- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
Gorneck #1110 üzenetére
Sok kérdés, rövid válasz.
Jumper rendben, BIOS békén hagy, voltak csak sárgán a winyók.
Épp azért raktam át a lilára a második 80-as mastert, mert bő kézzel osztogatta a rendszer a boot betűjeleket. Keverte-kavarta, és erre már egyszer rá is kérdeztem, választ nem kaptam. Ez itt most tlac segítőkész bejegyzésére is válasz lehet.
Nos, ha tudtok segíteni, azt hálásan köszönöm. Ha nem, akkor szívtam ezzel a lappal egy jó nagyot... -
Vakegérke
félisten
Drága Gorneck23 barátom, és ti többiek.
A jelenség adott, és eddigi lapjaimmal (Főleg Asus és néha Asrock) nem jelentkezett.
A Gigabyte -bár jó drága- időnként keresztbe veri szándékaimat. Mit szándékaimat, napi tevékenységemet. Önkényesen osztogatja a boot betüjeleket a meghajtók között. Mire beleélném magam a biztonságba, máris jön a hiszti, miszerint hiányzó NTDLR, meg ilyen butaságok.
Megjegyzendő, hogy nem követtem el semmit, ami befolyásolhatná a jelenséget.
Aztán van más is.
Aki nem olvasta volna előző panaszom, annak elmondom újra. Van két SATA2 80-as Samsung winyóm. Az egyik sárga, a másik lila csatin master-ként. Az OP-rendszer a sárga csatison fut. Van még egy slave winyóm sárga csatin, ez 200-as SATA2 Samsung.
Ami meg a mást illeti.
Rendszer telepít, hurrá. Második (master) winyót akarnám formattálni, kudarc. Floppy be, problémás winyó partíció tölés, újra létrehozás, reboot. Lám, már formattálható, nem tiltakozik.
Kedves Gorneck23, talán vissza is térhetnénk a dologra. A Win2K kis kitérő volt. Előtte is XP volt a rendszer, és épp ez aggaszt. Egyik boot-ról a másikra tetszése szerint osztogatja a lap a winyók elsőbbségét, más betűjelet ad nekik.
Én lennék a butuska, vagy ezzel már együtt kell élnem?
Asus lapokkal sohasem volt hasonló gondom. Már sajnálom, hogy nem maradtam hű hozzá. Persze szívesen venném, ha meggyőznél, kedves Gorneck23, hogy jó választás volt a Gigabyte... -
btutto
csendes tag
válasz
Gorneck #1095 üzenetére
Robust Graphics Booster (Auto)
CPU Clock Ratio (7x)
CPU Host Clock Control (Enabled)
CPU Host Frequency(Mhz) (350)
PCI Express Frequency (Auto)
C.I.A.2 (Disabled)
System Memory Multipier (SPD) (2.00)
Memory Frequency (Mhz) 800 700
High Speed Dram Dll Settings (Optional 1)
DRAM Timing Selectable (SPD) (Auto)
Memory Performance Enhance (Normal)
System Voltage Controll (Auto)
valahogy így fest most a dolog -
Zoza24
senior tag
válasz
Gorneck #1075 üzenetére
6os szorzón 480nál járok,msh +0,1v
ram +0,4v
időzítés auto-n
cpu fesz 1,45v...orthos ráengedtem de biosban mennyi hőfoknál szoktátok kérni a jelzést?én 70 fokra állítottam és orthos alatt el is értem,elkezdett jelezni,először azt hittem az orthos visítmost nem tudom hogy nézzem tovább
-
Termi16
őstag
Minden vágyam az az a-data lenne, de milyen áron van?
Mert én Geil ultrát 25kért láttam.
mod:
kiteszteltem a ramokat, minden slotban hibáznak együtt, 800on és 667mhz-en is. (alap időzítésekkel, +0.2V-al.)
Most meglesem alapfeszen, aztán egyenként. Viszont azt nem tudom, hogy azt az egy modult melyik slotbe kéne tenni? Mintha valahonnan rémlene, hogy a 2.-ba kéne, de nem tudom..(kézikönyv nem írja)
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Az a baj,hogy a memó teljesen jónak tűnt, szlobig mutott shotokat, szóval nemtom(nem hiszem hogy át lettem vágva, de aztán ki tudja:S). Most írom ki a memtestet, aztán meglátjuk, bár megint elszálltam, page fault in non paged area üzivel
Ha minden jól megy, akkor 1-2 héten belül megjön végra a vga-m, ennek örömére kap a gép egy 2gb-os geil ultra kitet is. (tudom hogy nem a legjobb, de erre van most pénz) -
Firestormhun
senior tag
-
Rick4
félisten
én a ds3as alaplapit meghallva elmentem venni valamit( recsegett, mint állat, cserés is lett) , az egyik pcboltban 3.5K-ért toltak elém egy audigy2est, természetesen használtan, de hibátlanul, hát, tényleg más, de nem kicsit, nagyon........olyan ez, mint az integrált vga, meg egy noormáális közötti különbség, nem mindegy hogy hallod, vagy szépen szól....eddig én is azt gondoltam, hogy jól szól az alaplapi, de nekem egy creative 380asom van egy sima kis 2.1es cucc, már azzal sem mindegy, de a 2700ftos, genius hs04A füles is másképp adja....
-
-
stfx
aktív tag
Az a baj hogy itt Pecsen van samu,kingmax,pqi es most jelent meg a transcend, ami ha jol latom nem egy noname gyarto. A kingmaxxal csak az a bajom hogy nem igazan huzhatok, a samu nem eredeti, pqi-t kihagynam egyeb noname meg szoba se johet.Ha itt lenne A-data egybol vennem. Igazabol tapasztalat erdekelne hogy megy-e a DS3-ba a transcend, a tuning meg majd kiderulne. Egyebkent a te A-data EE-d mennyit megy maximum alapszen cl5-be?
-
-
bim
veterán
hát épp ez az!
visszavlt 1333-ra de 200-al kevesebbet kap mint én.ugyanazokkal a beállitásokkal.prezentálnám a screent is rola ha menne a képtár.
de nekem 7364m/s
és ez a különbség akkor meg is marad?
még szerencse hogy nincs fent az ofisz mert még a végén táblázatot hegesztenék mint tlac.
azért ezzel nem szeretnék álmodni.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
29e forintért szerintem megéri a sima ds3-al szemben ami 24e.
Nekem fontos a +1 pci-e és a jól jöhet az a 2USB is,az újab hálózati vezérlő,és az újabb integrált hang vezérlő.
De akkor hanyagolom az asus-t.
Szerinted nem lesz gond a geil ultrával ebben a lapban?(2*1Giga)
köszönettel:Gorlin
Mod:vagy esetleg DS4? nem tudom rá fér e a coolink u8,illetve később egy schyte ninja
[Szerkesztve] -
-
Anubis_9
addikt
Egy vamit nem értek: mindenki arról beszélt, hogy 400-450-es FSB-ig visszaesik a gép teljesítménye ilyen-olyan okok miatt. De ebből a táblázatból nem ezt látom. Most akkor mi az igazság?
2*1Gb/800 Goodram Pro, E6400, DS4 Rev1, C1, F8, Vista
FSB Olvasás Írás Másolás Késleltetés Olvasás Írás Másolás Késleltetés
400 6530 6326 5391 110 6531 6244 5395 82,4
420 6837 6572 5624 104 6839 6625 5680 78,5
440 7165 6986 5909 99,9 7163 6625 5912 74,8
460 7515 7248 6187 95,5 7510 7256 6201 71,6
---
Összecsúszik a táblázat, de azért talán kivehető, mit szeretnék mondani!
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
nah mostmá télleg holnap felrakom az f11-es biost.
kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz
igazábol nekem corporation sp2-es xp-m van, ami annyit tesz h nem kell aktiválni, szval ez nincs nagyon buzerálva, probáltam már ilyen 150mb-s xp-ket azért érezhető, hogy gyorsabbak ezek a kis xp-k.. -
szandro
senior tag
Én valamiből nagyon szart fogtam ki...
8*380, proci alap feszen, memokhoz 2.5szorzó tehát 950, 5 5 5 18ban, +0.3v-al semmi...Pedig FSB-nek is és MCH-nak is adtam +0.1v-ot...
Exit with save enter...kikapcsol...bekapcsol, fehér boot képernyőig elmegy megint kikapcsol...bekapcsol elmegy fehér, jó esetben ezután egy restartal elindul a windows... -
szandro
senior tag
2*1GB Geil Ultra 800MHz, Intel Core2 Duo E6400, Gigabyte GA-965P-DS3(rev3.3), eVGA 8800GTS, Hyper TX hűtő, ház meg táp...
Jah, a windows már sikerült felraknom...meg betettem az alaplaphoz járó cd-t és valami inf fileokat is frissített már, és utána újraindult, és nem akar tovább lépni...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged