- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #125504 üzenetére
Persze ez így van, aki keni vágja, az össze tud hozni egy elég jól működő kombót(tökéletes nem lesz, nekem nem sikerült olyant összehozni) én is csináltam anno.
A baj, hogy sokszor úgy van beállítva, mintha a legegyszerűbb dolog lenne a világon.
Persze nekünk akik már próbálták sok telón és tudjuk mikor mit kell állítani hogy jó legyen, már egyszerűnek tűnik, de valójában egy átlag felhasználó, a cfg-t nem tudja betölteni, nem hogy azokat még szerkeszteni is. -
Elit3Zotya
addikt
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #124953 üzenetére
Szerintem mindenkinek tele van a t@ke a "házi megoldásokkal, akár milyen szuper lehetőség ami benne rejlik.
+1
És itt nincs benne xarakodás, hogy jó vagy nem, tutira minden úgy működik ahogy a nagy könnyben megvan írva.
Ez sem tökéletes, lehetne 200%-ba nagyítgatni és hibákat keresni.
Te meg ne privátba ócsárolj, főleg ne ebben az alpári stílusba, nem fogok ott válaszolni.
Ha megosztanám amiket írtál, sokan elképednének milyen is vagy valójában, és ezt úgy hogy soha nem írtam egy rossz szót sem neked, hatalmas csalódás vagy. -
-
Helltak
őstag
válasz
Bagoly01 #124678 üzenetére
Vannak kisebb gyengeségei, de teljesen jól használható. Ezért az árért nem sok kompromisszumot kell kötni.
Volt nálam idén kb minden, de ár-érték arányban ez van az első helyen.
Sifu91:
Igen, szerintem is rendben. Ha nagyítgatunk nem mindig olyan szép a végeredmény, de az összkép szinte mindig jó.
Gcam config-al azért lehetne még jobb, de nem volt időm vele foglalkozni. -
-
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #124407 üzenetére
Lehetséges.
Merge method 3 és engedélyezni kell dev settings-ben a bento-t. Ha akkor sem megy, akkor (egyelőre) felejtős.Nem mindig aktiválódik amúgy. 1 szupergyors frame-et csinál csak pluszban, extrémebb szembefényben nem tudná szépen összedolgozni, több lépcső kéne. Úgyhogy a HDRE-t nem minden esetben tudja kiváltani, legalábbis addig, amíg nem tudjuk paraméterezni.
Viszont egy ilyet már megoldott volna szépen.
Ez meg saját teszt. Föntről lefelé: 9.2 ZSL, 9.2 HDRE, 9.6 ZSL bento ON -
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #124343 üzenetére
Exposure -> Exposition Max HDR ratio (HDRE/NS) paraméter túl magas alapból, nagyon alulexponál ilyen helyzetekben és a semmiből próbálja felhúzni az árnyékokat.
4-5 körül elég szerintem, kisebb lesz valamivel a dinamikatartomány (de még mindig nagyobb, mint a sima HDR+), cserébe sokat tisztul a kép.9.6 lesz majd érdekes amúgy, csak még nagyon béta, Samsungon ki sem tudom próbálni. De van benne egy új HDR megoldás "bento" néven, amivel már nem lesz szükség a lassú HDR+ Enhanced-re.
-
Bossi
őstag
válasz
Bagoly01 #123931 üzenetére
Kicsit offolok
Egyszerűen nagyon jó ez a Vivo kicsit féltem tőle, de mint okostelefon is brutál jó. Most pár héten belül volt S24U majd Honor magic 7 pro előtte Pixel 9 pro XL, eddig mindent nézve ez a legjobb. Nagyon bejön eddig minden téren. Igaz még csak kemény 1 napja van meg, de nagyon jó eddig.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #123357 üzenetére
Valószínűleg más sem tudta volna jobban megoldani.
#123359Ixion77
Remélem, átveszik a Vivotól a kamera app paraméterezhetőségét is.
Na pont ez miatt is írom, hogy lehet lesz olyan automatában, de a paraméterezhetőség miatt továbbra is a vivo lesz a legjobb szerintem.Ami még fontosabb, hogy a Honor talán hivatalosan is elérhető lesz nálunk. Ugye
A sima pro tuti lesz, de az rsr is esélyes, mert aszem a tavalyi elérhető volt.
Csak kár hogy a sima pro, nem kapta meg ezeket a kamera fejlesztéseket.
Igaz az sem szégyenkezhet ahogy nézem. 200mp 1/1.4" f2.6 72mm
Viszont az új AI zoomot tudni fogja az is, az félelmetes amiket alkot, már amikor sikerül neki. -
ljoe82
tag
válasz
Bagoly01 #122997 üzenetére
Könnyen lehet, hogy igazad van. Hangsúlyozom saját, szubjektív vélemény következik:
Én GCam képben is láttam rosszat is jót is, ezért írtam, hogy nem varázsszer és nem tud sz@rból várat építeni...
És hangsúlyozom hogy saját GCam tapasztalatom pedig egyáltalán nincs, mivel a Vivo alatt folyamatosan összeomlott, nem találtam stabil verziót, így érdemben nem is teszteltem. -
Ixion77
addikt
válasz
Bagoly01 #122771 üzenetére
Szerintem még csak preview van. Olvastam, és az alapján jó telónak tűnik. Néztem pár fotós összehasonlítást is. Emlékeim összevissza:
- Nem tetszik a kék hátlap (de nem számít, nekem úgyis tokban lesz)
- Nagyon kilóg a kamerasziget, és hatalmas, sérülékeny (jobb szeretem ha csak a kameráknál lóg ki, és a környéküket védi a tok)
- Bivaly az akku
- Versenyképesnek tűnik a Sony LYT-818
- Sajnos ívelt a kijelző (szerencsére csak egy kicsit, még elfogadható)
- Benchmarkokban brutál a CPU
- Állítólag csak 2 főverzió +1 év biztonsági a frissítés (ha ez igaz, az nálam kizáró ok)
- A zoom még fejlődött is az X100 ultrához képest egy kicsit szoftveresen
- €800-nál többet nem leszek hajandó adni érte. Márpedig gyanítom, hogy felette lesz. -
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #122775 üzenetére
Azok a képek nekem túl vannak tolva kicsit, de ez biztosan csak a Vivid. A többi módokban lesz majd igazán jó, meg ugye itt magadnak is sok mindent tudsz állítani a feldolgozáson.
Biztos vagyok benne, hogy értőbb kezekben abszolút top lesz ez is, egyedül az ultraszéles méltatlan kissé a többi kamerához képest.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Bagoly01 #122623 üzenetére
Brutál vivid a kép amit csinál és kevésbé részletes mint a gyári.
Igény esetén rakhatok be képet vele, de csak egy gyors katt-kattot csináltam.
Bigkakából amit próbáltam meg túlélesített, de színek legalább okésak.
Ahogy nézem, állítgatással ezek javíthatóak, de egyelőre úgy tűnik hogy ha sikerülne jól belőni, akkor érné el a gyári Zeiss natural szintjét. Úgy meg nem biztos hogy van értelme szórakozni vele. -
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #122598 üzenetére
Veled értek egyet. Főleg, hogy gyáriakkal is szoktak olyan kritikák megfogalmazódni rendszeresen, hogy pl beltérben gyerek/kutya/macska fotózásra használhatatlan, vagy neon színek és vignettálás között tudsz csak választani, stb.
Ilyen szintű kiegyensúlyozottságra azért a GCam is képes.HDR+, HDRE, Night Sight módokat be lehet úgy állítani külön záridőlimitekkel és megfelelő frame számmal, hogy mozgó témákat, tájképeket és low-light fotózást is jól le lehessen fedni vele, nem feltétlenül kell profilokkal szórakozni.
Feldolgozásban meg szerintem az a kulcs, hogy nem kell feltalálni a spanyol viaszt és nulláról nekikezdeni, még akkor sem, ha ért hozzá az ember. Mert abból tényleg csak rengeteg trial and error lesz.
Arcide lib nekem minden szituációban elég szimpatikus eredményt hoz, a gyárinál mindenképp jobbat.És ez csak jpg. Raw-ban abszolút nincs alternatívája, mert minden más megoldással vagy a többelemes képrögzítést bukod, vagy processzált lineáris dng-t kapsz.
Úgyhogy egyelőre én még "vesződök" vele tovább. -
titi12
aktív tag
válasz
Bagoly01 #121310 üzenetére
Ez nem „low end” (szerintem).
(Éles – az árnyas részeknél is –, a leányka egyes hajszálai is szépen kivehetők, de nem túlélesített vagy elmosott, oldalt a fű ugyan kissé szellemképes, de ilyet a félmilliósok is „tudnak”, a háttérben a falevelek is elfogadhatók, nem vízfestményszerűek…) -
-
-
balazs1022
őstag
válasz
Bagoly01 #120429 üzenetére
Nem tévesztem össze. Látszik ha képek bal felső része sokkal homályosabb: ez lencse hiba.
Az 5 lencséből, amit cseréltem, volt fókuszhibás is. Azt úgy csináltam meg, hogy tekertem a fókuszlencsén. Így tudtam kalibrálni a végtelent. De szerintem ezeken a mai kamera modulokon, amiknek még stabilizátora is van, már nem lehet ezt elkövetni. Főleg ha garis is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Nyaralás topik
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Goddess of Victory: Nikke
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest