Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kokov

tag

válasz vicze #62536 üzenetére

Van ez a félbevágott töltényhüvely ház, amit elkezdtek imádni a gyártók. Nem mind úgy és ott vezeti a kábelt, de variációk egy témára. Én ezt utálom, mert kiáll a fülemből. Nem tetszik. Teszek rá, hogy fából fémből vagy lópikulából van e. Nem tetszik.
    Az öblös bogyós (amit szeretek) kiment a divatból (van az ördög tudja) nincs már. Tudok forrasztani, van jó szerszámom, ezért fogok bele tenni egy másik driver párt anélkül, hogy ledoktorálnék a témából. Most miért kell ezért szívni a vérem? Ez az arrogáns trollkodás mikor lett ekkora divat itt? Régen a PH-n segítőkészebb emberek voltak.
    :(((
    Tudjátok mit nem kérdeztem semmit.

• kokov

tag

válasz dudika10 #62532 üzenetére

Ne már, Jézusom ne told már túl. Ezeknek a hangszóróknak kb. 800 és 3000 Ft között van párja vili? Gyártó általában tök ismeretlen.
    Egy részük nagyon vacak, más meg egész jó. Vettem hamis AKG fülest 5k-ért kínait, abban pl. olyan driver volt, aminek 1200Ft párja (képről felismertem) és nem szólt rosszul. Persze (fejhallgató erősítővel) hallhatóan rosszabb minősége volt, mint az eredetinek, aminek megtört a kábele, de ahhoz képest, hogy 600Ft darabja annak a drivernek, amivel a hamisat szerelték először meglepődtem és csak utána szereltem át a hamisról a fül felöli törés gátlót és a kábelt az eredetire.
    Most feladta az eredeti gyári driver kuka, mert recseg. Nyeleltem vagy 6 évet. Király volt, kimúlt.

Gondoltam megnézem milyen a drágábbik pár driverek közül valamelyik, mert ha az 1200Ft os driverpár már majdnem jó, lehet, hogy nekem már egy 1600Ft-os is tök elég… (A telefon nagyon vacak.)

Akkor régen valahogy 8k-ért meg tudtam venni az AKG-t, de mára már régen nincs ilyen típus és a többi meg nem tetszik ahogy kiáll az ember búrájából. Nekem ez a nem kiálló bogyóforma jön be.

A gyári füleseknél még a (20-30k) kategóriában is bőven van olyan, hogy egy szög egyszerű fém hüvelyben van egy 10mm-es driver és ennyi. Egyetlen hangszóró. Beledugod az agyadba és örülsz. El ne kezdjünk már dobozozni itt, nem audiophile dolog ez még. Messze nem.

Szög egyszerű lenne, ha értenék hozzá és tudnám hogyan néz ki egy jó minőségű drivernek a frekigörbéje és meglenne a gyárié is, mert ránézésre el lehetne dönteni, hogy melyik hasonlít rá legjobban és tádámm, helyettesítés. Akkor nem is írtam volna.
    Eddig az jött le egyéb infó hiányában, hogy külön vásárolható darabok között attól sokkal jobb minőségű hangszórót amúgy nem nagyon lehet venni külön, mint amit beszúrtam. Lehet, hogy egy 5k-s gyári füles minősége fölé nem is lehet szereléssel menni, mit tudom én. Filléres szar, gondoltam kipróbálom.

Dobok előtte egy hsz-t hátha előttem már ezren kipróbálták érted. Elég valószínű, ha ilyen olcsó. Nem kell nekem 20 fős fejlesztő mérnök csapat, meg két lexikon, egek ne szívass már! Most miért kell xopatni? :(((

• kokov

tag

válasz dudika10 #62527 üzenetére

Kösz a semmit.

Nézd kb. 10-15 féle drivert számoltam, ami csak a driver külön és neten rendelhető abból a célból, hogy majd te beforrasztod. Mivel minden netes viszonteladó elnevezi valahogy hasból és se modellszám se gyártó se semmi csak a szokásos kamu ezért a frekvenciamenet az egyetlen, amibe kapaszkodni lehet, ha neten rendelsz drivert fülesbe.
    Ezen kívül a képről max azt látod, hogy milyen fólia a membrán anyaga. Olyan hirdetés, aminél egyáltalán van görbe alig marad 2-3 féle.
    Szóval aki csinált már ilyet simán lehet, hogy ezt választotta és emlékszik a gyári fülesekhez képest kb. milyen árszintet képvisel az a hangminőség, amit végül kapott.
    Szóval attól, hogy te nem érted, vagy éppen ebben a fórumban egyetlen ember sincs, aki érti még nem jelenti, hogy nincs értelme.

• kokov

tag

Ért itt valaki a hangszórókhoz? Keresek valami jóféle 9,2mm-es vagy 10mm-es drivert. Ez a frekvenciamenet milyennek számít?

Új hozzászólás Aktív témák