- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
Én nem biztos, hogy ilyen olcsó füleshez ilyen drága (Comply) harangot vennék, mert az is elhasználódik igazából, illetve az ára összemérhető a fülessel. Az olcsóbb memóriahabos is jó lehet, persze minőségben azért messze állnak egymástól.
Mindenesetre többféle típus van ebből is, és mindegyiken belül több méret. Alapvetően azt kéne megnézned, hogy milyen átmérőjű a vetőcső, és ahhoz keresni. Egyébként a konkrét adatokat, mint a vetőcső átmérője, illetve maga a harang nagyjága is fel szokták tüntetni.
Ha a Sony haranggal kényelmes egyébként, lehet arra tenném a voksom a helyedben, és olyat keresnék...
szerk.: megelőztek -
törölt tag
A Comply az nem szilikon illeszték, hanem szivacsos anyagú. Más a viseleti érzés is, meg a hangra gyakorolt hatása is. Illetve ami még lényeges, hogy ezek sokkal jobban kopnak, mint a szilikonok (ami max kicsit ellágyul, kitágul), ahogy egy mosogató szivacsot is időnként cserélni kell, úgy ezt is. Használattól függ, de pár hét-hónap alatt azért egy szett el tud használódni.
A méretet úgy tudod megkeresni, ha vagy a webshopjukban levő keresőben (Find Your Fit) rákeresel a fülhallgatódra. Mondjuk Awei csak egy van fent náluk, de ha a Sony bogyóból indulsz ki, akkor meg lehet azért jól saccolni. -
Én nem tudom mennyi az itthoni ára, és mit értesz alatt, hogy megéri? Tulajdonképpen semmi sem éri meg, ha csak azzal vetjük össze, hogy a legolcsóbb füles is szól egy darabig.
A "megéri" során azt figyelem, hogy azonos körülmények között (ország - idő - számla - gari - használt/új) vásárolt különböző fülesek között milyen minőséget kínál az adott darab. -
De, tetszett, nagyon jól szól. Csak azért nem vettem meg, mert az általa képviselt hangzás nem az én világom. Én más hangképet keresek. Aki szereti pl a HD650-t az ezt is szeretni fogja, de nekem nem véletlenül nincs HD650-em sem. AKG K500-t és K240DF-t hallgatok ebből ki is lehet találni, hogy miért nem jött létre az üzlet.
És persze azt sem állítom, hogy hangminőségben nem létezik ennél följebb, de az áráért jó hangzást kap az ember.
-
slfln
senior tag
Az 1964ears-el felvettem a kapcsolatot régebben. Nem megoldható az áfa+vám mentesítés... Számlával, fedex/ups futárral küldik Magyarországra, vámon azonnal akad is meg.
Így egy 400$-os triple audiológussal, postával, vámmal lesz vagy ~700$ (esetleg még több refit esetén.)
A legnagyobb fülesük a quad, meg például nem hiszem, hogy jó választás zenehallgatásra.
Ha megnézed a frekimenetet, látod, hogy magas le van csapva, alul meg kap egy szép széles közép-mély emelést.
Elsősorban dobosoknak ajánlják, erre van hangolva.
A többi cégnél is megfigyelhető, hogy egy-egy hangszerhez készítenek on-stage használatra fülest és aszerint van színezve. -
slfln
senior tag
A Westonenak is stage-use cuccai vannak... Nem igazán audiofil customokat készítenek.
Egy ideje Európában is el lehet érni a Westone customokat amúgy a holland Variphone-on keresztül... de annyira nem érdekelt, hogy árajánlatot is kérjek tőlük...
Nem 'rókaxar', de én speciel egyik utolsó lehetőségként választanám, ha vennék customot. -
Sőt, ha jól tudom, magát az illesztéket sem itthon gyártják, így a postaköltség ugyanúgy adott, csak vastagon, haszonnal beleszámolják a vételárba.
A nagymamámnak fél élve egy pár hallókészülék (ami gyakorlatilag egy egyedi fülmonitor + mikrofon + elem) állami támogatással 250k volt, támogatás 500k eredeti teljes ára 750k
Szóval az 1964-T 80k-s ára egy vicc, még postaköltségekkel együtt is.
-
niof
veterán
Lehet van benne kis sznobság is, nem tagadom. Itt a környékünkön amúgy annyira senki nem foglalkozik vele h kinek milyen lejátszója van, mert a mai átlagfiatalság megelégszik a telefonról hallható minőséggel, és a mobil zenehallgatás kb ennyit is jelent nekik. (mondjuk kb ezer éve én is kazettás walkman-t hallgattam, amikor már mindenki cd-t, mert csak később lett számomra a minőség fontosabb, minthogy valami szóljon a fejemen). Most viszont sznobság ide vagy oda, akár vállalom is hogy kicsit én is az vagyok (amennyire a pénztárcám engedi), a minőségről már útközben sem vagyok hajlandó lejjebb adni sokkal.
Egyébként valóban eltértünk a topic témájától kicsit, csak gondoltam, a kedves fórumtársnak megemlítem lejátszó terén az alábbi lehetőséget is, hamár-akkormár alapon.
-
zack
nagyúr
Volt nekem is tapasztalatom, Bicivel is beszéltünk már sokszor a jelenségről...A minőségi dinamikusnál nincs jobb, de nem kezdem ecsetelni, mert ahogy nézem armatúrás fülesed van. Nem képzeled hogy bele fogok menni egy armatúra vs. dinamikus driver vitába ugye?
Lefosom ki milyet vesz, és ki kit akar meggyőzni hogy a saját maga által választott a legjobb. Elmondom a véleményemet, lehet nem egyetérteni vele, de részemről itt be is fejeződik a vita. Egyébként meg kétlem hogy bármelyik armatúrás akkkora teljesítményen ahogy én hallgatom i4-el, tud akkora mélyet produkálni torzításmentesen mint az IE8. Az meg a másik fele, hogy egy 3 részből álló drivernél 3x akkora a meghibásodás esélye, ami megint csak nem elhanyagolható.
Ha pedig kimásolok valamit, azt általában idézőjelbe teszem...Az én IE8-am egyébként rendeléstől számítva 3 nap alatt itt volt Szlovákiából.
Számlával, 2 év garival. Tehát nem értem, amit írsz...
Ha az ember UE fülest akar venni, és te rábeszéled pü-ben, míg az IE8-ról meg lebeszéled, és ő hallgat is rád, mi több issza is a szavaidat, az már az ő baja.
-
Shrike7973
senior tag
Adtál egy listát a DTX101-esről, nem olvastam a fülesről viszont semmilyen véleményt.
Köszönöm, mert slfnl írása alapján is megtudtam, hogy a DTX101 egy újracsomagolt DTX100, és a DTX100-at meg ezért nem találtam sehol, holott DTX101 van.Én azonban összességében lettem volna kiváncsi, hogy melyiket válasszam... mert senki sem írta konkrétan, hogy a BeyerDynamic jobb füles, csak egyik kommentben volt valami ilyesmi "... TDII is ellenne vele." (azzal a zenével, amit hallgatok).
Mindenesetre mostmár meguntam, elmentem a boltba és megrendeltem a DTX101-et (ezüst).
Csütörtökön délben átveszem, vizsga után meghallgatom és majd írok, hogy megkaptam-e azt, amit akartam. -
Shufny
őstag
Misztifikáljuk túl?
Vagy azért hallgatnak így zenét, mert a zenehallgatásai igényeik ilyenek, vagy mert fogalmuk sincsen róla, hogy van jobb. (legtöbbször mindkettő) Egyszerűen nem elfogadott fülesre költeni, és ez kizárólag egy társadalmi dolog. iPodot sokat látsz, pedig egy Nano árából jutna fülesre is más mellett. Jól mutatja ezt USA is, ahol a Monster marketingjének köszönhetően minden második középsulisnak Beats Solo -ja van. Pedig $180...
-
zack
nagyúr
Én is találtam egy 3 pálcikásat jó áron (IE8, 49k és Budapesten
).
Bár elég feltünő és jellegzetes IEM, de bukósisak alatti használatban nem lehet majd sznobsággal megvádolni.Eleve ott kezdődik, ha BKV-val közlekednék, nem iPhone4-et használnék. De mások vagyunk.
Szóval BKV-n nem csodálkoznék azon ha csak pálcikás füleseket látnék, és nem feltétlen az igénytelenség miatt.
Lehet a Monster fülest hallgató työtyöke is úgy keveredett oda, hogy a kocsija szervízben van, és pár napot veszi csak igénybe a BKV-t.slfln:
Thx! Ezt néztem én is!
-
Shrike7973
senior tag
-
Shrike7973
senior tag
"Shrike7973: Fischer Audio DBA-02 (Eterna, Silver Bullet), Vsonic GR-07, jelenlegi árán a Hifiman RE262, RE0, Sunrise Xcape leginkább azok a fülesek amik perpillanat túlmutatnak az árukon és a Xears termékein jóval hangilag."
Akkor ezen listáról melyik feküdne az ízlésemhez?
(például ehhez: Promise)Szerk.: nincs kizárva a TDII, csak kiváncsi vagyok, mik a lehetőségek.
Monster Turbine vszeg magas ár miatt nem lesz. -
Shrike7973
senior tag
Hogy ezt miért nem olvastam Tőled hetekkel korábban...
Így mostmár biztos, hogy Xears TD II Black lesz, csak legyen elérhető.
Nem tudom, mennyit fog javítani a TD III-on a textil kábel... szerintetek az megszünteti a problémákat? (nem tudom pontosan mik voltak a problémák, és hogy azok miből eredtek...). -
Luissimo
veterán
az enyéimet pl. meghallgathatja, holnap este 6 tól pl probanapot tartunk az egyik McDonaldsban, ha érdekli, Kőbányán.
Egyébként a hardverapron vannak az emlitett fülesekből kaphato példányok.Ha már unja a "sok" basszust, akkor egy Xears 120 PRO II, az a nekivalo vétel, joáron.
-
Luissimo
veterán
azért tegyük hozzá, hogy Thomas nagyon korrekt volt minden hibával eddig.
ha kételkedne, akkor vissza kell neki küldeni a hibás darabot, aztán majd meglátja. (meghallja, akarommondani)
Semmiféle fülmosás, a hiba az hiba, és garival vettük. :-)@Shrike:
mi nyugodtak vagyunk, rendeljed csak,ha rászántál 40 kHuf-ot. -
Shrike7973
senior tag
Nem sokáig foglak már titeket zaklatni, nyugi
Pixmaniáról megrendelhetem nyugodtan?
-
törölt tag
Jelenleg az IE8-hoz Sony hibrid gumiharangokat használok, mégpedig a közepes méretű zöld színű példányt. Régebben az előző fülhallgatóimhoz fejlesztettem ki a képen látható egyedi gumiharangot, Ezt egy 3M gyártmányú, jó minőségű ipari füldugóból alakítottam át ami mondanom sem kell 100% tökéletes zárást biztosít:
Eddig minden fülhallgatómhoz bevált, de az IE8 esetén nem! Ennek a fülhallgatónak ahogy előzőleg írtam tényleg szüksége van némi szellőzésre,
-
slfln
senior tag
xD Nem, én maradok csendben, mint nyuszi a fűben az Xcape-el kapcsolatban
. Eleget savaztam. Nekem vékony volt, száraz és rettenetesen unalmas
. Írjon róla zack, ő szereti nagyon dícsérni
.
Amúgy meg vissza kell keresni, Bici is írt róla tesztet többek között, és sokszor szó volt róla.
Ha jól tudom, akkor az övé eladó... -
zack
nagyúr
Pont most tettem vissza próbából, az Xcape gyári "M"-es szilikon harangját...Amíg nem volt Hybrid, ez volt a favorit nálam. De így Hybrid után...Mit mondjak. Finoman szólva, a hangzás egy fos lett. Valahogy a gyári szilikon tompítja a magasakat és a közepeket, és nem érzem azt a dinamikát amit a Hybrid-ben. Valószínű ebben szerepet játszanak a jobb és erősebb mélyek is.
Egy dologban jobb csak a gyári. Ez pedig a kényelem. Nagy különbség nincs, de azért kényelmesebbek a szilikon párnák. De a dinamikusabb hangzás azért kárpótol.
Tényleg jó cucc a Hybrid!Bici:
Akkor valószínű i4-el se lenne gond.
-
Shufny
őstag
Nem koppintotta, saját márkaneve alatt forgalmazza. (átcimkézi)
IE-10 -> Super.fi 3 Studio
IE-20 XB -> Super.fi 5 EB
IE-30 -> Super.fi 5 Pro
IE-40 -> Triple.fi 10 Proattika89: Nem tudsz jönni a fejhallgatós találkozóra?
Gondolom nem csak engem érdekelne a híres M50
-
Shufny
őstag
Nem véltelenül tűnt el, és a TF10 EB ötletet is elvetették.
(tehát nem vicc volt) Te dolgod, hogy mit veszel, csak nem értem miért kérsz tanácsot, ha már eldöntötted mit akarsz. Egyébként tudtommal nincsen fake TF10, viszont kicserélni a hangszórót mindenben ki lehet. Mostani árakon csinálhatsz nagyon jó vételt vele, de minden azon múlik, hogy tudod-e használni majd rendesen.
-
Shufny
őstag
Kintről van több, sokkal jobb ár/érték arányú fülhallgató is. Igen, árban nincs különbség az IE20 XB és az IE8 között, viszont az IE20 XB minden szempontból rosszabb.
Na jó, jobban szigetel.
Vám meg annyi, hogy eladótól függően rájöhet az ÁFA meg valami kis vám is, de az ÁFA a probléma. Viszont ezeknél ÁFA -val is olcsóbban jössz ki. -
bigmasterg
addikt
Miről fogod hallgatni?
Ha én kezdenék el hordozható irányba fejleszteni, akkor előbb vennék hordozható erősítőt, dac-ot, vagy valamilyen "audiofil" (de nem szeretem ezt a szót) lejátszót.
Próbáltam, és tűrhetőbb asztali forrásból az xr120 is szebben szól, mint sima hordozható lejátszóból.Persze ez nem csak neked szól. Aki komolyabb fülhallgatóban gondolkozik, annak -szvsz- nem szabad megfelejtkezni a forrásról a hordozható kategóriában sem.
-
Dave™
nagyúr
Kár is lenne vitatkozni róla, az ingatlanárak önmagukért beszélnek. Persze nem lehet egy kalap alatt kezelni az egész kerületet, viszont vannak nagyon sötét részei. De, máshol is vannak hasonlók, pl. a 9-ben, hasonló okokból kifolyólag. Nem akarok vitatkozni, de a kamera szart sem ér, nem fog megvédeni, ha hárman körbeállnak. Amúgy bocs az offért, nem láttam, hogy ez a füles topik, elég kevés szó esik róluk, de két oldalon keresztül atomenergiáról meg bálnavadászatról meg igen.
Amúgy te hoztad fel, hogy ez a sztereotípia baromság, akkor nem volt off?
-
Dave™
nagyúr
Igazad van, tök jó környék. Az ingatlanárak is ezt mutatják, a hírek is, meg úgy sétálgatni is jó ott este (de akár nappal is). Van saját példám is, nem csak olvastam róla. Szerintem Budapest legalja. Ha ott laksz akkor bocsi, nem akarlak megbántani, de sajnos vannak olyan meghatározó tényezői a kerületnek, amit nem tud levetkőzni.
-
Kleroo
veterán
A cx500 gumijával kezdtem el használni.
Necces kijelentenem,hogy több van e egyikben,vagy másikban.Főleg,mert még alig szólt a xears. De a bejáratott példányt ,korábban rengeteget hallgatott zenékkel nyüstölve,nekem nem tűnt fel,hogy a mély több lenne.Márpedig ha így nem érzem,akkor az tökmindegy,hogy egymásutáni hallgatások után rájövök,hogy 1%-al jobb az egyik a másiknál,ami akár a gumi,akár csak a behelyezésből is adódhat.Az viszont egyből feltűnt,hogy mennyivel dinamikusabban szólal meg maga a zene
Majd ha bejáródik a xears,és megcsináltatom a cx500at netán,akkor írok összehasonlítást.
Neked tuti eredeti 500asod volt? Mert nekem van egy fake,meg egy origi. Leginkább a mély tartományban térnek el. Az eredeti melegebb,mélyebb,erősebb hangzású. De egyébként a fake is baromi jól szólt.
Viszont egyébként még nem találtam meg a kényelmes pozíciót vele,mert érzem hogy a fülemben van. A cx fel sem tűnt hogy a fülembe van.
-
Dave™
nagyúr
Kifordítás nélkül teljesen esélytelen, én is úgy csinálom, de még úgy is marha nehéz
Tegnap már sikerült fél perc alatt felrakni, új technikám van
Próbáltam a TD III-mal is (=TD II), szinte ugyanezt tapasztaltam. Lehet, hogy a Sennheiser gumi csal és a Sony a valóságos, de nekem jobban tetszik a hangja, sokkal levegősebb és szabadabb. De még nem adom fel, megnézem majd többféleképpen, mert nem akarom elhinni, hogy ennyire más a hangja. Sokkal feszesebbnek is tűnik egyébként. Mennyire húzzátok rá a csőre? Én lényegében addig, hogy pont eltakarja a bevágást. Lehet mélyebbre kellene?
-
Luissimo
veterán
Ugytűnik ez a topic a villamosmérnökők topicja alnevet is kiérdemelte, igaz én nem a az audifill szakon végeztem a Kandón, csak a híradástechnika szakon, de ott is volt szó a szinuszhullámokról az összes al és fel és fülharmónikusokkal, Schnöller tanár úr villanytan és Selmeczi professzor ur fizika előadásain.
Ezt a 3 dolláros kis csomagocskát már mi is nagyon várjuk, ugye Bushmann kolléga !!
-
-
Shufny
őstag
értem, tehát nálunk csak olyan terméket lehet kapni, amihez olcsóbb az itthoni munkaerő a kínainál...
Egyébként ntomka tapasztalatai alapján valószínűleg nem mentek messzire, és K321 hangszórók voltak a K330 -amban.
#13489: Valószínűleg itthon is úgyanúgy a hivatalos forgalmazótól lehet kapni a tartozékokat, mint a többi márkánál. Jövőhéten szerintem rá is kérdezek.
-
Dave™
nagyúr
Az a baj, hogy a II-t én személyesen nem hallottam, csak a leírások/összehasonlítások alapján tudom kb-ra, hogyan szólhat. Thomas szerint a driver ugyanaz, mint a II-ben, és a forma is ugyanaz, lehet, hogy javít valamennyit a fa, de személyes véleményem - és saját magam ellen beszélek, tehát igazat mondok
- alapján nem éri meg a II-t cserélni, mert nem lehet akkora változás, hogy megérje a beruházást. Ez pont ugyanaz, mint a TD100-ról a TD100 II-re esetében, az sem érte meg - szerintem. Két dolog szólhat csak mellette: a maximalizmus, illetve az exkluzivitás (fa). Egyébként nem tartom racionálisnak.
Az XR/XT-vel szemben lesz érdekes a dolog, főleg az előbbivel szemben, mivel ezt eddig senki sem ismerte. Elvileg az XR és a TD egyaránt kiváló, csak teljesen eltérő karakterek. Igyekszem majd minél pontosabban összehasonlítani, hogy megkönnyítsem a választást, bár egy "belehallgatás" többet ér ezer szónál, szóval tényleg kellene szervezni valami meghallgatós event-et
-
themebuilder
senior tag
Erre én is kíváncsi vagyok, várom majd a beszámolót. A 2100Ft-os árat, nem tudom hogy megéri -e, de majd kiderül. Mindenesetre a színenkénti méret megkülönböztetés tetszik benne.
Most mondta DemonDani, hogy mikor tegnap még $5-os ára volt akkor 3db rendelése esetén már csak $4 lett volna darabja. Ennyiért már tényleg ajándék kategória. Főként azért is, mert elképzelhető, hogy hozhatja a CX 300 szintjét aminek az ára 5200Ft.
-
Luissimo
veterán
Hja, a hülye BKV, sorry, akkor no hope !!
(gondolom abban a pillanatban jó ötletnek tűnt a csere)Én még körülnéznék a helyedben a PeCSa-ban rendezett hétvégi bolhapiacokon is, ott az egérfogótól az atomreaktor-turbináig elég széles skálán mindent lehet kapni, ha szerencsés az ember...
(Ja, bocs, mostlálak privátban már egyszer javasoltam Neked a bolhapiacot, a fülmögötti tartó esetében...)
-
Luissimo
veterán
nekacarásszál annyira, mert elgurul a füldugód !!
(nemszégyen ez, a XVIII.- kerület mármár vidéknek számít, itt a Ferihegy szomszédságában.)
nemkellám rögtön sértődősrevenni a figurát, én pl. ma a kocsiban teljesen véletlenül találtam egy kétszázast és a dupla gumiharangok közül egyet (csak azt nemértem, hogy honnan került oda mert látszólag nekem egyik sem hiányzik!)Tehát, sanszos, hogy megleled valahol a lakásban, pl. TESSÉK ÓVATOSAN PORSZÍVÓZNI, mert én már így találtam pl. egy db. fülbevalót is (csak annak hangja volt, mikor felkapta a porszívó)
-
themebuilder
senior tag
-
themebuilder
senior tag
Még csak ilyen gumiharangokat találtam. Ami jó lenne az 3000Ft körül van, nem biztos, hogy ér annyi felárat a gyárihoz képest.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eredeti Xbox One játékok
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest