pont ezért választottam a 7a-t, akkumulátorral együtt megveszem a hátlapot. Előző telefonomban pixel 3a, környéken senki nem vállalt felelősséget, hogy elrepedhet a kijelző akkumulátor csere közben.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Na ez már gond, könnyen sérülhet a kijelző, nem egy túl okos ötlet ez. Ilyenekre gondoltam, igen.

-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
De gond, mert az akkumulátort kell cserélni bennük a közeljövőben , mert 6-7 széria problémás ez ügyben. A 6-os széria szerintem kiadott béta teszt volt, a 7-es utána lévők már jobbak voltak. Készülve az akkumulátor cserére, 6-7 szériának a kijelző felől tudod bontani, de a 7a-t hátlap felől tudod, én biztos 7a, vagy frissebb telefont néznék.
-
slice14
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Még feloldási mintám sincs, se kód, se ujjlenyomat.
Az már biztonságos.
-
-
ugyes
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Kinézet. Pl. zárolási képernyőn megjelenő adatok. Hálózati meghajtóhoz való csatlakozás. A tárcsázó se lett jobb. Nem világvége, csak bosszantó.
-
Bferibörs
addikt
Gemini kérdés,ha valaki használja segédnek.
Beállítom,hogy segéd legyen, bekapcsolom a
Hey googlet,kalibrálom a voice matcht.
Kimondom,hogy Ok google,jobb felül megjelenik egy mikrofon,ami nem reagál semmire.
Mi lehet a gond? Járt már így valaki?
Google és Play gy.tárat már töröltem.
Mind a 4 droidos cuccomon ezt csinálja.
ez normális? -
-
ugyes
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
S10e-ről váltottam P9P-re. Az első 3 hónap nagyon nehéz volt. Több dologra sikerült megoldást találni, néhányra nem. Szolgáltatásokban visszalépésnek fogod érezni a Pixelt.
Fotózásban és akkumulátoridőben előrelépés, utóbbinál azért kell 1 hónap, hogy beálljon. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mivel tényleg nem vagyok hardcore user, nem gond, hogy ilyen "korosak" a készülékek, valójában az S10 az említett 2 problémát leszámítva tökéletes, a sebességgel sincs gondom, viszont mindenképp a prémium kategóriára lőnek.
S24-S25 esetében a méltatlanul magas ár az, ami miatt nem azt választom, majd ha lemegy a használt áruk 100 ezer HUF alá, akkor jöhetnek szóba.Pixel fronton az adatok alapján már a 6 Pro is jobbnak tűnik, mint az S10, a 7 Pro pláne. :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus - 256 GB - kék (338) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt te is "fizeted".