- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
andor80 #45101 üzenetére
Mennyi nalatok a dollar?
153K-t fizettem atszamitva afaval a "projectgitar" beszamitasaval, de meg anelkul is "csak" 240k-lett volna. A teljes ara 1200 a burst szin miatt, de mivel bottal sem piszkalta senki a boltba egesz evben ezert 764 dollarra araztak le.
Azert lottem be a keretet max 500 dollarra, mert a gitar is annyi volt meg abbol azert hasznaltba megnyilnak a lehetosegek, de nem kell mind elkolteni ha nem szukseges
itt sem az erosito lesz a szuk keresztmeccet, meg a gitar sem.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #44985 üzenetére
Nem fikkantottam le, csak egyszerű szemmel nézve nem látom benne a selling pointot. Ránézel, mit látsz? Egy tucat stratot. Lehet ettől még jó gitár, mint pl. egy Yamaha Pacifica, de nem látom, mi fogja ezt eladni nekik. Az anyaghasználat biztos nem. A hangzása? Bármiből ki lehet hozni manapság jó hangzást. Az elektronikája faszának tűnik azzal a kapcsolóval megbolondítva, de a kezdőknek ez semmit nem ad, nem is értik. A kényelmét pedig ki kell próbálni, ami a mai webshopos világban elég ritka, rengetegen csak specifikáció alapján vásárolnak.
-
consono
nagyúr
válasz
andor80 #44865 üzenetére
Nem, nem a gitár forma, vagyis nem csak a gitár forma határozza meg a hangzást, főleg nem az elektromos gitárnál (akkusztikusnál sokkal jobban, ott komoly tudománya van még a rádiuszok méretének is). Inkább az van, hogy gyerek koromban a Gibson LP volt nekem Gary Moore meg Slash, ugyan úgy, ahogy Mark Knopfler, Gilmour meg Hendrix meg a Strató. A fejemben ezek összekapcsolódtak
Nekem sem volt Gibsonom, gyanús, hogy már nem is lesz, én a Stratóban találtam meg azt a hangot meg feelinget, amit nem is tudtam, hogy keresek.
Volt egy halom gitárom előtte, Jolana Irissel kezdtem az elektromos "pályafutásom", utána lettek mindenféle superstratok. Mikor elkezdtünk koncertezni évekig egy Hohner féle Gibson ES 335 klónon játszottam, de mikor vége lett ennek az időszaknak az is ment a háztól, mert nyilván egy új gitartól mindig jobb és jobb gitáros lettemJött egymás után megint minden, Washbourn N2, mindenféle Tele (thinline, H-H), amikor kijött a Squier CV szériája enyém volt az egyik első példány itthon (ezt az egy gitárt bánom, hogy eladtam
), stb. Aztán 6-7 éve elvittek előlem egy Gibson LP-t én meg logikusan vettem egy Fender 60s series Stratocaster-t (még mielőtt a Fenderek ára is elszállt). Azóta még egyszer sem éreztem igazán, hogy lecserélném ezt a gitárt... Pedig sosem gondoltam volna, hogy a single coil kell nekem, hisz azzal nem röfög úgy a rock, de hát én sem vagyok már 20
BTW, már mikor írtam Slash-t tudtam, hogy elő fog kerülni a Mockingbird
-
Eastman
addikt
válasz
andor80 #44856 üzenetére
Nincs értelme az almát a körtéhez hasonlítani.
Én anno a 40. szülinapomra megleptem magam vele, mert akkorra már keményen dolgoztam, megérdemeltem. Gibson pipa, lesz még majd máskor, 70s nyakkal...Nem tudhatod, hogy milyen, ha még nem ölelgetted órákon, napokon át. Nincs az a hús-vér nő aki ennyire hűen duruzsolna a füledbe. Úgy válaszolna, ahogy megérinted.
Asz'ondják, kétféle gitáros van; akinek volt/van Gibsonja, és akinek lesz.
Hajrá!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
andor80 #44701 üzenetére
Mi így vesszük fel a basszust, valami darkglass copy preamp+DSM OmniCabSim copy (egy magyar faszi csinálja, nem jut az eszembe a neve) van a kisvasútban. Alapvetően élőre használja vonalból (a DSM-en van XLR) de fel is ezzel vesszük. Szerintem nem jobb (de nem is rosszabb) mint a pluginezés, Gáborunk viszont így szereti.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #44701 üzenetére
Nekem is ez volt a gondom nemrég. Arra jutottam, hogy DI box egyáltalán nem kell, a preamp jó lehet, de akkor line bemenetre illene küldeni a jelét. Úgy látom, a Darkglasson van szimmetrikus kimenet, szóval az akár jó is lehet a célra.
Ettől függetlenül nem szükséges külső preamp basszusfelvételhez, ha jó az interfészed preampja. Nekem az oldotta meg a basszusgitár-felvétel problémáját, hogy vettem egy Focusrite Clarett 2Pre-t, ebben elég jó a preamp.
Ha mégis szeretnél preampot venni, akkor érdemesebb egy univerzálisba befektetni, például egy Focusrite ISA One-ba. Ezzel vehetsz fel éneket, gitárt és basszust is, és mehet a Rolandba line bemenetként.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #44483 üzenetére
A Fishman Fluence szerintem továbbra is a legkomolyabb aktív pickup manapság. Vagy van még egy kifejezetten thrash pickup, Dave Mustaine aláírásával.
-
Eastman
addikt
válasz
andor80 #43999 üzenetére
Köszönöm a válaszod, a többiekét is!
Leszólni ugyan nem szóltam le, csak meglepődtem. Anno a Micro Cube-okat kimaxoltam, ismerem a kategóriát, illetve a Boss hangzásait jól. Nem gondoltam, hogy ez akkora best buy. Nem linkelem, hogy melyik az, mert lehet, hogy rámegyek a héten.
Évvekkel ezelőtt 12k-ért vettem egy "mindenhangzástkikeverő" kiskombót. A LP négy potijával és őkelme négy potijával eddig minden nekem tetsző variációt megtaláltam. És 9 fölé tudom tekerni.
Úgy, hogy a macska ugyan átmegy a másik szobába, de még nem kéreckedik ki.Valóban, 45 helyett 25 az jó ár.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #43641 üzenetére
Köszi a tippet! Sajnos elkelt az a használt Ampero, amit kinéztem, újat meg egyelőre nem akarok venni, ahhoz még nem szántam el eléggé magamat.
Más: megemberelte magát a pesterzsébeti posta, már több csomagot kihoztak idén, és elég gyorsak. Nem kellett bemennem a postára értük. Rendeltem január 11-én 15 csomag 9-es húrkészletet, és ma kihozták azt is.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #43098 üzenetére
Mondjuk a Jacksonba 60 ezerért vehettél volna egy Schaller tremolót, és meg van oldva a probléma. Én sem a tremoló miatt szeretem a JS32-met.
Mondjuk nemrég kicseréltem sárgarézre a blokkot, és szerintem jót tett neki, persze a floyd többi alkatrésze ettől nem lesz jobb minőségű.
Persze ez a Charvel sem rossz, a nyakprofilja kb. ugyanaz, mint a Jacksonnak.
Szerk.: sőt, lényegében ez egy Charvel stílusú Jackson Dinky.
-
válasz
andor80 #42814 üzenetére
Nem zaklattalak privátban. Legalább ne hazudj!
Én perpill nem akarok vásárolni, valaki kérdezett valamit, arra linkeltem egy videót. Erre jöttél hogy miért nem hiszel neki, és ment tovább a tárgyalás ezen vonalon. Én perpill nem szeretnék venni semmit. Pár hete gondolkodtam még rajta, de perpill a G3-at használom és marad is. Mellesleg nem újban gondolkodom, hanem használtban.
Míg ide írogatok, amellett mást is csinálok a neten, nem csak ezt. Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy a nethasználat is CO2. Ha annyira zavarna a környezet szennyezés még meghalnom se szabadna mert az is CO2. Csak ésszel kellene élni, ebbe nekem az már nem fér bele, hogy rendelgetek szarokat és visszaküldöm. Mert elég sok mindennel lehetnék így, pl ruhákkal is.
Véleményem szerinte itt te nem fogadod el, hogy más youtube videók alapján hoz döntést. Én elfogadom hogy valaki nem így tesz, nincs vele gond, csak ne rossz érvekkel tedd. Mint pl az érved ami a bizalmatlanság volt a videó készítőjével. Zoli hozott egy másik érvet ami jogos volt. -
válasz
andor80 #42807 üzenetére
Hogy miket, azt úgy értettem, hogy gyári preseteket, vagy csináltatok saját beállításokat, vagy olyat, hogy minden kikapcs csak a cab és az amp sim fut, vagy effekt pedálokat is teszteltetek külön?
Amúgy valószínűleg tényleg az van amit mondok. Különböző szoftver futott a két terméken a linkelt videóban ennyi. Nálatok meg ugyanaz így ugyan úgy is szólt. Ráadásul a legfrissebb.Az a baj, hogy saját fül sokszor azért nem játszik, mert pl Mooer-t itt a városban nem is lehet kipróbálni. Londonba meg nem is utazhatnék perpill, hogy találjak egy boltot ahol van bemutató darab. Ezért én sokat nézegetek ilyen anyagokat. Nagyon hasznos tud ám lenni. Persze mint látszik félrevezető is lehet. Ezért kell aggyal nézni. Pl én nem aggyal néztem a vidit ezért nem gondoltam hogy különböző a firmw.
Ola videója volt érdekes, ő csinált egy IR-t a PodGo-ra és irdatlan volt a különbség. Kb olyan mint most Andertonsék csináltak a Celestion hangszórókkal. Az is egy érdekes teszt. Persze azon alapján nem nagyon érdemes hangszórót választani mert mikrofonon át, másképp szólhat mint a szobában. Pl ott totál fejbe lőtték magukat. Szerintem arra számoltak mennyivel jobb lesz a kombó hangja ha veszel bele egy hangszórót és nem
A Stratomba én is £10-os kapcsolót tettem. Nem hiszek ezekben az olcsó kínai szarokban. Igaz a hangzásba talán nem szól úgy bele, cserébe ez 30 év múlva is kapcsoló lesz. Potikkal szintúgy így állok. Ellenben azok már alaposan belenyúlnak a hangzásba is.
-
Zoli133
addikt
válasz
andor80 #42807 üzenetére
Méretben mennyire nagy a különbség? Hivatalos adatok szerint csak pár centi minden irányban, de élőben az máshogy érződik gondolom.
Amúgy a ge 200 az absz. logikus döntés lenne tőlem, de 1-2 apróság miatt hajlok a a 250 fele (hülyeségek mint pl a on/off switch, pár plusz beépített effekt, ilyesmik ), viszont nem tudom megindokolni magamnak az árkülönbséget erre a pár apróságra.
-
válasz
andor80 #42805 üzenetére
Félreértések voltak és szerkesztett hozzászólás. Amit nem láttam/olvastam időben.
Szóval. Hogy sikerült a teszt? Hogy és miket hasonlítottatok össze?
A videó amit eredetileg linkeltem ott valószínűleg különböző firmware futott a két terméken, ezért lehetett az oltári különbség hangban. A videó óta jött még egy firmware ami szintén javított a hangon (és bugokat is hozott bizonyos felhasználóknak). Szóval sajnos ezek a videók csak addig állnak amíg nem jön új program az eszközre
És még mindig nincs véleményem amit erőltetek. Nem az én véleményem a lényeg hanem hogy mit tudsz kihozni az információból ami megtalálható a neten.
-
válasz
andor80 #42803 üzenetére
Nem beszélek véleményt beléd. Nem tudom miről beszélsz.
De most nem értelek. Pontosan mit hasonlítottál össze mivel? Milyen ketyeréid van?Pont az általad említett Ola állítgatta az IR-eket és irdatlan különbségeket hozott. Baromi sokat javított a Pod Go-n egy-egy külső IR a gyáriakhoz képest.
-
SidCorky
őstag
válasz
andor80 #42773 üzenetére
Észben tartom és lehet teszek majd vele egy próbát, köszi.
espista: Azokban tényleg halkabb, de még mindig ott van. HSS egyébként. Különösebben nem zavarna, ha állandóan ott lenne, inkább az zavar, hogy a húrokhoz érve eltűnik, aztán megint visszajön, amíg átteszem az ujjaimat máshova és épp nem érek semmihez.
Btw most veszem észre, hogy a billentyűzet fém részeihez véletlenül hozzáérve is eltűnik, miközben a gitár az ölemben fekszik. Lehet én vagyok túl feszült?
-
válasz
andor80 #42594 üzenetére
Laptopra nem költök egy forintot sem, van egy asztalim, azt viszont nem hurcolászom
A Mooer GE250 azért lenne jó, mert mehet PA-ra is, ládára is, gépre is. Sok lehetőség van, a 200 az csak egy kimenet azt csá. Vagy ide vagy oda kötöd. Lehet az is jó, de így maradna több opcióm.
Nekem perpill valami fostalga ócsó monitor párom van, ezt esetleg lecserélném valami komolyabbra, az Zoom-al effektelt hangot az usb-s hangkártya monitor-ról nyomja át a studiókra. Eközben mehet a PC-n akármilyen backing track ha ahhoz van kedvem, vagy akár így rögtön fel is vehetem a jelet, nem kell a nyers hanggal marháskodni (nem kell, mert nem szándékozom keverészgetni, meg albumot kiadni).
Ezen felül én is egy ilyen széles sávú kombóra gondoltam ha kell a nagy hangerő, de perpill nem kell szerintem.
Perpill a Zoom teljesen elviselhető a tiszta csatornán, de mikor metál vagy dist van, ott már nem a legteltebb a hangzás, egy kis crunch is még oké tud lenni, de a PRS-hez nem sikerült elfogadható crunch hangzást belőni, csak a Fender Strat-hoz.
Cambridge a jelenlegi tartózkodási hely és ez még egy vírusmentes időszakban is messze van Pesttől, de nagyon köszönöm a felajánlást, élnék vele ha nem itt lennék.
Most a Zoom XLR kimenetem megy a jel a hangkártyámra, a hagyományos kimenete meg a kombón van. És ez így egész jó beállítás, leszámítva hogy a torzított dolgok nagyon pocsékak a ládán. Ez a probléma nem annyira áll fenn, ha magát a ládát használom torzított hangra, de azért az sem az igazi. illetve akkor nincs meg a pedállal való játék esete.
Mondjuk szerintem hangban nem lehet túl nagy különbség a 250 és a 200 között, inkább csak több funkcióval van ellátva, csatlakozók meg ilyenek esetleg építési minőség. Ma egy 100ast láttam a helyi zaciban. Szeretek bejárni oda, onnan volt a Tele is!
De akkor tulajdonképpen azt mondjátok, hogy a Mooer pariban lehet egy TH-U-val, max limitáltabb eszköztára van?
-
válasz
andor80 #42590 üzenetére
Matt juhar fogólapom van, valószínűleg sokat az nem számít, inkább a húrok miatt meg a bundok miatt lenne jó, feltételezem azok is kevesebbet kopnak így.
Akkor adok valamelyiknek egy próbát.
Köszi (Moleman-nek is)!
Kb mennyi ideig elég egy ilyen motyó? Évekkell ehet számolni vele vagy inkább csak hónapok, pl ha minden másnap használom. Elég minden gyakorlás után használni gondolom.MÁS:
Mindnyájan akik a TH-U-t ajánlottátok rohadjatok meg!
Egyszerűen baromi jól szól. Olyan clean beállításokat lehet vele csinálni, hogy csoda. A metál és egyéb classic rock presetekről nem is beszélve. Maga a csoda! Az a baj, hogy mióta játszottam vele, a Zoom-ra nehéz rávennem magamat, pedig egy pedál lenne a hosszútávú megoldás, nem szeretnék a pc-től függeni.
Amúgy Mooer-ekkel van valakinek itt talasztalata? A GE250-est néztem ki, az jó lenne, csak hangzásban nem tudom hol van a TH-U-hoz képest. -
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42495 üzenetére
Ha nem double locking egy tremolo, akkor sok jóra szerintem nem lehet számítani. Satus kulcsok, görgős húrvezetők és GraphTech felsőnyereg van rajta, ez talán segít valamit. A babák nem görgősek, de ezen kívül mindent megtettek, hogy ne hangolódjon el olyan hamar tremolózásnál a gitár. Ettől függetlenül nyilván nem lehet olyan stabil, mint egy jó floyd, de egy átlag stratnál biztos jobb valamivel.
Ez jó szöveg a leírásnál:
Műszaki adatok: Test anyaga: zselé. -
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42448 üzenetére
Gitárt nem tudok készíteni én sem, de elektronikában otthon vagyok azért. Ahhoz általában elég egy fúró, nem kell anyagismeret és asztalostudás.
Meg persze megvan itthon a multiméter, szabályozható forrasztópáka stb. Ezt a bekötést már megcsináltam egy két humbuckeres basszusgitárban, most épp egy gitárban csinálom ezt. Erősen work in progress, de a kapcsolók már legalább a helyükön vannak.
Szerk.: ja, és tudom, hogy melyik eladóktól lehet minőségi alkatrészt venni az Aliexpressen.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42442 üzenetére
Köszi a tanácsokat! Már megnéztem, kipróbáltam, engem megvett kilóra. Nagyon minőségi gitár benyomását keltette bennem, divebomb után sem hangolódott el. A hangja is nagyon telt, ebben nem fogom kicserélni a pickupokat.
Lehet, hogy válogatott darab volt, alig használt a gitár, még a fóliák rajta vannak. A két Cortomat meghirdettem (KX5 & X-1), az X-1-ért elvileg jönnek is holnap. Igazából mondtam a haveromnak, hogy odaadom a KX5-öt és még 25 rugót a Jacksonért, de annak az eladásával nem akart vacakolni.
Persze nem adogatnám én el a gityóimat, csak ugye 8 gitáros limit van itthon.
-
cucka
addikt
válasz
andor80 #42359 üzenetére
Ha innen nézed, akkor a legtöbb basszusgitár tökéletesen megfelel a legtöbb zenéhez, játéktechnika és a megfelelő eq csodákra képes.
A népszerűtlen véleményem, hogy az összes Ibanez SR szériás hangszer bénán szól. Ezekből rengeteget eladnak, mindenhol ajánlják mindenkinek, de profik kezében ritkán látsz ilyet, főleg rock-metál vonalon. Ha van egy rock/metál zene amiben feltűnően jól szól a basszusgitár, akkor szinte biztos, hogy nem Ibanez-en játszik az ember.
-
sanyi0321
tag
válasz
andor80 #42344 üzenetére
Leginkább hard rock, és stoner hangzásvilágot mondanám... kinézetre talán az Ibanez jobban bejön de a Rockbass röfögése meg nagyon adja, de ahogy látom a voksok is inkább a Rockbass felé hajlanak, pedig a másiknak is nagyon jó hangja van... a gitárosunk még a 9V-os elem miatt intett óvva az Ibaneztől, hogy milyen körülményes meg midnen, koncerten is nagyobb szívás ha pont lemerül, nagyobb a hibalehetőség az elektronikában stb... de akkor is jó kis hangszer az is.
-
Alexios
veterán
válasz
andor80 #42330 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék még hozzá, hogy részben azért is "kell" állítani új gitárnál is, mert részben egyéni ízlés kérdése is. Nyilván nem a hangolás, de pl. húrmagasság, pickup magasság, ilyesmik már bőven a ki mit szeret kategóriában van(egy bizonyos határon belül persze).
Mondjuk nekem kulcsokon és a jack aljzaton állítanom még nem kellett szerintem egyetlen új gitáromon sem
-
benvolio
őstag
válasz
andor80 #42226 üzenetére
Nem új, bt-os, hanem régebbi modell van a jófogáson eladó, Nux Mighty 50x dsp. A Line6 Spider III 15W-t gondoltam lecserélni erre, otthonra. A nagyobb hangszóró miatt gondolom jobban/szebben szólna, de eddig még nem is hallottam erről a márkáról, de ahogy elnéztem vannak cuccai, de hallani még nem hallottam élőben ilyet.
-
Tommyka21
tag
válasz
andor80 #42166 üzenetére
Én arra értettem az egységesítést, hogy ez a vita már régen túlhaladta azt az időt/energiát amennyit érne az egész...
És semmilyen "ista" nem vagyok, csak szeretek gitározni meg itt a fórumon értelmesen megdumálni dolgokat, segítséget kérni.
De ebben az országban sosem volt cél az egység vagy az affelé való törekvés inkább a megosztás
.
-
válasz
andor80 #42157 üzenetére
Látom csak nem bírod ki, hogy ne legyen igazad
Mielőtt bármilyen analízisbe ismét belekezdenél leszögezem, hogy nem fogom veled folytatni a meddő vitát, mert hiszem, hogy szándékosan nem akarod megérteni amit írtam, és némi mániákusságot is vélek itt felfedezni, úgy hogy lezárnám ezt ennyivel. -
-
válasz
andor80 #42151 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy nélküle nem lenne ugyan az a metál színtér mint most, de ennyire ne legyünk már elfogultak, meg szemellenzősek:
"HA egy full raplemezt ad ki vocoderrel az se zavar annyit tett a Metalért miért ne kisérletezhetne."
71 éves parkinsonos öregembert nem kéne már arra használni amire nem való (kösz Sharon!).
Soha nem volt még ilyen gázul kevert és szembeötlően bénán kamillázott éneksáv Ozzy lemezen. Abba meg bele se menjünk, hogy a szakmának mi a véleménye a zene efféle megerőszakolásának.
Amúgy meg nem is értem miért vitatkozol, mikor annyira elfogult vagy, hogy ha Ozzy egy vászonra szarna, annak is tapsolnál. -
válasz
andor80 #42146 üzenetére
De én még mindig nem arról beszélek, hogy Ozzy egyetemes hangja jó e, vagy sem, hanem arról, hogy ami e lemezre van digitalizálva, meg effektezve, az pont ezek miatt kijelenthetően fos. Mert se nem igazi, se nem zenei, se nem emberi. Így nem az egyéni szűrőm alapján döntöm el, hogy jó a hangja, hanem azt mondom, hogy az az effektezett valami amit ének sávnak hívnak, szar.
-
válasz
andor80 #42146 üzenetére
Nem tudok nyilatkozni ezen albumról, de annyit azért hozzátennék, hogy azért mert valami baromira fel van hájpolva attól még lehet szar. Lásd Oreo, szar is nem is finom, volt jobb előtte, mégis mindenből lehet oreósat venni ma, mert az a menő.
Az hogy az emberek birka módon vásárolnak mindent amire nincs szükségük vagy mások véleménye alapján tetszik/nemtetszik nekik valami az nem jelenti azt hogy valami jó vagy szar.
Freddie Mercury is jól énekelt régen, de a kései albumjain áthangolta magát hogy ne legyen szar, tudta hogy hol vannak a határai ezért ha valamit nem tudott kiénekelni akkor lement egy oktávval lejjebb. Pont ezért is maradt jó.
Rengeteg olyan zene van amit sokan vesznek/hallgatnak és szerintem ótvar szar, bűn volt legyártani őket. Pl a mulatós technók mindenképpen azok, rontja az emberi hallást.
Amúgy pl ha valaki ilyen ótvar igénytelen dolgokat szok meg az nem fogja hallani a minőségi zenét. Ha a gyerek hamis játékhangszereken játszik akkor el is romlik a zenei hallása. Bár lehet ez urban legend, de régen olvastam valahol erről egy tanulmányt.
Mondjuk arról is hogy ha a gyerek csak megdónácot meg bébitápot eszik akkor válogatós lesz és csak az egészségtelen szarokat, ízfokozóval telitolt szemetet fogja kívánni és szeretni. Tudom más érzékszerv, de hasonló alapok vannak, sok a közös vonal.re: (#42148) andor80
Szerintem van egyetemes szar és jó. Szarra előbb említettem bármelyik mulatós tucctuccot. Jóra meg pl egy felhájpolt darabot Bach Air-t mondanám. Túl van reagálva, túl van hájpolva, vannak neki jobb művei is, de ennek ellenére jó. Ha neked nem tetszik akkor is ez zeneileg egy jól megkomponált darab.
Pl különböző nép vagy cigány zenék között is van jó, de valószínűleg nekem annyira nem tetszenének, ennek ellenére el tudom dönteni hogy jó-e vagy sem, attól függetlenül hogy hallgatnám-e vagy sem. Persze van olyan zenei vonal ahol nem tudnám megmondani hogy ez most szar vagy csak nekem nem tetszik. De mikor jön egy autontune és nem az effektért, lásd Sher, hanem azért mert nem képes énekelni valaki... az szar. Írjon vagy írjanak neki olyan darabot amit kitud énekelni.Illetve, igen, anti hájp is van, valaki le van hordva és nem érteni miért. Ilyen pl a folyóbor amit kannában veszel.
-
-
-
válasz
andor80 #42139 üzenetére
Nem tudom mi van a fületekkel, de nincs egy sor a lemezen, ahol ne hallanám az autotune-t. nevetséges, hogy mit próbálnak meg "elénekeltetni" az öreggel. Szerintem ezt simán nevezhetjük hazugságnak. Csak annyira fake mint a cgi-al felélesztett halott színészek, á la Star Wars.
Megértem a törekvést és a miértet, hogy lehet a mester utolsó lemeze, de szerintem ezt el lehetett volna készíteni méltóbban is. Nem arra kellett volna törekedni, hogy olyan legyen mint "régen". -
SATO98
csendes tag
válasz
andor80 #42097 üzenetére
Ja igen. Inkább úgymond az emg hangszedők miatt érdekelne. Satus nyak, floyd, bár amúgy sem használnám, de na
Nézegettem az x11-est, ahogy így átfutottam rajta ugyan úgy EMG HZ hangszedők vannak rajta, bár kicsit másabb, és ebben hsh van. Vagyis akkor az evl x4 hez talán közelebb áll.
De hh,hsh is jó ha a hangszedők minősége megegyezik az evl hez.
És most csak azért mondtam a x11-est példának mert ez jött szembe velem mint eladó és elérhető gitár, és így mint nem szakiként mondhatni megegyezik, az evl-el.
Csak ugye nem vagyok ebben biztos.
Így most csak kb ilyen szűréssel tudok keresni hogy hogy evl k4/x4 és x11, A korábbi x-eket nem nagyon ismerem meg más márkákat sem.
Volt egy x1 emde az nyilván nem ez a kategória
Am forma világtól meg eltudok búcsúzni, bár igaz az evl x4 lenne a best.
És ahogy nézegettem k4/x4 és az x11 használt árra is kb egy szinten van, szóval ennél újabbak már túl drágák lennének nekem. -
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42071 üzenetére
Találtam olcsóbbat is, 10 ezer alatt megvan. A Thomannon még olcsóbb, csak ott drága a szállítás, ha 300€ alatt rendelsz.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42071 üzenetére
Arra a kifejezésre keress rá, hogy földhurok-leválasztó. Ez a termék például jó lehet neked. Nem olcsó mondjuk.
-
válasz
andor80 #41909 üzenetére
Egyszerű a magyarázata. Mert amit csináltam az szar.
Metál hangzást nem tudtam jót kihozni belőle.
Amúgy azt csináltam, hogy letöltöttem valahonnan egy clean meg egy crunch packot, amelyik a legközelebb állt hozzám azokat szabtam magamra. Sokkal jobb mint nulláról építeni, mert a sok lehetőséggel le vagyok veszve.
Ezeket a beállításokat csak magamtól nem lőttem volna be. Pl a VintageCE-re, vagy a Z-Clean pedálra sose gondoltam volna, főleg nem az erősítő után. Illetve tisztánál, a kompresszorral voltam bajban, sose tudtam jól beállítani. Lett egy preset ami tetszett, majd magamra szabtam. Pl én nem vagyok oda a rugó zengetőért, inkább digi vagy plate, szóval azt lecseréltem az erősítőket tekerésztem egy picit, de így a vége az jó.
Metálra kerestem preseteket de mind szar volt. Magam elkezdtem építeni de szar volt az is.Mint ahogy azt azt már korábban linkeltem itt vannak a beállításaim.
"Pl a humbihoz rock hangzás:
A strat-hoz ugyanez, csak OD helyett egy tubescreamer van.
A tiszta hangért pedig a következő beállítás felel:"
-
cucka
addikt
válasz
andor80 #40523 üzenetére
Széles skálán tolják, aztán mégis tök egyforma lesz az eredmény.
Melyik metál zenekar merne olyan sound-al kiállni, mint a korai Entombed vagy Burzum? Egyik se.Basszusnál még rosszabb a helyzet, kitalálták ezt a zsizsegős fossá torzított hangzást, a Darkglass csinált belőle pedált, azóta mindenhol ugyanezt hallod.
-
Alexios
veterán
válasz
andor80 #40516 üzenetére
Line6 spiderből is sokat adtak el, ettől még nem gondolnám, hogy ebből kéne felvételeket készíteni, vagy bármit is jelentene.
De oké, megmondom őszintén, nem feltétlenül az amatőr együttesekre gondoltam, ott nyilván szerepet kap az, hogy 100$ egy ilyen pedál, a hangminőség meg lesz olyan amilyen - bár felvételre már erre is rengeteg alternatíva van manapság. Legalábbis stúdióban egy akár kölcsönzött rendes csöves erősítő bármikor, bárhogy jobban szól mint a méhkassal megtömött mt-2, de legyen ez akkor az én véleményem. -
fattyu
veterán
válasz
andor80 #40384 üzenetére
ez a hangerő dolog azóta is érdekes.
volt 100w marshall fejem ami egyáltalán nem érződött annyinak. ( vintage modern fej ) ott volt mellette sz slx 2500 2es masteren szétesik a tetőtér.
aztán most itt a 100w 2203 jcm800 és átértékeltem mindent amit eddig hangosnak hittem. attenuator nélkül használhatatlan.
amugy a prs15ről a nem lineáris volume poti is felmerült. miszerint az első harmadban kb lead minden volume aztán onnan már csak torzul
-
-
kemotox
addikt
válasz
andor80 #40077 üzenetére
Szóval kamu volt az egész, csak nem akartál full beégni, mikor egyből beírták páran, hogy enyhén túlárazott cuccra gerjedtél rá, és még a hülyének sem éri az a cucc.
Rajtam meg hiába próbálsz bármit is számon kérni, egyrészt, mert full irreleváns, másrészt meg én nem állítottam semmit, hogy olyan menő csávó lennék vagy ilyesmi, ellenben veled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest