- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktommy91
addikt
A system/vendor az system/vendor.
Nincs 64 bites aptx lib, ezért a lib mappában van ez a 3 fájl:
libaptXHD-1.0.0-rel-Android21-ARMv7A.so
libaptX-1.0.0-rel-Android21-ARMv7A.so
libaptXScheduler.soNem kell babrálni semmit., ha a libek a helyükön vannak és qualcomm BT stack-et használ a ROM, akkor működik az aptx. A stabil 8.5.2.0-t májusban adták ki hydrogenre és 7.0 alapú.
-
Tulku
veterán
és ez 6DD-s
Mondjuk fogalmam sincs, mit jelenthetnek egyes betűk a panelen...az R10 az gondolom egy 10 ohmos rezisztor, a C1 és C2 kondik...de mi a D és az M?...na mindegy...
Óvatosan a vétellel a diagram alapján 1,5 k és 3 k között van egy csekély 20 dB-es púpja nekijje...ez úgy nagyjából akkorát visít, mint ide Lacháza
-
_Smooth
senior tag
Köszi. SBH54-et találtam, de csak aranyban. Ára még nem is lenne vészes, csak ez a szín...
Ha alin akarnék vadászni, van tipp, onnan mit érdemes? Talán még beleférhet időben... Dec közepéig kéne megérkezzen.
Vagy ebay/amazon UK? Elöbbin találtam ezt a Sonyt, de ott tényleg horror (kb Ł80-tól indul). Ezekről valami más, hasonló termék? -
Landor
tag
-
törölt tag
-
Septum15
aktív tag
Ahogy olvastam az a Qualcom Bluetooth chipsetjébe van beépítve, és csak a driver nincs minden telefonra felrakva. A Huaweiben nincs Qualcom chipset. A Qualcom aptx hivatalos oldalán támogatott eszközök között meg csak a Nova 2 volt.
Én ezeket láttam, de javítsatok ki hogy ha rosszul tudok valamit. -
törölt tag
Az a felső kék egy kompenzálatlan görbe, és teljesen hihető, sőt, teljesen tipikus a korosztály Sony lengőnyelveseinek prezenszátvitelére nézve - főleg, ha a linkelt honlap második grafikonján levő kompenzált görbét nézed. Tipikus Sony BA - legalábbis akkortájt tipikus.
-
Tulku
veterán
Nem az adott termékről írtam...a magas drivert cső nélkül hátra tenni valóban botorságnak tűnik, de semmi nem lehetetlen...a leírásodból kissé keszekuszának tűnik az egész...
Kamrákkal is óvatosan bánnék...magasnak szerintem vagy csövezés kell, vagy nyitott kivitel (na az egy érdekes hangzás...az U18 magasai semmihez nem foghatóak...)...amihez a kamra jó lehet az a közép és a mély hangok....persze - mint írtam - ez elég komoly tervezést igényel...sokkal könnyebb néhány csövet kivezetni a hallójárat felé mint kamrákkal szórakozni...persze a csövezés is tudomány...ha nem egyes kínai embertársaink művelik...
Tapasztalat, hogy minden mindennel összefügg...
-
Septum15
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Sennheiser CX5.00-át használok. Szerintem nem sokára megfog halni, mert a kábel katasztrófa rajta és már teljesen szét nyílt a csatlakozónál, pedig mindig tokban volt, ha nem használtam, de ez mindegy is.Ezt a vezetékes fülhallgatót szeretném le cserélni nem sokára egy vezetéknélkülire.
Maximum 40.000-et költenék rá, és Magyarországon szeretném venni, egy olyan helyről, ahol normális a garancia. Nem feltétlenül teljesen vezeték nélkülit keresek(pl. Airpods), szóval nem baj ha van egy kicsi kábel. Nem muszáj, hogy legyen rajta mikrofon, mert szinte sose használom. Egyszerűen a hangzás fontos. Egy Huawei P9-el szeretném használni.Tudtok egy jó fülhallgatót ajánlani.
Bocsi, nem választ akartam írni
-
törölt tag
Lehet egyébként, hogy valamilyen koordinátarendszerben ért hangnyomást adnak meg, és lehet, hogy tényleg 121dB hangnyomásra képes a füles (a legtöbb azért képes erre, meg felelő forrásról), bár ez kicsit olyan PMPO szagú dolog. Lead ekkora hangnyomást, aztán eldurran a driver benne...?
-
trialboj
őstag
Nem volt, mondjuk eddig csak v 4-5öt próbáltam, és kettőt vettem magamnak, ezeknek is van/volt valami kis válla, ami meg kellene akadjon a fülben, de mint mondtam nekem csak másodpercekig marad meg, ha mozgok.(bringázásnál használom)
Ami sima dugó az szinte azonnal kiesik... -
delibab
senior tag
Ezt rendeltem, remélem jó lesz! Ha megkaptam és valakit később érdekel nyugodtan keressen és elmondom a véleményem...
-
Igen, (mostmár) tudom. Habár nekem sikerült egyet vennem belőle,és ha a bolt ahonnan van 2év garit ad rá,akkor még 1évig garis is.
Annyira keveset volt használva,hogy még bejaratós. Elsőre meg kell vele barátkozni,mert az agybadughatós fülesekhez vagyok szokva,de remélem hogy hosszútávú kapcsolatunk lesz együtt... -
Kobe
veterán
én azt értem, hogy vannak tök jók, mindenki ezt mondja a topikban, mindenki hangoztatja, csak akkor valaki írja már le konkrétan, hogy melyik típusok azok
többször megadtam hogy milyen paraméterekkel, milyen zenére keresek milyen kialakítású fülest, de ha érkeztek konkrét típus javaslatok, azok makótól jeruzsálemig terjedtek a spektrumon, a 10 dollárostól a 100 dollárosig, a basshead tekerős techno darabtól a 8 BA-s darabig
Amúgy nekem egy VSD5S re lenne szükségem, harmadáron kb
nem azért mert akkora sóher vagyok, hanem azért mert a VSonic is ugyanazt csinálja mint a KZ, csak drágább árkategóriában, 20on X ezerért kapsz egy hónapok alatt magától széteső valamit.....ellebne pár hónapig tényleg jól szól
-
Bodz
nagyúr
Az biztos, hogy a Da3-ban az XMOS XU208 az USB 2.0.
(#71632) Yofej75: Moxpad X3 volt nekem is. 1x dollárért tényleg remek füles.
Arra gondoltam, hogy a Da3 egy szimmetrikus dac és erősítő, az ilyen kimenete 2.5mm-es, tehát csak valami ilyesmi kábelre (csak egy példa, van olcsóbban meg drágábban is) lenne szükséged és eljönne az audió nirvána. Vagy nem.(#71639) monti0222w: Így is fel lehet fogni, mert a monitor széria valóban ezek után jelent meg.
-
vicze
félisten
Jól sejtettem, hogy az üzemidő nem lesz annyi amennyit a progi mutat, de végül még így is egy tisztes ~5óra lett, ami elég jó 80mAh-tól. Az első "batterry low" után jön 5 percenként ugyanez a benyögés és 30perc után kikapcsol. A hatótáv érezhetően kisebb(~5m) AptX-en SBC-hez képest, több az akadás és kihagyás is kis távolságon, mondjuk ezt főleg erősen 2,5GHz szennyezett környezetben tapasztaltam, szóval az lehet hogy normális.
Továbbra is nagyon nagyon elégedett vagyok ezzel az összeállítással, hangerő és léptetés is nagyon jól működik. Kicsit nevetséges, hogy ugyan ezt a gyártók 100+$-os áron kínálják.
Amik jobbak lehetnek:
AK XB10 (120$) - AptX HD
Sony MUC-M2BT1 (200$) - LDAC (ugye 8.0 most már mindenkinek játszik.)
Inateck BR1006 (50$) - AptX HD
és ez mind...BT szempontjából még mindig a i.Tech ProStereo H2 tűnik az egyik legjobbnak AptX HD + LDAC támogatással, csak semmi infót nem találok róla.
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Nem minde hibrid olyan azért...a moslékok többnyire
Egyébként használhatatlan amit a csávó művel és rossz is...egyrészt nem UV gyantával dolgozik, össze-vissza ken mindent, nem fogpiszkálóval csinálja, másrészt a TWFK-hoz rak egy dampert, a CI22955-höz pedig nem (
) inkább fordítva kéne...olyan fos hangot fog kapni, hogy ihaj...a csövek a végén nincsenek legyantázva, ki fog fújni a belső hang...ez így használhatatlan...
Van fent egy német csóka, angol aláírással, az sokkal jobb, bár az is előregyártott készletből dolgozik...és van fent egy kb 10 részes japán...az igen részletes, eléggé használható...
Igen, teljesen jól látod...ez egy komoly szakma, én bepillantottam egy részébe, azt mondhatom, nem adnának el, de az alapokat nyalom alúlról...eszembe nem jutna hobbi célból nekiállni csövekkel, damperekkel és főleg különböző armatúrákkal sz.rakodni...ja és a váltókat még nem is említettem...de azért pár kísérlet jár az agyamban...jól van ez így...
-
Tulku
veterán
Az hogy megveszel egy kész armatúra köteget, vagy egy jól bevált kapcsolást megépítesz (mondjuk egy CI22955 + TWFK párost egy bevált váltóval) az még nem építés...az építéshez elég sok minden kell...
A már említett IEC711 coupler-en és egyéb komoly mérő műszereken kívül baromi nagy tapasztalat, hogyan viselkednek az armatúrák, hogy viszonyulnak egymáshoz, milyen akusztikus csillapítás mit tesz velük...stb...ez egy szakma, kóklerkedni nem akarok...átépítek ha kell, kisebb modifikációkat megcsinálok (mint most az UM Pro50 esetében) de komplett fejlesztésre nem vállalkoznék...főleg nem annyi armatúrát figyelembe véve...ott már a bekerülési költség is jóval 1000 dodó fölött lenne és akkor még a közösítőkről még nem is beszéltem...
Ha az életem tenném rá és bekerülnék mondjuk a Microsonic-hoz (bár ott azért nagy fejlesztések nincsenek a fülmonitorok környékén) akkor az egy jó bázis lenne...lengyeleknél 3 nagy cég van, mindegyik baromi jó monitorokat csinál, egyikük meg is nyerte a nagy fülhallgató tesztet most a hedfin...persze szerintem volt ott zsírozás bőven
-
törölt tag
+1
Azoknak a zenekaroknak nagyjából közös jellemzője, hogy a stúdiómunkát vagy leszarják, vagy csak borzalmasan oldják meg. Talán a legjobb példája ennek a Metallica - St Anger és Death Magnetic albumai, ahol több számnál konkrétan torzít(!!) a hang, és nem úgy, hogy olyan effekt van rádugva a gitárokra, hanem úgy, mint amikor a filléres vacak hangfalakon feltekered 11-re a hangerőt, és összefossa magát a membrán.
És ezt egy olyan dúsgazdag együttes, akiknek világ bármelyik stúdiója rendelkezésére állna, bármelyik profi hangmérnökkel. Csak gratulálni tudok nekik hozzá, meg a pampogáshoz, amikor warezolták a zenéiket...Több ilyen zenét azért kellett töröljek, mert egyszerűen igénytelenül vannak megcsinálva, és hallgathatatlanok egy normális rendszeren
Illetve törölnék, de Spotify alatt nem lehet törölni, pedig megérdemelnék.
Hallgatok én is pörgősebb, vagy hörgősebb metált, de azokat csak, amik megütnek egy minőségi szintet, és nem csak zeneileg, hanem felvételt illetően is. Amorphis (régiek nem, de a 2000-es évek második felétől kicsit összekapták magukat), Amon Amarth, Eluveitie, Dark Tranquillity, és még sorolhatnám. És nem, nem lágy hozzájuk egy VSD3 mondjuk, sőt!
s4tch: Szerintem amúgy vegyél ilyen fonható kábelt, és magadnak csinálj fonatot belőle, vagy vehetsz készen is (csak úgy drágább), és átszerelteted a csatlakozókat. Az nem lesz kemény, viszont a fonat miatt elég rugalmas és strapabíró lesz.
-
törölt tag
Hát ez fantasztikus, muszáj a Samsungnak is sajátot csinálnia, amit kb senki nem használ majd
Nyilván ez pénzügyi döntés, mert így nem kell licencet fizetni, de pont ez lenne elkerülhető, ha tényleg nyílt forrású lesz (lett) az LDAC mondjuk.
Ezek az iTech cuccok amúgy nekem kicsit eklektikusak, mintha nem lenne teljesen jól átgondolva a palettájuk.
monti0222w: Meg lehet talán kísérelni, de fel kellene cserélni hozzá a két oldalt szerintem először is. Viszont van egy ilyen füles ugye f4lcon tulajdonában, esetleg fuss össze vele, és próbáld ki.
-
törölt tag
Ezeket hol lehet amúgy kapni? Ebayen nem találtam egyiket sem.
Az L5 tetszene, de az egyoldalas vezérlővel esélyesen nagyon kis akksi fér bele, így normális kimeneti teljesítmény mellett ilyen 1-2 órás üzemidőt tippelnék talán
D1-ben nem is értem miért nincs meg a többi kodek, főleg LDAC, az már ingyenes egy ideje (vagy csak az Android részeként ingyenes?).
A H2 amúgy marha kényelmetlenül néz ki... fül alatti kábel, brrr
-
törölt tag
Hmm, valóban, így reggel sikerült felületesen olvasni, elsőre úgy tűnt, hogy a D1-ről van szó, de a cikk második részében már tényleg a H2-ről írnak. Csak az zavart talán meg, hogy a D1 majdnem duplája árban (kb 52 ezer forintnak felel meg), így gondoltam, hogy az tudhatja a két modernebb kodeket.
Viszont így ha csak SBC és AAC, akkor legfeljebb szifon mellé érheti meg szerintem. Megint oda lyukadunk ki, hogy az XB10 olcsóbb és többet nyújt.
-
törölt tag
Amennyibe kerül, akkor már az A&K XB10 is játszhat, azt lehet lőni Koreából olyan 33-35 ezer forintért, még ha megfogják a vámon, akkor is megáll ennek az árában, és azért az talán komolyabb cucc.
Mondjuk a D1-ben meg van LDAC is az aptx HD mellé... Meg ezt a ProStereo-t rá lehet kötni kábellel is a telefonra, ha lemerülne.
-
Tulku
veterán
Ó....megszokod nagyon hamar..sokkal jobb illeszkedés mint a másik...én nem csinálok memóriadrótot mert azt folyton oda kell hajlítgatni...egyszerűen pont a kanyar után hagyom abba a zsugorcsövet, utána már csak a kábel megy amit vezet a fül...szerintem te horror fül feletti kábeleket próbáltál...rossz beidegződés...
Naná hogy itt is vannak csövek...csak a tia környékén, előtt abbahagyják a pályafutásukat...de értem amiről írsz és jogos...egy nagy cső sokkal praktikusabb hangtani szempontból is...sok CIEM gyártó közösíti is őket és már csak egy nagy lyuk van a shell végén...Westonok, tán a VE8 is...
Na de a custom illeszték meg még rátesz egy lapáttal mert a szenneződés megáll a szilikonban..nem kell f..nom hogy belemegy valami cucc a vetőcsőbe...jó ez...
-
Tulku
veterán
Lyukas az, csak van rajta egy szita...ami gyakorlatilag max a durva szennyeződést fogja meg...alatta ott a nyitott armatúra...bár a hosszabb oldala nyitott és nem felfelé sugároz (meg is halnék attól a hangtól), de azért illik vigyázni rá...no a custom illesztékben már van kb 5-7 mm lyuk így a szennyeződésnek esélye nincs eljutni odáig...most nagyon szeretem ezt a szilikon illesztéket...tökéletesen zár és baromi jó hangja, tere van...ezzel neked is bent maradna a füles...
Kábelt ne vegyél...rendelj 0.75 mm-es csatit, azt spec 90 fokosan kell megforrasztanod, de előbb kissé bontókéssel berhelned, no ekkor nem fog kiállni, mindösszesen a füles előtt függőlegesen végigfutó kábel lesz kissé bizarr...nem értem e fül feletti irtózást, de sok vesződséggel fog járni, ha komoly cuccokban gondolkodsz később...persze a te ügyed....
TIA egy nyitott FK...nem egy nagy vaszisztdasz, csak a tömeggyártást és a beillesztést kell megoldaniuk...aztán mehet mindenbe...nyilván most még lubickolnak majd a levédett különcségben...valljuk meg jogosan...ilyen cineket soha sehol nem hallottam...
-
Tulku
veterán
Akkor még egy évig vársz...aztán veszel egy DAP-ot...mondjuk egy KANN-t...hogy ronda is legyen
Amúgy lenne egy extrém megoldás a nem fül fölötti elvezetésre...kezdetnek a custom szilikon tippet írnám, ami extra esetben kellően tarthatná a fülest...de sokkal problematikusabb a nem alul lévő 2 pin-es aljzat, amiből ha 90 fokban lefelé vezeted a kábelt épp rettenetesen néznél ki...ha két csupasz rudat dugnál bele amit hozzáragasztva elvezetnél lentre és egy dudorral csinálnál egy újabb aljzatot, majd UV lakkal az egészet befednéd akkor ugyan bumfordi, házibarkács kinézete lenne, de legalább nem röhejes...nehéz ügy...vegyél Isine-t
-
törölt tag
Ami megy Linuxon (driver nélkül), az megy Androidon is. Én így tapasztaltam. Csak kell hozzá OTG kábel. Az, hogy kell Win alá driver, az a rendszer hülyesége, de ez független attól, hogy megy-e Linuxon/Androidon. Az összes Amanero és XMOS alapú USB chip megy például.
Fiio-ból az AKM chipes szerintem előrelépés lehetne simán. Ahogy AK-ból meg Plenue-ből is. Persze, drágák, de a Mojo meg nem tetszik külsőre, hát ez van. Viszont továbbra sem értem, hogy miért jobb az, hogy tableten megy a zene, amibe bedugod az Oppo-t, vagy simán egy DAP-ról megy. Nem tök ugyanaz?
-
törölt tag
Mi az, hogy az tudja csak? Mindegyik tudja... Még az első AK100 is tudta, igaz hogy az Linuxon nem ment (gondolom Androidon sem, de azt nem próbáltam). Az összes iBasso tudja, az összes Fiio tudja, amit ismerek. Szóval nem olyan egyedi a DAC funkció
A poén egy DAP-nál, hogy nem kell másról hallgass zenét, nem kell külön tabletbe meg telefonba dugdosni, hanem használod magában. WiFi-ről lehúzod a zenéket offlineba, és cső.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest