- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
na ennyit nem ér a dolog... félre ne érts, értem az ötletet, tetszene is, csak sok idő elmenne vele azért, hogy vmi benchmarkok gyorsabban lefussanak meg néhány játék 10%kal gyorsabb legyen, meg föl kellene hajtani egy 4500at (egyébként asszem az is 2mega cache), kipróbálni, elmenni, elhozni, stb. Játszanom úgyse kellene, mert tanulni kell, ami kell a sulihoz (pl doksinézés, kis c++, matlab/maple), ahoz bőven elég a gép, még egyszerre mindhez is
Azért írtam be korábban, hogy hátha van valami alap dolog amit nem vettem észre, és azért csak ennyi a tuning, de nincs ilyen, úgyhogy marad 345*7 és kész. de azért még egyszer kösz az ötletet
-
csak az b*ssza az agyam, hogy még 2800on se tudom járatni az alaplap miatt, most is 345*7en megy, bár úgyis kb minden vga limites a 7900gt+20as monitor miatt, de egy jó darabig biztos nem fogok gérpe költeni, úgyhogy ha bírná gyorsabban akkor valamennyivel később elég lenne majd cserélni
-
a ramot mindig auto timingon hagytam (most az újabbik lappal), meg mindig 800 mhz köré állítgattam (megjegyzem, hogy korábban itt megfordult egy srác akinek az ugyanilyen ramok 900mhz körül mentek 4-4-4-12-n 2.1V-n), a procit is visszaszorozgattam, és látszódott, hogy az fsb-t nem lehet emelni. Mellesleg valszeg a proci is 2800nál nem bír többet, mert amikor debuggoltam még az előző lapot, hogy mi a rossz, a procit gyorsan beraktuk egy p35be, ami egy másik 6300at vígan visz 3300körül, na akkor 2800 fölé nem sikerült vinni. De előtte meg egy évig mégis ment 2800-on...
Még ami említésre méltó, hogy állat meleg a nb-borda (zalman nbf-47, de persze a gyári is meleg volt, először azzal próbáltam), kézzel nem lehet megfogni, közben everest pl 50fok alatti hőmérsékleteket ír ki.
feszemeléssel melegedett nekem is eléggé, de egy kicsivel többet is bírt.
asszem ennyi, kösz a tanácsot, majd a talán még próbálkozok csak kicsit elegem van ebből a hekkelésből, sztem ennek úgy kellene mennie, hogy megveszem, beállítom és megy, ha kell még ram, megveszem belerakom, megy és kész, nem pedig hogy behal a rambővítéstől vagy mitől az alaplap és 3ésfél hét alatt cserélik -
válasz
k.zozo. #2678 üzenetére
húú én húde örülnék 438as fsb-nek...
de nekem egyszerűen ha egeret szülök se megy 350en se...
pedig az aztán nemsok. Bárminek emelem a feszt, ram-ot auto időzítéssel, visszaszorozva, visszaszorozva a procit is, hogy azok biztos ne legyenek limitesek, nekem egyszerűen fos alaplapom van. Gariban cserélték, az előző rev1 volt az 400on még vitte, ez meg még ott se... egyszerűen peches vagyok ezekkel a mocsok lapokkal
-
válasz
littlelion21 #2391 üzenetére
én is próbálok majd p35öt csinálni belőle, hogy rendesen megegye a ramokat meg esetleg kerülhessen bele egy 45nm-es 4magos prockó
-
az ötlet jó, meg is történt nem egyszer (memtest86 és goldmemory) amíg még bebootolt a gép
így már nehéz, hogy a csippanásig se jut el, pedig mondom, procit, vga-t ramot mindent kipróbáltam másik gépben, sőt, ebben az alaplapban is a procit kivéve (azt nem mertük) mindenből kipróbáltunk másikat
-
válasz
tuareg85 #2354 üzenetére
na most az van, hogy teljesen behalt a lap, egy másik gépben kipróbálva az összes többi cuccot, minden működött. az az érdekes, hogy egyik pillanatban bebootolt, aztán már nem, vagyis csak az xp nem talált valami fájlokat, aztán elkezdtem fölrakni vista64-et, az elkezdte dumpolni a memóriát, utána meg nem bootolt semennyire, POSTig se jut el, nem csippan. Minden kártyát kivettem, 1db jó régi pci vga volt benne (de nem ment a 7900esemmel se) meg egy ram, és úgy is semmi, próbáltam másik rammal is, de az én ramjaim is jók másik gépben. Volt megint cmos reset is jó sok, már kerül rá egy power button is
Szóval asszem KO. Érdemes még valamit megpróbálnom? Jameg ha megpróbálom gariztatni, akkor oda egész gépet kell vinni, vagy csak lapot, vagy hogy szokott menni? eddig szerencsére nem kellett ilyet csinálnom...
-
üdv
ismét segítséget kérnék, hátha ezúttal lesz valakinek ötlete:
a konfig: e6300 prockó, 965p-ds3 rev1.0 F5 aztán F12 bios, 4*1giga micron d9dqw, club3d7900gt (nemtom ez számít-e)
a probléma: volt a gép, 2*1giga rammal a fenteikből, aztán vettem bele még 2*1gigát, és innentől semmi se működödtt. Régóta 400*7en ment a proci, feszemeléssel (nemtom pontosan mennyi, valamikor kb egy éve kitapasztaltam hogy kb ennyit bír és így) és 2*400 4-4-4-12-n a ram. Ahogy belekerültek az újak, elkezdett instabil lenni, fagyott pl a gears of war, meg olyan hibákat csinált a POST-nál, mintha vram hiba lenne (külön pixelek villogtak, kicsit kb mint amikor nincs tv és hangyaháború van, csak piros pixelek egy-egy kisebb nagyobb területen, és ugye persze ilynekor még szóba sem jöhetett vga húzás) és nem is bootolt be, hanem mintha túlhúztam volna, újraindult alapon. Gondoltam, hátha egy biosfrissítés megoldja, F5-F12 megvolt, innentől viszont semmi tuning, sehány modullal, semennyi, amint állítottam az alap 266 órajelen akármekkora feszeken, nem bootolt be, hanem amikor elkezte volna csekkolni a meghajtókat, ott újraindult. Az új biosszal viszont nem csinálta soha a vga-szerű szemetelést. Ja és persze szoptam a biosfrissítéssel is, mert nem tudtam szerezni floppyt, és mire találtam olyan bootolós image-et/dvd-t/mittomén ami pendrivera ráhekkelve és bebootolva valahogy be tudtam adni neki az új biost...
a kérdés: dobjam ki a memóriákat, mert 4*1giga nem fog menni sose, vagy mást cseréljek ki, vagy mit állítsak, van-e valami titkos enable overclock kapcsoló a bios legmélyén, vagy mi a répát lehet tenni? igen, volt közben sokszor cmos reset is kicsit zavar a tudat, hogy a szobatársamnak az ugyanilyen procija szarabb ramokkal vidáman megy alapfeszen 3.3 körül...
any help is welcome
alexszerk: most épp egy másik gépről írok, mert a sajátomon épp megy föl a win, és épp kitalálta, hogy memory dumpot akar csinálni.
még ami fontos: memtest86 és goldmemory se talált hibát... -
válasz
Shrike7973 #2224 üzenetére
ha stabil akkor semmiképp se növeld sztem
-
válasz
Shrike7973 #2222 üzenetére
most azért van így, mert minek fűtsön, de 2.8 fölött megkapta az 1.45V-ot, droppolt is rendesen mellesleg, de úgyis fagyott meg hibázott meg még olyat is csinált amit én vram-hibának mondtam volna...
szerk: ha lesz kedvem meg nem fogok épp félni
akkor frissítem a biost is mert most f5 van benne
-
üdv
kb egy éve olvastam utoljára a topikot, bár akkor elég aktívan, de most nem vagyok annyira képben, ezért lenne pár kérdésem.
konfig: 965p-ds3 rev1, 2*1giga micron d9dqw @ 800 4-4-4-12 @2.1V, e6300@400*7
most 2*1giga ramom van, asszem fogok tudni szerezni pont ugyanilyeneket még, és a kérdés az, hogy nem gáz-e a 4 modul stabilitásilag/melegedésileg/mittomén vagy kár is azon gondolkozni, hogy ezt eladni és 2*2giga
másik kérdés: az normális az hogy nem megy 2800mhz fölé a proci? próbáltam 1.45V-on is, úgyis hibázott meg fagyott (mch-n meg fsb-n +0,1V). Most 400*7 1.39xx vagy 1.4Von megy, stabil(orthos alatt ~61fok hideg szobában, TT big typhoon, nb-n legyezős zalmann), de szeretnék még többet. Lehet, hogy belenyúltam egy szarabb lapba vagy prociba? vagy mit kellene megpróbálni? nem nagyon merek több feszt adni semminek semthx
alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest