Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
Hoztam megint képeket, igaz most nem nagyon volt időm így gyorsban lekaptam őket full automatán.
Szépilonai hógép: Felfüggesztés - Normál - Szépia
100év körüli korú masina, szerencsére nekem nincs rá papírom.
Annyit tennék még hozzá, hogy az effekteket nem utólag szoktam alkalmazni hanem a telefonnal eleve már ezekkel a témákkal szoktam fotózni.
HTC One
-
S e t h
nagyúr
válasz
silentkiller
üzenetére
megfogtad a topik lényegét
-
Blyan
félisten
válasz
MR007RM
üzenetére
Most nem értem mire gondolsz.
Te alacsony iso-t használsz (manuálisan), hogy zajmentes legyen a kép, viszont cserébe le kell támasztanos valahova az 1mp és hosszabb záridő miatt. Itt pedig csak a fotók voltak a lényeg - gondolom automatán készült mind.
ISO4000-en !! nem csoda, hogy ilyen zajos valami - és ez még nem is vészes.
-
Tuninger
addikt
válasz
MR007RM
üzenetére
NA, lőj már akkor párat legyél kedves ISO50-100-200on kézből, mint ahogy a fenti felvételek is készültek

Te 110%-ra kicentized, állványozol, ideális beállítást használsz.
A fenti képek automatában készültek, kézből.
A 808-al kézből nem lehet elérni a fenti képek szívonalát, hiszen nincs stabilizátorod, így neked a bemozdulás mentességhez 1/15-1/20 záridő kell kézből, még a 1020-nál 1/8 - 1/5-ig le lehet akár menni, ami nyers matekkel fele/harmada ISO-t jelent azonos fényviszonyok mellett.
-
MR007RM
addikt
"Azért ha megnézed a low light fotókat, nem pont 100-as isoval készültek.
500, 1600, 4000!! szóval nem is lehet mást várni."Itt a lényeg. Így nagyon könnyű és főleg kis méretben jónak tünő fotókat alkotni. Nem beszélve, ha még esetleg manipulálva is volt, mert sosem lehet tudni. Nálam este iso50,100,200 átlag szokott lenni 9MP-ben.
Este nyomok fotókat.

-
kelekyle
őstag
amúgy érdekes, hogy az iP5 Sony kamera modult használ... a Sony telefonokban meg közel sincs olyan jó szenzor vagy szoftver, szóval vicces.

De kíváncsi vagyok arra a 21mpxes csodára. -
Wa2x_
veterán
De!
Amúgy nem vallottam magam profinak, de azt sem mondhatod, hogy nem csinálnék/csinálnátok ezeknél jobb képet... Nem csak az ISO állítás a lényeg, én is tudom, de ebből már kiderül valami. 
Nekem két kép tetszik, az utolsó sorban az első és a harmadik (kompozíció ügyileg).
Szerk.: Tudom miért tetszenek neked a képek...

-
Wa2x_
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
5 MP-ben nincs velük gond, az éjszakai viszont nagyon zajos még így is, a 808-nál volt ennyire.
A színek tényleg nagyon jók, a dinamika elképesztő, az élesség is jó (mondjuk a zaj is segít ebben), egyedül ez a mosás-zajosság kettős nem tetszik. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy teljesítene valamelyikőnk kezében, lehet egész máshogy.

-
Tuninger
addikt
Szerintem a low light fotók elképesztőek. Van dinamika, jó az élesség, a színek is pontosak. Persze, zaj van dögivel, de ilyen fényviszonyok mellett sem mobillal, sem kompakt géppel nem lehet jobbat.
A daylight photos meg ütős, bár max felbontáson szerintem gyengébb mint a 808 volt, 5MP-ben jobban tetszik, szépek a színei.
-
Blyan
félisten
Azért a Low light képek elég gyenguszok. Mármint, oké, jól néznek ki. de 754x573-ban nem is csoda.
Hát nem tudom vegyes a kép, szerintem ha ezek a végleges masina fotói, akkor a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be. Persze, átlagos mobilos képeket tekintve jók sőt szuperek. De most úgy tűnik, hogy egyes képességekben ugyan túlmutat a 808-on, de pl a képminőségben nem.
-
Wa2x_
veterán
Egy újabb 1020 galéria. Ezek már jobbak!
-
Blyan
félisten
Szerintem csak túl nagyok voltak az elvárások...
Nekem simán megfelelne.Igen, én is látom, hogy mossa a széleit. De ez tuti nem lencse probléma, ha valamiből, abból biztosan jobbakat kapott, mint a 808.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Igen ez egy végleges AT&T verzió.
ITT van még több másik kép egyben.
Mondjuk az látszik a képeken, hogy nem tud fotózni, az összes automata, kiégtek.
-
BobTail
őstag
válasz
MR007RM
üzenetére
... még azért várd ki a végét!
de jogos, engem is megleptek ezek a képek, már ha egyáltalán végleges készülékkel készültek (vagy AT&T only verziós készülékekben van gyári blur effekt?!
)Ezeknél a fotóknál pl. alig van mosás, szóval a fentiek vagy prototípussal készültek, vagy tényleg lutri még az első széria... 
-
legiaap
félisten
Ja és talán még sem olyan rossz ez az S4 zoom. Videóban nagyon babán rázoomolt, de a képekben itt is van mosás.
[link] -
Wa2x_
veterán
-
Hegasus
senior tag
(#24060) Wa2x_: az tényleg jó lenne, de most nincs kedvem újból feltölteni máshova több giga videót.
Néhány kép az asus padfone 2-től
ez meg az
Balaton
koncert (Volt + részegen Korda Gyuri
)
makro
naplemente
panorama
szobor
varosés van valakinek ötlete miért lesznek néha lilásak némelyik képen a felhők? Ha jól vettem észre, általában csak akkor, ha a nap bizonyos szögbe süt a lencsére (pont felettem talán
), (de amúgy ilyenkor napszemüvegbe, is inkább lila felé hajlanak a felhők mint fehérbe...)Videók:
pf2 720p-ben képes 60 fps-el felvenni (és 480p-ben 90 fps-el), ami végre nem az a 24 fps-es(vagy 30...) undormány, szaggató, hollywood-os majomság, ami "állítólag" bőven elég a szemnek...
fullhd-ban nem is rögzítek már videót, csak 720p-ben a 60 fps miatt. 
Miért jobb a 60 fps a 30 helyett: (kizárólag annak, aki nem tudná)
[link1]
[link2]
video30 fps
video 60 fpsitt van néhány teszt video, gondolom mondanom se kell, hogy dropboxban előnézve nem ér semmit, max csak annyit, hogy megnézed melyik érdekelhet 60fps-el és utána letöltöd
továbbá képes lassított felvételekre is, melyeket 480p-ben 6x és 12x lassításban tud felvenni, és 720p-ben 4x és 8x lassításban vesz fel. Tapasztalataim szerint a legjobb a 480p-ben 6x-os lassításban, mely elég jó lassítás és nem is szaggat annyira.
szerk.: ezeket meg ugye meglehet nézni dropboxban, mert nincs hova konvertálni
és végül néhány koncert felvétel Voltról sajnos a bullet és a fish nem élvezhető minőség, mert erős basszusnál berecseg masszívan, de távolabbról és nem sok basszussal elég jó hangban vesz fel. Korda Gyurira meg viccből mentünk, melyen majdnem olyan részegek vagyunk, mint azaz a úriember aki Klárika és Gyurika mögött ugrál a kisgyerekekkel a második videon

-
mycso
veterán
Samsung Galaxy S3 képek: [link]
-
Hegasus
senior tag
hogy lehetne 60 fps-es videokat mutogatni linkkel? A youtube ugye maximum 30 fps... dropbox, meg jó lenne, de az meg ha ott akarod megnézni, lekonvertálja a videokat 480p-re... vagy van ilyen beállítás a dropbox-ba esetleg, hogy 720p-vel mutasson videót?
pl ez a video... -
Wa2x_
veterán
válasz
korcsillio
üzenetére
Köszönöm, igen gyári, de az effekt az utómunka.
(#24050) MR007RM: Köszi, igen van benne valami.

-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Ezek most a szakmai újságírók voltak, vagy mi?
VuHaha! ... VuHaha! ... VuHaha! (Dr Genya röhögése az Austin Powels-ből...
) -
ben11
őstag
Sziasztok!
Kipróbáltam a Pro HDR Camerát és a Camera FV-5-öt is, de mindkettő furán viselkedik.
A tájolás mindkettőnél 90°-al hibádzik. Amikor vízszintesen tartom akkor a gombok olyanok, mintha függőlegesen tartanám és fordítva is.Plusz a képeket is így mentik.
Valaki találkozott már ilyennel?Köszi
-
dj79
senior tag
N8 sötétben

007.jpg[link]
-
MR007RM
addikt
válasz
BobTail
üzenetére
És ha úgy lenne mégis mi az akadálya szerinted, hogy megkapja az ősrégi 808-asban lévő kamerát? Szándékosan nem akarják túlszárnyalni az elődöt, vagy mégis a programnyelvi nehézség?
Lényeg a teló relatív vékonysága szerintük, mert tudják az embereknek még egy fotóstelónál sem számít a szuper fotó? Te jó ég meddig tart még ez a rémálom a Nokiánál.
Az igazi profik gondolom már rég otthagyták a céget, vagy kirugták őket. Nem baj várunk még pár évet. -
Wa2x_
veterán
Hogy témánál maradjunk | Emma a fagyijával
Ace 2
-
BobTail
őstag
Nekem is épp az jutott eszembe, hogy lehet nem azon van a lényeg, hogy 5 műanyag és 1 üveg, hanem hogy az eddigiektől eltérően nem csak műanyag, hanem egy üveg lencse is van. A ZEISS gyárt műanyag lencséket is, és biztos vagyok benne, hogy azok is legalább olyan precízen vannak megmunkálva, mint az üveglencsék... fene se tudja, és nem is érdekel miből és hogyan van megcsinálva, de ne legyen mosott a széle!

-
Wa2x_
veterán
válasz
BobTail
üzenetére
Én arra gondolok, de aztán lehet rossz fele indultam el... Tuti, hogy a lencsékkel van a gond - mármint értem ezalatt azt, hogy a széleinél mos, illetve, hogy ilyen "szemcsés" a kép - ennek pedig az oka szerintem, hogy a lencsék műanyagok, talán egy üveg... ez pedig szégyenteljes.

Még a kis távcsőlencséimnél is érezhető a különbség. Van két ugyan olyan, csak az egyik műanyag a másik üveg.
-
Wa2x_
veterán
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Téged nagyon nehéz elégedetté tenni. Már tudjuk!

Koncentráljunk a holnapi napra. Mi a hír tőzsdén? Hogy állnak a sanyi részvények?
És különben sem vennél droidot!

-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Vegyesen. Van amihez hozzányultam + 1 objektíves.
gyík Lett volna jó kis makró, de elszaladt.

levél 1
levél 2
levél 3
pók Ez az egy objektíves
szöcske csak makró
vendéglő
szitakötő 1
szitakötő 2 szineztem
szitakötő 3 eredeti
nyugalom szigete Tudom hogy a jobb alsó rész kicsit mosottabb. -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor meg a cukor-sokk volt az oka, hogy leverted a poharat..

-
Blyan
félisten
Nem is értem, miért ment a rinya a 41MP miatt.
[link] -
jacis
nagyúr
Nexus 4
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Gondolom nem a kép kedvéért borítottad ki...
-
Wa2x_
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Kb. azonos szinten vannak sztem.
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem csoda, hogy leverted a sört!

-
enginev3.0
félisten
Az a majd félliter üdítő a telefonon, egéren, billentyűzeten, asztalon, és a padlón...
A billentyűzet még csöpög, nem mertem visszadugni

Xperia ion, késő este, gyenge lámpafény és vaku
-
BobTail
őstag
Punnany Massif - tömeg
Punnany Massif - Élvezd (videó)Nokia Lumia 925
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Igen, erre céloztam, hogy itt a vége, ennél közelebb már csak rosszabb, nem sokkal nagyobb táv a minimum

-
Tecsa
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Most próbáld, rossz linket másoltam.
-
Tecsa
aktív tag
Nekem is van kicsi béka jószágról képem.
Itt megnézhetitek, éppen egy hüvejk ujjon csücsül, nem egy nagy darab

LG Optimus Black-el készült a fotó.
Link javítva
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

500, 1600, 4000!! szóval nem is lehet mást várni."

Amúgy a csaj nagyon is rendben van. 

fullhd-ban nem is rögzítek már videót, csak 720p-ben a 60 fps miatt.
Az igazi profik gondolom már rég otthagyták a céget, vagy kirugták őket. Nem baj várunk még pár évet.