- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robotjatek
tag
válasz
audi100td #39939 üzenetére
Attól függ hogy EP35, vagy sima P35. Ha a sima P35 akkor a BIOSban a PC Health Status-nál kell keresni Cpu fan controll elnevezésű menüpontot. Emlékeim szerint legacy-ra, vagy voltage-re kell állítani.
Szerk.: Nekem EP35-DS3 van, annél kivették a háromeres cpu venti szabályzást valamiért
-
Dyno
veterán
válasz
audi100td #35249 üzenetére
Hát cimbinél a cél a 266FSB elérése igaz ez 24/7-be, bőven elég lenne nekia 3,3GHz.NA majd vasárnap este beszámolok a tapasztalatimról.Remélem tetszeni akar majd nekem a kicsi giga, mert én inkább Asus felé húzok igaz mostanság, kezdek meginogni és húzni gigáék felé, na majd kiderül.Nagyon szépen köszönök minden információt.
Tiszteletem.
-
Dyno
veterán
válasz
audi100td #35247 üzenetére
Ja értem akkor el is felejtem, amúgy kell valamit tudni róla hogy például a BIOS-ba lényeges beállitás ami nélkül stabilatlan a lap avgy ilyesmi?Bevallom vissza olvastam sok mindenre rákerestem sok problémával találkoztam.E5200,2*1GB 800-as Geil Ultra,giga hd3850,450-es Csifi GPS,és egy ides dvd író emgy majd rá, szóval kérdésem az lenne hogy mire figyeljünk?Ja igen tuning lesz valszeg végleges, 266MHz FSB, ram 800MHz 4-4-4-8 ha nem bírja akkor csak 4-4-4-12.A proci hűtő egy Asus V72-t lesz.Köszi előre is bármit amiben csak tudsz avgy tudtok informálni.Amúgy a lapnak a hűtése nekem első látásra elég biztató volt.
-
Dyno
veterán
válasz
audi100td #35229 üzenetére
Jah jól van nekem is volt egy tippem rá.
De szerintem menni fog benne simán a E5200 mert tavaly júliusi BIOS elég hozzá, még az lenne a kérdésem, hogy 6Sata csati van Gsatall0/1(lilák), satall0/1/4/5(sárga) árom vinyó fog belekerülni, az úgy jó lesz ha egyet a rendszer vinyót gsatall0-ba a következő vinyót a gasatall1-be aztán mehet a 3. vinyó a satall0-ba?Így jó lesz?
-
sz.j
nagyúr
válasz
audi100td #33640 üzenetére
Épp az előbb fejeztem be a "kíséletezgetést" tuning közben.
Célom az volt, hogy az eddig elért 1,168V@4004MHz eredményemet, bármilyen kis mértékben is, ha tudom javítsam.
Elöljáróban annyit, hogy a GMCH, FSB, PCI-E feszek segítségével/variálásával síkerült.P35-DS4 lapom van, és tuningnál az alábbiak a tapasztalataim.
Egy és ugyan olyan beállítások esetén ha a GMCH,FSB OverVoltage feszeket
- ha mind Normal-on hagyom szinte azonnal kidobott a prime
- ha a GMCH-nak adtam +0,025-0,050V-ot, az FSB Normal-on, akkor már bármilyen beállításnál szépen fút a prime, de nem a maximális eredményt tudom így elérni.
- viszont ha "kísérleteztem" a GMCH, FSB, sőt a PCI-E feszek adagolásával, akkor az eddigi eredményeimet túlszárnyalva a legjobbakat értem el.
Nálam a legjobban bevált beállítások: GMCH +0,125V, FSB +0,20V és PCI-E +0,05V körüli feszültségek valamilyen variációja.
Viszont a GMCH +0,15V, ill. FSB +0,25V körüli feszek már nálam nem jók mert kidob a prime.
Természetesen elfogadom mások konkrét tapasztalatán alapuló véleményét is, de én ezzel a módszerrel eddig ezt értem el.Szvsz ezeknek a feszeknek az igénye/szükségessége laponként változik/változhat, ezért a legoptimálisabb feszeket egyénileg kell kikisérletezni.
-
Gorneck
legenda
válasz
audi100td #33640 üzenetére
1. Nem.
2. Ha nem kell, akkor nem kell se emelni sem hozzányúlni...bár elviekben így kisebb a fesz amit kap, mintha alapon lenne...
3. Az nem az NB...Lap alja...uezt a chipet monitorozza a lap...vagy Te mértél lézeres mérővel? -
tlac
nagyúr
válasz
audi100td #33347 üzenetére
akkor próbáld meg estool-al beállítani, egyszer kell megtenned
low level format-ot azt hiszem nem nagyon szokták javasolni
elég ha csak csinálsz egy teljes formatot a vinyón, nem tudom milyen adatokat tárolsz rajta vagy kinek adod el, de szerintem ez már elég lesz ahhoz ne akarjon senki visszaállítani rajta semmit -
Devid_81
félisten
válasz
audi100td #32311 üzenetére
Semmi gond, bocsi, lehet nyűgös volt a hangsúlyom
Ezt tényleg benyaltam, ami a legrosszabb, hogy nem lestem meg a lapot csak miután rájöttem, hogy baj van.
Ez a kis kiruccanáson sokba került.
Amúgy az érintkezőket visszatoszogattam a helyükre, úgy már be sem indult egyáltalán -
Devid_81
félisten
válasz
audi100td #32301 üzenetére
Igen, szerintem is!
Főleg, hogy nem egyszer raktam már össze gépet, túlképp 2002 óta vagyok szervizes, pc értékesítő kisebb nagyobb kihagyásokkal....
Lehet, az volt a gond, hogy nem éjszaka kellett volna összerakjam egész napos meló után...
Ez egy teljesen új lap (volt) a chipset bordának el volt hajlítva egy lamellája, a PCI-e sín mellett meg egy sérült kondi figyelt....ennyit az újról de semmi gond, most vagy a saját vagy a más balf@szsága miatt buktam 15.500.-ft ot -
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
válasz
audi100td #15227 üzenetére
Elvileg ezzel a progival lehet teljesen kiélvezni az ahc, de főként a raid előnyeit/lehetőségeit, én technikailag nem nagyon tapasztaltam semmi változást amióta feltettem és nem is tok állítani semmit (valszeg konkrétan raidhez van), de ennek elléne fent van me azt írták, h kell (mármint az intelesek
-
_ak_
addikt
válasz
audi100td #15221 üzenetére
Próbáltad más lapban is? Nekem is "pattog mint az állat", de a sentinel szerint még mindig 100% és én sem is tapasztaltam semmi teljesítmény visszaesést. Melyik driver van fönt (intel ahci? ver.? intel matrix storaget feltetted? és miután ezek mindegyik frissítve van sztem küldj egy riporot a hdsentinelnek, azut kiderül , h romlik-e vinyó vagy csak egyszerűen ilyenek. Én már azon is filóztam, h lehet ,h mindenkinek pattog csak, eddig nem vettem észre.
Mondjuk, h gorni, h kapcsolta be az NCQját az rejtély számomra.
-
_ak_
addikt
válasz
audi100td #14302 üzenetére
Még Te magad mondtad:
"Szerintem írj ebbe a topikba: [link], itt biztos fognak tudni segíteni." ^^
Guess what? 1-2 ember épp ugyan erről beszél, h pattanáskor, mintha megállna egy 1 másodpercre minden (winen belül), köztük a haverom is tapasztalja ezt, szintén DQ6-os lappal, bár a hang az nekem is megvan, de én nem vettem észre, h pattanáskor lassúlna leállna, sztem gorninak van igaza, h fejjel történik ilyenkor vmi. (lehet rángat az NCQ). Nem kizárt, h az új inteles chipset vezérel vmi "hülyén". Jahh és megoldást még senki nem tudott erre, de ha hallasz vmit, pls let me know it!
-
Gorneck
legenda
válasz
audi100td #14298 üzenetére
Aszhem kezdem sejteni milyen hangról is van szó...nekem a 80as Hitachi-m csinálja...pozicionálja a fejet szvsz...szal mondhatnám, hogy természetes...
Viszont nem lenne rossz vmelyik HDD topikban is rákérdezni mit szólnak ehhez...valszeg érdemben jobb és szakértőbb válaszokat kapsz... -
Gorneck
legenda
válasz
audi100td #14294 üzenetére
Az a baj, hogy nemtom elképzelni sem nagyon pontosan mit is csinál a hdd-d...Vista engem már szívatott be, hogy kikapcsolgatta a vinyómat...deee azt jól kikapcsolva ismét korrektül működött a gép...
Így nehéz mondani rá bármit is...ez nem feltétlen lap hiba...vagy nemtom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Mass Effect
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- PlayStation 1 / 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- NBA és kosárlabda topic
- BestBuy topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest