Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
old gray #33773 üzenetére
Nem mert abban a felállásban nem működnek, többször ki lett húzva/dugva.
Külön külön is jók a ramok... meg a foglalatok is. csak egy bizonyos sorrendben nem indul a gép. Vicc..., lehet hogy több sorrendben sem, de mihelyt találtam egyet amiben elindul, azt békénhagytam... -
Gorneck
legenda
-
sz.j
nagyúr
válasz
old gray #33368 üzenetére
"Ezt én úgy értelmezem, ha egy adott beállítással nem stabil a rendszer, meg lehet próbálkozni az FSB/PCIe feszültésgek növelésével is, és esetlegesen stabillá tehető ilyen módon a rendszer."
Igen, pontosan erről van szó!
Sőt ezt azt is eredményezheti, hogy némiképp nővelni is lehet a frekit, természetesen stabilan.A különböző plusz feszek adásával azért némiképp vigyázni kell, mert ennek nagysága a proci típusától is függ!
Keress rá a topikban vagy a valahol itt PH-n, tlac és Keldor papa jóvoltából van ezzel kapcsolatban némi infó. Köszönet nekik érte. -
sz.j
nagyúr
válasz
old gray #33340 üzenetére
Azt hogy az optimális (maximális?) eredmény eréréséhez mikor minek és mennyi feszt kell adni, azt először is a lap-proci-memó hármas befolyásolja. És csak ezután jön, hogy éppen mennyire akarjuk húzni a gépet.
Tapasztalatom szerint az "extremebb" tuningnál igenis számít, hogy mennyi feszt adunk a PCI-E OVC-nak (PLL), az FSB OVC-nak (VTT) és a (G)MCH OVC-nak (NB).
Mivel még annyi ideje nem használom ezeket a fesz állításokat hogy biztosra mondjam, ezért "csak erősen feltételezem", hogy ezeknek a feszeknek az egymáshoz való viszonya is befolyásolja a minnél magasabb freki/fsb elérését.
(Lásd Asus lapokat ahol a vtt, pll, nb feszek állítása nélkül szinte nincs is komolyabb tuningeredmény.)A fentiek nálam beváltak, ennek ellenére a leírtakat nem kell elfogadni, viszont aki tuningol annak érdemes kisérletezni/próbálgatni, hogy az Ö konfigjára milyen fesz állítás van jótékony hatással.
Vasinger
Nálam a P35-DS4 rev2.0 (F12) lap BIOS-ában a PCI-E OVC-t és az FSB OVC-t +0,05V-os, míg a(G)MCH OVC-t +0,025V-os lépésekben lehet állítani.Ui. Egy dolgot kifelejtettemaz előző hsz-ból, mégpedig azt, hogy a Loadline Calibration-t én mindig (még alacsony feszes tuningnál is!) kikapcsolom, azaz Disabled-re állítom! Nálam ez vált be.
-
Laraxior
titán
válasz
old gray #32869 üzenetére
nem a 4 modullal van gond...4x1 az nem gond a lapnak..ez 4x2GB..800on megy simán..bár igy sem stabil
egy blendteszt hamar kivágja.
Próbálkozom majd 2x2GBalaz elvileg jobban megy mint a 4x1...
Remélem nem az XP kavar be...mert egyelőre csak 32bites van. Mondjuk el sem jutottam a win betöltő képernyőig... Úgyfest meghalt az F1es winyom... legalábbis a Sentinel igencsak vinnyog -
anonymus89
addikt
válasz
old gray #32467 üzenetére
Mindegyik channelnél az van beállítva, hogy ha van rá lehetőség akkor udma.
A winyóva kapcsolatban 6l120P0 Diamondmax 10-es a gyártás dátuma 2006 máj 13.ata 133-as. Körkeresztmetszetes kábelem van.
Hát szerintem lassan másol mert ide-s winyóról ide-s winyóra csak 20 mega.
Szerintem ez nem sok???
+ még otthon leellenőriztem a kábelt és rendesen működik meg gyorsabban másol.
Valamint everestben az van kiiírva, hogy aktív udma átvitel: udma3 ??? -
Pancsermeste
őstag
válasz
old gray #32436 üzenetére
Hmmm... felettébb érdekes... ilyennel még nem találkoztam!
Elvileg így kéne kinéznie a MIT menüneksz.j: nem hinném, hogy a procinak köze lenne az MCH ajánlott feszéhez.
P35 esetén én nem adnék tartósan 1.5V-nál nagyobb feszt az MCH-nak. -
sz.j
nagyúr
-
lala42
őstag
válasz
old gray #32418 üzenetére
Attól függ? Procija és lapja válogatja.
De te az MHC-t kérdezted. Azt csak akkor kell emelni, ha tuningolsz és instabil a rendszered.
A proci feszel túl ott a VCOR-nál kell kiszámolni, hogy mennyit droppol vagy feszel túl a procid, és annak megfelelően kell beállítani.Én Gigy P35-DS3 lapt nyúzok és nekem a chipen 1 Thermaltake Spirit 1-es csücsül. Azuért raktam rá, a gyári helyett, mert a gyári borda elég forró volt. Ez a hűtő, már a 3. lapomon szolgál becsülettel.
-
-
old gray
addikt
válasz
old gray #31547 üzenetére
Érdekes eredmények születtek tegnap este: small fft gond nélkül lefutott, a blend test megadta magát pár másodperc alatt. A ramok 1000MHz-n voltak 5-5-5-15 2T beállításokkal, BIOS 2,2V (2,15V valós) fesz. mellett. Adtam +0,1V-ot a ramoknak (2,3V BIOS, 2,25V valós) így a blend test is lefutott gond nélkül. Ezután teszteltem a memtest v3.0 ill. legújabb 3.4a verziójával. A régi verzióval csak bevillant a progi és rögtön újraindul a gép, ezt a végtelenségig művelte. Ezután következett a v3.4a. A progi elindult, dobott 32767 hibát (!!!) és úgy tűnt 17%-nál megáll, a billenytűzetre nem reagált a gép, csak a reset segített. Ezt eljásztottam 3-4x és mindig u.ez az eredmény született.
Kijelenthető, hogy hibásak a ramok és mehet gariztatni vagy a memtest v.miért nem működne jól? (U.akkor érdekes az is, hogy a prime95 25.5 blend tesztje semmiféle hibát nem jelzett)
Jah, jelenleg minden gyári értéken van és u.ez a jelenség tapasztalható memtest-el.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
old gray #31387 üzenetére
Gondolom én is, hogy nem a lap a hibás.2 különböző (DS3, DS3L lapban is ezt csinálta)
Viszont az MSI lapban semmi gond nem volt, ez meg a Kártya javára billent ...PPPoE dinamikus, publikus IPcímet kapok.
és a netem sebességével sincsen gond. 1Mbit nappal, 23-07 óra között a 4-5Mbit a letöltési sebesség.
-
_ak_
addikt
válasz
old gray #19045 üzenetére
ha jól emlékszem 1200cl5-ben jobb számítási eredmények születnek.
---
1118on alapfesz(ekkel, mch/ram) cl5be teszteltem a ramot és a 8as tesztnél 2 hiba volt, ez már instabilnak minősül vagy szarni rá?
Kicsit próbálgattam, most per pill 7*450 1080mhzen cl5 a ramok és kellemesebb eredményeket kapok, mint 9*333 1066. kb. winrarbench +200 ram írás/olvasás +1000, ki akarom próbálni még alapfesszel is (most biosban 1.306), hátha nem droppol akkorát és akkor a c1e is maradhat, amíg nincs víz addig csak kibírom így is. -
bim
veterán
válasz
old gray #17445 üzenetére
nem szabad 800-as memot venni ha tudod hogy amugy is bőven 1000felett szeretnéd használni.függetlenül attol mi a neve hiszen nincs garancia rá hogy mennyit megy tuningban..
át tudom érezni a bosszuságodat.
lara::simáán kifoghatott volna krusziálbol is egy gyengébben teljesitő párt.
-
Gorneck
legenda
válasz
old gray #16206 üzenetére
1. Jó az ST is...1000 is simán kihozható belőle...de sztem egy 1066os Kingmax nem rossz választás...
2. Elegendő. Max egy ventit raksz rá. PWM nincs hűtve, de nem is kell. Másik lap után? Agyon feszelt tuning esetén szinte minden esetben jó ha van hűtés az NB-en. Max a HP-sekre nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged