- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
perempe #9714 üzenetére
Csak arra próbáltam utalni, hogy ahol hivatalossá nyilvánítanak egy nyelvet ott nagy valószínűséggel már a gasztronómia is beférkőzte magát a társadalomba, tehát van tej a tésztában.
Ill. én nem vonnék le következtetést abból, hogy egy házaspár mit mondott, hiszen az nem tükröz egy egész országot.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
perempe #9709 üzenetére
Nem ismeretlen számukra a tejjel készült tészta, és a kelt tészta sem, hiszen van saját fahéjas csiga receptjük is, ill. számos süteményük, amiben megtalálható a tej, mint összetevő. Valamint, a francia is hivatalos nyelv náluk, így biztos vagyok benne, hogy szoktak tejes tésztákat készíteni.
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9690 üzenetére
A jó házi kenyér lényege nem a spórolásban jelenik meg. Olvasd el a nyáron nekem linkelt rozsos kenyerének csak a receptjét es maris megtudod, hogy miről beszelek. Amit általában sütők olyan kenyeret nem kapsz uzletben, és nem is drága. Mivel én már nem dolgozom, így nekem könnyebb megcsinalni.
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
perempe #9646 üzenetére
Sertést, és csirkét együtt sütni, mármint azonos ideig az már bátorság - szerintem. A csirkét mindig pontra sütöm. A mell a csont mellett 73 a comb 82 fokos, persze ehhez kell egy maghőmlrő. Ekkor a hús puha és szaftos. Ha ekkor rápirítasz, hogy a csirke bőre megpiruljon akkor nagyon kell figyelni, mert könnyen túlkészül és a hús kiszárad.
Mondjuk a csirkét terítve sütöm a konyhában is. Az az a gerinc mellett elvágom és a deszkán rányomok a mellcsontra, hogy a csirke kb egyforma vastag legyen. Füszer ügyben én általában Rub-ot használok (száraz keverék) leggyakrabban csak SPG-t (salt pepper garlic) 1:1 arányú keveréket. De sertés vagy marha esetében, teszek hozzá olykor némi kávét, chilit, és barna cukrot is. Ok ez inkább BBQ füszerezés, de nekem bevált -
totron
addikt
válasz
perempe #9646 üzenetére
Itt a só volt a ludas, persze saját víztartalma is van a húsnak. A fok jó, pirítással kezdd, kihozza az ízeket, bentebb zárja nedvességet. S ezen a ponton hadd keverem ide az öntött vas dilimet, abban a legjobb kérget adni. Jobban mondva a hentesnél megvehető, többségi hús sajnos pocsék, így mustár, mint páclé lehet, hogy mégjobb indítás. De majd tudod te.
A kívülről jövő receptötletek és a saját kreativitás, tapasztalás kéz a kézben járása jó szerintem, csőlátással követni valakit bekorlátozó. Jóllehet 1-1 követő eleve tehetségesebb, csak nincs mersze kiállni. Azt aláírom, hogy időnként kell a fantáziának frissítés. Bízzatok magatokban, na.
(#9653) Essejó, egy ideje ráadásul erősen van értelme otthon foglalkozni vele. Ez, így, készen, a hentesnél csilliárd, csak nyersanyagot beszerezve egész tűrhető és még zsír is van belőle.
-
#82860288
törölt tag
válasz
perempe #9585 üzenetére
Ááh, okés, az nem a krumpli, hanem a hús, ilyenkor a hús enged levet.
Annyit tehetsz, hogy a húst papírtörlővel áttörlöd, mielőtt beteszed sülni, nem fog ráragadni, ha mégis, hát IJ.
Viszont én sosem próbáltam 1 kilós sertéshúst egyben sütni.
Nálam ez úgy nézett ki, hogy sütőzacskóban felszeltem a krumplit (és répát meg hagymát is) és a húst is felkockáztam és kb. egy órán keresztül sütöttem úgy, hogy lyukakat szúrtam a sütőzacskóba (ez csirke volt, nem sertés, az mindegy, hogy mell vagy comb, bár utóbbi szaftosabb, levesebb) 200 fokon. De jénaiban vagy üvegtálban is ugyanez, a lényeg, hogy előmelegítsd a sütőt.
Ha jénaiban sütöd és nem szellőzik, akkor a visszacsapódó pára folyadékká alakul (mint nyeles lábasban is) és a kaja inkább fől, mint sül.
Krumplit kb. fél centis / max ujjnyi karikára szeld, de a húst is érdemes felkockázni, én e-mellé szoktam tenni hagymát és répát is, mert nagyon finom így, simán csak pici olajjal, sóval és borssal, ha nagyon kell folyadék, akkor maximum 1 dl.Ha a hús is egyben kell, akkor azt is kb. fél centis szeletekre vágd fel.
Ha szereted a rusztikus formát, akkor a krumpli és répa is mehet nagyobb darabokban bele.
A lényeg, hogy minden hasonló vastagságú legyen, és akkor tuti egyenletesen sülnek át, ha mégsem, ilyenkor nem baj, hogy a zöldség kicsit puhább.
ízesítéshez maximum még egy nagyon pici pirospaprikát lehet hozzátenni.
Ha jénaiban szeretnéd ezt csinálni és daraboltál, akkor süsd egy darabig minimum 200 fokon kb. 40--60 percig.
Ekkor már látni fogod, hogy mennyire sültek át az összetevők, pontosabban főltek meg.
Ha ez után leveszed a fedőt, akkor kb. 20-25 perc alatt megpirulnak a dolgok, de érdemes a fedő levételekor átkeverni az egészet és utána is 10 percenként.
Ne feledd, hogy nem mindenre van konkrét recept, van amiket ki kell tapasztalni, főleg, hogy minden sütő más.
Ha még szeretnél egy kis pluszt hozzáadni, akkor mehet rá tálalásnál kis metélőhagyma vagy petrezselyem, akár szárított is, mert megszívja majd magát a szaftból, vagy akár egy kis csapott teáskanál tejföl is, ízléstől függően.
Ha nagy hülyeséget írtam volna, nyugodtan javítsatok ki, sütő és egyéb függő, hogy ki mit milyen formában süt vagy szeretne sütni, szóval nem mindig van egzakt recept. -
válasz
perempe #9398 üzenetére
Melyik vajas-sós süteményből szeretnél sütni? Kéne recept, vagy kép kiindulási pontnak. Mondjuk ha jellegzetesen vajas, akkor az árat a vaj fogja meghatározni, a liszt nem lesz jelentős. Mondjuk ha 250 gramm vaj kell bele akkor ha hétfőn veszed kb. 1200, hétvége felé 1500, köv. héten 1700 és így tovább
-
MrSealRD
veterán
válasz
perempe #9373 üzenetére
Kb az elmúlt 1 év hozzászólásaiból kiolvasható a válasz a kérdésedre... Nincs egyértelmű válasz a kérdésedre. Mégpedig azért nincs ha tisztán az anyagi oldalról számolt költségeidet nézed, akkor totál megéri. De nagyon sokszor jön kifogásként, hogy "nincs rá időm..." Mert itt a saját szabadidőd egy részét is ráfordítod. Van akinek ez megéri, van akinek nem... Ezt a részt kell neked eldönteni.
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9319 üzenetére
Videó és recept.
Ment pü. -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9315 üzenetére
Mi den a sütő zacsiban marad. Tiszta marad a gép semmi piszok semmi mosogatás. Ott maradt a zacsiban a zsír meg a megmaradt lé.
Lehet, hogy nem is kellett volna hozzá víz mivel maga a hús is enged ki magából. De ami a lényeg nem száradt ki és puha lett, semmi forgatás, stb. Otthagytam aztán jelzett 60 perc után a feleségem, hogy letelt az idő.
És ami érdekes a zacskó keresztül is megpirult. Ez a sütő kezd még jobban tetszeni kis méret, kis terület, kisebb fogyasztás. -
Beni2360
félisten
-
#21346560
törölt tag
válasz
perempe #9296 üzenetére
Spárban Nádudvari disznótoros a teljesen elfogadható kategóriába esik.
A minap kifogtam 50%-os leárazáson másnapi lejárattal, 6 csomagot vettem! Fagyasztóban elfér! -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9275 üzenetére
Meg. Indig egy nagyobb légkeveréses kis asztali sütő amibe bőven belefer 1-1,5 kg comb. Most kezdtem sutozacskot használni meg rövidebb az sütési idő és garantált puha a husi. És jóval kevesebbet fogyaszt, nincs kb 15-20 perc elomelegites 2 perc alatt elő melegít. Csirkemellet emlegetve tegnap 35 dkg-s mellet elő fűszerezve, spekelve zacsiban egy cseppnyi víz hozzáadásával 150 c fokra 30 p bekapcs szabába tv nézés és csak készen kivenni.
Ma is csináltam a töltött csirkemellet, 170 c fokon 16p + 5p 200 fokon piritas.
Ugyan ez sütőben csak a melegítés kb 15 percig tartott volna. -
perempe
veterán
válasz
perempe #9270 üzenetére
Ilyen lett. A végén kb. 35/45 perc pirítás a két oldalán.
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9204 üzenetére
Nekem meg elfogyott a felvágott és sütöttem egy kis pácolt tűzdelt (tegnap pacoltam fűszerek, olíva olajjal, foki,) csirkemellet, sütő zacsiban és a légkeveréses sütőben. Hidegen szeletelve szendvicsre, füstölt sajttal a tetején. Majd 300 Ft adnak 10 dkg csirkemell akármit.
Sütő zacsiban pici vízzel lezárva, lyukkal a tetején 150 c fokon 30 perc alatt lett kész.
Isteni ez a sütő. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9151 üzenetére
Itt a recept és 1 kép az üveg tálban pacoltam, 2 kép jénai tál alatta zsirkockakkal, 3 kép 2 óra utáni állapot. Spekelest elfelejtettem de szalonna csíkokat tettem rá. A vége előtt a jénai tetejét le vettem piritas végett.
Volt sertés sült fűszer keveréket azt olíva olajjal pepesre kevertem meg sót raktam még hozzá avval kentem körbe tegnap este.
Na meg ezt sütöttem ma. [kép] -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9119 üzenetére
Na ma én is lesütöttem egy db comb husit, ami 14 órát pácollódott a hűtőben szalonna csíkokkal a tetején sütöttem.
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9050 üzenetére
Gondolom só nem maradt ki, aztán én szalonna csíkokkal meg fokhagymával szoktam körbe spékelni, nagyon jót tesz neki. Belül is izesíti és sózza. Érdemes szalonna spekelőt beszerezni nagyon gyorsan megy vele.A videón mutatja szeletelesi irányt is.
A második képen mi látható? -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9025 üzenetére
Hát ha nyersen szeletelted szálának merőlegesen akkor így nem eshet szét a hús szvsz. Minden húst így kell szeletelni.
Vegyél egy diót és azt szépen lehet szeletelni. Ilyen nagyobb db combot szét szoktam a hártyánál szedni, majd amiből szép szeletek jönnek ki azokat szeletelem majd a maradék mehet kockazva és a zsírosabb rész még fasírtnak.
Ma hatósági áras 1499 ft/kg csirkemell filé vettem a Pennyben 2x1 kg-t. -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9018 üzenetére
Mivel csak ketten vagyunk és nem mindig kell a nagy villany Sütőben sütni a mai árak mellett, és kb annyi idő alatt kész a kaja ameddig bemelegszik a sütő. Sok mindent kivalt és kevés olaj használattal jár ami még egészségesebb is. De van topikja ott kerdezodkozhetsz és vásárlási tanácsot is adnak.
-
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9014 üzenetére
Na, én ma töltött csirkemellet csináltam.
Képes videóm az elkészítéséről. -
#76500480
törölt tag
válasz
perempe #9014 üzenetére
Hat jó ha lehet kapni sertéscombot…
Én azért is veszem mert kamu zsír% darált hús nem üti meg a mércét+ Fagyasztoban rovidebb ideig tárolható,emlékeim szerint 3 hónap. Így az ember magának ledarálja a kevésbé zsíros friss húst
Klopfolni én még folpack alatt szoktam a húst, hogy ne fröcsögjön
Mustárnak semmi baja (minőség megőrzési ideje van és nem “fogyaszthato” dátum+ az ecet és cukor “konzerválja”. Citromlével óvatosan, régen én a szent írások szerint halakhoz, tengeri herkentyukhoz adtam de túlságosan is dominál a citrom íz és nem azt akarom érezni. Borssal különben szintúgy vigyázni. Étteremek/menzák szoktak agyon fűszerezni, hogy ha valami ízetlen vagy rosszul sikerült.
-
perempe
veterán
válasz
perempe #8999 üzenetére
Tegnap negyed 9-kor támadtam a Coop-ot a hatósági áras sertéscomb miatt, sikerült még kapnom 1.85kg-ot. Most 1 órát ellőttem a szeleteléssel és a klopfolással, valamivel jobb lett, mint legutóbb. A gyöngyösi Apostol koncerten pénteken megkérdeztem nyanyákat, akik mondták, hogy a páchoz jóval több olaj kell, mint mustár, így pl. 2dl olajhoz 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma (átnyomva), 1 kávéskanál citromlé, só és bors. (Citromlevet most nem tettem bele. Nagyon kell bele? Nagy hiba volt?) Azt ajánlották, hogy éjszakára maradjon a hűtőben.
Találtam itthon egy nagy üveg Globus mustárt, ami már 2 éve lejárt, de ennek ellenére jónak tűnik.Comb szeleteléséhez és a klopfolásához milyen videót ajánlanátok?
Kéne egy kitűzött szintidő, mert így nagyon macerás. Nem hajlandóak megenni itthon egyben sütve ezek után... -
perempe
veterán
válasz
perempe #8993 üzenetére
bekenem mustár, olaj, só, bors elegyével, fél nap pihenő a hűtőben, majd 3 óra 150 fokon fedve. nem voltam itthon, amikor lejárt, le lehetett volna önteni a levét, rápirítani. nem késő, mehet egy hűtőben eltöltött fél nap után is vissza a sütőbe?
amúgy nagyon biztató, csak tökölni kell vele.
-
Beni2360
félisten
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
perempe #8863 üzenetére
forintos téma a spórolósba plz. itt ha számokat írunk, az összetevők kimérése
ui.: 1 kiló az kicsi. 2-2,5 az igazi legalább, én szilveszterkor úgy szoktam, hogy körbe mustár, arra a mix, alufóliában egy éjszaka hűtő (kora este berakom), aztán reggel 6-7 körül bevándorol a sütőbe egy jó tízórás gyógykezelésre, a kitakargatással együtt.
-
válasz
perempe #8825 üzenetére
Bocs, nem olvastam kellő figyelemmel. Akkor Modflow-val értek egyet, inkább a szaftosabb ételek irányába indulj: pörkölt, hentestokány, székelykáposzta, sertésragu, sertésgulyás. Ezek mind olyanok, amik nem okoznak csalódást combból.
Ha ledaráltatod, akkor bővülnek tovább a lehetőségek. -
pohár
félisten
válasz
perempe #8820 üzenetére
low & slow esetén nem kell kérgesíteni, csak 150 fokra a sütőbe tolni órákra, de előtte pici olaj segítségével valami jó fűszerkeverékkel megkínálni
én Kotányi Texas BBQ-ból használtam el 2 zacsival, egy éjszakát a hűtőben töltött bepácolva, másnap délelőtt meg repült be a sütőbe 4-5 órára
-
válasz
perempe #8776 üzenetére
Tegnap vettem laktózmentes tejet Sparban, ársapkás sajátmárkás 2.8% UHT 320 körül, nem ársapkás 2.8 laktózmentes, ESL, de szintén sajátmárkás kb a duplája. Ez ilyen finom kis 100% inflációnak néz ki tavaly októberhez képest, bár gondolom az ársapka miatti veszteség (vagy annak egy része) is rárakódik a nem ársapkásra, meg az ársapkával nem érintett termékkategóriákra is.
-
válasz
perempe #8663 üzenetére
A tojás vagy buggyantott vagy nyers szerintem.
Mi szoktunk buggyantott tojást enni, ott eléggé nehéz elszúrni a hőkezelést. Ha izgalmat szeretnél, akkor egy jó kis carbonara spagettit, vagy egy tiramisut ajánlok. Az már mindjárt kockázatoasbb, főleg így nyáron, mikor a tojást esélyesen nem jól tárolják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged