- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FockeWulf
tag
válasz
SidCorky #46804 üzenetére
Valahogy én is így vagyok....nekem untig elég az erősítőn a billenőkapcsoló felpattintása, egy-két poti ide-oda, egy-két pedálon azt csá
Rég rájöttem hogy néhány alap- pedállal (deláj, kórus, reverb, torzító) , meg az erősítő middle-treble-bass potijával több hangzást előtudok állítani mint amennyire szükségem volna valaha is. -
gaborbol
őstag
válasz
SidCorky #45510 üzenetére
Nincs se chrome se google drive, teljesen stock a telo. Viszont teljesen jo amit osszeraktak, siman fel lehetne loni barhova, volszinu tobb emberhez eljutna, vagy egyszerubben jutna el.
Csak hogy teljen legyen a tortenet a D'angelico DC, megvettem , 2 nap mulva ment vissza javitasra, egy het utan elhoztam, majdnem sikerult beloni, kiveve egy hurt, az meg mindig magas volt.
Made in china, 850 dollar, eleve problema volt vele, kicsit meg nezegettuk egymast, aztan csa. Akkor inkabb radobok meg kicsit es mar is a made in mexico kategoriaban vagyunk
-
Berreh
tag
válasz
SidCorky #44751 üzenetére
Szia!
Jól bírják az elemek, 5-6 órát biztosan. Számítógép USB-ről is kap áramot és az ingyenes Tonelib Zoom alkalmazással lehet a presetek között váltogatni is, szerkeszteni is lehet, mind a 60 hangzást.
-
Eastman
addikt
válasz
SidCorky #44528 üzenetére
Tipp:
A nut hat húrvezető hornyát grafitceruzázd be a lehúrozást követően, még az új húrszett felrakása előtt. A grafittól egy kicsit csúszik, kevésbé ragad, akad, szorul bele az acélhúr a horonyba hangolásoknál, nyújtásoknál.
(Világos nut-ra ugyan ez gyertyaviasszal...)
-
válasz
SidCorky #44523 üzenetére
De arra azért számíts, hogy lehet nem lesz pontos az oktáv és utána kell állítani így is.
Az nem garancia, hogy a gyártó ugyanaz, pl ha más anyagból készült a húr akkor már máshol lesz az oktáv és állítani kell. De olcsóbb húroknál akár modelleken belül is előfordulhat hogy az egyik szett másképp viselkedik mint a másik. -
Goose-T
veterán
válasz
SidCorky #44521 üzenetére
Több dolog is közbejöhet sajnos:
1. A 10-es húr beette magát a felsőnyeregbe, a 9-esek lehet, hogy emiatt lötyögni fognak benne.
2. Utána kell állítani a nyak feszességét, ez biztos.
3. Az intonáció is el fog mászni, nem lesz pontos az oktáv. Igazából ez két 10-es húrkészlet között is el tud mászni, ha nem ugyanaz a gyártó és a típus.
4. Ha lebegő tremolód van (Wilkinson VS50 és társai, Floyd, egyéb kétpontos tremolók), akkor a rugók feszességén is lazítani kell, hogy vízszintben maradjon a híd. -
Alexios
veterán
válasz
SidCorky #43723 üzenetére
Én 2017-8 körül egy Epi LP Standardot vettem, nekem sosem volt vele bajom, szerintem az arat(120k körül volt talán) bőven meg is érte.
A Harley-Bentonokat is nézd meg, egész jó kis eclipse utanzatok vannak, és 150kig a "csúcs" lp-juket is megkapod, nézem bőven találsz össze hasonlító videókat, elég jól megállják a helyük -
válasz
SidCorky #43557 üzenetére
Azaz igazság, hogy attól még mozog picit az a híd. De meg lehet húzni a rugókat, vagy betenni még egy pár rugót oda, az is segít. Nekem pl a híd le volt ültetve teljesen a testre, tehát semmit nem tudtam feszíteni a húrokon ha rátenyereltem a hídra se, persze hallottad hogy történik valami, elhangolódott tőle, de úgy zeneileg nem tudtál nyújtani a hangon, azaz mozgolódott annyit, hogy elhangolódjon hamar. Még az intonáció is jobb lett ékelés után.
Illetve van aki szereti a rugók zaját van aki nem, én pl raktam szigszalagot a rugók köré, hogy ne zizegjenek. Van aki viszont kiveszi őket ékelés után. Szerintem maga a rugó is adhat át rezonanciát. Passz, nem tudom kinek lehet igaza.re: #43558 prokxy
Nem kell tartani tőle. Olcsó hangszeren jó próbálgatni dolgokat. De ha nem akarsz vele szarakodni, vagy tartasz tőle, akkor ne kezdj bele az ékelésbe. Csak felejtsd ezt el egy időre, próbáld ki, játssz vele. Aztán lehet majd fél év múlva vagy lehet egy év múlva beleveted magad az ékelésbe, vagy esetleg választ egy komolyabb gitárra, ki tudjare: #43559 consono
Squier azért nem egy kategória egy Fenderrel. Legfőképp a Squier belépője. CV még hagyján, de egy Bullet azért eléggé pocsékul tartja a hangolást. Ezeknél érdemes ékelni. Szerintem a bullet nem is jön lebegő híddal, hanem le van ültetve.re: #43560 Berreh
A hangszínt meg tudja változtatni, valaki jobb szereti kiékelve és általában azt mondják, hogy jobb a sustain az ékelés hatására. Nekem is úgy tűnik, hogy ékelés után akusztikusan hangosabb lett a hangszer, persze bedugva már kevéssé érződik... mondhatni, nem hallom, hogy változott volna, de érzetre így is más, a hasamnál jobban érzem a gitárból kijövő rezgést.
Igaz én bent hagytam és jól meghúztam a rugókat mielőtt betettem volna a fadarabot. -
consono
nagyúr
válasz
SidCorky #43557 üzenetére
Hát, gitárja válogatja, nekem a Fenderen nincs gondom a hangolás tartásával, pedig nem ékeltem ki
Mondjuk a kar nem tudom hol van, elnyelte a lakás. Így kiékelés nélkül viszont rá tudok "nyomni" a hídra, ha olyanom van.
Ha meg valaki nem ékelgetni akar, hanem céleszközt használni, arra is van lehetőség, pl. https://www.thomann.de/gb/allparts_tremolno.htm -
SRC
tag
válasz
SidCorky #43137 üzenetére
Az ő gyűjtésük egy pack úgy emlékszem, ami 2016.04.05.-én (csak egy mappa létrehozási dátuma, már nem emlékszem) akkor éppen 48.602 db gp3 és gp4 kottát tartalmazott. Szóval egy pár éve biztosan létezik az oldal. Csak az ilyen kottapakkokat feltöltik torrentre (is) és így kvázi semmi értelme a weblappal vacakolni. Sokkal könnyebb fájl szinten keresni.
A weboldal üzemeltetője persze szeretné a tulajdonaként kezelni, de nem szerző. Amit a felhasználók hozzá töltenek fel az válik a tulajdonává. Amit meg máshová töltenek fel ahhoz viszont ettől még nem lesz köze. Szóval ha valaki készít egy kottát a saját munkáját attól még feltöltheti torrentre is. Emiatt (is) szerintem kottát orrba-szájba tölthetsz torrentről tök legálisan, de javítsatok ki ha nem így van. Úgy értem a weblap nem szerzője ilyenkor a tartalomnak tehát nincs szerzői joga, csak "hagyja", hogy feltöltsék a szerzők ingyen, szóval csak tulajdonjoga lesz, de csak annak lesz tulaja amit oda feltöltöttek. Gondolom a weblap üzemeltetője feltöltés előtt apróbetűvel magát a szerzőt, aki ténylegesen készítette a kottát meg gyors beleegyezteti abba, hogy nincs semmi követelése. Szóval nekem nagy lehúzásnak tűnt anno az egész. Beékelődik közéd meg a zenésztársad közé akik között nélküle is létrejönne a p2p és elkezd élősködni. Én leszedtem pár ilyen pakkot egy tracker-ről ingyen, aztán szevasz.
Már csak azért is, mert amúgy hemzsegnek ezek a kották a hibáktól, kvázi értéktelenek. Pofátlanság pénz kérni értük. -
válasz
SidCorky #42778 üzenetére
Nekem is hasonló problémám van, nálam az egész hálózati kör szar.
Amúgy ha a PC nincs bedugva akkor annyira nem vész. De ennél sokkalta szarabb az én helyzetem.
Amit tudok ajánlani, hogy bias-ban vagy thu-ban a sor elejére tegyél egy noisegate-et.
Amúgy milyen hangkártyád van, azon nincs lehetőség állítani a földet?
Én estemben a multi effektet ha adapterről táplálom, akkor kb ennek a zúgásnak a fele, ha az usb be van dugva akkor már a tied duplája a zúgás, winyó, VGA hangját is lehet benne hallani, csodálatos.
Próbáld meg máshova dugni a pc-t, ha laptop akkor a fődugót dugd földeletlen konnyektorba. Ilyenekkel lehet próbálkozni.re: pengető akusztikushoz
klasszikushoz és akusztikushoz, meg simán sikálásra elektronyoson ezt használom pengetőnek, ajánlom kezdőknek is, nem csúszik ki a pracliból, dunlop max grip .60re: Vampyr
Mi gitárosok rosszul használjuk az akusztikus kifejezést. A klasszikus is akusztikus, de mikor az utóbbiról beszélünk akkor a fémhúrosra gondolunk. A klasszikus illetve a spanyol gitár a nylon, ezen kettő nagyon hasonlít, minimális eltéréssel ugyanaz a kettő, de nem hívjuk őket akusztikusnak. -
Berreh
tag
válasz
SidCorky #42486 üzenetére
Ibanez GRG 140-est valószínűleg a legtöbb boltban találsz próbálni, legfeljebb feketét vagy sunburst-öt. A többi GRG/GRX gitárt is nézd meg, a Ibanez GRX70QA is ajánlott kezdőknek. (A GRG140-es azért nem került sok ajánlásba, mert csak 2019-től forgalmazzák Ázsiában és Észak-Amerikában - a Harley Bentonok sem kerülnek listába, javarészt csak a Thomann forgalmazza).
-
Berreh
tag
válasz
SidCorky #42482 üzenetére
Nekem volt Ibanez GRG140-esem (ha szigorúan nézzük ez superstrat gitár, kisebbek a lekerekítő ívek a test éleinél, hosszabbak a szarvak), nem volt rossz, de a bundok szélei nem voltak rendesen eldolgozva, Amikor a tuningoláson gondolkodtam, több műhelyt megkerestem, a hangszedőket és a szerelvényeket éppen nem javasolták cserélni, hogy kezdő gitárhoz képest azok egész jók. A test meg még mahagóni volt, azóta ez változott. A nyaka nagyon kényelmes vékony volt, nem tudom a Fendereké milyen. A Yamaha 112 biztosan jobb, de az sem klasszikus stratocaster alakra és akkor már érdemes a Cort 250/260 gitárokat is megnézned.
-
-
SidCorky
őstag
válasz
SidCorky #42476 üzenetére
Annyit írok, hogy még a szerkidőből is kicsúszok.
Közben próbáltam keresgélni valamit, ami jó lehet és tetszik is, velük mi a helyzet az Affinityhez viszonyítva?
Yamaha Pacifica 012
Ibanez GRG 140Jackson JS Series Dinky Arch Top JS22 DKAMost nézem, hogy ezen meg csak humbucker van. -
-
Alexios
veterán
válasz
SidCorky #42333 üzenetére
Szerintem túlpörgöd, vegyél egy 9 és egy 10es szettet, kezdésnek rakd fel az egyiket, majd húrcserénél a másikat, és aztán fogsz tudni dönteni, annyira amúgy sem kritikus dolog ez szerintem kezdésnél, más dolgokkal leszel elfoglalva.
Beállítást nekem guitarclinic Zoli utoljára ~10k körül csinálta(plusz vittem húrt), de ez azért jóval alaposabb mint amit boltokban csinálnak, igazából nem is rémlik hogy új gitárt bármikor is beállítottak volna nekem boltban, pedig vettem már 500ezer körül is.
-
válasz
SidCorky #42335 üzenetére
Ernie Ball-okkal intonáció problémák voltak több hangszeren is, több húrkészlettel is.
De nem feltétlenül van vele, csak míg daddario-nál nagyon ritka az ilyen addig, én egy szett ernie ball-al jártam jól a kb 10 csomagból. Nem nagyon szar, alig észrevehető, a gitárszervizeseket nem érdekelte de én hallottam hogy hamis. Szerintük nem volt az... de másik gitárépítő is mondta hogy szar, nem tudta belőni tökéletesre a hangszert. Kettőt is vittem mindkettőt leszedte a picsába inkább és tett fel saját dáridót.Ja és még valami. Zenekaroknál nem preferencia, hogy milyen húrt tesznek rá. Mindig az a legjobb húr amit ingyen kapnak
márketing kéremszépen.
-
Eastman
addikt
válasz
SidCorky #42333 üzenetére
Általában a szemöldök (nut) a húrátmérőre van reszelve, nem biztos, hogy fel-le jól tudod cserélgetni a méreteket.
Kovács Zoli, GuitarClinic. EB-ról én leszoktam, de ha nem viszel húrt Zoli EB-t tesz fel alapértelmezettként. Kilences Dáridó nálam, de ízlés dolga ez mindenkinél.
Húrmárka egy stadion-zenekarnál nem mérvadó, mert kb. naponta dobálják le a húrokat. Szobagitározásnál inkább tartós legyen, jellemzően félévente cseréled. ...vagy ritkábban.
-
válasz
SidCorky #42328 üzenetére
Tegyük fel, jön a gitár egy 9-42 húrral, tetetsz mondjuk rá egy 10-46ot már állítani kell mindent. De ha maradsz is a 9-42-nél, és ez az ahol sokan elbuknak (rendre Andertonsnál is kihagyják mert fingjuk nincs róla, nem gondolnak bele), ott is újra kell állítani a dolgokat, mert más anyagból van, másképp van sodorva, más a végek eldolgozása a különböző húroknak, gyártótól és terméktípustól függően. Tegyük fel, van egy kemény húrod, amit puha fémre cserélsz, már máshogy fog viselkedni, lehet a keménynek volt annyi tartása hogy nem lógott be és nem rezgett a bundokon, de a puhábbnak már nincs és rezegni fog.
A gyári húrt nagyon ritkán hagyjuk rajta, nem is látom értelmét, főleg olcsóbb hangszereknél. Kuka és megy rá egy új szett, ahhoz meg be állítani a húrmagasságot és az oktávot, attól függően megváltozhat a nyak állása is, lehet nem húzzák meg annyira vagy akár jobban meghúzzák azt ezért homorú vagy domború lesz a fogólap oldala. Ez ugye megint nem jó, zöröghetnek a húrok, de rosszabb esetben akár el is némulhatnak mert annyira belelóg egy másik bund.
Új gitároknál, elég sokat kell ahhoz fizetned, hogy már csiszolva jöjjenek a bundok, ezt is általában része a beállításnak, kap egy polírozást vagy nagyobb csiszolást vagy ha nagyobb a gáz akkor esetleg egy síkolást a bundozás.
Attól függően, hogy milyen jellegű zenét szeretnél játszani, tanulni, kell beállítani a húr magasságot. Akkordos ritmusra nem baj ha magasabban vannak a húrok, gyors szólóra alacsonyabbra. Előbbi nem zörög, utóbbi könnyebben bezörög, vagy idővel könyebben elmászik. Én szeretem ha a húrok le vannak csücsültetve és alacsonyan vannak, mint egy lowrider.
Nem csak a fogó kezedet kell lazán tartani, de a pengetőt is el kell lazítanod, különben lelassít a feszültség. Erre rohadtul oda kell figyelni, sajnos én úgy tanultam meg, hogy izomból markolok mindent ez belém ivódott mint rossz szokás és szívok is miatta nagyon, ízületeknek nem tesz jót és lassítja a játékot, annyira hogy a ritmusból is ki tudok esni ha nem lazítok eléggé el. -
andor80
senior tag
válasz
SidCorky #42328 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan új gitárral amit ne kellett volna ha minimálisan is de kb MINDENT állítani .
Nyak ,oktáv,húrmagasság kulcsok,jack aljzat,tremolo,pickup magasság, lelazúlt alkatrészek és ezek ezek kombinációja.
És sok gitár ami átment kezem között bőven a 250.000 forintos kategória és afelett volt.
A legjobb legdrágább cuccokat is szállítják állnak rakjtárban boltban stb.Ezalatt ha a gyárban pöpecre belőtték őket(ami nem jellemző szerintem)akkor is elmászhat sok dolog rajtuk. -
Alexios
veterán
válasz
SidCorky #42214 üzenetére
Talán valamivel jobban szól(én nagyságrendbeli eltérést nem hallottam).
Szerintem amúgy full laikusnak tökmindegy az elején, csak szóljon valahogy (én az első fél évemben ki sem erősítettem a gitárom sehogy, csak úgy magában gyakoroltam), úgysem az erősítő vagy vst beállításai fogják akadályozni a hangzásban -
Goose-T
veterán
válasz
SidCorky #42214 üzenetére
Használtam sokfélét, készítettem és kevertem stúdiófelvételeket Amplitube-bal, Bias FX-szel és TH-U-val. A TH-U volt az, ami hangzásban a legélethűbb volt. Itt a fórumban is és az ismerőseim is megerősítették, hogy az a legélethűbb. A Bias FX nagyon műanyag, azzal nem tudtam épkézláb hangzást kihozni. Az Amplitube meg nem igazán való high gainra.
-
Alexios
veterán
válasz
SidCorky #41978 üzenetére
Jaja, olyan adapterem van, igazából mindegy is, mert ha konnektorhoz vagyok kötve, igazából a pc-hez is odaülhetek. Régebben volt egy irig hd2 adapterem, az ment rendesen ipadel, egy amplitube/biasfx-el egész jól el lehetett lenni.
Annál ez az audient azért jóval nagyobb helyet foglal elDe utazás közben jó lehet.
-
Alexios
veterán
válasz
SidCorky #41962 üzenetére
Teljesen jó az id4, nekem is ez van, és minden driver para nélkül, hibátlanul megy gitárral.
Az interfész dolognál a kezdő/nemkezdőknek ajánlott részen túl van egy generációs/hozzáállásbeli különbség is, merthogy macerásnak érzik azt hogy el kell indítani a gépet, elindítani valami szoftvert, stb hogy gitározni tudjanak, mikor a régiszépidőkben csak bedugták az erősítőbe és már ment is. Vagy, hogy nem akar annyi beállítási lehetőséget mint amennyit egy valamilyen erősítőszimuláció ad(bár ez egy multieffektnél is kb ugyanaz mint pc-n), mert "elveszik benne"
Pl. direkt monitoring ugye van az id4-en, amivel technikailag tudnád hallani a gitárt pc nélkül is, csak jó eséllyel nem akarod majd, mert az elektromos gitár hangja csak úgy nyersen annyira nem túl szép, nem nagyon akarod úgy hallani valószínűleg.
-
BluEyes
őstag
válasz
SidCorky #20730 üzenetére
Formára/külsőre a Fender stratocasterek jönnek be.
Hát akkor valami stratocastert
Squier Bullet HSS szükséges és elégséges a feladatra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged