- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
válasz
Pancsermeste #42261 üzenetére
Néztem a biost, auto-ra van állítva az azalia, lehúztam az első csatikat, az sem segített..
-
T 1000
aktív tag
válasz
Pancsermeste #42250 üzenetére
Cmos volt, elem ki volt. Azt gondolnám, azért van Dual Bios, hogy ha gond van a Biossal, betölti onnan. Sőt, csináltam Bios backup-ot is, akkor az mire való?....Most dobhatom ki az alaplapot?
-
hegi79
újonc
válasz
Pancsermeste #42017 üzenetére
Üdv, a ramok teljesen egyformák. Próbáltam egyenként is az imént, és valószínű hogy az egyik megadta magát, mert beletettem és mostmár se kép, se hang! A délelőtt folyamán még működött mind a kettő. CMOS clear még nem volt.
-
sanyek2
senior tag
válasz
Pancsermeste #41999 üzenetére
Már ki is néztem egyet: Corsair Vengeance pro CMY8GX3M2A1866C9B
A támogatási lista elég régi. Négy darab corsairt látok :/Pl a lenelegi ramom sem szerepel a listán. Mégis pöpec
Ilyen régi lapoknál mer nem nagyon jelent sokat ez a lista.. Szerintem.
A választ pedig köszönöm! -
Thrawnad
senior tag
válasz
Pancsermeste #41823 üzenetére
Akkor az egész tömb jobban jár ha költözik
Th
-
zolee0307
őstag
válasz
Pancsermeste #41807 üzenetére
Sikerült így, csak annyi, hogy amikor beállítom a sata módot utánna csatlakozttam a pendrivot. Gép újraindít, majd biosban beállítottam a sorrendet, mert felcseréli egyébként a bios. Na ezt először nem így csináltam ezért volt a probléma. Most már rendesen megy, minden eszközt felismert a win.
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget!
-
zolee0307
őstag
válasz
Pancsermeste #41797 üzenetére
1 hdd-m van, majd ezt megnézem, de szerintem az is jól van beállítva.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Pancsermeste #41792 üzenetére
Nincs billentyűzet indítás beállítva, se egér.
Mondjuk az egyik szokta fénymásolni a hátsóját
Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Pancsermeste #41788 üzenetére
Igen pontban hajnali 3 kor.
Hibernálva van. Olyankor nem megy a gép, csak ha én elindítom.A macskák is felébredtek az éjjel is hamarabb mint ahogy elindult a masina. Lehet ördögűző papot kell hívnom.
Thrawnad
-
KMT
addikt
válasz
Pancsermeste #41776 üzenetére
Félreérted.
"ekkor max. terheléskor a VID értéket adja neki, Idle pedig visszaveszi"
Tehát így VID-ig lehet tuningolni, nagyobb feszt nem lehet elérni.
-
KMT
addikt
válasz
Pancsermeste #41771 üzenetére
Áhá, tényleg van manual a procinál is. Csak eddig 2,5 V-ig fel se mertem görgetni.
Bár lehet, hogy ez nem megoldás, hiszen az auto beállításnak hatnia kellene az összesre.
Szóval akkor VID feletti tuning esetén nem megoldható az automatikus fesz csökkentés?
-
zolee0307
őstag
válasz
Pancsermeste #41773 üzenetére
A vinyómmal nincs gond, jól kezeli a win.
A tuninggal kapcsolatban így már érthető, majd megnézem az északi hidat. Mondjuk ez a tuning nekem egyenkőre elég. Köszi.
-
zolee0307
őstag
válasz
Pancsermeste #41771 üzenetére
Én is a feszeket biosban manualra és normalra tettem, a proci 2,88-ra van húzva. Én nem tapasztaltam, hogy a lap túlfeszelné a dolgokat, ezt a felplusszolgatást, hogy érted, illetve mivel lehet látni, hogy túlfeszel a lap?
A másik. Tegnap lomoltam a lemezeim között és látom, hogy a laphoz kapott cd-n van sata 2 driver. Eddig én ilyet nem használtam, win fel azt jó van. Kell az a driver? A vinyó a 0. sata csatiba van kötve.
-
KMT
addikt
válasz
Pancsermeste #41768 üzenetére
DS3P-ről van szó, nem vagyok benne biztos, hogy van itt olyan, hogy "normal". De még megnézem.
A többit a lehetséges legkisebb pluszosra teszem. Ha auto-n lenne, azokat is húzná magától, nem?
-
zolee0307
őstag
válasz
Pancsermeste #41764 üzenetére
Köszönöm!
Akkor visszaállítom, pedig azt hittem, hogy ezek akkor is működnek, ha én állítom be a feszt.
-
Attesz
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41760 üzenetére
Megnézem még egyszer, de szerintem nem volt ott.
Még egy kérdés.
Ha beteszek egy másik hangkártyát, akkor az alaplapit hol lehet letiltani, mert a BIOSban sehol nem találom.Üdv
-
Attesz
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41758 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de a letiltott eszközök között nincs.
Lehet gyártok egy kábelt és bedugom a line-in-be egy sima jack dugóval.Kicsi idegesít a dolog.
Üdv
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41747 üzenetére
Értem... akkor azt hiszem bizton kijelenthető, hogy semmivel sincs probléma, csak a Ramok nem szeretik egymást... remélem a 2 eredeti kingmax és a harmadik 2gb-os modul már összeférnek... ha nem, akkor rendelek még egy ugyanolyan 2gb-os kingmaxot... úgy már csak jó lesz...
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41740 üzenetére
Erre mindig nagyon figyeltem, hogy rendesen benne legyenek a ramok
Kipróbáltam a tanácsot és a helyzet a következő:
Ha az azonos fajtájú ramokat az azonos színűekbe teszem, akkor az van ami eddig, 4GB-ot lát, de csak 2GB-ot használ... Kép
Ha pedig sárgából a pirosba, pirosból a sárgába, felcserélem mind a 2 párt akkor pedig a gép indításnál nem hajlandó bejönni semmiféle kép, csak a nagy feketeség van a monitoron... a gép pörög, majd kb 10 másodpercenként újraindul... ez akkor van ha a Nanya márkájúak vannak a sárga slotban (1-3) a KingMaxok pedig a pirosban (2-4). Ha fordítva a KingMaxok vannak a sárgában, a Nanyák pedig a pirosban akkor van az amit a képen láttok... nem értem komolyan... egyesével kipróbáltam már mindegyik slotot, mindegyik rammal... mindig működtek és elindult a rendszer... a feszültséget is próbáltam már mindenhogyan DDR2 overvoltage-nál 0.1v-tól 0.4v pluszig de semmi változás. Na erre mondjatok valamit mert tényleg nem értem már mi lehet a gond.
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41733 üzenetére
KingMax DDR2 800mhz ramok és mind a négy 1gb-os... Így néznek ki:
És megmondom őszintén azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy jól rakom-e be őket a gépbe. Igazából már sokféle alternatívát kipróbáltam. Volt olyan is, hogy mind a 4 benne volt és elindult a rendszer, aztán kiírta, hogy 4gb van a gépben, de csak 2GB-ot kezel... utána megint csereberéltem őket ide-oda és akkor meg nem indult el a gép. Utána kivettem egyet és kiírta, hogy 3GB... feladatkezelőben is megnéztem, valóban mind a 3gb ram működött és használta a gép. Utána kicseréltem az egyiket azzal ami nem volt betéve és ugyanúgy elindult 3GB rammal működve. Tehát itt egy kép a foglalatokról is és légyszíves adj tanácsot. Melyiket Hova?
[Alaplap] -
hamazsa
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41730 üzenetére
Pontosan mennyit kéne adnom és hol? Mi az az MCH?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41726 üzenetére
Elindult a gép miután a BIOS-t frissítettem a legújabb F12-re és frissítés után kihúztam a pendrive-ot.... Már csak az a baj, hogy a 6GB ddr2-ből csak 4GB-ot lát, DDR3-mal viszont nem indul el.... Ötlet?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41724 üzenetére
Nem a pendriveról próbál bootolni. Már csak 1 db vinyó van bekötve master-nak és úgy sem működik.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41722 üzenetére
2 Db vinyó van a gépben.
A pendrive-ot nem húztam ki. Mikor kellett volna kihúzni?
CMOS clear nem segített... Bois-t még most is tudok rá rakni... -
Bernyó84
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41717 üzenetére
Default Settings-en van, boot sorrend:
1 Floppy
2 CD
3 HDD
Sata mode szerintem disabled-en van alapból. -
Bernyó84
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41708 üzenetére
2 különböző pendrive-al is próbáltam, de nálam nem látszanak a pendrive-ok.... :S
Mindkettő 4GB-os volt.... lehet túl nagy a pendrive? Sajnos kisebb most nincs nálam... :S
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41641 üzenetére
"Te most AHCI módban akartál IDE módban telepített és mentett ghost file-t visszaállítani? -mert ez persze, hogy nem megy."
Nem.
Én az AHCI módban telepített rendszert szerettem volna AHCI-ban visszatenni, de nem ment, a belinkelt hiba jelentkezett...
Kapaszkodj meg, most meg (Fire javaslatára) az AHCI módban telepített rendszert raktam vissza IDE módban, majd a restore után rögtön mindent AHCI-ra állítottam a BIOS-ban és úgy indult újra a gép ....Hogy őszinte legyek én sem hittem abban, hogy működni fog ez a módszer, de épp most fejeztem be 3 azaz három egymást követő restore-t, mindegyiket kipróbáltam és leellenőriztem és egyik alkalommal sem jelentkezett az előzőekben belinkelt hiba, sőt mindegyik visszaállítás tökéletesen működött, ill. működik....
Hogy miért vagy hogyan lehetséges ez azt ne kérdezd, mert én nem értek a számtech.-hez, mindössze csak használom a gépet ....
Viszont az tény, hogy két napig "boncolgattuk" a témát Fire/SOUL/CD fórumtárssal (priviben), és mivel a BIOS-on belül nem lehetett eredményt elérni, Ő ezt a megoldást javasolta, és igaza is lett.
Igaz, hogy így egy kicsit nyűgös a visszaállítás menete, de míg nem találok másik, (hiba nélkül működő progit vagy esetleg nem cserélek lapot) addig így is jó lesz.Ha esetleg érdekel a téma keresd meg Fire-t priviben, szerintem nem fog elzárkózni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41639 üzenetére
A lapcsere azért még odébb van (nekem tökéletesen megfelel a mostani is), előbb kipróbálom az IDE módból való visszaállítást (Restore-nál, a CD-ről történő bootolásnál, BIOS-t átállítom IDE módba, majd ha kész a visszaállítás rögtön be a BIOS-ba és AHCI-ra átállítok mindent).
".. gondolom a kedvenc progi verzióid nem tudják az AHCI drivert megfelelően kezelni."
Nem hiszem mivel támogatják a Win7-et, illetve az SSD-kkel végzett műveleteket, és ott más szinte "követelmény" az AHCI...
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41637 üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
Sajnos ebben az esetben vagy lapot kell cserélnem vagy a registry kulcsokkal/BIOS beállításokkal kell variálnom (ha egyáltalán összejön) ahhoz, hogy megszűnjön ez a problémám és használni tudjam a jól bevált Bacup/Restore progikat .....
-
Ricko
tag
válasz
Pancsermeste #41609 üzenetére
Hát azért, mert a memtest nem túl egyértelmű számomra. 100%-ot eléri és megy tovább a teszt.... hol a vége??
Ezért kellene egy másik progi. Meg csak memóriacímeket írt ki hogy a kettő között nem tudott másolni és a hibakód alapján nézzem meg a netes oldalukon mi a teendő amit meg is tettem, de hát semmi újat nem mondtak. -
VIT
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41600 üzenetére
Akkor sem tartja meg!Minden vissza áll alapra újraindulás után!
Hát mindent végignéztem már százszor és alapon vannak az értékek!
Volt már elem kivét is és az sem segített! -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41576 üzenetére
Feladatkezelő ----> Folyamatok ----> explorer.exe (jelenleg csak 16 552 K, de mikor írtam, akkor 3 993 568 K volt)
hidd el én sem értem.....elképzelhető, hogy a WoT online játék miatt volt annyira magas? most még nem megy. -
belaazallat
addikt
válasz
Pancsermeste #41574 üzenetére
figyelem, nem az iexplorer.exe-t nézte! az explorer.exe egy rendszer file.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41572 üzenetére
ok, megnézem majd úgy is, hogy átdugom másik elosztóba.
az szerinted mitől lehet, hogy a explorer.exe 4GB-t foglal le a létező 6GB ramból?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41570 üzenetére
panelben lakom szintén és van egy villámvédelemmel ellátott elosztó, abból van ellátva a gép is, pont azért, hogy ne lehessen baj ha esetleg ide csap a villám!?
lehet, hogy ez a gond?!? -
belaazallat
addikt
válasz
Pancsermeste #41568 üzenetére
Én saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen a rossz elektromos hálózat. Fél év alatt 3 vadi új vidkarit kellett garanciáztatnom. Vidkari memória hiba, széteső kép.
Villanyszerelő a túlfeszültségvédős elosztóban mért 270V-ot. Terhelésre megugrott fesz a hálózatban.
Szünetmentes tápegységgel kivédhető, azóta emiatt nem cseréltem videó karit. (kop-kop) -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41565 üzenetére
Természetesen toltam volna még feljebb is, de mikor haza értem jött a fekete leves!
Bedugtam mindent a gépbe, elindítottam és elsőre még el is indult a munkahelyen beállított BIOS-al, de mikor újraindítottam, hogy betudjak lépni a BIOS-ba, akkor már restartolt!?És innentől kezdve hiába állítok bármit, restart van alap értékekkel!?
Kérdezek vmit, ami lehet baromság, nézzétek el nekem:
Elképzelhető, hogy az itthoni elektromos hálózattal van a gond?
Mert hogy a meló helyen csak az volt más, minden egyéb ugyan az: ugyan az a gép, ugyan azok a perifériák. Illetve nem volt annyi külső adattároló rádugva a munkahelyen mint itthon, de gondolom ez nem befolyásolhatja!?!WTF!?!
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41559 üzenetére
Ok.
Ezt gondolom a Save CMOS to BIOS azaz az F11 gombbal tudom megtenni!?
Amúgy újraindításnál sem volt gond.
Azóta megnéztem azt, hogy 16x213= ~3400MHz és 852MHz a Memory
Minden más úgy, ahogy mondtátok.
Ezzel is lefutott a LinX és nem volt gond.Amúgy a hőmérséklet tekintetében meddig tekinthető még elfogadhatónak?
70 vagy 75°C-ig - LinX futás alatt persze -, még elmegy? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #41557 üzenetére
És még valami...
Ha már van egy stabil beállításod, akkor azt mentsd el BIOS profilba, mert tuning közben könnyen előfordulhat, hogy olyan értéket adsz meg amivel nem indul a gép és csak CMOS Clear fog segíteni, így ekkor nem kell mindent újra beállítgatni, csak visszatöltöd profilból. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41551 üzenetére
Amúgy azt írtad korábban, hogy a Memory frequency-t állítsam: 2x-re. De ott nincs is ilyen opció.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41551 üzenetére
Ok.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41548 üzenetére
a Kingston-okra is 2.0V van írva
most fut a LinX, de utána kipróbálom, amit javasoltatok....természetesen lépésenként.
a RAM-ok feszültségét a DDR Voltage-on belül kell állítani, ugye?
mert ott ha jól emlékszem csak 0.1V; 0.2V van illetve már rózsaszínnel van 0.3 és 0.4V, majd pirossal van még feljebb.
ilyen nagy V-ot csak a CPU Voltage-nál tudok állítani. ha jól rémlik -
skylaner
senior tag
válasz
Pancsermeste #41541 üzenetére
Csökkentet módban elindul de van hogy kék halált ad.
Robust graphics booster csak Auto, Fast, Turbo módra tudom állítani.
Megpróbálok egy Bios, alaplap drivert frissíteni. -
skylaner
senior tag
válasz
Pancsermeste #41532 üzenetére
Jelenleg most eléggé le van csupaszítva a ház, ugyh sztem azzal nincs gond.
Van fent RivaTunner majd akkor beizzítom.
A 8400GS-on egy kicsi ventilátor üzemel.
Először én is VRAM-ra gondoltam, na de hogy a 8400GS-se menjen.
Nem hiszem, hogy az is rossz lenne@belaazallat: Mindig beállítom 100MHz-re, de restartnál visszaáll AUTO-ra.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41503 üzenetére
kipróbáltam a Te értékeiddel is, de ugyan az lett a vége: alapértékekkel újra indult a gép.
(#41516) proci985: minden kábel rendesen a helyén, mert most cseréltem VGA-t és mindent ellenőriztem.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41514 üzenetére
igen, de ez az elsők között volt, hogy vissza állítottam
most megpróbálom még a BIOS beállításokat, amit leírtál, hátha nem indul újra....ha igen, akkor hagyom a fenébe alapon. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41512 üzenetére
fura, mert nekem eddig sosem írta ki és igen win7-64bit van fent.
Megnézem újra, csinálok 1 restartot.(#41511) proci985: nem most volt telepítve a win az SSD-re, hanem pár hónappal ezelőtt és eddig működött rendesen. Nem volt gondom vele. Amúgy a telepítést akkor úgy csináltam, ahogy leírtad.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41509 üzenetére
NEM
F12-t megnyomva és a BOOT Menu-ből kiválasztva az SSD-t elindult.
Most már erről a gépről írok. De vmi nagyon furát vettem észre.
Óra mellett lent jobbra, ahol a csatlakoztatott tárolókat lehet leválasztani, kijelzi a 2 fix winyót (SSD, Seagate) pedig eddig ilyet még nem láttam. Csak és kizárólag az USB-s dolgokat mutatta. Ez vajon mitől lehet?
És bootoláskor vajon miért nem találja meg az SSD-t?
Pedig a BOOT sorrendnél 1 és 2. helyen is HDD van megadva, ennek ellenére nem. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41507 üzenetére
de a HDD-k sorrendjén nem változtattam.
SATAII-0: SSD
SATAII-1 Seagate -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #41506 üzenetére
Ehh... de jobban meggondolva, lehet csak a Boot sorrendet kellene visszaállítanod.
Gondolom az SSD-n van a rendszered, és lehet a Seagate HDD-ről akar bootolni... -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41501 üzenetére
levettem a jumpert, de semmit nem változott!
ha csak csupán a PCI frequency-t állítottam 100-ra, semmi mást, akkor is vissza állt alap értékekre és újra indult, mert boot közben megállt!?
szal vissza tettem mindent úgy ahogy volt....mert hogy az alaplapot így vettem annak idején, nem én tettem rá a jumpert.CPU Enhanced halt - ez micsoda, milyen beállítás legyen? enabled v. disabled
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41491 üzenetére
Na itthon vagyok és elemet kivettem és nézem a CLR_CMOS tüskét, hogy rátegyek jumpert, de ezen volt idáig is. vagyis csak levenni tudom róla, e nem rátenni.
Lehet, hogy ez volt a bibi!?
Rajta kellene lenni a jumpernek vagy nem?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41491 üzenetére
Ok...ha haza érek meló után akkor ezzel kezdek.
Végül is a VGA kivétele az nem olyan bonyolult, azt gondoltam, hogy majd proci hűtőtől kezdve mindent ki kell vegyek hozzá. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41489 üzenetére
a Jumperes resetelést hogy kell pontosan végrehajtani?
Félek, hogy szedhetek megint ki mindent akkor a lapból, hogy hozzá férjek :-( -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41487 üzenetére
Azt tudtam és állítottam is. Meg a Floppy-t is letiltottam, mert nincs.
Most, hogy kérdezed, tényleg csak a M.I.T. menüben nem enged semmit.
Ez mire utalhat szerinted, mitől lehet? -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41481 üzenetére
Este lefuttattam egy Memtestet - sajnos lefekvésig egyszer futott le -, de nem talált hibát. Hála a jó égnek. Ma este majd lefuttatom legalább 2-3x. Mind a két pár ram, tehát 6GB bent volt a gépben.
(#41479) belaazallat: kipróbáltam 4GB-al is a BIOS állítást, de sajnos ugyan az volt a vége....default beállításokkal újra indult a gép.
Senkinek nincs semmi ötlete, hogy vajon mi lehet a gond a lapommal, miért nem lehet a BIOS-ban semmit átállítani?!? Esetleg fizikailag nem lehet ezt letiltani?
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41478 üzenetére
Most akkor már teljesen össze vagyok zavarodva, mert a Nagy RAM topikban meg erre a kérdésemre, ezt a választ kaptam.
Erre pedig ezt válaszolták.Most akkor, hogy is van ez?!? Tényleg nem értek hozzá, de az, hogy ellentétes válaszokat kapok, még el is bizonytalanít.
(#41479) belaazallat: fagyott 4GB rammal is igen, mert 7végén csak a 2x2GB volt bent a gépben. Most tettem vissza csak a plusz 2x1GB-t.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41476 üzenetére
És mi volna az?
(#41475) belaazallat: korábban volt 6GB, de kivettem a 2x1GB Kingston-t.
Aztán ma azt mondták a RAM topikban, hogy nem gond egymás mellett az eltérő RAM, vissza tehetem nyugodtan.
Ezért vissza tettem, ezért volt/van most 6GB ismét. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41473 üzenetére
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41457 üzenetére
Nem tudom, hogy érdemes lesz e az fw frissítéssel bajlódnom, mert eddig egyiknél sem találtam utalást arra, hogy megoldja a problémát.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy veszek egy DVD írót, bár ez is "lutri", nehogy belefussak hasonló szituba. Persze PIO-nál újabb gyártású íróknál ezt nem tartom valószínűnek. -
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41450 üzenetére
Mivel most nincs időm kicserélni a dvd írót, ezért csak lehúztam a Pioneer-ről a kábeleket és így bootolásnál teljes csend lett.
Tehát csere lesz NEC-re, aztán majd meglátjuk mit eredményez a csere .... -
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41450 üzenetére
Az optikai meghajtó csinálná...?
Na ez érdekes ...., akkor a másik gépemből átrakom a NEC 7243S írót és kipróbálom azzal. -
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41445 üzenetére
Csinálhatok akármit, dughatom sárgába vagy lilába (IDE) a csatit, AHCI-ban továbbra sem működik a CD-ről történő automatikus bootolás.
Bár, hogy őszinte legyek, Fire válaszát olvasva már szinte biztos voltam, hogy nem fog, csak ugye az ember próbálkozik, hátha ..... (mert ugye azt el kell ismerni, hogy Ő nagyon ért a számtechez, ill. a gépekhez)Egy viszont tény, eszméletlen gyors lett az SSD-vel a gép, ennyit bőven megér az F12-es gomb nyomogatásával járó kellemetlenség.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41445 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, majd kipróbálom, de a kapott infók kipróbálásánál ([link]) ezt tapasztaltam, valamint ha jól értelmezem Fire írását/válaszait ( [link] ) akkor nem sok más lehetőségem van.
Persze ez lehet lap+ssd+dvd-lejátszó függő, ezért ha valakinek pont ui. összeállítása lenne, annak jól jöhet ez az infó. -
pmheros
őstag
válasz
Pancsermeste #41441 üzenetére
nekem is ez az utolsó tippem: a jMicron vezérlős lila GSATA -t IDE módba, és arra kapcsolni az ODD -t
-
chatran
őstag
válasz
Pancsermeste #41426 üzenetére
Kösz szépen, így működött.
Próbálkoztam a menüből USB HDD meg USB Zip kiválasztásával és csodálkoztam, hogy miért nem működik.
-
chatran
őstag
válasz
Pancsermeste #41424 üzenetére
Kösz, egy Win7-et szeretnék pendrive-ról telepíteni. A BIOS-ban mit állítsak be a first boot device-ra?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41421 üzenetére
Még nem vettem meg az SSD-t, csak tervezem
Amúgy köszi az infókat.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41419 üzenetére
Nálam az Eszközkezelőben nincs ilyen ....
Ami van:
IDE ATA/ATAPI vezérlők
Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlőGondolom nálad azért rakta fel automatikusan, mert a win7 telepítése előtt a BIOS-ban mindent átállítottál AHCI módra. Vagy tévednék?
Nálam meg még minden szinte gyári beállításon van .... -
sz.j
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41417 üzenetére
"... úgy rémlik, hogy Win7 AHCI driver-ével is remekül működik."
Ezt automatikusan felrakja a telepítéskor? Mert én ilyent nem találok ....
Vagy ezt is le kell szedni valahonnét? -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41374 üzenetére
köszi a választ.
annyit biztosan nem akarok most költeni rá, amennyivel az E8400 kerül többe.
Jó lesz nekem az 5800 is. Jelenleg sajnos úgy sem tudom vmi miatt tuningolni ezt a fránya alaplapot. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41281 üzenetére
Még 1 kérdésem lenne a RAM-ot illetően:
Jelenleg van ugye 2x1GB 800MHz-es Super Talent. Van még 2 slot.
Elegendő, ha veszek bele mondjuk még 2db 2GB-os 800MHz-t és akkor az már 6GB vagy ezeket vegyem ki és inkább vegyek 2x4GB 1066MHz-es RAMokat?
Lehet keverni, együtt használni a 800 illetve 1066MHz-es RAM-okat? Bocs, ha nagy marhaság a kérdés. -
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41281 üzenetére
És szerinted a procimat lehetne húzni illetve milyen FSB-t lehetne belőni neki?
2-3 hozzászólással korábban láthatod a procim típusát.Amúgy nagyon köszi a válaszokat, segítséget!
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41250 üzenetére
Na sikerűlt F5-re rakni de ugyanaz a történet
Nem jut tovább de látszik ,hogy tovább menne ,de újra kezdi
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41250 üzenetére
áááááááááá a fenébe de mindent jól csináltam ,csak az avast nem engedte kicsomagolni
Nem is figyeltem!Ki kapcsoltam az avastot és kibontotta.Köszönöm
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41248 üzenetére
Most leszedtema totalCommandert és azt írja hogy nem tömörített fájl
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41246 üzenetére
Nem bizony ,mert netudtam kicsomagolni.Nem volt lehetőség rá pedig van Winrar
Igen ,amúgy minden vissza állt
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41240 üzenetére
igen rá tetem d viszont ugy látja hogy hdd-1-0 és azon belül semmi nem is meri fel a furmátumot akkor most hogyan továb mert én már nem értem
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41238 üzenetére
Az addig okés!Csak nem látom afájlt a biosban amikor megnyítom a Q-flasht
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41236 üzenetére
Akkor meg tudod nekem mondani,hogy csináljam ezt a konvertálos dolgot és mivel?És akkor letőltőm az F5-öst!És az lessz a vége
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41234 üzenetére
Értem akkor ne is probálkozzak azzal se.Akkor kuka a lap mert már nincs türelmem hozzá!Annyí mindent megpróbáltam
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41229 üzenetére
aszt sem csinálja
-
Everlost
csendes tag
válasz
Pancsermeste #41217 üzenetére
CMOS Clear???Azt nem nagyon tudom miféle progi ,de sehogy nem jutok el az op-ig
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pancsermeste #41139 üzenetére
p35 csak 1.1et tud. de x16os elég, én a 6950esemet is használtam egy p35-ds4ben. emiatt nem volt lassabb (mint most p55ön).
p45 már 2.0ás.
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41148 üzenetére
Mikor kisebb problémák jöttek elő már akkor húztam a számat, mert a p5kc alatt semmi ilyennel nem találkoztam......
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41146 üzenetére
Azért köszönöm az eddigi segítségedért....
Nem az tuti rajta van mert a win7 ki is írná, hogy kevés a feszkó, a 12V-is a helyén van.
Pont most volt nálam egy másik vkari de sajnos tovább adtam rajta és nem is néztem meg pl. a gpu-z mit ír ki.
Viszont már a tápra is gyanakszom (ennek köze lehet ahhoz, hogy milyen sávszélességgel megy a vkari?) -
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41143 üzenetére
Semmi változás most már ott tartok, hogy mikor kivettem az elemet utána egy jó ideig nem is volt kép.
Úgyhogy nem tudom mi heppje de most már felettébb idegesít......
A lappal lenne valami, vagy most már fogalmam sincs. -
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41143 üzenetére
Rendben akkor nemsokára jelentkezem.
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41141 üzenetére
Na igen akkor jól gondoltam egyébként meg még így is elég jól mennek a játékok csak a zabálósabbakkal ratyi.....
Egyébként, hogy mehet így ha visszaállítok mindent defaultra a biosban akkor elvileg x16-n kéne mennie??? -
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41139 üzenetére
Okés visszaállítom a boostert konkrétan ezt mutatja nekem a gpu-z
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41137 üzenetére
Jajj nem már 2300-n megy most olyat próbáltam, hogy 100 mhz- a freki és felvettem fastra a graphic boostert.
Viszont nem értem a pci-e csati 2.0-t tud a vkari dettó akkor miért megy 1.1-n?
Tovább próbálom aztán meglátjuk.Az everest is azt írja "compute capabiltiy: 1.1"
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41135 üzenetére
Bakker most vettem észre, hogy a gpu-z szerint: it is currenly running pci express x1 v1.1......
ez hogy????
Majd egy két kérdésben tudsz segíteni tuning kapcsán,? -- ha igen akkor pü-ben megkereslek. -
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41133 üzenetére
Érdekes, rendben beállítom viszont a c1e-t kikapcsoltam szerintem hogy ne vegye vissza sebességet. A tuning na az, ami lutri még nem próbáltam csak 10x szorzón, 2700 ment xp alatt az win7 alatt el sem indul....
A ram mennyiséggel nem szokott probléma lenni, amit nem használok az ki van lőve alapból valamint az átlagos ram használat 40% körül mozog.
Ki kellene tapasztalni, hogy milyen szorzón menne faxán, csak nem nagyon volt még rá időm.
Ebből csak az SLA8Y volt de én láttam szép eredményeket azért is vettem meg anno....Na igen xp-t is használhatnék de nem visszafele szeretnék haladni.
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41126 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41130 üzenetére
Vágom na mindegy megpróbálok minél hamarabb készíteni egy fotót.
-
anonymus89
addikt
válasz
Pancsermeste #41126 üzenetére
Már készíteni vasarnapig nem tudok sajnos.
Viszont most azt vettem eszre, hogy merulofelben van az elem.
ettol lehet valami gebasz? -
looser
addikt
válasz
Pancsermeste #41108 üzenetére
Huhú, kezdek összezavarodni :-)
Négy eszköz van (mind sata): samu 500 és 2000 GB hdd, Pio BR és DVD író, így szépen sorban; bár most hirtelen nem emlékszem, mintha valamelyik sata kettős fölé belógna a vga?!..... El sem olvastam a leírást, csak úgy ösztönösen dugdostam össze, már vagy három éve :-)
Illetve a br meg a 2tb hdd néhány hónapja érkezett csak, de akkor ezt megnézem, lényeg, hogy az új os sata módban kezelgesse ezeket a holmikat. Gsata? Ennek utánanézek...a G pont még ok, de sata? -
looser
addikt
válasz
Pancsermeste #41106 üzenetére
Remek! Lentebb van még két sata opció, azokat ne birizgáljam?
onboard sata/ide device és onboard sata/ide ctrl? Ezek most enabled és ahci állásban vannak... -
pmheros
őstag
válasz
Pancsermeste #41084 üzenetére
bezony: a teljes áramtalanítást sok lap nem szereti
(#41085) Lord Vader én csak a saját tapasztalatomat írtam le, abban a konkrét esetben nem tudom pontosan mi okozhatja a bajt.
Jut eszembe, havernak is volt rövid ideig 4500 -öse, az is nagyon antituning volt. 250 felett az sem akarta a jót, el is adta gyorsan.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41084 üzenetére
Azt mondtam neki, hogy ne tegye. Én nem szoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest