Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• üdv

ismét segítséget kérnék, hátha ezúttal lesz valakinek ötlete:
    a konfig: e6300 prockó, 965p-ds3 rev1.0 F5 aztán F12 bios, 4*1giga micron d9dqw, club3d :( 7900gt (nemtom ez számít-e)
    a probléma: volt a gép, 2*1giga rammal a fenteikből, aztán vettem bele még 2*1gigát, és innentől semmi se működödtt. Régóta 400*7en ment a proci, feszemeléssel (nemtom pontosan mennyi, valamikor kb egy éve kitapasztaltam hogy kb ennyit bír és így) és 2*400 4-4-4-12-n a ram. Ahogy belekerültek az újak, elkezdett instabil lenni, fagyott pl a gears of war, meg olyan hibákat csinált a POST-nál, mintha vram hiba lenne (külön pixelek villogtak, kicsit kb mint amikor nincs tv és hangyaháború van, csak piros pixelek egy-egy kisebb nagyobb területen, és ugye persze ilynekor még szóba sem jöhetett vga húzás) és nem is bootolt be, hanem mintha túlhúztam volna, újraindult alapon. Gondoltam, hátha egy biosfrissítés megoldja, F5-F12 megvolt, innentől viszont semmi tuning, sehány modullal, semennyi, amint állítottam az alap 266 órajelen akármekkora feszeken, nem bootolt be, hanem amikor elkezte volna csekkolni a meghajtókat, ott újraindult. Az új biosszal viszont nem csinálta soha a vga-szerű szemetelést. Ja és persze szoptam a biosfrissítéssel is, mert nem tudtam szerezni floppyt, és mire találtam olyan bootolós image-et/dvd-t/mittomén ami pendrivera ráhekkelve és bebootolva valahogy be tudtam adni neki az új biost... :W :W
    a kérdés: dobjam ki a memóriákat, mert 4*1giga nem fog menni sose, vagy mást cseréljek ki, vagy mit állítsak, van-e valami titkos enable overclock kapcsoló a bios legmélyén, vagy mi a répát lehet tenni? igen, volt közben sokszor cmos reset is kicsit zavar a tudat, hogy a szobatársamnak az ugyanilyen procija szarabb ramokkal vidáman megy alapfeszen 3.3 körül... :W
    any help is welcome :R
    alex

szerk: most épp egy másik gépről írok, mert a sajátomon épp megy föl a win, és épp kitalálta, hogy memory dumpot akar csinálni.
    még ami fontos: memtest86 és goldmemory se talált hibát...

Új hozzászólás Aktív témák