Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
üdv
ismét segítséget kérnék, hátha ezúttal lesz valakinek ötlete:
a konfig: e6300 prockó, 965p-ds3 rev1.0 F5 aztán F12 bios, 4*1giga micron d9dqw, club3d
7900gt (nemtom ez számít-e)
a probléma: volt a gép, 2*1giga rammal a fenteikből, aztán vettem bele még 2*1gigát, és innentől semmi se működödtt. Régóta 400*7en ment a proci, feszemeléssel (nemtom pontosan mennyi, valamikor kb egy éve kitapasztaltam hogy kb ennyit bír és így) és 2*400 4-4-4-12-n a ram. Ahogy belekerültek az újak, elkezdett instabil lenni, fagyott pl a gears of war, meg olyan hibákat csinált a POST-nál, mintha vram hiba lenne (külön pixelek villogtak, kicsit kb mint amikor nincs tv és hangyaháború van, csak piros pixelek egy-egy kisebb nagyobb területen, és ugye persze ilynekor még szóba sem jöhetett vga húzás) és nem is bootolt be, hanem mintha túlhúztam volna, újraindult alapon. Gondoltam, hátha egy biosfrissítés megoldja, F5-F12 megvolt, innentől viszont semmi tuning, sehány modullal, semennyi, amint állítottam az alap 266 órajelen akármekkora feszeken, nem bootolt be, hanem amikor elkezte volna csekkolni a meghajtókat, ott újraindult. Az új biosszal viszont nem csinálta soha a vga-szerű szemetelést. Ja és persze szoptam a biosfrissítéssel is, mert nem tudtam szerezni floppyt, és mire találtam olyan bootolós image-et/dvd-t/mittomén ami pendrivera ráhekkelve és bebootolva valahogy be tudtam adni neki az új biost...
a kérdés: dobjam ki a memóriákat, mert 4*1giga nem fog menni sose, vagy mást cseréljek ki, vagy mit állítsak, van-e valami titkos enable overclock kapcsoló a bios legmélyén, vagy mi a répát lehet tenni? igen, volt közben sokszor cmos reset is kicsit zavar a tudat, hogy a szobatársamnak az ugyanilyen procija szarabb ramokkal vidáman megy alapfeszen 3.3 körül...
any help is welcome
alexszerk: most épp egy másik gépről írok, mert a sajátomon épp megy föl a win, és épp kitalálta, hogy memory dumpot akar csinálni.
még ami fontos: memtest86 és goldmemory se talált hibát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Arc Raiders
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- TP-LINK routerek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-B75M-D3H LGA 1155 alaplap
- Corsair Vengeance LPX Black 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz - ÚJ
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
7900gt (nemtom ez számít-e)