- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
válasz
stigma #35472 üzenetére
Gépet ilyen esetben mindig áramtalanítani kell, hogy ne legyen a lap áram alatt, különben lőttek a teljes CMOS resetnek. Jártam már így, hogy elfelejtettem a tápot kikapcsolni, és csodálkoztam, hogy 2 perc elem ki / jumper rövidre zár művelet után nem változott semmi.
Áramtalanítás kötelező!! -
sz.j
nagyúr
válasz
stigma #35368 üzenetére
Ha szabad javasolnom, amig "ismerkedsz" a lapod tuningolhatóságával, a szorzót tedd 2×, ezáltal könnyebben megtalálhatod a lapod és a procid "határait".
Természetesen ha a memók határait keresed, akkor nagyobb szorzó a jó.Ha egy-egy beállításnál meg van stabilan a max, akkor nem árt más szorzóval is megnézni, mert könnyen lehet, hogy vagy alacsonyabb core fesszel viszi az eddigi maxot, vagy ua. a feszen nagyobb frekit/fsb-t tudsz elérni.
Sok síkert a lapodhoz.
-
válasz
stigma #35220 üzenetére
azt is mondják,hogy ennyit tud a proci.(márint fsb-ben)
egyenlőre eddig jutottam vele , az 539 fsb-t elfelejtettem elmenteni
én meg azt is gondolom nem ártana vmi rendes hütést tenni a deszkára.
ezek a gyári hütőbordák,hát mit is mondjak...ugy tudom Magyarországon senki nem közölt annál az E2140 eredménytől jobbat.
igen,jól emléxel és én is emléxem a cuccokra.
szeretem ha lehet hajtani őket.
ez az E6300 most lutri volt,nem is jött be
mondjuk 1.3v-on mire nem elég 3.45GHz ?
csak én elégedetlenkedek.az a gondom,nem tudom mi áll meg,a deszka vagy a proci 540 FSB-nél.
P45-ből nem tudom milyet kéne venni ami elérhető áron van
és tényleg jól megy benne proci ram egyaránt -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stigma #35204 üzenetére
Milyen rev-es a lapod? Az összes Rev 2.1-es Giga P35 kompatibilis a DES-el, nem csak az EP35-ös lapjaik. Szóval ha rev 2.1-ed van működni fog a DES ha felrakod a progit.
mod: Amúgy nem sokat ér a DES sztem. Alig spórolok C1E+EIST-hez mérten. Annyi a különbség, hogy üres járatban 1,1V helyett 1V-ot kap 6-os szorzó mellett a procim. Azzal, meg, hogy pluszban lekapcsol a 6 fázisból 4-et azzal sem sokat spórol az ember. Ez az egész inkább csak marketin, parasztvakítás szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
-
André
tag
válasz
stigma #35162 üzenetére
Közben eszembe jutott, h a ramok biztosan kompatibilisek a lappal, hiszen egymagos 3200es proccal tökéletesen működtek. A Q8200-t nem bírom működésre bírni, pedig a legfrissebb bios van fent, aminek támogatni kell a honlap szerint. Még a stepping is egyezik Nemtom, h ilyen proc mellé hány Mhz-es ramot kell tenni, sosem volt még intelem a P166Mhz óta.
-
ANT
őstag
válasz
stigma #35139 üzenetére
Várjál, nekem némi szenvedés árán elindult AHCI módban a gép, telepítettem az Inteles vezérlőt, ami meg is jelent az eszközkezelőben.
Viszont a sata vinyóknál nincs biztonságos eltávolítás, sőt a Házirendek alatt sem lehet őket gyors eltávolításra optimalizálni.
Na most úgy néz ki, így nem sokra mentem az egésszel. -
kissd01
tag
válasz
stigma #35071 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!Sikerült!A Biosban 3.8-ig húztam de a system infóban már 4.0ghz-et ír!meg a rendszerinfó is 4ghz-et ír
De proci feszen nem állítottam...csak a többit amit írtál!A ramoknak +0.2v-ot adtam.(ram:2gb kingmax 800 elosztás 800-840).
Ha tovább szeretném feszegetni az órajelet akk meddig lehet a fesszel játszadozni? -
old gray
addikt
válasz
stigma #33149 üzenetére
De arra nem válaszoltál, hogy ramok nélkül is u.olyan módon sípol-e...
CMOS clear? Esetleg rakd össze mégegyszer.....
Nekem is volt ilyen problémám, már azt hittem hogy a ramoknak vége, de még 2-3x kitisztítottam a slotokat, illetve a ramok érintkezőjét és helyreált a rend
-
-
válasz
stigma #33135 üzenetére
szét szedted és ugyanazokat a cuccokat raktad vissza ?
és utána nem ment a gép ?
vhol egyszer leirták az egyik fórumban mit jelentenek a sipolások.
majd ha eszembe jut melyikben akkor megkeresem.
annyit biztosan tudok hogy nem memória hiba mert akkor folyamatosan sipol.
ha nem jó a tápkábel,akkor nem indul el a gép.
ill. elindul,de amikor a win-be lépéshez ér akkor megáll.a vga tápcsatija rendben van ?
-
-
-
dangerzone
addikt
válasz
stigma #32976 üzenetére
Másfél órát ment a memtest, nem volt hiba.
De amit még anno kérdeztem, arról mi a véleményed, szóval hogy videókártya -hiba okozhat -e ilyen jelenséget?"Ja, és igazából nem indul újra egyszerre, hanem elmegy a kép, és mondjuk ha játék alatt történt, akkor torz hangot is hallani. Aztán a monitor úgy viselkedik, mikor bekapcsolom a gépet, keresi az analog vagy digitális jelet. Ilyenkor szoktam rezetelni"
-
sohrking
tag
válasz
stigma #32965 üzenetére
Üdv, akkor ma megpróbálom ezeket, bár nem n agyon vágtamezeket a progikat elsőre.
3dmark06-ot futtattam, superPI-t maxon(32M) (12,5perc), meg az everesten van valami melegedőstesztje. Elvileg 100%-on terhelte a gépet kb fél órát futtattam,nem mentem 46 fok fölé
van valami tanácsod az orthos, prime-al kapcsolatban. akár installal, akár futtatással
thnx
üdv -
kecsetif
aktív tag
válasz
stigma #32957 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ. Sajnos most nem tudom megnézni, de 99,9% a jó bekötés. Már nagyon sok lapnál megcsináltam, természetesen a manuál alapján kötözök...(De persze ha tudom majd megnézem mégegyszer...)
Nem lehet inkább valami driver a probléma vagy valami bios beállítás? Senkinek nem volt még ilyen?
-
PowerBuldog
veterán
-
llaci21
csendes tag
válasz
stigma #32845 üzenetére
Geil 2gb Ultra kitem van, a ramot a lappal egyidőben vettem azóta használom azzal együtt semmi sem változott a gépben azóta.Régebben futtattam memtestet és orthost nem volt semmi baja a ramnak.
Lehet a lappal lesz a gond mivel dual channelben fagyás után nem akar elindulni. Csak ha egy rammal indítom és utánna teszem bele a párját. Lehet ugyanezt fogja csinálni ha a másik 2 slotba rakom dualba.Most akkor 2x regisztráltam ide
-
llac21
csendes tag
válasz
stigma #32837 üzenetére
Najó valami a ramoknál gond. Kiszedem, procihoz közeli slotban egy ram nem működik máshol meg igen, Megnézem másik rammal is ugyanaz. Megnézem dual channelben a piros slotokban, nem indul. Külön slotba be, elindul. Most visszaraktam eredeti állapotba elindult úgy(sárga slotban dual chnnnel). Ki érti ezt?
-
icon
senior tag
-
Mankó
veterán
válasz
stigma #32667 üzenetére
1000et lehet viszi a CSX is CL4-ben. Bár nem hiszem, de kitudja. Azért csak jobb egy papíros gari, ha pl. egy hét múlva döglik meg a ram tuning miatt. Az itteni garanciából hamarabb visszaért.
Mod.: 2Gb-s modulokat mindig nehezebb tuningolni, mint az 1-es modulokat. Így könnyen lehet, hogy még a Crucial sem viszi az említet beállításokat.
-
nebulo5
senior tag
válasz
stigma #32670 üzenetére
Bocsi, valóban kétértelmű a kérdésem. Az északi híd + feszültségére gondoltam.
A memókat nem féltem a melegedéstől. Egy 12 -es venti fújja rájuk a hűst. Ámbár azoknak is bizonyára van egy tűréshatáruk....
A számítgatások szerint semmi sebességkülönbség nincs a 800MHz/CL4 és a 1000MHz/CL5 memória frekvencia/késleltetés között. De ugyanígy van szerintem a 1000MHz/CL4 és 1200MHz/CL5 közötti viszonyban is. Valójában erőssen megkérdőjelezhető a szükségessége sebességfokozás szempontjából, hogy nyerjek 200MHz-et, mert ezt símán elveszítem a késleltetés fokozásával.....
Ismétlem: ez az én meglátásom! Javítson ki valaki, ha tévednék. -
Csokibácsi
tag
válasz
stigma #32649 üzenetére
nagyon szépen köszönöm igaz most itthon vagyok a és a koliba van a gépem szóval holnap elvégzem a szükséges instrukciókat. akkor majd próbálom külön a memó modulokat 2*2gb akkor adok nekik egy kis plusz efeszkót majd holnap akkor írok hogy mi ujság. procit egyenlőre nem húzok mert rossz vásárt csináltam a procihűtővel gigabyte g-power pro nem rézből vanna ka csövek és hát na...
mindegy ezer hála a segítségekért
Üdv: Csokker -
P00By
nagyúr
válasz
stigma #19151 üzenetére
Azért némileg másképpen van:
Windows Vista Home Basic: 4GB
Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
Windows Vista Home Premium: 4GB
Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
Windows Vista Ultimate: 4GB
Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GBHunyus: Eh írnak mindenfélét..., akkor sorry nincsen vistám, azt hittem ez hiteles forrás...
-
bim
veterán
válasz
stigma #18445 üzenetére
el sem tudod képzelni mennyire öli a memokat az alacsony időzités/magas fesz kombó.kérdezd meg larát...
vagy egy mutatos cl.4 magas freki/pl.1000?
nem látom értelmét.
mondjuk igazat adok most gorninak.persze azért szerepelhetnének felesben az órajelében az egyesek és a nullák.itt nem feltétlenül az 1001-re gondoltam... -
DeSanto
őstag
válasz
stigma #15679 üzenetére
Akkor frissítem.
Des1gnR: A BIOS-ban 1,3V-ot adtam meg.
Nem teszteltem hogy megy e alacsonyabb feszültségen de ha leterhelem mind a 4 magot akkor sm lesz instabil.
Tegnap átkonvertáltam a filmjeim amik maradtak X264-ből divx-be hogy lejátsza az asztali és meglepődtem mikor 3-4x gyorsabb volt 50%-on mint a X2 3800+ 100%-on. -
Pancsermeste
őstag
válasz
stigma #13897 üzenetére
Nem lehet, hogy a P5K nagyobb feszt ad a PCI-E -nek, azért megy jobban a proc?
Én azt tapasztaltam, hogy amikor megállt 470MHz-nél a procim (FSB wall miatt), akkor csak a PCI-E over voltage segített a további emelésben. +0.1V és ment 480MHz-en. Tovább nem mertem emelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged