-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #11826 üzenetére
Utalom, amikor betolod ezeket a szep croikat, raadasul szendvicsnek megcsinalva ahogy a legjobban szeretem
. Ilyenkor szancsi, lusta embernek erzem magam, hogy meg mindig nem vett ra a lelek, hogy megprobaljam a recepted
.
Asszony most vett nekem pisztaciakremet a Lidl-ben szoval nincs menekves. Csinalnom kell croissant-t es meg kell kennem vele. -
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #11829 üzenetére
Én lassan gyógyulgatok. Múlt kedd délután édesburgonya hasáb vágás közben sikerül kb 2 mm-t vágni a ball gyűrűs ujjam végéből. A sebészeten nem volt ügyelet és miután vérhígítót szedek így nem állt el, a gégészet volt az ügyeletes, ott kaptam elsősegélyt. Aztán másnap de a sebészeten beköltöztek rendesen. Szóval vigyázzatok az IKEA 365+ késekkel, megfenve nagyon élesek.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #11815 üzenetére
Nekem az Artizan pekseg "sajat" lisztje jott be eddig a legjobban. Kiraly Roland lisztje egyebkent. Szereztem ket Pasztoi bio-t is de nem ereztem akkora nagy szamnak, mint amennyire dicsertek. Persze nagyon jo liszt csak en vartam vmi csodat. Most volt nalam felbarna Lipiliszt, amit a Bake my day-ben vettem. Az terult, mint az allat de pl a garat kiralybuza liszttel keverve fantasztikus ize volt. Szoktam keverni a kovaszba es a kenyerbe is Csoroszlya koves malmi lisztet is de azzal ovatosan kell banni. Gyors a bulk, atveros az elejen, terul attol is. De izre nagyon jo es ha nem is lesz "hasasra" nyilt a kenyer, odafigyelessel szep es puha belzetet lehet kapni. Valamelyik nap lattam h tobb zsak Csoroszlya lisztet visznek be az Artizanba, a Pekmuhely elott meg Lipilisztes kocsibol pakoltak ki.
Nem voltam meg ott, de a Nagymezo utcaban van a Kiskovasz pekseg es lehet kapni Kiraly Roland (csaladellato.hu) liszteket sok felet. -
modflow
veterán
válasz
krizmo_ #11787 üzenetére
Étolajjal.
De nem!
Az a fekete szín volt a gyári szín, mondanám ha wok lenne, hogy valami teflon réteg, és most ahol a tűz közepe volt, leégett a francba.De ez egy öntött vas lap. Milyen fekete réteg volt rajta???
Leírásban valami rozsdásodás gátló növényi olajat ír, hogy azt kell leégetni, de az lenne az a vastag fekete???
-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #11683 üzenetére
Megtisztítod a rebarbarát és kb centis kockára vágod, egy edényben pici forró olajon átkeverrd és felöntöd annyi vízzel ami ellepi. Ízesíted cukorral (én édesítő szerrel, és 1 csipet sóval) Megfőzöd, és besűríted telföl és liszt ,vagy tejföl és étkezési keményítő keverékével. Ha túl darabosnak találod akkor botmixerrel átsímítod.
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #11677 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a levélnyele ehető, de a levél mérgező?
Ahogy a többiek írják, kompót, sütemény, lekvár is készíthető belőle.
Akár nyersen is meg lehet enni, már aki bírja a fanyar ízt. -
válasz
krizmo_ #11548 üzenetére
Ajánlom, mert megkönnyítette az életünket. Az elején ugyanúgy le lehet pirítani benne mindent, aztán lezárod és 40 perc alatt van marhapörid.
Ma Jókai bableveshez használtam. Felkockáztam a nyers sonkát, betettem vízzel, babérlevéllel, hagymával, borssal. 25 perc alatt puhára főzte, utána abból meregettem a főzőlevet a leveshez és a sonka ment bele a végén. -
válasz
krizmo_ #11546 üzenetére
Jópár éve elektromos kuktában csinálom, mert sokkal jobb lesz a végeredmény és nem kell rá figyelni, reggelre már ki is hűl a lében. Sőt, azóta nem csak húsvétkor készítünk, hanem máskor is. Pulled sonkát (
) készítek belőle, abból készül a szendvics, megy tojásba stb. A kuktát nem bántja.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #11489 üzenetére
Jelenteni meg hiába is jelentenék bármit, de ezzel te tökéletesen tisztában vagy, de ez is a mentalitás része, hogy ennek ellenére megemlíted, mint lehetőséget. Nem a feszkót keresem, de nehezen viselem, mikor következetesen áramlik a hülyeség és nem hogy tenni nem lehet ellene, de még megemlíteni, rákérdezni sem!
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #11489 üzenetére
Moderátor tette vagy te, topikgazda tetted offba a kérdésem? Ha kérhetem ezt a "rajtad kívül"-reakciókészletet hagyjuk, csak mert meg mertem pendíteni. Kommunikálni kell, nem leuralni. Egyszerűen nehéz olvasni és értelmetlen is szürkíteni folyamatosan, hiszen igen kevés kivételtől eltekintve mindig szorosan a főzés, sütés közelében ment a téma.
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #11458 üzenetére
Hát nekem is van 2 db indukciós fözö lapom, jó pár éve vettem aztán elpakoltam. Örököltem egy másikat az se volt használva. Pár hete téma volt a háztartási gépek topikjában és elö szedtem öket. Hát igazából ez a 20c fokos lépések nem igazán jött be. Nem tudtam csak egy resztelt májat végig vinni rajta. Hol sok, hol meg kevés volt.
60-80-100 stb de pl kb 10 C fokkal többet mértem mint amit a gép mutatott. -
totron
addikt
válasz
krizmo_ #11437 üzenetére
Kovásszal csakis. Az élesztőt nehezebb emészteni és még a vércukromat is felkú... helyezi egy magasabb állapotba, így egyértelmű a döntés.
Had' idézzem meg az egyik kedvenc facebookos mamma archetipusomat, nem bírom magamban tartani: Most készült el a kenyér, annyira jól sikerült, teljesen kovászos és csak egy csippetnyi élesztőt tettem bele!
De mineeek?Emberek képesek 21-re lapot húzni.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #11435 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy van, ami képes savanyúvá iterálni magát a napok múlásával, holott az elején nyoma sincs semmi ilyesminek. Nyilván lehet ízlés dolga is a savanyú mellékíz, viszont szerintem inkább egy hibáról van szó, ami az idők során kényszerből, illetve a mai, modern vásárlóközönség esetén a kritikátlan múltba menekülés okán elfogadottá lett. Sokszor van, hogy a saját életből való kiszakadás eszközeivel szemben elnézőek az emberek, többek között így is alakul az ízlés, mint olyan. Így látom ezt a kérdéskört.
Tudok a munkásságodról és tartsd meg jó szokásod, csak ritkán szólalok meg errefelé.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #11404 üzenetére
Csak nehogy ez a fogalom is flexibilissé váljon menet közben, titokban, ahogy az lenni szokott a kereskedelemben. Én csak abban hiszek ami otthon készült, mármint abban tudom mi van, de legalábbis a készítés során elkövethető cifrángok biztosan megspórolódnak.
(#11409) Keef_Lee, az első bekezdésedben te magad írtad le, azt, amiért nem lehet x száz éves. Lokális kultúrákból dolgozik, szóval ez a legendáriumokat magukban hizlaló beállítottságúaknak ez rossz hír és Los Angeles-i kovász is csak 1-2 alkalommal tudja megmutatni magát nálunk, Pusztaborzasztón. Nem is baj: korszakokon átívelően ment mindig a távolba való hurcolása az élet kellékeinek, kell a különlegesség az elmének. A kovászt ez annyira nem érdekli, él amiből és ahol tud, cserébe a képzelgőket sem zavarja meg a valóság, mindenki boldog, néha totron szeme tikkel csupán.
(#11408) attiati, kevesen tudják, de ha elég idős egy kovász az bizony magától kiugrik a hűtőből és kenyérré készíti magát. Az igazán jól neveltek még rozsból is. Hihetetlen!
-
válasz
krizmo_ #11341 üzenetére
Köszi! Sokat segítettél és lebeszéltél az emelőkarosról.
Ebben az esetben az Artisan Prémium éri meg legjobban (legalábbis nekem), mert van hozzá egy 4,8 és egy 3 literes keverőtál. A nagyobban kb. 2 kiló tésztát lehet kikeverni szerintem normálisan, a kisebb tálban meg a kicsi adagokat.
Legalábbis a leírás szerint ezek a max. kapacitások:
A robotgéppel egy adagban feldolgozható maximális mennyiségek:
1 kg fehér liszt
800 dkg teljes kiörlésű liszt
12 tojásfehérje
1 liter felvert krém
2,7 kg sütemény tészta
1,5 kg tört burgonya
108 db aprósüteményAzt mondjuk értem, hogy 1 kiló lisztből kb. 2 kiló tészta lesz, ezért írtam fent, de a 2,7 kg sütemény tészta ennek fényében nem értelmezhető számomra.
Bugizozi: KA-ból nekem a fenti érné meg. Ez biztos kikeveri a pizzatésztát 1 kiló lisztből. És jó is lesz.
A Boch Mum5-nek van olyan változata, ami csak a 3 keverőszárat tartalmazza. Ezeket nagyon le szokták akciózni időnként. Ez viszont csak max. 700 gramm lisztből tud dolgozni (a leírása szerint max. 500 g) és a pizzatészta magas hidróval készül egy 10 percig biztos.
Az általad betett alsó kép a kérdezett 4,3-mas KA. Ennek ezek a mennyiségei:
Általános célú liszt 875 g
Teljes kiőrlésű búzaliszt 625 g
Pitetészta 500 g
Tojásfehérje 12 tojás (közepes)
Tejszín 1 l
Kenyértészta (puha kelt tészta = 55%-os felszívódási arány) 1,7 kg
Tört burgonya 1,1 kg
Aprósütemény (normál 5,1 cm-es sütemény)81 db (6 3/4 tucat)Ez csak 2 év garis a nagyobb gépek 5 évével szemben.
-
válasz
krizmo_ #11333 üzenetére
A legkisebb Artisan emelőkaros nekem bőven elég lenne. Kb. 1,5 kiló tésztát szoktam csinálni max. A sima artisanok ezt még nem tudják, az emelőkarosak már bőven.
Bugizozi: Vitatkoznék, mert eléggé sok “limlom” van hozzá: tartozékok
Persze kész anyagi csőd a megvételük. Egyébként hasznosak, ha egyszer hozzászoksz, hogy nem mindenre külön gépet veszel. Én szeretem őket.
Fradi81: Azt lehet, de egy 70% feletti víztartalmú, nagy mennyiségű pizza tészta már nem biztos, hogy úgy sikerül, ahogy kéne. -
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #11333 üzenetére
Régóta őrlődöm én is milyen robotgépet kellene venni
Egyrészről azon gondolkodom h jó nekem a 40e aldi/lidl, az se lehet rossz, 3 év gari, egyszer úgyis elromlik másrészről meg ezt 10-20 évre veszi az ember jo eséllyel, akkor legyen normális, ha másmilyet vennék úgyis azon sopánkodnék h a KA milyen jó lett volna(meg nem kell nekem húsdaráló, turmix stb úgyse használnám, a KA meg egyszerű, letisztult, nincs hozzá semmi limlom)
Kár hogy nem lehet kamatmentes részletre venni, úgy nem fájna annyira kiadni érte ennyi pénzt -
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #11211 üzenetére
Lehet, fehér lisztből még sose próbáltam, csak tk búza és tk tönköly, annak is hasonló eredménye lett. Azt hittem a kamuttal jobb lesz, mint a pizza.
Lehet megpróbálkozok majd inkább valami kekszes alappal, pl ilyen Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttortát már csináltunk, ez baromi jó volt. Csak rakok hozzá kakaóport meg egy kicsivel több vajat. -
jerry311
nagyúr
válasz
krizmo_ #11101 üzenetére
Én beteszem az ilyen száraz magokat (és származékaikat) a mélyhűtőbe, legalább pár napra, de néha ott felejtődnek. Akkor kezdtem amikor volt a babbna, lencsében, tésztában, mindenben valami állat. Nagytakarítás, minden bontott cucc kuka, mindenúj cucc mélyhűtő. Eddig bevált.
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #11066 üzenetére
Addig már nem olvastam vissza mivel bucizas volt a kérdés válaszoltam. És te is ezt javasolta neki, hogy nem hagynád ki. És a bucizas pihentetése mindenképpen a sikér szálakra vezethető vissza. Könnyebb vele dolgozni. Majd jobban figyelek és egy mondás jut eszembe: Minden út Rómába vezet.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #11020 üzenetére
Egyetertek! En melo (home office) kozben szoktam ezt megoldani. Mar ki tudom szamolni. Egyebkent sztem atlagban max hetente sutok kenyeret, mert nincs azert annyi idom nekem sem. Pedig jo lenne a heti 1 legalabb es akkor meg tervben van, hogy kiprobalnek mast is. Bagett, leveles tesztak, vmi eszaki tipusu rozskenyer, turosbatyu, pogacsa es meg sorolhatnam. A FB csoportbol szamomra a legnagyobb tanulsag az volt hogy nem hagytam eleg ideig kelni a tesztat hutozes elott. Feltem h tulkel. Az is kellett meg h sztem a Csoroszlya farmos TK lisz nagyott dobott a kovaszomon. Az a liszt reg elfogyott de a kovasz koszoni szepen azota is jol van. Most peldaul honapok ota TK rozsbol. Es ezt nem is kell annyiszor etetni.
Viszont megertem ha idosebb koraban ebbe nem akar valaki mar beletanulni. Sok minden mast lehet meg csinalni. En gitarozni is szeretnek megtanulni, a hobbi barkacsolas (asztalos) is erdekelne, komolyabb BBQ, kerteszkedes (konyhakert), vitorlazas es a tokom tudja meg mi. Persze ido nincs ezekre foleg ket kisgyerek mellett. Bar nem sutok sokat de engem elegge megfertozott ez a kovaszolas. Arra legalabb van annyi idom h ilyen kepeket meg tudjak osztani.
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #11018 üzenetére
Köszönöm szépen de az a sütés volt a hattyú halála. Úgy terveztem ha valamennyire sikerül be is fejezem. Ezt az Anya kovászom meg érezte és nem volt hajlandó tovább együtt velem élni. Bármit csináltam nem reagált semmire. Így érzékeny búcsút vettünk egymástól. De amúgy is nekem ez túl macarás volt, már ilyen idős korban nincs idege erre az embernek vagyis nekem.
Most rá kerestem a Laborka csportban történt. -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #10924 üzenetére
Erre csak a vacsi szendvics készítés után tudok válaszolni de szvsz igen lehet. Én is az Ance által linkelt Madoc forumtars általi receptet fél adagban és több pépesített aránnyal készítettem. Én tudok vékonyan szeletelni, asszonykámnál elcsúszik néha a kés.
Megfogtál évvel a leberkése stílussal, mit takar? Fasírt lenne? Biztos nem olyan. Nincs umlautos e betűm. Ismerem is a kifejezést 50 év távlatából de már elhomályosult. -
válasz
krizmo_ #10913 üzenetére
Szia! Jó, de akkor ajánlom, ha ledarálod a húst, vagy nagyon apróra vágod. Nem lehet vele olyan jól préselni, mint azzal, amit Madoc ajánlott anno: [link] Viszont az általa ajánlott kicsit nehézkesebben használható, azért vettem ezt is kipróbálásra. Eddig egyszer volt időm próbálni, nem lett rossz egyébként, de ha tökéletes eredmény kell, akkor az jobb.
Madoc receptje szerint készítek dolgokat, azt variálom, ha váltztatok, nagyon jó alap: [link]
Ami saját ízlés szerint változott: 2/3 darálás - 1/3 darabolás és adok hozzá füstöt, mert szeretjük a füstös ízű felvágottakat.
Beni: bocs, úgy láttam, mintha fent lenne a zár a tetején.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
krizmo_ #10893 üzenetére
Hát ez minden, csak nem praktikus egy kis konyhában. Sok helyet kér használat és tárolás közben is, nagy egységeket is tartalmaz, amiből legalább egyre bármilyen használathoz szükség van.
Ez egy olyan konyhába való, ahol van mondjuk 3 méternyi pult és elfér rajta, illetve legalább hetente van használva és van mosogatógép, ami az aprólékos kis kiegészítőket is flottul elmosogatja.Az ára meg: ha minden kiegészítőt, adaptert megveszek hozzá (, mert a húsdaráláshoz kell például), akkor összemérhető a konyhabútoroméval.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
krizmo_ #10887 üzenetére
Milyen húsdaráló az, ami másra is használható és nem szidod használat közben?
Mondjuk, a húsdaráló nekem nem akkut kérdés, ritkán használom. Még van lefagyasztva a legutolsó adag darálthúsból főzött ételből és 2 hónap múlva lesz friss darálthús disznóvágásból.
El van mosogatva, ki van főzve, radiátoron megszárítva és egy tiszta vászonszatyorba csavarva felrakva a kamra felső polcára.Egy 2,2×2,3 méteres kis konyhánk van, az alsó elem L-alakban elfordul, a felső elemek csak az egyik falon vannak. Ráadásul ezen a falon a sütő a pult magasságába van építve, rajta a mikró. És ezen a pulton van még egy 4-zónás indukciós főzőlap és egy kétmedencés mosogató is. Mosogatógép nincs, kell a hely az edényeknek.
A sütő alatt van 3 polc, a két alacsonyabbon tepsik (alacsony, nagy alapterületű dolgok), a felső magasabb polcon a nem mindennap használt konyhai gépek (kenyérpirító, turmix, kézi robotgép, melegszendvics-sütő). A pulton csak a vízforraló és a kotyogós kávéfőző van, mindkettő a maga kis elektromos bölcsőjén. (Örültem volna, ha anno kaptam volna olyat, ahol a két gépnek ugyanolyan bölcsője van, hogy abból elég legyen egy is.)
-
válasz
krizmo_ #10882 üzenetére
Köszi, nem tudom mi lesz a vége, de sokszor már azért nézünk más receptet, vagy módosítunk rajta mert ez állandóan macera. Illetve egyre inkább gazdaságosabb megcsinalni egy-egy krémet/bármit mint alapanyagot venni. (nem mellesleg állandóan van valami felesleges adalék ami miatt az elfogadható áru termékek rendre kiesnek, vagy nincs is ilyen elérhető üzletben) Nem tudom ki, hogy tud bevásárolni, de hetente 3 boltlánc az alap (Lidl/Aldi/Eco) mert mindegyikben más az ami megfelelő, szombaton kistermelők piac (most Érdre járunk mióta van) ami meg nem megy másként az online megrendeljük. pl: magvak, kokuszreszelék (kénmentes)
“Jó” azoknak akik nem foglalkoznak mennyi felesleges szemét van az élelmiszerekben/alapanyagokban. -
válasz
krizmo_ #10869 üzenetére
Egy sencor botnixerem van, amihez van egy 500 ml-es aprító, rozsdamentes acél pengékkel, de az se igazán akarja az igazságot. Egy darabig jó volt, de aztán minden műanyag eleme elkezdett széthullani.
Másik meg amivel daráltam egy bébi étel készítő (Babymoov), de most az is megadta magát.
Mindegyikben a forgató motor és az adapter között műanyag csatlakozó van... idő kérdése csak mikor dobja el magát. Legjobb lenne ha lehetne cserélni... de kétlem, hogy ilyen alkatrészt lehet kapni. Utóbbi garis, bár gondolom, ebből simán kihátrálnak, majd holnap azért rápróbálok. (mindettől függetlenül az utóbbi egy egészen jó cucc)
Sencor meg olcsó volt és 1,5-2 évet bírt, de ennyi van benne, nem több. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged