- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
LG Velvet
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Xiaomi redmi note 10pro-val készült képeket tudnátok mutatni? Esetleg ha valakinek van tapasztalata vele ajánlaná-e vagy vele hasonló árban levő mást? -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz tknof1871 #100459 üzenetére
Na ez jó kérdés hogy milyet vegyél. Nekem a 2. van rajta az első az rontotta a minőséget, főleg úgy, ha vakuzni kellett, akkor az egész kamerát bevilágította, mert átlátszó volt. A mostani az már olyan mint a kamera, nem vetíti szét a vaku fényét és az üveg is láthatóan jobb minőségű, mert a maszatot sem gyűjti.
G4-t melóstelefonnak vettem (na meg nosztalgia, anno volt, csak sajnos rövid pályafutású), P40Pro kicsit drága volt, hogy tönkremenjen. Gyárban dolgozok..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
tknof1871
őstag
válasz Aryon87 #100457 üzenetére
Én használok kameravédőt. Eddig még nem vettem észre hogy vacak képeim lennének tőle.
OK, eldőlt, nekem is lesz rajta kameravédő.Viszont az sem mindegy honnan rendeled, és milyen fajtát küldenek.
Valamelyik nagyobb magyar webshopból. Milyet vegyek? Csak bizonyos márkájú üveget vegyek, számít az üveg vastagsága?
Ha G4-ről váltasz, jó sokáig kibírta (én nemrég vettem egyet, de sajna hibás)
Igen, LG G4-ről. Csodálom, hogy valaki még vesz G4-et.
Anno Nillkin Amazing H+ PRO-t vettem rá. Kameravédő is volt a csomagban. Feltettem rá. Sajnos előtte nem próbáltam ki milyen képeket csinál a G4.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Aryon87
félisten
válasz tknof1871 #100456 üzenetére
Én használok kameravédőt. Eddig még nem vettem észre hogy vacak képeim lennének tőle. Viszont az sem mindegy honnan rendeled, és milyen fajtát küldenek. Szóval hely válogatja.
Ha G4-ről váltasz, jó sokáig kibírta (én nemrég vettem egyet, de sajna hibás)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Használnak/használtok a kamerán védőfóliát, edzett üveget?
Ha kameravédő van fent az látható minőségromlást okoz? Esetleg van olyan minőségű, vékonyságú (pl. 0.2 mm thin 9H extreme hardness), vagy márkájú edzett üveg, ami nem okoz látható minőségi romlást?
Vannak ezek a csomagok, kijező- és kameravédő egy csomagban. Vannak kijelzővédők amik valamilyen színt szűrnek. Ilyenkor a gyártó "véletlenül" a kameravédőt is színszűrős üvegből csinálja?Én a biztonság felé hajlok. Ha a kameravédő üvegek már olyan jók, a fotókról 100-ból mondjuk 1 fotográfia-megszállott tudja eldönteni, kameravédő üvegen át készültek, az már elég jó.
5 év után veszek új telefont, Poco X3 Pro-ra esett a választás. Szeretném elsőre úgy "összerakni", hogy minden OK. Ennyi pénzért főleg, 100 000 . Elnézést kérek, ha hosszúra nyúlt és offtopik és ez valakit zavar!
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Aryon87
félisten
válasz #46372352 #100448 üzenetére
Mi11Lite-val senkinek nincs tapasztalata, fotót meg nem töltött fel senki vele. A52-vel van pár kép, és talán a Honor20-al is készült képet is találni itt.
Mobilarénás tesztekből tudsz maximum következtetéseket levonni:Mi11Lite 5G
A52 - mobilarena
hentes555 kolléga által lőtt képek A52-vel
Orgi kolléga hozott pár képet a Honor20-al régebbEnnyit tudok segíteni
Nekem tapasztalat a nagyobb tesókkal van, méghozzá egy A72-vel és Honor20Proval.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
mindthecrap
aktív tag
válasz Plazmacucci #100443 üzenetére
Papíron így van ahogy írod, gyakorlatban az algoritmus erre még ritkán képes, az eredmény sokszor olyan mintha ecsettel lenne retusálva a kép vagy az árnyékban álló emberek bőre hamu szürke lesz a napon levő fák meg neonzöld. Ilyen helyzetekben csak a józan, kézi raw feldolgozásban hiszek.
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
félisten
válasz mindthecrap #100442 üzenetére
Ha a szoftver rendesen működik akkor a hdr csak a kép fény dinamikatartományát javítja. Nem tudok róla hogy apple-nél máshogy lenne. Ha nagyok a fénykülönbségek a képen hdr nélkül vagy kiégnek a világos részek vagy bebuknak az árnyékok feketébe.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz Plazmacucci #100441 üzenetére
Nekem nem tetszik, szeretem ha minél természetesebb a kép. Még HDR nélkül is túloz néha a szoftver, túl kék az ég stb…
-
félisten
-
mindthecrap
aktív tag
válasz Szajo #100439 üzenetére
Köszi, teljesen automata mód csak annyit bökök a kijelzőn, hogy hova fókuszáljon. HDR is ki van kapcsolva. Próbálgatom a RAW fotózást de nem ad igazán sok pluszt meg ebbe a topikba amúgy sem jöhetne, ha már szerkesztgetni akarok akkor viszem a fényképezőt magammal.
-
Szajo
őstag
válasz mindthecrap #100436 üzenetére
Nagyon jó képeket csinál ez a 12 mini.
Ezeket egyébként csak úgy ellövöd mint az emberek 90%-a vagy allítgatsz valamit fotózás előtt? -
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen!
Az itteni fotósoktól, gyakorlatukból, tapasztalatukból csak tanulni lehet. Természetesen nem vagyok versenyképes az itt megforduló komoly fotósmobilokkal összevetve, vagy egy digitális fényképezőgéppel szemben.
(#100429) hint
A "közönségszavazás" általánosságban is érdekes kérdés, mert a közönség mivolta, megléte vagy nemléte, elfogultsága vagy elfogulatlansága is nagyban befolyásol(hat)ja egy szavazás eredményét. Néha a "sok lúd disznót győz" esete is megvalósulhat, például amikor valaki a saját híveit összetáborozza és az így begyűjtött "lájkokkal" juttat tovább egy versenyzőt, vagy netán csak a szimpátia alapján, ha már valamennyit megtudott az illetőről.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz Plazmacucci #100415 üzenetére
Köszi Plazmacucci, mindthecrap! 100k a minimálisan ajánlott fotószkenner. Megpróbálom mobillal.
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly01
senior tag
válasz novinyul #100421 üzenetére
Mi 4c-ben 808 volt, de nekem nem volt vele gondom. A 810 már más volt. A 820-821 meg melegedett eléggé nekem több készülékben is.
natë Ja az is egy megoldás, bár mondjuk egy "gamer telefonnál azért ez kiábrándító. Meg úgy alapból is. Más programok futtatásánál is zavaró.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz pinnacle #100414 üzenetére
Vannak úgynevezett szkenner applikációk amik felismerik a fénykép széleit, és ha nem tartod teljesen vízszintesen a telefont akkor szoftveresen kiegyenesítik az oldalakat és úgy menti el, meg levágja a felesleget (pl asztallap). Sőt asszem a Xiaomi-nál a gyári kamera szoktverben is van egy ilyen opció. Családi fotókat eltenni emlékbe teljesen jó az eredmény, én negatívokat is szkenneltem telefonnal és fényképezővel az már egy izgalmasabb sztori.
-
félisten
-
pinnacle
nagyúr
Régi fotóimat digitalizálnám. Gondoltam veszek egy fotószkennert, de mobillal is egészen jó képek készültek. Van erre külön beállítás/program vagy elég csak alap beállítással készíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsug Galaxy Z Fold 3 - Phantom Silver 256gb
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával