- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
xhege #124115 üzenetére
Eredetileg abban készültek a képek, csak ide heic/jpeg-ben töltöttem le. Sajnos a fákon nem segít semmit, a szenzor is olyan pacásnak látja a fákat: [link] . Lehet én nagyítok bele túlságosan, de mindegy mert azok a fotók, amik fontosak voltak a feleségemmel, azok jól sikerültek és az a lényeg.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
xhege #123692 üzenetére
Túl van az is lőve, hogy mennyire szar, hasonlításokat csináltunk már itt és még egy pixelhez képest is minimálisak voltak a különbségek, sőt jobbnak is találtam egy egy összehasonlításban pl a 24 ultrát, videóban meg egyértelműen jobb az ultra és akármilyen kula is a 3x zoom kamera, a semminél így is sokkal jobb.
Persze azért bőven van jobb kamerás is pl x100 ultra, 14 ultra, magic 7 pro, de mint telefon valóban nehéz jobbat találni, bár minden más előnyében is egyre jobban beérik vagy leelőzik mostanra szerintem. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
xhege #123673 üzenetére
+1
Követik azt amit az s24 ultrával elkezdtek, igaz a 23 ultra és 24 ultra között nagyobb volt a változás ebből a szempontból, de itt is van pici különbség és jó irányba, szenzorokat is cserélni kéne már végre, főleg a 3x zoom kamerát pl egy hp3/9-re jó fényerővel, még ha sokak szerint nincs is előnye a nagyobb szenzornak én azért biztos vagyok benne, hogy jót tenne neki.(pl 5x kamera esete) -
ShadowLac
addikt
válasz
xhege #123661 üzenetére
Teljesen igénytelen lettem lassan..
Nekem a 24 u is tetszik meg a 25 u is . Kicsit a színessége miatt tetszik a 25 u. De kinti fényben?? vajon nem túl színes? Mert a 24 ben pont az tetszett hogy visszafogott volt a szín.
Húzgálják a csúszkákat!! Most éppen ilyenre állították, hogy legyen valami újdonság. -
bigmasterg
addikt
-
Ricardo
titán
válasz
xhege #123432 üzenetére
Senkiét.
Én csak a pixel témában reagáltam.
Ugye abból indult, hogy anno a legjobbak voltak ezen a téren, mostanra viszont már "simán csak" a jók között vannak.
A fórumtárs említette, hogy ez még bőven elég az ismerősők vaoo faktorához.
Erre reakcióként írtam hogy ez egy S21 esetén is megvan, pedig az még a pixelektől is (amik még most is az élmezőnyben vannak) messze van.
Tehát igaz amit mond, de ez a tényen nem változtat, hogy a Pixel vonal az egyértelmű vezető pozicióból "beleszürkült" a mezőnybe. Igaz annak a felső részébe. -
osonte
őstag
válasz
xhege #123313 üzenetére
Nem az egyetértés hiánya a gond, azon már nem is gondolkodtam, miután a "Legjobb kompakt mobil" közül hiányzik a Xiaomi 14, a "Legjobb kamerák" kategóriában meg hiányzik a Xiaomi 14 Ultra, Honor Magic 6 Pro, de akár a "Legjobb nagyméretű telefon" közé is mehetne, ha már Vivo X200 Pro belefér mindkét helyre. Apropó Vivo, tudomásom szerint csak Kínában jelent meg az X200 Pro, jövőre jön EU-ba és úgy látom USA-ba is kínai modellt küldenek, akkor az 2025-ös mobil lesz vagy Te tudsz venni global verziót belőle 2024-ben? Néztem, hogy amerikai YouTuber, ő is kínait tudott csak tesztelni. Szóval az X200 Pro globálisan 2025-ös mobil lesz. Még mindig a Vivonál maradva az X200 Pro mini lehet meg sem jelenik globálisan... Viszont ha a kínai megjelenést nézzük, akkor meg már a Xiaomi 15, Honor Magic 7 Pro is megjelent. Szóval döntse el, hogy most akkor 2024 vagy 2025 mobiljairól ír vagy vegyesen? Amennyiben tesztelő, arra a 3 mobilra már nem futotta? Logikátlan egy teszt, de ha valaki szerint nem az, akkor holnap én is elkezdek írni tesztelet, hülyeséget én is tudok. Amúgy van igazság is a tesztben, de azt kb eddig is szinte mindenki tudta, akit érdekel a téma.
Attól, hogy mind volt/van a birtokában és használta, attól nem lesz jobb tesztelő. Tőlem ha a világ összes típusú telefonjából van otthon 10db-ja, attól sem lesz ez a teszt jobb, ez csak azt igazolná, hogy van rá pénze...
A leírt ellentmondások alapján, biztosan jól tájékozott, sokkal jobban mint én vagy bárki, bár szerintem őt sem ismered személyesen és engem se, szóval egyszerű a következtetés. Aki ismertebb a neten=jobban tájékozott, logikus.
-
Drakmusz
addikt
válasz
xhege #122595 üzenetére
"Remek részletességgel, bár rengeteg túlélesítéssel dolgozik nappal a zoomkamera, aminek a lencse relatíve puha rajzolata az oka. Panaszra semmi ok: kamerákon át következetes az expozíció, a fehéregyensúly és a dinamika, este pedig nincs nyoma a túlélesítésnek, átlagos-átlag feletti részletességgel és némi képzajjal."
Az i16 Pro tesztből.
[link] [link]
Abszolút értem amit natë akar mondani, de mondjuk ezek a fentiek még kicsiben is hihetetlenül gyengék.
Ez meg itt egy Oppo gyári.
A mainstream vonal jelenleg már egy teljesen más utat jár a kínaiakhoz képest. -
nozs23
addikt
válasz
xhege #122477 üzenetére
Itt van pár gyors mintán: [link] Az összes JPEG XL, van benne lossless és lossy, amit össze lehet vetni vegyesen. Van benne 0.5x, 1x, 2x (szenzorzoom), és 5x. Van benne továbbá night mode ON és OFF is. Ugye a JPEG XL lényege, hogy úgy lehet kezelni, mint egy nyers fájlt úgyhogy lehet utólag tologatni a módosításokat.
-
bigmasterg
addikt
válasz
xhege #122132 üzenetére
Persze, nincs semmi baj az iPhone-al (ahogy az s24u-val sem), nyilván aki az iOS-t megszokta, nem fog egy valamivel jobb kamera miatt rendszert váltani, mikor másban meg annak a rendszernek vannak előnyei.
Szerintem az iphone-nal és samsungnak is alapvetően korrekt kamera rendszere van. Ezeket szokták a top-nak mondani. Nyilván a legtöbb ember számára tényleg ezek a legjobb kamerával szerelt telefonok, mivel ezek a legkönnyebben elérhető és legnépszerűbb modellek.
Ez a vivo pedig macerásan beszerezhető, a többség életében nem hallott még a márkáról sem, nem hogy egy China only modellről.
Kamerára visszatérve, úgy érzem hogy az iPhone egészen hasonlóan teljesít az x100u-hoz képest, mint az s24u.
Uw hasonló.
1x-es kamera: pixel peepelve nappal jobb a vivo, de nem zoomolgatva hasonló tud lenni, sötétben pedig jobban kijön a különbség.
Zoom: jelenleg itt nincs vetélytársa a vivonak. 3,7x-en, azaz 85mm-en szinte fő kamera minőséget hoz. Még 5x -re croppolva is jobb mint a többiek.
Akinek ez a látószög fontos, annak érheti meg cserélni.
Én szeretem és elegedett vagyok vele. Fényképezőgépes hangulata van ezeknek a képeknek.Korábban hasonlitottam az s22 ultrámat s24u-hoz és az iPhone 15PM-hez is (15PM-el tavaly néztem össze, nem posztoltam akkor ide).
ezek most érzések, de: kb kamerában olyannak éreztem a különbséget az s22u és s24u vagy 15PM között, mint amilyennek az s24u/15PM és a vivo között látom. (Uw kamerát kivéve).
Mietlott valaki megsértődne, ebben az offba rakott részben csak a kameráról és fotókról beszéltem, a telefon többi részéről nem.
Amit majdnem kifelejtettem a végéről: aki videózni akar telefonnal, az iPhone-t vegyen és pont.Szerintem.
-
válasz
xhege #121095 üzenetére
Így van, mint telefon én is azt választanám.
@Zotya, egy shutter speed tesztet még össze lehetne hozni bármilyen más gyártmányú telefonnal. DXO-n úgy csinálták, hogy egy fószer sétált beltérben lámpafénynél, és a két telefonnal egyszerre lőttek képet róla. A Samsung képén egy méterrel előbb volt a csávó mint az Iphone-nén.
-
-
-
floratm
senior tag
-
xhege
veterán
válasz
xhege #117863 üzenetére
Itt egy gyors példa:
[link]
[link]Természetesen nem natë kritikája ez, csak annyi, hogy nem ritkán fordul elő az, hogy valami netes fotók alapján nem tűnik jónak, aztán "élőben" meg teljesen jó. Volt már ilyen itt más telefon esetén is (Xiaomi 13, OP 11 vagy Oppo Find X6 Pro). Szóval lehet nem lesz annyira rossz a Xiaomi 14 sem. Mondom én ezt úgy, hogy nekem olyanom biztosan nem lesz
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aryon87
félisten
válasz
xhege #116102 üzenetére
Nekem a tenger is adja, persze ha van más is nem csak a végtelen víz és kopár part. Thassos pl emiatt is tetszett nagyon, bár Korfu sem rossz. 1-2 év múlva meg Kefalonia a kiszemelt, YT videók alapján az is szép hely.
Most Erdélybe megyünk nyarani, majd 1 hét itt a Németeknél is. Lesz anyag bőven remélem3 hónapja nem fotóztam semmit, emiatt is várom már az őszt.
-
-
Ricardo
titán
válasz
xhege #115902 üzenetére
Idézet a téma összefoglalóból.
" A hozzászólásokban, ha képet is megjelenítünk, akkor figyeljünk oda, hogy az csak maximum néhány száz pixel széles/magas kép legyen! Ne helyezzünk el nagyméretű képet a hozzászólásba ágyazva, mivel ez automatikusan betöltődik az oldal betöltésekor! Ha videót linkelünk, akkor azt lehetőség szerint jelezzük a hozzászólásban. Így megkönnyíthetjük a mobilnetről nézelődök életét, megkímélvén őket a véletlenül betöltött, megnyitott nagyméretű képek videók okozta jelentősebb adatforgalomtól." -
-
sifu91
aktív tag
válasz
xhege #115777 üzenetére
azért is írtam, hogy nekem a vivóval volt ez.
Működni működött a netflix csak mikrolaggok voltak. A facebook, meg konkrétan nem engedett bejelentkezni, és utána láttam, hogy hoppá ez már nem én vagyok, de Zuckerberg rendes, mert reklamáltam, amire közölték, hogy nem rakott ki semmilyen csúnya dolgot, így használhatja egészséggel!
-
leslien
nagyúr
válasz
xhege #115769 üzenetére
pont ilyenkor nincs globál verza.. jó kaptunk Snapdragon Samsungot..
2025-ben meg már elvileg veszünk Pixelt is..>>csak nem kezdenek Ők is rájönni ,h senkiházi tróger banda a Exynos műhely..?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Klaus Duran: 2025 dude
- Anime filmek és sorozatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest