-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
-
Bazsi84
aktív tag
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Sigma7 #122711 üzenetére
11 Ultra még most is az egyik legjobb jó fényben, de a 12S Ultra szerintem jobb kamerában, én hasonlítottam is össze a 2-őt.
A 13 ultra meg még jobb, főleg a fényerősebb zoom és ultraszéles miatt.
Bár ha az authentic nem jön be valakinek, akkor valóban a 11 ultra lehet a befutó. -
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sigma7 #119691 üzenetére
Ez már ráadásul a helyreállítási kezelés idején készült kép.
Amikor telefonáltak, hogy lenne egy cica, amit menteni kéne, hát .. őszintén, még az orvos sem bízott benne, hogy rendbe fog jönni.
Konkrétan tényleg csak csont vér és bőr volt. Mindkét szeme zöldgennyben úszott, tüsszögött, köhögött folyamatosan, kb lépni alig bírt. Egyből mentem vele az ügyeletre, lévén vidék, 1,5 órára volt, de szegénybe alig volt erő még sírni is út közben. De szerencsére az ügyeleten nagyon rendes és ügyes orvos volt, aki pár koktélt bedobott neki.. Aztán meg hát a legrosszabb, hogy macskanáthás, a másiktól elkülönítetten kellett neki lennie 2 hétig. Aztán úgy rendbe jött ez a kis bolond.Bár a dorombolásán hallani sajnos, hogy a tüdeje sem százas, mert nagyon hörgősen dorombol. De amúgy mindenki szereti, rettentő kedves és hálás cica lett. Sajnos túl kedves is mindenkivel.
Meg olyan érdekesen is megy amúgy.:
[link]
[link] -
-
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Sigma7 #115581 üzenetére
Hardveresen nem egy x6 pro vagy 13 ultra és nem is annyira részletes szvsz mint azok.
Inkább a pontos színei az erőssége és a kb végtelen beállítási opciók.
Van akinek ez egy nagyon fontos szempont, van egy pici zöldes/lilás árnyalat néha a képeken, de összességében szvsz ez tudja a legtermészetesebb színeket és a hdr-sem olyan agresszív.(néha lehetne az) -
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Sigma7 #114793 üzenetére
Ezek a 108 MP-esek baromi jók!
Nem látok benne nagy hibát, a részlet viszont tényleg sokkal több, mint a 12 MP-eseken, és ezek nincsenek is annyira agyonprocesszálva, mint azok.
A második csomag is klafa.#114798 hm15:
Uhh, szegény drótkerítéssel mit művelt ez a Pixel..
Tényleg érdekelne, milyen eredmény születne, ha csak úgy ellőne egy képet, és nem próbálna meg túl okos lenni..
A többi képnél mentségére szóljon a rossz fényviszonyok, de ez nem túl impresszív. -
Aryon87
félisten
válasz
Sigma7 #111392 üzenetére
Passzolom. Telón másképp látom. Gépen is nálam rendben voltak, elvégre a legjobbakat válogattam ki, de persze van olyan is ami kuka egyből, holott telón visszanézve meg tök jó volt.
Már leadtam a pixelkukkolásból, magamnak és család/ismerősi körbe csinálom meg a képeket, itt csak néha megosztok párat. -
natë
nagyúr
válasz
Sigma7 #107566 üzenetére
Esti, uw jobb, színekben valóban jobb a 21U, részletekben talán kicsit az Oppo (éjjel sokkal), illetve telében is egyértelműen az Ultra nyer.
A Color OS viszont sokkal fluidabb, mint a One UI, s az én használatommal az akkuidő is erősebb.
Ha 3 mobilt kellene megneveznem, amit szívesen használok, az ez a kettő és a OP. -
törölt tag
válasz
Sigma7 #106226 üzenetére
"Lehet hogy azért tetszik, mert minimális a disztorzió. Amiket én használok, S10+, OP8, azokon soha nem függőleges semmi."
Kizárt, ez nem telefon fúggő. Amit írsz, az perspektivikus torzítás, ha le-, vagy felfelé döntöd a telefont, akkor dőlni fognak az épületek, egyedül a látószögtől függ, hogy mennyire (ezért is szeretek telével fotózni sokszor olyankor is, amikor a távolság nem indokolná).
Ez a legdrágább fényképezőkön is ugyanolyan, mint bármelyik mobillal, egyedül tilt-shift objektívvel lehet kivédeni.
-
natë
nagyúr
válasz
Sigma7 #106221 üzenetére
Azért teljes méretben, ha pixel kukkolsz vannak hibái az Ultrának. Ettől függetlenül általánosságban jó ránézni a vele készült fotókra. Nekem pl. a OP9P produktuma tetszik, pedig sokan leszólják. Sárgás meg az arcot sem kezeli túl jól, mégis a szememnek az a legkellemesebb. Fene tudja miért.
-
Drakmusz
addikt
-
Aryon87
félisten
válasz
Sigma7 #102568 üzenetére
Nem okozott csalódást. Ha 400k lenne, akkor érthető lenne. Ebben az árban nekem ez elfogadható amit produkál. A sima 11T talán egy fokkal szebbet alkot, de a MTK esetében nekem még a régi tapasztalat van, miszerint nem támogatja semmi (most már tudom, hogy Gcam arra a verzióra is felmegy, ami pozitívum). Mivel a P40Pro mellette van, nem is a 11T Pro lenne a fotós telefon. Ugyanakkor a szupermakró módja nagyon bejön, Huawei ezt már nem tudja ennyire közel (csak a P30Pro volt erre képes), a sztereó hangszórók, 5000mAh akku és 120w töltés (mire lezuhanyzok fel is tölti magát), design (kékes-lilás) szín, mind remek ennél és a bika hardverről nem is beszélve (semmi melegedés, TikToknál volt langyos). Úgy pörög a rendszer, hogy néha az az érzésem, a P40Pro lassú mellette. Szóval bőven megérné nekem. S20Fe lenne a másik, ott csak az IP68 és 3x optikai zoom szól mellette, na meg már van egy közvetlen mellettem, ezért is akartam volna ezt
Mi több: P40Pro-ban a Telenor kártya, 11T Pro-ban a Telekomos, és munkahelyen a Xia-nak volt net, Huwinak nem, olyan erős vasszerkezet az épület... -
-
ttt1
őstag
válasz
Sigma7 #99579 üzenetére
[Fototrendre] feltettem elvileg itt is nézhető teljes méretben.
-
leslien
nagyúr
válasz
Sigma7 #95311 üzenetére
Örülök, hogy végre megérett a Sony egy ilyen összehasonlításra.
igen,és én is ezért rohantam amikor szóltak , h vannak készülékek amiket tesztelhetek..
X1 II sokat fejlődött a tavalyihoz képest pl nem kell azonnal Gcam után rohanni.. sajnos az még mindig nincs hozzá.. pro app-ok kárpótolnak ebben..
X10II is jó vétel lehet,de oda jól jönne a Gcam..
ma viszem vissza az új Sony családot... -
Aryon87
félisten
válasz
Sigma7 #94493 üzenetére
Mára már nagyon lelassult a fejlődés, inkább a számok növelésén látszik valami, de az is inkább e-penis versengés.
Bármelyik képemet visszanézem a gépemen, még mindig az U11 képei az etalon nálam. Akármennyire szeretem a Huawei-t, fotóban az U11 az aminek a képalkotása hiányzik.
Ráadásul a P40Pro-nál nem működik a bevált rutin, mint P30Pro esetén, mert itt nem mindegy mit mikor és hogyan csinálod. -
oxide83
aktív tag
válasz
Sigma7 #94156 üzenetére
Nah örülök hogy nálad is bevált a portré módos történet, én a végén már csak azzal fotóztam
. Látványos a különbség a portré mód javára, és ha azt pl tovább szerkesztenéd sokkal több a lehetőséged a normál móddal lőtt képekhez képest. Szerintem az összes mai Samsung tudhatja ezt a kiskaput, egyedül csak ezért sajnálom hogy eladtam a Note 10 Plust, az akksi idejét rühelltem
.
Honornál kipróbáltam, sajna nem vált be, belenagyítva nagyjából ugyanaz a minőség portré módban mint a normál móddal lőtt képek esetében. Van egy megérzésem a Huawei-nél is ez a helyzet. -
Aryon87
félisten
válasz
Sigma7 #93931 üzenetére
Nyilván megvan a Huwi jellegzetes képalkotása, viszont nagyon tetszik hogy a szoftver okosan dolgozik, és nem boondul meg semmilyen fényviszonynál. Persze van mikor hibádzik és nem tud mit kezdeni a dolgokkal, de elenyésző a hibázása.
P40Pro ezt még jobban megoldja. Kamerában nem érzékelhető fejlődés, de szoftveresen igen, legalábbis amit eddig láttam nála.
Majd hozok Honor20Pro képeket is a napokban.Ja, poén: vittem magammal a Mi8-at is.. megfeledkeztem róla, így csak kényelmesen utazott egyet a táskámban
A képek többsége 5x zoommal készültek, nagyon keveset használom a főkamerát
-
-
Dimond G
senior tag
válasz
Sigma7 #93698 üzenetére
Mázlista vagy! Igazi mázlista!
Gyönyörű hely és jó képek!
... és még tanáccsal is ellátsz minket! király!
Az a szomorú, hogy mindez elmúlik! Itt tovább görgetünk, mert lesz feltöltés! Sajna nincs olyan opció, hogy tárhelybe kerül és bármikor megnézhető, letölthető!
Persze neked szép emlék marad! Igazából ez a lényeg! -
oxide83
aktív tag
válasz
Sigma7 #93677 üzenetére
Nagyon jók az LG G4 képek!
Milyen kicsi a világ. második LG G4-es képeden a háttérben tornyosul a Kitzsteinhorn csúcsa, azt másztam meg múltkor és a csúcsáról lőttem többek között a lenti képet is Galaxy Note 10 telóval, furcsa volt, eltörpül a víztározó fentről, mint minden más is hangyaméretűvé válik ilyen magasságban
Remélem hamarosan vége ennek a káosznak és lehet újra a hegyekbe utazni, az nekem olyan mint másnak a drog, elvonási tüneteim lesznek ha sokáig mellőzni kell
.
-
törölt tag
válasz
Sigma7 #93681 üzenetére
"Ezt az optikát, érzékelőt kéne az Lg-nek azóta is használni."
Azt azért inkább ne, főleg a lencse minősége nem számított jónak már új korábban se, de a szenzorok sem visszafelé fejlődtek azóta.
Egyszerűen ezek az old school algoritmusok nem dolgozták túl annyira a képet, azért tűnhet jónak.
Bár én nem vagyok már annyira elájulva tőle, egyszerre szemcsések és olajfestmény-szerűek a képek (utóbbi a füves részeken látszik nagyon), színzaj sincs rendesen kezelve, a HDR még a régi fajta, egyszerű megoldást használja, ami szellemképre hajlamos, nélküle viszont gyenge a dinamika... Éjszakai mód nuku, ha nem tökéletesek a fények, akkor egyből zajtenger lesz a kép, és lehetne még sorolni a hiányosságait.
G4-em van, de ha lehetne, akkor a kameráját kérdés nélkül bármikor elcserélném akár egy új LG-jére is, más gyártókéról már nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest