- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sigma7
tag
Ahol összemosodnak a részletek a leveleknél, vagy szemben a terméskőnél?
Az tényleg csúnya. Ezt az autópályás és hattyús képeknél nem láttam.
Az viszont jó irány, hogy az 5-öshöz hasonlóan, belenagyításkor szép nyugodt vonalak maradnak a kis öreg Citroennél, mondjuk az könnyű préda. -
félisten
-
Drakmusz
addikt
válasz Plazmacucci #102397 üzenetére
[link]
Mondjuk erre a műveletre már nem sok idő maradt....https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
félisten
-
addikt
válasz leslien #102386 üzenetére
Én nem versenyeztetem őket, nekem 8 melyik csinál jobbat, azt veszem amelyik a jobb.
Nekem nem fáj, de van akinek
Az is elég lenne szerintem, ha egymás mellett lenne a snap és az exynos 20 fe.
Valószínűleg [link] mert youtube videókon nem jön ki ez a különbség amiről annyira beszéltek, de gondolom már ezerszer össze hasonlítottátok és ezért tudjátok is.
Én csak hoztam 1 példát, de ha nem hát nem.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
Aryon87
félisten
Pedig ez a szoftver, és mégpedig a HDR hibája. Én telóm is ugyanezt produkálja néha bizonyos fényviszonyok közt, főleg akkor ha gyenge.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
félisten
-
*RLaci*
addikt
válasz Elit3Zotya #102384 üzenetére
Nekem is volt U21, nem tudsz meggyőzni, hiába hasonlítgatod itt már sokadszor az exynosos Fe-hez. Csalódás volt az U21 főkamerás point and shot produktuma, most is tartom, hogy a snapis Fe ebben jobb. Minden másban meg, minden bizonnyal az Ultra a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz Elit3Zotya #102384 üzenetére
ezt már tárgyaltuk... 3. kép is kéne ami S20 FE SD vel készül és akkor [link]
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
addikt
válasz *RLaci* #102383 üzenetére
Pedig én pont 8 pro ról váltottam, szerintem sokkal jobb az s21u. Pont a kamera miatt lett leváltva, pedig gcam-al is próbálgattam. jó volt egyébként, de ez szerintem más szint.
De kép is legyen, gyengécske lámpafénynél, optimalizáló kikapcsolva.
S20 FE
[link]S21 Ultra
[link][ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
*RLaci*
addikt
válasz Elit3Zotya #102382 üzenetére
Még jó, hogy nem csak én látom így [link] .
-
addikt
-
félisten
-
kerxy
őstag
-
Aryon87
félisten
válasz kakuk100 #102375 üzenetére
Úgy tűnik csak itt.. és nem olcsó
Huawei helyett majd a Honor Magic 3 lehet alternatíva, azon már van Google. Egyszer csak jön EU-ba meg hozzánk.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #102371 üzenetére
Zug GSM-ben biztos lehet kapni. Azért kiváncsi vagyok mit produkál. Facen szoktem látni vele képeket egy külföldi csoportban, egész jó, de hát tudjuk milyen az FB..
venném jövőre, de a GMS hiánya miatti elértéktelenedés miatt már nem veszem. P40Pro az utolsó Huaweim. Sajnos.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #102368 üzenetére
És szerintem ezekhez még a Mi11/Mi11 Ultra is ajánlható, még ha utóbbi nehezen beszerezhető. Legalábbis nekem bejön főleg amit ShadowLac Mi11 képei mutattak.
-
kakuk100
őstag
Sziasztok!
Melyik telefon csinálja a legjobb képeket? Ár nem számít. Ajándékba vesszük 5-en.
Köszi -
törölt tag
válasz leslien #102352 üzenetére
"az én véleményem; SD 870 + Sony Imx 766 kellett volna"
Enyém meg az, hogy hallgatnotok kellett volna arra, amit évek óta prédikálok a Pixelek képfeldolgozásával és a szenzorok szerepével kapcsolatban és akkor most senki nem lepődött volna meg rajta, hogy sok más telefonhoz hasonlóan ez is csontra ugyanolyan képeket csinál, mint az elődje.
Meg nem várnánk mindig a csodát a következő modell SD999 + IMX1000 kombójától, hogy aztán újra és újra levonjuk a következtetést, hogy nem érdemes rá váltani.Ezeknek a magyarázataira még mindig kíváncsi vagyok btw: [link]
-
félisten
Egy dng képet azért megnéznék P6-tal.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
leslien
nagyúr
válasz Aryon87 #102351 üzenetére
most mondjam azt,h nincs könnyű dolga Google team nek ..egy Isocell kemény dió majdhogynem törhetetlen ..
az én véleményem; SD 870 + Sony Imx 766 kellett volna...pl mint ez itt .. [link] ez hab lett volna a tortán [link]
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Aryon87
félisten
válasz kerxy #102345 üzenetére
A téma tetszik, a képek nem. Viszont. Nem lenne gond a képekkel, ha a szoftver nem gondolná túl a dolgokat, és nem nyúlna bele erősen. Mert ahogy elnézem, ott bizony az AI (ha van ilyen Pixelnél) rondít bele. Kb mint nálam (P40Pro) a szoftveres HDR, mikor elcseszi a képet, mert rámegy a képre ha kell, ha nem. + a HDR is rátesz itt egy lapáttal.
Pixeléknél a szoftvert kellene helyrerakni, mert nem lenne ez rossz.[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
Pixel 4 vs S20FE 5G.. van egy Pixel 6 is benne... gyors képek..
[link]Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Arcképgyáros
válasz Drakmusz #102338 üzenetére
Nem vagy félreérthető, világos, amit mondasz.
Ennek ellenére is azt mondom, hogy sokkal bővebb ma egy okostelefon lehetősége annál, hogy rávágjuk, semmi értelme a manuálnak.
Pár hónapja le voltam döbbenve, hogy 3 év alatt mennyit fejlődött a technológia.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
törölt tag
Attól függ, milyen minőségű a teljes méretű kép, elég nagy szórás szokott lenni abban is.
De némelyik Realme, pl X7 Max ezt a módszert alkalmazza eleve a zoom képekhez: [link]
Ez csak 2x, de 16MP. Ebből kivágsz egy 8MP-es részt és talán még jobb 3x képet kapsz, mint az FE-vel, legalábbis automatán.Ettől függetlenül nekem nem kéne ilyen telefon, a GCam raw azért a fentiekhez képest más dimenziót nyit meg egy valódi telével.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Dr. 444Hertz #102333 üzenetére
Nem szeretnék félreérthető lenni, de szerintem ez egy álprobléma.
Átlagos képességekkel rendelkező felhasználók vagyunk, szinte kivétel nélkül.
Természetesen a képalkotási folyamatra gondoltam.
A felső 10 százalékba valószínűleg soha nem fogunk beleférni.
Ennek ellenére az emberek 90 százaléka oldalakon keresztül tud vitatkozni a nagy semmin úgy, hogy már a jelenlegi mobiljának képességeit sem használja ki igazán.
Benne vagyunk a mókuskerékben, és persze érdekel a tech világ, ezért is cserélgetünk.
Értelme mondjuk nincsen, ez a szomorú valóság.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Doki42
őstag
válasz Plazmacucci #102335 üzenetére
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
félisten
Nekem meg lett mondva, hogy a Honor 50 az összes eddigi telefonnál jobb képeket készít, így részemről a topik zárható is
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #102333 üzenetére
-
Arcképgyáros
Szerintem, ha a gyári kameraszoftver keretén belül készül el a végleges kép, akkor bármennyi manuál belefér.
Nem csak az automatika jelenti a telefonok képességeit, sőt.
Az auto fotók részletességeinek méregetése kb. olyan, mint az okostelefonok összehasonlítása a kijelző DPI-je szerint.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
natë
nagyúr
válasz rizso #102330 üzenetére
Abban igazad van, de eddig nem volt túl sok ilyen megosztás.
Félreértettél, úgy értem a portré “módot”, hogy pl. a Samsung FE tele kamerájával lövök pl. a kislányomról egy zoom-olt fotót, vagy kicroppolom a 108 mpx-ből ugyanígy.
Tehát nem pl. az i13 által tele kamerán is aktiválható szoftveres porté módra gondoltam (az FE ilyet azt hiszem nem is tud).
Remélem érthető így. -
rizso
addikt
Engem nem zavarnak se az utólag méretezett, se a gcam, se egyéb mobillal szerkesztett képek, nem is értem miért kellett két külön topik, mindegy.
"kegyetlen jó, mert kb. részletesebb, jobb, mint az itt megosztott automata fotók bármelyike"
Erre megint csak azt tudom mondani, hogy amennyiben mindenki utólag méretezett 108>12MP képeket posztolt volna a topikba, már nem is lenne kegyetlen jó ;)
Amúgy a crop nem fogja kiváltani a portré módot, mert a portré mód szoftveres szeparációt is hozzáad. Viszont a 2-3x tele simán kiváltható kisebb felbontás mellett, amennyiben a 108MP jó minőségű "nyersanyag".
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
natë
nagyúr
válasz rizso #102326 üzenetére
Akkor így mondom, mert csak a szavakkal játszunk: kegyetlen jó, mert kb. részletesebb, jobb, mint az itt megosztott automata fotók bármelyike. Sajnálatos módon valószínűleg soha nem fogja egyik gyártó sem croppolni a 108 mpx-es fotóját automatikusan sw-ből, így hiába ez az elvárt, lógjon az ujjunk a bilibe.
Úgy is mondhatom: van élet a gcam-en túl.
(Mondjuk azt nem tudom, hogy a manuális konverzió mennyire számít szerkesztésnek, mennyire bírja el a topik)Egy kérdés a szakikhoz : jól gondolom, hogy 108 mpx-ből croppolva kiváltható pl a tele kamera, portréhoz használva?
[ Szerkesztve ]
-
-
rizso
addikt
Nem is kell egy liga legyen, csupán arra reflektáltam, hogy szerintem sem jobb, mint kb bármelyik 108MP-ről leméretezett kép (akár Xiaomi Note 10 is lehetett volna az ellenpélda).
Majd ha ilyen fotók készülnek vele alapból, utólagos méretezés nélkül, akkor elismerem én is, hogy kegyetlen jó, addig viszont nálam a hozza az elvárt szintet kategória. Ugyanez igaz az S21U-ra is.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz #96241664 #102316 üzenetére
"12MP-re méretezve így néz ki a legtöbbjük (vagy jobban"
Igen, lásd pl S21 Ultra, 12MP-re méretezett kép.
Nem azt mondom, hogy ég és föld, de szerintem természetesebb és szebb, részletesebb a Samsung képe. Kíváncsi vagyok, mikor jutunk el oda, hogy alapból ilyen minőségben pottyanjanak ki a telefonból a képek, ne utólag kelljen méretezni (nem ördögtől való gondolat, pl. a Nokia 808 ezt elég jól csinálta). Vagy mondhatnám a Gcam portokat is, már Oneplus 7T Pro is elég jó minőséget produkált vele. A mai hardveres és szoftveres támogatás mellett sokkal többet is ki lehetne hozni a kamerákból...
-
irgum
addikt
válasz GreenGoblin #102320 üzenetére
De még milyen, világít a lombja.
-
irgum
addikt
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #102314 üzenetére
Nagyon bejön nekem is.
-
Arcképgyáros
-
Doki42
őstag
Hát na... a fa
[link]
A52 5gIphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Aryon87
félisten
válasz irgum #102306 üzenetére
Telon neztem, tetszik. A szinek jok 😅
Nem nagyitgattam most, mar kibeszeltem magam a telot illetoen
Merre kirandultatok? En epp a Predikaloszekhez tartok. Remelhetoleg sikerul megcsipni a naplementet.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
irgum
addikt
válasz GreenGoblin #102307 üzenetére
Valóban, azok dögivel vannak a képeken.
-
Aryon87
félisten
Borús hétvégi kirándulás 2. része, ezúttal Martonvásáron a Brunszvik-kastélynál.
Túlnyomó részt a zoomkamerát használtam, amit jobban szeretek használni, mint a többit Bocs a tartalommennyiségértP40Pro
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Filmvilág
- Lakás- Szoba- Diffúzor és folyadék - Ki milyet használ?
- Cyberpunk 2077
- Motoros topic
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Spórolós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- XIAOMI Mi10 Twilight Grey 8+8/256 5G(HyperOS )független ,újszerű,dobozában,+ajándék tokok,+3db fólia
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%