Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Fotók, videók mobillal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-18 18:51:23

Mobilarena

Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.

Képek megosztására vonatkozó szabályok

• A képek feltöltéséhez lehetőség szerint külső képfeltöltő oldalt, tárhelyet használjunk a minőségromlás és felbontáscsökkenés elkerülése érdekében! Néhány képfeltöltő oldal a teljesség igénye nélkül: Flickr.

Frissítés!

Elindult az oldal saját képfeltöltő helye!
Pont arra készült, amire ez a fórumtéma. Módosítatlan, frankón sikerül mobilos képek gyűjtőhelye, kommentekkel, értékeléssel, telefontípusra kereshető és szűrhető.

Fototrend

• A hozzászólásokban direkt linket helyezzünk el a feltöltött kép eredeti, teljes méretű változatára (tehát ne az oldalt linkeljük, hanem direktbe a képet, a link végén szerepeljen a '.jpg')! A különböző tárhelyekről történő direkt linkeket kinyeréshez segítség ezen írás második fejezetében található.

• A hozzászólásokban, ha képet is megjelenítünk, akkor figyeljünk oda, hogy az csak maximum néhány száz pixel széles/magas kép legyen! Ne helyezzünk el nagyméretű képet a hozzászólásba ágyazva, mivel ez automatikusan betöltődik az oldal betöltésekor! Ha videót linkelünk, akkor azt lehetőség szerint jelezzük a hozzászólásban. Így megkönnyíthetjük a mobilnetről nézelődök életét, megkímélvén őket a véletlenül betöltött, megnyitott nagyméretű képek videók okozta jelentősebb adatforgalomtól.

• A hozzászólásokban a képek mellett írjuk oda, hogy milyen telefonnal készültek! Fontos, hogy a hozzászólásban, ne az aláírásban szerepeljen, mivel:
1. Az aláírásunk (telefonunk) változhat, így a régi képeink alatt is az új aláírás (az új készülékünk neve, típusa) jelenik meg
2. Az aláírásba írt szövegre nem lehet keresni, így későbbiek folyamán az adott típusú telefonnal készült képek nehezebben találhatóak meg
3. Mobilnézetből nem látszik az aláírás

A topikba csak eredeti, a telefon saját alkalmazásával készült képeket lehet linkelni.
Tehát tilos a raw, Gcam, és egyéb, külső alkalmazással lőtt, vagy utólag szerkesztett képek linkelese
.
Az utólag szerkesztett, módosított, külső alkalmazással készült képek megosztásához a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" című topikot lehet használni.

•Topikgazda és moderátor hibajavítási céllal a hozzászólasokba beleszerkeszthet.

További tudnivalók, hasznos információk a képek linkelésével, mobilfotós eszközökkel, alapismeretekkel kapcsolatban ide kattintva olvashatóak.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Fotók, videók mobillal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.