- iPhone topik
- Samsung S5610 Primo - prima primissima
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hubber19
tag
P7P-n vagyok, de mostanság volt pár hajmeresztő dolog elvesztett hívásokkal, így elgondolkodtam egy upgrade-en, a telefon céges, cég fizetné.
Ahogy néztem a spec-eket , hogy akku méret ne legyen visszalépés stb. Nekem
az jött le, hogy P7P-ről valós előrelépés a Pixel 9 Pro XL lenne.
Jól gondolom? (akku, kamera stb.)
Van itt aki váltott P7P-ről 9 Pro XL-re?
Két eSIM-mel használom. Az eSIM-ek QR kódja többször felhasználható?
Azaz az új telefonon is menne, vagy mindkét szolgáltatótól újat kellene kérni? (Yettel,Telekom) -
Zozo0525
őstag
válasz
baal-amiga #8196 üzenetére
ezt nem ismertem, ránézek
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a naptárba egy adott dátumhoz, hogy tudom úgy feladatot hozzá adni, hogy a telefon az adott időben hangjelzèssel jelezzen? Hiába állítottam be pl tegnap előtt 14:00-ra a feladatot, a telefon nem jelzett csak kiírta a fő kèpernyőre.
-
roseben
tag
GCam-ban nincs ilyen mod véletlenül? (fókusz és exponálás képernyő érintésre)
-
mb702
tag
válasz
Hieronymus #8167 üzenetére
Csak annyit szerettem volna, hogy lezárt képernyőn az eszközvezérlők ne legyenek elérhetők.
Nekem zavaró, hogy lezárt képernyőnél a 'lehúzás' után simán bekapcsolható pl. a repülő üzemmód. -
roseben
tag
-
Thom!
veterán
i17pro lehet hogy folyamatos optikai zoomos kamerát kap, hasonló mint Sony telókban. Nem szenzorkivágásos lenne vagyis de
Google, Samsung, Kína telók mehet a lecsóba... -
slice14
veterán
Sziasztok!
Amúgy nem arról volt szó hogy A16-al alvó képernyő mellett is fog működni az ujjlenyomatolvasó feloldáshoz? Vagy ezt csak én haluztam be?
Vagy ez feature drop funkció lesz? -
-
-
mb702
tag
válasz
xabolcs #8162 üzenetére
Volt 2a-m, használtam több mint egy évig.
Ott is egy sokadik frissítés után jelent meg a 'Quick settings'.
De az működött is.
Probáltam kikapcsolni a 'Koppintás a telefon megtekintéséhez', a 'Képernyő felébresztése értesítéskor' és az 'Ellenőrzés felemeléssel' beállításokat (Az always on nem volt aktív), de nem változott semmi.
Lehet, beraktak egy új funkciót, de nem lett (még) aktív? -
blackmoto
senior tag
válasz
roseben #8163 üzenetére
Ebből az 1. és a 3. egy kis utána járással kideríthető lett volna vásárlás előtt is.
Az óra 8a-n eltávolítható, nem hinném, hogy a többi pixel különbözne. A "Áttekintés" ami nem szedhető le, max az extra információk megjelenítése kapcsolható ki.
Fényképezni lehet a hangerő gombbal a legtöbb telefonon. Ne mondd hogy sose próbáltad? Ahhoz is kell a fogásváltás? Nálam bal kéz mutató ujj a hangerő fel gombon, jobb kézzel meg ha kell tudok fókusz pontot választani, vagy akár fényerőt stb. állítani. -
roseben
tag
Vásároltam egy Pixel 9 Pro-t de eddig 3 dologvan ami válóok.
1. Amit írtam ezelőtt, hogy a kamera alkalmazásban nem exponál miután megérintettem a kivánt területet csak fókuszál. Ha a kijelző felső részében van a fókuszpont akkor egy kézzel onnan nem érem el az exponáló gombot. Fogást kell váltani ami miatt megrshet, higy leejtem a készüléket.
2. A kezdő képernyőről nem lehet eltávolítani a gyári órát. Rlfoglal egy teljes sort. Én egy időjárás jelzős saját órát használok. Alatta tematikus mappákban szinte az összes telepített alkalmazás.
3. Alul a kereső sávot sem lehet eltávolítani. -
roseben
tag
Pixel 9 Pro-n nem lehet megoldani, hogy a kamera alkalmazásban egyetlen érintéssel fókuszáljon majd exponáljon is?
-
Postas99
őstag
válasz
tomboy0013 #8153 üzenetére
Nálam a media player disappear or become unresponsive, már előjött.
-
Thom!
veterán
Pixel 10 utolsó esélyt adok Tensor ide vagy oda...
A16 új felülete nem hoz lázba, OneUI szerintem sokkal következetesebb, jobb.Samsungnál is van mit javítani természetesen
-
Csepy
Topikgazda
válasz
tomboy0013 #8153 üzenetére
Nekem volt kb 10, ami előjött, de amúgy semmi egetrengető. Mondjuk egy utolsó előtti bétánál már nem is várnék komoly problémákat, csak apróságokat kelljen javítani.
-
Csepy
Topikgazda
Ahogy juve600 is írta, megjelent az Android 16 QPR1 Beta 3.1.
24 hibát javítottak, valószínűleg az utolsó béta ez a végleges megjelenés előtt.
Changelog itt. -
Free Rgc
tag
Köszönöm mindenkinek a választ, és hogy megosztotta a tapasztalatát! Szerintem ez a téma mást is érdekelt. Cyborg: igen igaz, de szerintem még mindig a P5 az etalon! Hülyeség volt erőltetni a Tensort! ( Szerintem) Talán majd a P10 jobb lesz...
-
vendingo
veterán
Tavaly motorral horvátországba menet, végig p6a-ról futott a navi. Végig töltőn volt, 6 órán keresztül sütötte a nap, miközben alapból is kánikula volt. Egyszer se kapcsolt ki.
De volt olyan, hogy rosszul szellőző zárt tokban pár perc navi után kikapcsolt, pedig még a töltő se volt bedugva. -
válasz
Free Rgc #8142 üzenetére
A Pixel 7 Pro melegedett. Nyáron nem szerette a lecsukható tokot. Találtam egy egyszerű tokot, aminek hátoldala egy beragasztott plexilap volt. A plexit kiszedtem, a telefon melegedés mérséklődött.
A Pixel 9 Pro XL sokkal hűvösebb telefon. A hetes melegedése miatti reflexből vékony tokot kapott a telefon. A kocsiba egyik szellőrácsra raktam egy vezeték nélküli töltőfejet. A mágnes jól megtartja. A klíma meg hűti. Egy adapterrel van vezeték mentesítve az Android Auto. Inkább télen kellemetlenebb a fűtés miatt. Olyankor inkább más helyre rakom a telefont.Egy régebbi autóban volt Tomtom a szélvédőre rögzítve. Akkor még nem volt ennyire forró a nyár. A tomtom is feladta harcot, túlmelegedésre hivatkozva egyszerűen lekapcsolt.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Free Rgc #8142 üzenetére
Android Autora kapcsolódva jártam egyetlen egyszer úgy, hogy lehűlést kért a cucc (P9PROXL). Ekkor viszont az ülésre volt rakva a teló, ahol a szélvédőn át érte a nap, hiába ment a klíma. Így nem tudott igazán visszahűlni.
Android Auto viszont közismerten szeret fűteni, de ezen alkalmon kívül még nem fújt riadót a teló, ha érezhetően meleg is volt nálam a készüléktest (a szilikontokjában).
Az biztos, hogy a 9-es széria jobb lett e téren.
-
-
gretzky77
veterán
-
Free Rgc
tag
válasz
grizlisandor #8139 üzenetére
Már a pixel 5 is kikapcsolt ilyen forróságban, sajnos valljuk be itt nincs előre lépés ezek szerint. Pixel 9 tulajoktól kérdezem; javult a helyzet? Jó lenne mert lassan én is cserélek 9-re vagy majd 10-re. Köszönöm ha valaki megosztja 37 fokos tapasztalatait...
-
Cyborg
őstag
válasz
grizlisandor #8139 üzenetére
Eleve kint 35 fok van, van olyan telefon, ami bírja ezt?
-
Pixel 7a, 5 perc videózás a szabad ég alatt és becsukott mindent.
Pedig direkt kinyomtam a netet mindent, előtte 20 percet velem töltött a klímás kocsiban... De ez vicc ...
-
mb702
tag
Sziasztok!
Itt kérdezem meg, ez a topik jobban pörög, mint a Pixel 8 Pro topik.
Nem rég jutottam hozzá, belaktam, kezdek hozzászokni.
Egy dolog zavar csak, a testreszabhatóság nem az igazi.
A próblémám az, hogy csak nálam van az, hogy a lezárási képernyőn az eszközvezérlők a kikapcsolás ellenére is aktívak, használhatóak?
A Beállítások\Megjelenítés és érintés\Lezárási képernyő menüben az Eszközvezérlők használata (A telefon zárolásának feloldása nélkül) ki van kapcsolva.
Szerintem így elég gáz biztonság szempontjából
A Repülős üzemmód, Internet így simán kikapcsolható bárki által.
Igaz, az NFC legalább kódot/ujjlenyomatot kér.
Vki-nek ötlet? A gyári visszaállítást egyelőre hanyagolnám a netbank miatt. -
válasz
Postas99 #8134 üzenetére
Ahhoz képest, hogy 1-2 órát írtak a weboldalukon telefon javításra, ehhez képest már 1-2 napot mondtak.
A javítás költségére utal az 1-2 óra.
A javítás időtartamára utal az 1-2 nap. A javításra érkező eszközök esetében érkezési sorrendben javítanak. Az alkatrészt be kell szerezni, nem lehet mindenből készletet tartani.
Valami központi raktárból szállíthatják az alkatrészeket. A megrendelés utáni nap érkezhetnek meg. Délelőtt hibakeresés, (másnap) délután javítás. -
Postas99
őstag
A telefon a szervízbe került. Remélem jó kezekbe és nem az alaplap a hunyó. Ahhoz képest, hogy 1-2 órát írtak a weboldalukon telefon javításra, ehhez képest már 1-2 napot mondtak. Ha ilyen lesz a munka végzés is akkor nem sok jóra számolok.
-
hubber19
tag
válasz
aradebil2 #8132 üzenetére
Nem fogadott hívások probléma, P7 Pro :
sajnos rosszabb lett a két eSIM-mel mint volt : most már a Telekom (céges) számon is SMS-ek jönnek, hogy hívtak. Eddig ez SOHA (!) nem volt, "csak" a Telenor dobálta ezt a hibát.
Komolyan, agyf+%% kapok.
Azt gondoltam, és többen is tanácsolták, hogy Yettel fizikai SIM is legyen eSIM, erre már a Telekom kártyán sem tudok sokszor hívást fogadni.
Rögtön szétvágom ezt a telefont!
2G egyik SIM-en sincsen egyébként tiltva, wifi hívást is mindkettőn most kikapcsoltam mint opciót.
A mostani augusztusi frissítésből létezik "rollback" ? Olyan mintha ez k++%% volna szét a telefont teljesen -
aradebil2
senior tag
Megvettem az akksit, ha be lesz szerelve akkor majd küldöm az infókat
kíváncsi leszek a Google megadja-e majd a $100 cash refundot, elvileg 3 hét az elbírálás
-
-
citkar
addikt
Régebbi telefonok esetén felmerül bennem, nem-e egy polcon várt éveket az akku és probléma-e ez, de ez lehet gyártó függő is.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
Hieronymus #8128 üzenetére
Köszönöm,erre gondoltam én is,de infóm nincs róla.
-
-
Hawk02
aktív tag
-
evitiguF
senior tag
Szeptember elejére van kiírva a párom, addigra már be kell laknia a telót, hogy ne akkor legyen neki ez is új... Így a 10es nem opció. Illetve azt írták, vagy olvastam, hogy kamerában nem, vagy minimális lesz a különbség.
Hardveraprós a törés biztosítás miatt nem jön szóba.
A 128ason még elgondolkodom, de azt már kevésnek érzem manapság.
Pro és Pro XL meg talán pont mobilarénán volt összehasonlítva, azt még átolvasom.
Köszönöm a hozzászólásokat! -
aradebil2
senior tag
Sziasztok, asszony Pixel6a-jában kezd megkotlani az akksi, nyár óta melegedik, és meglepő módon a frissítések óta sem lett jobb, töltés sokszor leáll, és ma meg is jött az uzi hogy akksicsere javasolt. Van ajánlott szervíz/szaki BP-n?
-
Golota
aktív tag
A Pixel az az androidos Iphoneja. Customizálási lehetőségekben elmarad a többi gyártótól. Ez sajnos kompromisszum. Nekem a legfájóbb pont, hogy nem lehet az egyes alkalmazásoknak beállítani, hogy melyik csatlakoztatott eszközön szólaljon meg. Így az üzenet meg a hívások belepittyegnek a zenébe, ha kocsiban BT-n kapcsolódok. Rettenetesen zavaró és pl a céges Samsungom (A72) ezt tudja.
-
Cyborg
őstag
válasz
Mclovin #8105 üzenetére
Én Nilkin magsafe tokot vettem hozzá, és egy ugreen qi2-es 10.000 mAh-ás power bankkal használom, jól hozzá tapad az akku a tokhoz, viszont én egy 10 cm-es type-c kábellel használom, nem szeretem a vezeték nélküli töltést, így is melegszik a telefon, ráadásul 5 wattnál többet nem sikerül kihozni belőle, kábelen meg jön 15-20w simán, és zsebben sem zavar a rövid kábel.
Tok [link]
Powerbank [link] ennek középen van a type C, azért tetszik
Kábel [link] -
-
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
A milyen telefont vegyek topikban ajánkották a Pixel telót, születendő gyermek pillanatainak megörökítésére.
Vásárlás előtt még informálódnék kicsit.
Pixel 9 Pro XL 256Gb-ot néztem ki, alza sk ( szlovák ) oldalán ~30k-val olcsóbb, mint idehaza. ( Porcelán, vagyis bézs színben 929euro)
Kell valamire különösen figyelnem? -
gabro0
őstag
válasz
Hieronymus #8103 üzenetére
Nem használok tokot, úgyhogy ezért félek az ilyen felfelé csúsztatós mozdulatoktól. A Pixel 7-esemen fólia sem volt két éven keresztül és semmi baja nem lett
Ilyen tokot használsz? [link]
Ami az akksit illeti itt szerintem összemérhető a kettő.
-
citkar
addikt
Sajnos értem, csak rosszul fogalmaztál, mert általánosságban írtad, a Pixeleknél nem módosítható, de más gyártókra ez nem vonatkozik. Kicsit szomorú, hogy gyarapszik a más gyártókhoz képest ilyen-olyan hiányosságok listája (pl a régi Oppomnál a WiFi jelszó is látszódott, bármely app megnyitását köthettem védelemhez, külső alkalmazás nélkül, a hangerő gomb is személyre szabható volt), amik nélkül is jó ez a telefon, de marad hiányérzetem.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Pixel 8-hoz esetleg tokot, wireless töltőt tudtok ajánlani? Magsafe töltővel és tokkal milyen tapasztalatok vannak?
-
És nem félsz, hogy egy rossz mozdulattal kirepül a telefon a kezedből?
Miért félnék?
Szuper vékony Pitaka tokban van a telefon. A tok fogása gumiszerű, jól tapad a kézhez.Nekem elég macatos a kezem...
Arról nem a telefon tehet.
PS:
A Gemini az modja, hogy a most megjelenő 10-ben, tovább fejlesztett akku lesz. De még nincsenek megerősített adatok.Az akkumulátorok tölthetőségének száma csak akkor ad egyértelmű információt, ha az egy töltéssel elérhető üzemidőt is fegyelembe vesszük.
-
Nem érted!
A Pixel telefonokon lévő alap androidban fix ez a funkció.
Ettől még más gyártó engedélyezheti, cserébe viszont más korlátozást épít bele ami itt Pixelen engedélyezve van.
Pl, wifi jelszó ténylegesen látható, és a Google Pay beállítható, hogy csak feloldás után működjön!
Ez a két funkció xy gyártónál nincs (Android alkalmazások topikban volt ezekről szó)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest