- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
PowerBuldog #38547 üzenetére
Kár érte! Gondolom nem garis?
-
belaazallat
addikt
válasz
PowerBuldog #38542 üzenetére
Egy clear cmos-t megprobálnék utána tesztelni egy tuningot. Tuning alatt is tesztelném a memóriát.
Az is lehet a lappal van gond.Sajna én még nem ismerem annyira a lapot, még nincs egy éve nálam, alig tesztelgettem tudását.
-
belaazallat
addikt
válasz
PowerBuldog #38540 üzenetére
Bios frissítés előtt is jelentkeztek a hibák? Mert ha nem, akkor régi vissza és úgy tesztelni.
Ha igen, akkor lehet, hogy megfáradt a tuning hatására a proci.
A Chieftech táp mennyi idős?Szerk:
MCH-nak adtál feszt? Mit hogyan állítottál be bios-ban? -
belaazallat
addikt
válasz
PowerBuldog #38538 üzenetére
De normális, illetve nálam is így csinálja, x egységenként emel a valós feszen. Én pl 1,13V tól 1,15V bármekkora feszt állítok be mindig csak 1,120V ot kap a proci, de azt terhelve, terheletlenül. De pl csak 1.375V felet lesz stabil, holott ugyan annyit kap.
Ha terhelésre újraindul, akkor vmi nem stabil. Vagy a proc vagy a memória. Ha jól értelmezem, akkor eddig ezekkel a beállításokkal stabil volt a cucc? Változott vmi azóta a konfigban? Lett vmi módosítva? Esetleg, egy load default beállítás bioszban, és újra állítani.
Jut eszembe melyik bios van fent?
-
belaazallat
addikt
válasz
PowerBuldog #38534 üzenetére
Szia!
Annak ellenére hogy DQ6, bizony ez alap sem mindig azt a feszt adja a cpu-nak, mint amit a bioszban beállítasz, nálam ez 1,1365V ra beállított proci 1,120V ot kap terhelve/terheletlenül. Ne kérdezd miért!
Van olyan hogy egy bizonyos idő után nagyobb fesz kell a procinak. Csak azon marad stabil.LLC ki van kapcsolva?
Emre: az Úr alföldi, őt nem bántjuk!
A kötözködés csak neked jár!
-
ANT
őstag
válasz
PowerBuldog #38378 üzenetére
Nem vagyok tápguru, nem tudom szépen-szakmailag elmagyarázni, mikor hogyan alakul a 12V-os ág terhelése, de bekapcsoláskor az összes hardver egyszerre "kér enni".
Másrészt megint a saját, korábbi példámat tudom felhozni: az említett, hibás tápom induláskor lekapcsolgatott, csak sokadjára volt hajlandó elindulni, aztán egymás után lement négy film konvertálása VirtualDubbal. Mindez még a régi Prescott P4-emmel volt.
Ha ennél tudományosabb magyarázat is érdekel, esetleg itt tudnak vele szolgálni.De nagyon úgy néz ki, hogy ez az eszmecsere csak elméleti jellegű, mivel az újraindítós próba alapján talán mégsem táphibád van.
-
ANT
őstag
válasz
PowerBuldog #38360 üzenetére
Akár igen. Ugyanis bootoláskor - ha csak rövid időre is - nagyobb terhelést kap a tápegység, és ha kezd kifáradni, ezt nem bírja. Ha nekem nem hiszel, tedd rá a géped egy konnektoros fogyasztásmérőre, aztán sasold a pill. felvett teljesítmény értékeket bootolás közben.
Utána mehet akár napokig is hiba nélkül, volt már ilyenre példa.
Egyébként van egy viszonylag jó "teszt" a tápegység hiba kiderítésére: próbáld ki (akár többször is), hogy Start menüből újraindítást nyomsz. Ha újraindulás helyett leáll a géped, az igen jó eséllyel táphibára utal. -
brd
nagyúr
válasz
PowerBuldog #38364 üzenetére
Nézd, nem mondta senki, hogy a tápegység a hibás, csak lehetőségként említettem meg, mert a hibajelenségek alapján esélyes. De lehet még valami inkompatibilitás, lehet rossz az alaplap (pl. kontakthibás), talán okozhatja még HDD-hiba is, lehet a BIOS hibája is... soroljam még?
Talán a tápegységet a legegyszerűbb megnézni (ha van másik valahonnan persze, akár kölcsönben).
-
brd
nagyúr
válasz
PowerBuldog #38360 üzenetére
Változatos hibákat tud ám okozni egy hibás tápegység.
Ha nem túl bonyolult kipróbálni másikkal, mindenképpen tedd meg.
-
ANT
őstag
válasz
PowerBuldog #38357 üzenetére
"Az utóbbi 1.5 évben semmi gondja nem volt az 550W-os Chieftec-nek, mért pont most lenne?"
Például azért, mert kezdenek benne kiszáradni az elektrolit kondik.
(Nekem is volt kondihibás tápegységem, nem kellett neki különösebb terhelés az újrainduláshoz.) -
brd
nagyúr
válasz
PowerBuldog #38355 üzenetére
Én inkább a tápegységre (ill. az áramellátásra) gyanakodnék elsőként.
-
BK87
senior tag
válasz
PowerBuldog #35616 üzenetére
Akkor OK. Köszi szépen, azt hittem valami baja van. De valószínű, hogy veszek még egy nagyobb vinyót a mostani mellé, és arról fogok konvertálni, stb.
-
BK87
senior tag
válasz
PowerBuldog #35614 üzenetére
Ha egyszerre több programot futtatok (pl.:mozilla, convertxtodvd, winamp), akkor minden belassul, pedig most cseréltem le az E2180-as procim egy Q6600-ra ugyan ez volt a problémám az E2180-al.Azért gondoltam, hogy a HDD lehet a hibás, mert azokban a tesztekben, amiket néztem a vinyóm sokkal jobban teljesít. Meg fura, hogy UDMA5-nek látja a lapom a vinyót, pedig tudna nagyobb sebességet is. Akkor ez ezekszerint normális?Vagy próbáljak ki egy új HDD-t?
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #35473 üzenetére
Igen így tökéletes, pedig hosszú idő után hétvégén csináltam meg ezt a műveletet.
-
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog #34416 üzenetére
Ezt kipróbáltad már? Mert, ha így stabil lesz, akkor nem kell ennyire belemásznod a ram időzítésekbe...5-5-5-18 ami be legyen állítva addig mással ne foglalkozz míg amit írtam nem próbálod ki...csak belebonyolódsz utána meg már azt se tudod mi oldotta meg a problémád...
szacsee: Bocs, hogy belepofázok...hisz Te ügyezed a dolgot...
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog #34424 üzenetére
Vedd az 500-ast, max visszaveszel ebből-abból...
Forrás! -
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog #34421 üzenetére
Nyomd meg az SPD gombot, így látod a jedec szerinti profilokat és az EPP-t is.
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog #34418 üzenetére
Lesd meg memset alatt mit ír akörüli FSB-re és aszerint lődd be.
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog #34416 üzenetére
2x2-es moduloknál még jobb szériánál is lazább időzítések kellenek 1000 felett.
Ha majd stabil, illetve elindul normálisan, akkor szűkíthetsz rajta, de memset 4.0 3-as betaval meglesheted az EPP profilban a helyes beállítást (spd gombra kattintva).
Amit nálad látok, azok 1Gb-os ramok timingjei, 2 Gb-osnál érdemes először lazábban hagyni. -
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog #34413 üzenetére
Pcie: 100 legyen.
Turbo helyett standard.MCH-nak +0,1 is elég lehet...
Így próbáld majd ki egy huzamosabb állás után...persze áram alatt legyen a gép...
-
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog #34410 üzenetére
Ezt tesztelted is, mert még mindig kevés feszt kap vmi vagy áramtalanítod a gépet amit nem kéne...amúgy meg valóban jó lenne látni mit állítottál...
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog #34410 üzenetére
Írd le pontosan a bios MIT menü beállításait.
-
N3gro
aktív tag
válasz
PowerBuldog #33872 üzenetére
De hagytam, a C1E-t és az EIST-et is enablen, de szerintem ez nem is probléma, mert az FSB-t az nem változtatja. Itt viszont az FSB 333, a BIOS-ban pedig 400.
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #33136 üzenetére
hát nemhiszem, talána kezem túl forró lett volna, csak kivettem és letettem, majd 20 perc múlva visszatettem.
más memókkal próbáltam de ugyanez van.
-
japy
őstag
válasz
PowerBuldog #33130 üzenetére
És ha RAM-nál leveszed normalra a Turbó helyett?
-
Laraxior
titán
válasz
PowerBuldog #33132 üzenetére
nem fog az többet menni..ne is kísérletezz vele nagyon
inkább stabilizáld,vagy ha magas órajelet akarsz használni 4magból akkor Q6600..azt szereti ez a lap..480-500FSB között bármit lehet stabilizálni.
-
válasz
PowerBuldog #33130 üzenetére
nem tudom ezzel a fesszel mennyit mennek ezek a procik.
mennyit droppol a deszka ?
nem sajnáltad a feszt a ramoktól
az fsb feszen emeltél már ? -
slett27
addikt
válasz
PowerBuldog #33102 üzenetére
DES-es már a lapom, Everest - Érzékelő - CPU fogysztás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog #33021 üzenetére
Staiblabban (pl nincs akkora ingadozás terhelésváltásnál) tud feszt adni a procinak, ami főleg a nagy étvágyú prociknál jelent sokat, mint pl a Q6600.
mod: Természetesen, a sokfázisos lap még nem garancia a jó tuningra. Erre amúgy sincs tuti recept.
-
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog #33021 üzenetére
Stabilabb a lap, vagy jobban tuningolható? Fogjuk rá...
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #32937 üzenetére
Szedj le egy új Nvidia drivert a hivatalos oldalról mint írtam már és azzal próbálkoz mert nekem is volt ilyen.valami 17x.xx el csinálta nekem is valami hasonló problémákat hogy összeomlott a képernyő meg fagyott a rendszer
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #32935 üzenetére
nem oylan hogy egyszer eltűnik a kép és visszajön, bal alsó sarokban hogy képernyő probléma/összeomlása valami hasonló.
Nvida-ról szedd le a legújabbat mert szerintem az ami rossz neked. -
Richter36
őstag
válasz
PowerBuldog #32929 üzenetére
PCI-E frekit fixáld 100-ra.Amikor húzod az fsb-t elmegy a PCI-E frekvencia ha auton van hagyva.
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #32929 üzenetére
Vga csak akkor hibázhat, ha tunnigolod, különben nem,amúgy kék halállal szokott járni.
Ha babrátál a stabil beállításokon kívül GTL feszeket, amiket nem írtunk le és nem az eredeti értéken van akkor lehet csak hogy instabil marad a rendszer. PCI-E legyen 100ra fixálva.
Püben küld el nekem miket állítgatsz, egy teljes bios képet. -
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #32926 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz
PowerBuldog #32922 üzenetére
ne aggódj mert van ez így.Felsorolok pár dolgot amit ha beállítasz akkor lehet hogy fog menni de lehet hogy nem.
-Lehet hogy a procid wall-os vagyis nem tud lp 430as FSB nél nagyobbat de ezt kétlem.
Első körben próbálkozhatsz proci feszt 1.35V ra tenni hátha akkor megy, de akkor memóriának is többet kell adni mivel 1:1 ben igy 876on mennek.
-memóriáknak adhatsz maximum 2.2V-ot, nem tudom mennyiről indulnak nálad ezt nézed meg majd.Ha auto-n vannak az SPD értékeke, állítsd át 5-5-5-15re.
-(G)MCH-nek adhatsz egy kis feszt,+0.1V ot, FSB over-nek egyenlőre nem kell de ha adsz nem fog semmit sem tenni a lapoddal. / első körben ne adj neki./Elsőre lehet azzal van a gond hogy 2x2gb memória tunningban nem megy sokat, de az is lehet kevés feszt adsz memóknak, procinak. Procinak 24/7ben olyan 1.35V-on max amit én nyugodt szívvel adnék, memóknak meg 2.2V max 24/7 melett.
amúgy ajánlom figyelmedbe a Setfsb-t amivel lépésenként tudsz haladni, mikor hány V-on menyit megy max a lapod.Setfsb-t ha leszedted a readme-ben benne vannak a lapokról melyik értéket kell beállítani.
-
japy
őstag
válasz
PowerBuldog #32922 üzenetére
Ez normális! Ne aggodj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest