- Netfone
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi Mi 11i - inkább
- iPhone topik
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Yettel topik
Hirdetés
-
Végre Steamre tart a Sins of a Solar Empire II
gp A nyár folyamán véget ér az Epic Games Store exkluzivitása és a Valve rendszerében is megjelenik a teljes kiadás.
-
Még idén frissíti a ROG Ally-t az ASUS
ph A 2024-es verzió a Computexen jöhet, de hivatalosan még semmit sem tudni róla.
-
Szabadulnak a kínai eszközöktől az amerikai szolgáltatók, de ez sokba kerül
it Az FCC szerint sokkal több kormányzati tőkére van szükség, hogy kirakják a kínai eszközöket az amerikai telekomcégek hálózataiból.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #4912 üzenetére
Köszönöm!
Én is szoktam koktélparadicsommal, vagy sima paradicsommal készíteni. Van hogy teszek bele olívabogyót, legutóbb szardella is került bele. Spagettivel, linguinevel, tagliatellével, pennével, fusilivel, cavatellivel, mindegyik tésztával nagyon finom.
Ez egy egyszerű, de nagyszerű étel. Legalábbis én nagyon szeretem.
Holnap is ez lesz az ebéd csak lumache tésztát főzök mellé. -
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #7141 üzenetére
Kezdetben gáztűzhelyt használtam, aztán kerámialapost, ami mellé bejött az indukciós.
Szerintem, jobb a kerámialapos, a gázosnál, számos előnye van, pl. könnyebben tisztítható, jobban szabályozható.
Amire mindenképpen figyelj, hogy ha elzárod utána még mindig fűt, tehát ne hagyd rajta az ételt, vagy ezt kalkuláld bele a főzési folyamatba.
Nem kell tőle tartani, kezdetben figyelj oda kicsit jobban, amíg kitapasztalod a működését, hamar ráérzel majd az optimális használatra.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz xavix13 #7151 üzenetére
De úgy működnek, h ki-be kapcsolnak. Csak az benne a csavar, h nem egy cekász (fűtőszál) van bennük hanem több és azok kapcsolgatásával szabályozzák a hőfokot. Minden "tűzhelynek" van egy max. teljesítmény felvétele (min. 2 kW) ezt ha elbírja a hálózat akkor nem lehet gond. Egyébként egy-egy plac (főzőhely) 0,6 - 1 kW körüli - a sütő része (ha van neki) tudja tekerni az órát
Takarítani: hideg zsíroldó + üvegkaparó - már ha odakozmált cuccot kell leszedni róla[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #7151 üzenetére
Kicsit az aggaszt még, hogy ezek nem úgy működnek hogy ki-be kapcsolgatnak pár mp-ként, ha mondjuk közepes fokozaton mennek? Nem probléma ez bizonyos ételeknél?
Ha eléri az adott hőfokot nem fűt tovább, de az elvártat megtartja, újra bekapcsol, amit alacsonyabb lesz a hőmérséklet a beállítottnál. Egyik ételnél sem okozott ez gondot.Mondtad, hogy könnyebb takaritani, de ha kifröccsen valami nem ég rá az üvegre?
Erre van egy szabályom, ha kifröccsen valami, hagyom ráégni, nem kezdem el azonnal törölgetni, mert rosszabb lesz és csak elkenem a felületen. Ha lehűlt, simán le tudom mosni mosogatószeres vízzel, ha nem jön le könnyedén, kicsit áztatom, nekem még sosem kellett kapargatnom róla semmit. Lehet kapni kerámialap tisztítószereket(időnként van az Aldiban is, én onnan szoktam beszerezni), olykor azzal is el szoktam takarítani.Szerintem, nem lesz nagy gond a megszokással, csak adj időt magadnak, hogy kitapasztald a műkődését.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz xavix13 #7163 üzenetére
Muti-muti!!! Kézre vigyázni!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz xavix13 #7171 üzenetére
Nagyon Zsanett! Tecccesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
pohár
félisten
válasz xavix13 #8047 üzenetére
úgyszint, nem is hozzám az albérletbe, hanem hazarendeltem vidékre anyámékhoz, majd egyszer felkerül hozzám Pestre...
de ennyiért nem lehet ott hagyni...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
xavix13
senior tag
válasz xavix13 #8611 üzenetére
Ezt sikerült kihozni belőle. 285 fokon sütőben, 325-ig ment a pizzakő fel.
Próbáltam kísérletezni, legfelül sütni, hát észnél kell lenni ilyen hővel, egyszer hozzáért a papír a grillszálhoz, úgy kigyulladt mint egy balszerencsés karácsonyfa.
Sajna a pizzák alja elég kókadt, illetve 3 perc után kezdenek nagyon kiszáradni az én ízlésemnek, de hát ez ilyen, sima sütővel azért nem lehet csodát művelni.
Elég kényelmetlen, szenvedni a berakással, de már úton a lapát.
A szívem meg fáj egy Effeuno-ért. (sütő)
Ezektől függetlenül egy kommersz 2-3 ezres házhozszállított pizza szintjét már talán megüti, de még van hova fejlődni.Sorry ha sok a kép.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #8803 üzenetére
Nagyon guszta lett! Milyen ügyes vagy. A formázás is nagyon szép lett.
Ha ilyen könnyedebb, bolti vizes/császárzsemlére hajazót szeretnék csinálni, csak értelmes minőségben, mit kell változtatni a recepten?
Ha a tej felét vízzel helyettesíted, akkor könnyedebb/szellősebb tésztát kapsz. -
sutszi
veterán
válasz xavix13 #8808 üzenetére
Ez elég jó pizza lett...
Mesélek valamit. Ma ettünk a Donna Mamma-ban egyet... hát az utóbbi 2 pizza amit náluk ettünk, nem igazán volt díjnyertes. Fekete hólyagok alul és felül a széleknél. Ennek megfelelően keserű íz. A közepén meg elázott minden a víztől... Jó ideig hanyagolni fogjuk...
Ha végre nem lesz ilyen elcseszett kánikula... (mint ami jövő héten jön... ) Akkor végre megint jobban rámehetünk a sütögetésre mi is. Már alig várjuk.
Nagyon jó a 350 és a 400 fokos kemence...valóban. De azzal azért tudni kell bánni... könnyen égeti a kaját.A pizza vassal és egy kicsivel 250 fok feletti sütővel annyira jó nápolyi stílusú pizzát lehet alkotni, hogy nem érheti szó a ház elejét... Szóval ha már egy vas van nálad, akkor megtetted az út nagy részét.
A lényeg, hogy közel kell legyen a fenti fűtőszálhoz de még éppen annyira, hogy tudd kényelmesen logisztikázni... Ez azért fontos, mert teret kitöltő forró levegő nagyon gyorsan tud hűlni...és amikor visszazárod az ajtót, akkor a vas alig vesztett valamit a hőből...és a kettő közötti vékonyabb légréteg gyorsabban visszamelegszik... Viszonyítva egy egész sütő térfogatához...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #8808 üzenetére
Egyébként van még hova fejlődni, ez, meg a múltkori kenyér is csak az első próbálkozás volt még a témában.
Mindig van, én is folyamatosan fejlesztem magam, mert így gondolom.kbl lisztet, meg bánkúti
Mindkettő nagyon jó liszt. Én a Garat Malomtól szoktam venni KBL-t, nagyon szeretem, és pizzatésztának is nagyon jó, mert magas a fehérjetartama, és nagyon könnyű kézzel nyújtani.Pizza vonalon a legutóbbi sütést is bedobom ide...
Nagyon guszták.
A pizza sütés is nagy szenvedélyem, már azt is kovásszal készítem. Sikerült eljutnom a helyre, ahol kitalálták a pizzat, nagy élmény volt. De az országban is voltam már számos helyen, pl. a Panificio Il Basilicoban. Az ilyenekből nagyon sokat lehet tanulni.
Egy kemencének én is nagyon tudnék örülni. De amíg nincs, marad a vas. -
sutszi
veterán
válasz xavix13 #8828 üzenetére
Kicsit alulkelt. Ezért ilyenek a bubik... De a bevágásnál is látszik ahogy szakadt a nyílás.
Emiatt nem kell nagyon aggódni...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Top cat
őstag
válasz xavix13 #9617 üzenetére
Miért nem marad meg a bazsalikom a konyhaablakban?
Tedd fényesebb helyre, talán rendbe jön. -
addikt
válasz xavix13 #9619 üzenetére
Ezek a "termesztett" bazsalikomok egynyáriak:
Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából, Afrikából került Európába, és itt is kedvelt, egynyáriként termesztett kerti, cserép- és fűszernövény lett. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld, virága pedig fehér színű.
Alapvetően nem az, de amit itt lehet kapni azok nem szokták tovább húzniMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ispy
veterán
válasz xavix13 #9730 üzenetére
Sütőtök krémleves, pici csili, pici tökmagolaj, pirított tökmag, zsemlekocka, én levesgyönggyel szeretem. Vagy lehet akár zellerkrémleves, fokhagyma krémleves, brokkoli krémleves, kukorica krémleves vagy egy francia hagymaleves sajtos kruttonnal.
Nálunk sütőtök lesz, de tavaly például hideg fahéjas almaleves volt.
Mondjuk ezek nálunk annyira nem ünnepi kaják, mert egész évben készül mindegyik, de ezeket legalább biztos megeszi mindenki....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Beni2360
félisten
-
kr:sz
tag
válasz xavix13 #10133 üzenetére
pótlom egy koreai nőnek a videója alapján készült. [link] Annyi különbséggel, hogy shrimp paste helyett oyster szószt használtunk. Auchanban találtunk nashi körtét, de nem volt egy nagy ízbomba, lehet egy finom magyar körtével jobb lett volna. Azonban ami szerintünk nélkülözhetetlen a gochugaru, azaz a koreai chilipehelyes/paprika.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ukrajnai háború
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- Jelszókezelők
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen