- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
espista #44773 üzenetére
Köszönöm, közben megnéztem sok videót, nyilván nem értek hozzá, az YT meg nem adja vissza jól a hangzást, illetve biztos nem ennyire fekete-fehér, de összességében az jött ki, hogy kerüljem. Amúgy jó hogy mondtad a multit, mert a hangfalaimon van szabad bemenet, szóval ez is egy opció. Körülnézek ezen a téren is.
-
válasz
espista #44648 üzenetére
Természetesen erre gondoltam (mármint az anyagvastagságra), nem konkrétan ezt akarnám megvenni, hanem ilyesmit. A koncepciója viszont tetszik.
Az a bajom, hogy sosem tudom, hogy egy adott eszköznek mi a neve.
Amit linkeltél, az jópofa.Meg néztem, hogy van itthon a dremel-hez hasonló csiszoló, fémhez, de d12-es.
Meg kör-reszelőm (fém és fa <ráspoly> is), szóval még azt is fel kell derítenem, hogy miféle szerszámok gyűltek itt össze az évek során -
Eastman
addikt
válasz
espista #44640 üzenetére
Mindenképpen valami kéziszerszám a nyerő. Én vastag gömbölyű reszelővel bővíteném, azok közül is inkább fémreszelővel, azért, hogy kevésbé roncsoljam a fát. Aztán arra csiszolóvásznat (nem papírt!) tekerve és azt rögzítve tágítanám 10-ig a furatokat.
Még esetleg Dremel-be valami hengeres csiszolókövet befogva haladnék bentről kifelé. Viszont mindkét esetben előrajzolva a célkör méretét. ...még azelőtt megállva, kézzel, szivaralakra sodort csiszvászonnal igazítanám a pontos méretre.
DE, lehet, hogy van ennél egyszerűbb olyan megoldás amit nem ismerek.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
espista #44492 üzenetére
Na igen, egy daw ha nincs benne tucatnyi vst hangszer kéttucat sávon akkor bármin elfut. Ha csak úgy fel kell venni pár sávot a próbateremben akkor ezt a köbaltát viszem, mondjuk Vista helyett w10 van rajta és 3GB-ra fel van bővítve a ram
-
válasz
espista #44458 üzenetére
És C64-et meg Gorenje hűtőládát nem adtak hozzá?
Itt felröhögtem.
Nem, viszont vettünk számológépet, amit itthon bevettek a bizományiba' többért, mint amennyiért vettük. Így az utazási költség kb. megtérült.Ahogy néztem nem egy túl drága gitár.
Ezért is van az, hogy túl sokat nem fordítanék rá, főleg házilag, tapasztalat nélkül.
És igen, ez volt a második legolcsóbb Kramer. Az XL III volt még olcsóbb, mert azon nem volt tremolo. Akkor teljesen laikusként, nem körültekintően vettük meg ezt az xl vi-t. De végülis nagy bánatra nincs okom, a nyaka ugyanolyan egyenes, mint 31 éve.
Persze kontakthiba az van, de néha befújom egy kis spay-vel, utána jobb egy ideig. De azok is cserések inkább.Nézek akkor kulcsokat. Lehet, hogy használtan is van valami.
Általában egy-egy ilyen keresgetés eltart nálam vagy 2 hétig...@#44459Goose-T
ez a kialakítás a lehető leggagyibb, amit manapság gitárokra tesznek
Na de ez 31 éves!
Illetve emlékem szerint ez koreai. Lehet, hogy akkoriban a "consumer" koreai gitárokat ezzel szerelték.Köszi mindkettőtöknek a linkeket!
-
Goose-T
veterán
válasz
espista #44460 üzenetére
Pont erről írtam, hogy csak balosban gyártják, minden fordítva van rajta.
Szerk.: a Kramer fejéről nem találtam jó képet, de ugyanilyen típusú kulcsok vannak azon is, mint pl. a Squier Bulleteken:
Ezen látszik, hogy pont fordítva vannak a felfogatási pontok, mint a Fenderen. Mondjuk az még elképzelhető, hogy csak a két szélső felfogatócsavarnak kell lyukat fúrni, de erre nem tennék nagy összeget. Meg ha tényleg balkezesre való, akkor fordítva is forog. -
válasz
espista #44360 üzenetére
Én múlt pénteken láttam egy jó vételt, csak azért nem vettem meg, mert most szombaton költözünk és nem akarok plusz egy valamivel cígölködni, így is elég kemény lesz, anyagilag is.
Mondjuk ott a terv pont az lett volna, hogy továbbadtam volna többért.
Jó áron volt egy MIM SSS Sunburst Strat. £389 de szerintem a helyi teszveszen eladtam volna 440 körül. Cserébe ki tudtam volna próbálni. -
Eastman
addikt
válasz
espista #44018 üzenetére
Szép munka!
Én annyira lóbálom a jobb kezem gitározás közben, hogy mindig beleakad valamibe. :-) Ezért alakítottam át...
...egy balos Stratocastert jobbosra. A régin folyamatosan átkapcsolgattam az ötállásút. Aztán azon megfordítottam a kapcsolót, mert jellemzően csak a nyaki szedőt használtam, az legyen alsó állásban.
Aztán a Stratból lett egy P90 Les Paul. Aztán mellé egy balról jobbra Strat.
-
gaborbol
őstag
válasz
espista #44002 üzenetére
Irnal rola valamit kicsit reszletesebben, hogy a hozzam hasonlo botoknak legyen valami fogalma, hogy mit nezek?
Tipus, miota van meg, mit jatszol rajta, mi az ami esetleg nem gyari rajta a potikon kivul. Mi az ami bejon rajta. Igy konkretan a gitaron valo gyakorlas mellett legalabb annyira erdekelnek a kulonbozo gyartok, meg a darabjaik.
Fonokom mondta,hogy a PRS gyar( muhely) 20 percre van tolunk. Ha megint lesz gyarlatogatas akkor elso utam oda fogvezetni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
espista #43913 üzenetére
Biztosan, de most nagyon rábuzdultam erre a szép kékre, meg mér elektro-akusztikus is, tömör fedlapos és új.
Remélem megteszi, hogy a köv 10 évbe ne akarják másik akusztikust.
Meg is rendeltem Audioll-tól. Sajnos olcsóbb nem lett, de a szállítást sikerült megspórolni. -
Goose-T
veterán
válasz
espista #43902 üzenetére
Amire az van írva, hogy Made in Indonesia, az nagy valószínűséggel a Cort gyárában készül. Az Ibanezeknek például egész nagy hányada készül a Cortnál, sokszor még a pickupváltó kapcsolón is ott van a Cor-Tek felirat. Fender nem, de Squierek is készülnek a Cortnál.
Szerk.: a '90-es években a Samick koreai gyára adta a világ éves gitártermelésének a felét, mostanra szerintem a Cort indonéz gyára állhat így.
-
Eastman
addikt
válasz
espista #43703 üzenetére
Igen.
Nem mentem el ám a választásod mellett akkor sem amikor először linkelted. Izgalmas gitárnak látom.
Keress gyorsan egy pontos, kreatív és dögös dobost, aki rendesen megüti a kutyabőröket és nem csak maszatol. Vele próbáld össze a dalokat. A többiek majd megérkeznek hozzátok.
-
Eastman
addikt
válasz
espista #43697 üzenetére
Szubjektív vélemény; én nem szeretem a natúr Strat hangot, sorry. 2000 előttig működött a zenében, szerintem. A magánvéleményem, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy gitáros a Strat natúr hangzásával fejezze ki magát, a gondolatait, az érzéseit. Mert általában "melózni" kell a nyakán a jó hangzás érdekében, ritkán visz önfeledten magával.
A dalaid jók, szerintem. Még egy akusztikással is működnének, de P90 Les Paullal vagy P90 PRS-sel jobban. Mindkettő adná a single hangzás mellett a dögöt is a zenébe. Ha ezeket így elfogadod tőlem. De lehet, hogy csak én izgulok még mindig a "zasszonyhangú" soundra.
Ha Szeszeksön lenne az irány, tudok telefonálni kettőt...
-
-
consono
nagyúr
válasz
espista #43660 üzenetére
Azom nincs, viszont ma megjött a Muslady Cube Baby, szóval jó kis IR-ek engem is érdekelnek
Vicces ez a kütyü, és még kisebb, mint gondoltam. A modulációs effektek meg a hangoló tényleg csak azért van benne, hogy legyen, de de amúgy egész sokféle hangot ki lehet tekerni belőle és az erősítő modelek meg a gyári IR-ek sem vészesek. Legalább is sok variációt lehet gyártani. Az meg plusz pont nálam, hogy telefon kimeneten rá tudom kötni az iPad-re a cuccot
BT-t még nem próbáltam.
-
Goose-T
veterán
válasz
espista #43514 üzenetére
Amikor hirdettem a gs-en az N2-t, akkor valami barom kéretlen üzenetet küldött, természetesen név nélkül a gs rendszerén keresztül úgy, hogy válaszolni sem tudtam neki. Azt írta benne, hogy ne vezessem félre az embereket a hirdetésben, mert amit hirdetek, az:
1. nem a 600-S tremolo van rajta (nincs ráírva, de pont ugyanazok a méretei, a kialakítása, a csavarok helyei stb., és itt is írják pont a kínai modellre, hogy az van rajta)
2. nem is Grover kulcsok vannak rajta (nem is írtam, hogy az lenne rajta, nem is azzal szerelték ezt a szériát)
3 .kínai gyártású (tisztán olvasható volt az egyik képen a Made in China, nem is írtam, hogy más lenne)Persze nem ilyen szép helyesírással és tagolással írta, csak próbáltam úgy átfogalmazni, hogy ne legyen fél óra kibogozni a lényeget.
Valamint neki 20 Washburn gitárja van, az enyém meg maximum 90 ezret ér. Mondjuk ezt sem a gs-en adtam el, hanem megint csak a Facebookon, természetesen a meghirdetett áron, 150-ért.
GS-ről volt pár ruppótlan jelentkező, alkudni akartak, amikor kiírtam, hogy nincs alku.
-
SRC
tag
válasz
espista #43489 üzenetére
Fólia nagyon vékony, szerintem nincs olyan, hogy nem fér el. Mindegy, a festék is beválhat, de itt van egy tárgyi tévedés az árnyékolással kapcsolatban: az, hogy lefested önmagában semmit nem ér! Hiába árnyékoló festék azt ne felejtsd el, hogy a kapott réteget össze is kell kötni valahogy a földdel. A fóliához bárhol oda tudod forrasztani a vezetéket és semmi ellenállása, így remekül árnyékol a forrasztási ponttól messzebb is. A festék ugyan elegáns, de összefüggő réteg kell legyen onnan, ahol össze van fogva a leföldelt felülettel, ami gondolom valami potméter háza szokott lenni. Szerintem utólagos árnyékoláshoz a fóliánál nincs jobb. Azért gondolom, mert fóliáztam már le árnyékolóval lefestett gitárt is és jobb lett.
-
SRC
tag
válasz
espista #43483 üzenetére
Én eléggé vágom.
Ami a kérdésed illeti nekem az öntapadós rézfólia vált be leginkább. Mindenre ragaszd, ami a hangszedő környékén van. A koptató belső falára is simán lehet. Ezt követően egy vékony rézvezetékkel kösd össze a felragasztott fóliát a földdel. Én UTP kábel egyik erét szoktam használni. -
válasz
espista #43461 üzenetére
Köszi!
Én is azzal szemezek, de majd csak ha a zoom behány, vagy ha nyerek a lottónA Zoom G3-amnak most kezdett az egyik kijelzője elszállni, egy csík, majd egy hónap múlva kettő, aztán még egy hónap és már rengeteg csík van rajta, lehet szét kell majd kapni megnézni, nem valami érintkezési probléma-e.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
espista #43393 üzenetére
Két mezei TRS-XLR átalakítóval menni fog, így lesz két jelutad (bal-jobb).
Ezeket a LEFT/MONO dolgokat úgy kell érteni, hogy ha csak ebbe van csatlakoztatva kábel, akkor a pedál által előállított sztereo jel mono-ban fog ezen megjelenni, ha mindkettőben van kábel, akkor értelemszerűen az egyik a bal, a másik a jobb oldal lesz.
-
válasz
espista #43346 üzenetére
Én is rendeltem már Angliából és volt vele problémám.
Ellenben én itt élek és országon belül rendeltem, elég jól meg is úsztam a dolgot, kaptam vissza pénzt és elfogadtam hogy sérült gitárom van, sokaknak ez utóbbit nehéz megtenniük. Szerintem a személyes tapasztalatok nem számítanak annyira. Kifogsz egy eladót aki nem figyel oda csomagolásnál, kifogsz egy futárt, aki kézifékkel veszi a kanyarokat, kifogsz egy rossz időpontot és a kamionok feltorlódnak a határon így kapja a mínusz fokokat egy hétig. Ellenben kifoghatod pont az ellenkezőjét is.
De én inkább pozitívan állnék hozzá, kell egy sokat véleményezett jó eladót találni és akkor kisebb az esélye annak hogy baj legyen, persze nekem is egy jól értékelt eladó baszta el a csomagolást, azaz nem volt nagyon túl biztosítva a csomag.re: #43344 kemotox
Jó lett nagyon! A zenei választás is passzol a gitárhoz.re: V.Stryker
Nekem a Strat-on 9-es van, a PRS-en 10-es Daddario, majdnem tök mindegy. 9-es talán jobb egy gyenge kezű embernek, vagy ha valakinek rosszabbak az ízületei. Volt pár gitáros ismerős akinek a vastag húr miatt lett ízületi problémája. Nekem a 9-es megfelel nagyon, lehet még a PRS-en is arra fogok váltani legközelebb. Kipróbálom majd. Sok youtube videó is van amiben erről beszélnek és általában a megszokás lesz az ami dönt. Mit szokott meg az ember. Vagy ha nem standard hangolást használsz akkor kellhet más leosztás.Húrcserénél érdemes picit megolajozni azokat a fémfelületeket ahol a húr érintkezik. Én egy vattapamacsot szoktam picit megolajozni és azzal megtörölni a fémbabákat meg a húr végén a golyóbisokat így húrcserénél kisebb az esélye hogy beleszoruljon a hídba. +amit Eastman mondott a viasz és grafit dologgal.
Pont ahogy arnyekxxx is mondja, mindenki játszik mindenen, de minden stílusban, metálosok akik vastagon de van aki vékonyan, blues-osok akik vékonyan de van aki vastagon. Tök mindegy. De ha a mostani szorul akkor nem tennék fel vastagabbat egyelőre. Valami márkás darabbal nem fogsz rosszul járni, ha strat akkor lehet nem mennék az Ernie Ball felé, de sokakat az se zavar.re: Zsolt7981
Én észreveszem ha nem 9-es. 9-essel hirdetett gitáron azonnal feltűnt, hogy 10-es szett van rajta, a csávó váltig állította, hogy az 9-es, hazajöttem megmértem és a mászer is megmondta, hogy 10-essel van dolgom. Érzetre és látványra is meg lehet mondani. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
espista #43358 üzenetére
Ezt értem. Viszont ha beállítatnám a gitárt és cserélnék rajta húrkészletet, akkor mi a támpont ami alapján kiválaszthatom, hogy ilyen legyen? Nem tudom érted-e? Most van rajta valami, bármi... nem tudom mi. Vennék rá újat, van ezer fajta és fingom nincs,hogy milyen logika mentén válasszak legalább méretet.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
espista #43231 üzenetére
Ezeket a Cort CM15R kombókat sok helyen szórják. Nagyon fos lehet ennyiért? Sok teszt nincs róluk... 1-2 indiai videó akad. Nem jó ómen.
-
robi-k
őstag
válasz
espista #43144 üzenetére
AmpliTube 3 FREE - Custom Shop Logo - zip 13.6 MB
AmpliTube 3 FREE - Custom Shop Trailer - zip 49.5 MBÉs virágboltban fent van a meggyógyított AmpliTube 4 Complete 4.10.0B STANDALONE verzió is. Nekem is megvan.
Az 5 verzió csak on-line aktovációval működik (egyelőre). -
Goose-T
veterán
válasz
espista #42829 üzenetére
Ugyan már, nem kell félni a nagy gitártól, a nyolcéves észak-koreai kistökik is elbírnak vele.
-
consono
nagyúr
válasz
espista #42721 üzenetére
Én erősítővel vagyok így, (koncertezni már rég nem koncertezem, az nálam nem téma) lefed mindent, ami kell. Blackstar ID Core 10, modelezős, FRFR szóróval, van rajta USB kimenet, patchek, fejhalgató kimenet, aux in (mivel FRFR jól is szól, ide szoktam a Beatboyt vagy a Digitech Trio-t bekötni) és elég egy szál kábel meg a gitár. De azzal meg nem tudok a kanapéra kiülni, mikor alszik a család
-
Goose-T
veterán
válasz
espista #42660 üzenetére
Én ezt a fácsés csoportot tudom ajánlani.
-
-
válasz
espista #42621 üzenetére
Köszi! Nézek majd, találtam pár youtube videót erről hogyan teszik fel Fenderre
Más:
Facebook-al az a baj, hogy túl sok minden kerül a kezeik közé. Túl egyszerű a használata, túl gyorsan jut el az infó embereknek. Túl sok erő és pénz csoportosul egy ember kezébe. Ez csak a baj, mikor a GS-ről beszélünk hogy mennyire szar. Én próbálom kerülni a Face-t pont ezek miatt. Egy helyi oldalon hirdetek általában a gumtree-n. Ez is csak egy nagy cég itt az UK-ban mint pl a Vatera vagy a teszvesz, de legalább nem egy akkora multi.
Sajnálnám ha a pici oldalak elbuknának, pedig lassan arra tartunk. A hardverapró is egy baromi jó oldal (volt, nem tudom napjainkban milyen), annak idején inkább ott hirdettem a motyókat mint másutt, még akkor is ha nehezebb volt az értékesítés. -
SidCorky
őstag
válasz
espista #42473 üzenetére
Nem zárom ki a használt vásárlást sem, de kicsit félek tőle így, hogy még a kezemben sem volt gitár soha, nemhogy tudjam, mit érdemes megnézni rajta, amivel később gond lehet. A GS Fanaticre egyébként felnézek néhány naponta, hogy miújság Squier HSS strat-ügyben, de azok közül, amiket 70-75 környékén, vagy olcsóbban találok egyik sem tetszik külsőre, így mindig kicsit megnyugtatom magam, hogy jobb lesz az új.
Bár az Affinity HSS-ek sem a legszebbek, ez ezüstnél és a kéknél a fő szín nem jön be, a feketénél és a fehérnél pedig ez a csillámos pickguard nem tetszik, de a fehéret még meg tudnám szeretni.
Goose-T: Nézegettem más gyártókat is, de nem sok olyat találtam, ami külsőre is tetszik (a HB-k közül például egyik sem fogott meg), és még HSS is, a legalább egy humbuckerhez pedig ragaszkodnék, az olvasottak meg blind test videók alapján az passzol a leginkább ahhoz a stílushoz, amit játszanék majd. De ha van még ilyen, ami jobb, mint a Squier, akkor szívesen fogadom a tippeket.
Nem ragaszkodom a Squierhez, csak azért kötöttem ki náluk, mert régen megtetszettek a Fender stratok és úgy voltam vele, hogy ha egyszer lesz gitárom, akkor az csak Fender lesz, gyerekként persze még nem tudtam, hogy ilyen drágák.
De csak az elmúlt néhány hónapban kezdtem jobban utánanézni a témában és mostanában találtam ki, hogy nekem humbuckeres strat kell, ilyenből viszont itthon nem nagyon találok a Squieren kívül mást.
-
Goose-T
veterán
válasz
espista #42473 üzenetére
Épp akartam én is mondani. Csak most a GS-en két standard van 55-ért és 65-ért. Az Affinity új áráért pedig nagyjából kapsz mocsári kőrisből készült SX stratot is. Harley Bentont pedig még olcsóbban. Mindkettő sokkal jobb gitár, mint egy Squier Affinity strat.
-
FockeWulf
tag
válasz
espista #42393 üzenetére
Nem, nem minden húrnál kell ugyanakkorának lennie a húrmagasságnak, sőt akkor jó ha a legvastagabb húrnál a legnagyobb, a legvékonyabbnál pedig a legkissebb. Átlagban a 12es bund teteje és a legvastagabb húr alja közt 1,8-2,5 mm a magasság, vékonynál 1,3-1,8 mm.
Azért kell a vastag húrnak legmagasabban lenni mert annak a legnagyobb a kilengése, a vékonyabbak felé haladva ez csökken. -
wednesday
őstag
-
válasz
espista #42300 üzenetére
GYÖNYÖRŰ! Még képeket
meg infót! Azzonnal!Ki ő mi ő? Úgy néz ki mint egy Special nyak, Ultra elektronikával, Performer híddal.
Nagyon szép!Szerk látom már vót infó. De képeket még azért csinálhatsz róla
Nagyon jó kis ketyere! Bátorkodnék megkérdezni, hogy mennyibe került ez és hogy milyen gyártmány, ha szabadna esetleg?!A preamp az mit tud? On-off, vagy az egyik tone-al lehet állítani? Mid boost vagy preamp? Van benne valahol elem?
-
andor80
senior tag
válasz
espista #42194 üzenetére
Imádom a faszit hihtetlen tudással rendelkezik mint zenész, színész, nethuszár is iszonyatosan jól megkreált karakterrel.
Tanulságos volt a videó
Nemcsaka pengetési stilus ,fogás ezerféle hanem ennek hatása a hangszerre hangzásra zenére.Évekig sima 88 as tortex dunlopot használtam most váltottam ennek a helyes változatára és sokkal jobban megy a gitározás mint hittem volna.Pedig elsőre azt gondoltam akadni fogok mindenbe.(Mondjuk 11 es húrrol 12-52 re is váltottam közben)
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
espista #42028 üzenetére
ezt hogy érted?
akusztikusan pengetsz is minél hátrébb annál vékonyabb a hang. ez meg érintőre van a hídhoz tehát nagyon sikítós lesz. ami nem feltétlen baj nyilván hangszedő választással is lehet kompenzálni, nekem esztéikailag nem gyere be így de ez az én egyéni szociális problémám
-
kemotox
addikt
válasz
espista #41963 üzenetére
Azért nem kell ennyire részrehajlani, az a hangkártya-számítógép-program-fülhallgató valójában csak hangkártya. Szgép valszeg van otthon mindenkinek, progiból van sok ingyenes, vagy ott a csúnya változat, fülhallgató meg ugyanúgy kell a multihoz is szóval nehogymár negatívumként legyen felsorolva, HE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest