- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patyil
tag
válasz
rizso #116847 üzenetére
Én is 23ultrát használok, és a 13 pro max is amit váltott megette sajnos beltéri fotókban, de sokszor még máshol is, néha élvezem a pro módot meg a zoomátfogást de sokszor sírom vissza az iphone konzisztens "semmilyen" fotóit
Igaz, a rendszer, a gyonyoru szogletes oled kijelző, a pen valamelyest kárpótolnak...Ha mozgó gyereket fotóznál beltérben szerintem felejtsd el a samut, ez az egyik achillese amiről itt a fórumon is gyakran szó esik, amugy nagyon jo kis telefon
-
-
hito
nagyúr
válasz
rizso #111011 üzenetére
Hát igen, a Sony mobilok nem point and shoot kategória sajnos. Kézi babrálás, utómunka, de meghálálja, ha időt tesz bele az ember. Kb ennél is erre számítok. A jpeg motor már most utálatos számomra a tesztek alapján és ezt sajnálom, mert ahogy öregszem én is egyre inkább arra vágyom, hogy kiszolgáljon és kitalálja helyettem
Hozd csak, engem érdekel, főleg/csak a Sony
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
rizso #111011 üzenetére
Majd én is jövök pár S21U vs Sony képpel
Na erre kíváncsi leszek.#111010hito
Nála láttam, hogy nagyon durván jól teljesít más telefonokkal összehasonlítva is. [link]
Nem csak a szenzor mérte számít, de a fejlettségi szintje sem mindegy.#111018natë Jóféle.
Lassan érik a 7 pro-val is az összehasonlítás, lehet (de csak lehet) hogy lesz nálam 1-2 pár napra. Legyen kész addigra a cfg. a revansra..
-
-
natë
nagyúr
válasz
rizso #102330 üzenetére
Abban igazad van, de eddig nem volt túl sok ilyen megosztás.
Félreértettél, úgy értem a portré “módot”, hogy pl. a Samsung FE tele kamerájával lövök pl. a kislányomról egy zoom-olt fotót, vagy kicroppolom a 108 mpx-ből ugyanígy.
Tehát nem pl. az i13 által tele kamerán is aktiválható szoftveres porté módra gondoltam (az FE ilyet azt hiszem nem is tud).
Remélem érthető így. -
natë
nagyúr
válasz
rizso #102326 üzenetére
Akkor így mondom, mert csak a szavakkal játszunk: kegyetlen jó, mert kb. részletesebb, jobb, mint az itt megosztott automata fotók bármelyike. Sajnálatos módon valószínűleg soha nem fogja egyik gyártó sem croppolni a 108 mpx-es fotóját automatikusan sw-ből, így hiába ez az elvárt, lógjon az ujjunk a bilibe.
Úgy is mondhatom: van élet a gcam-en túl.
(Mondjuk azt nem tudom, hogy a manuális konverzió mennyire számít szerkesztésnek, mennyire bírja el a topik)Egy kérdés a szakikhoz : jól gondolom, hogy 108 mpx-ből croppolva kiváltható pl a tele kamera, portréhoz használva?
-
-
Aryon87
félisten
válasz
rizso #101666 üzenetére
Most néztem meg pár képedet. Automatában gyalázat mit készít ez.. De. A 27MP-re leméretezett képek adják azt, amit alapból kellene tudnia egy ilyen kategóriájú telefon. Még a 12MP-re méretezett is is jó részletességű.
Ha lesz alkalmad, napos időben is készítenél hasonló tesztet? -
Wuk07
tag
válasz
rizso #101666 üzenetére
Szeretem az ilyen alapos összehasonlítást, meg ahogy látom hasonló elvárásunk lenne a mobil kamerával kapcsolatban. Tudsz akkor csinálni egy ilyen összehasonlítást éjszakai verzióban is?
"Álmodozok" én is erről az opcióról, hogy az eredeti nagy felbontású képet simán csak vissza scalezi, csomó telefonnál látszik, hogy mennyi finom részlet jelenik meg igy. -
trebrona
nagyúr
-
Ricardo
titán
Ezt a kört már többször lefutottuk.
"aki eljut eddig a fórumig, annak valószínűleg nem lesz idegen a gcam, és a saját telefonján is fent van/lesz. "
Így van. Egy jó részüknek nem okoz problémát, van akinek viszont igen.
De azoknak akiknek nem okoz problémát a Gcam letöltés, és apk telepítés, szerintem kivétel nélkül elboldogulnak azzal, hogy átklikkelnek a másik topikra. -
Ricardo
titán
Én kíváncsi lennék, pár mai csúcs készülékre mit teljesítene ugyanott, és ugyanúgy ahol, és ahogy ez a kép készült. Szinte nulla fény (az is messze) kézből kitartva.
Sok éjszakai képet látni (akár az U11-től is), de azok szinte mind valami kivilágított épületet/szobrot/nevezetességet örökítenek meg. Amik nem, azoknál is ennél jóval több fény van. Van ahol állványt használnak (bár ez nem derül ki sok esetben). nem ragozom tovább. A lényeg az hogy ilyen körülmények között (érthető okokból) ritkán készülnek képek.
-
gretzky77
veterán
Igen a V30 akksija és optimalizáltsága nagyon jó volt! Én nagyon szeretem az LG V szériát, sztem minden téren rendben van! A V50 rátett egy lapáttal nagyon jól eltalálták sztem, a 4ezres telepe is dicséretes és a rendszer is! 10-es "bétával" használom jelenleg ( azért idézőjeles, mert szinte bug mentes) és 2 napra olyan 6-7 óra kijelzőidő megvan! Nagyon elégedett vagyok vele minden téren és a zenei része is fontos számomra!
-
Helltak
őstag
A kapacitásához képest, igencsak jól bírta. G8s is nagyon korrekt volt üzemidőben, szóval a V50-nek még jobban kellene bírnia. Nálam P30 Pro-t követte a G8s, igaz csak pár hétig, aztán jött a Oneplus 7 Pro.
Ha szereted a stock közeli rendszert, akkor nagyon tetszeni fog a Oneplus (plusz van pár apróság, amivel még kellemesebbé teszik telefon használatát). -
pikszel
addikt
Nyilván, ha egymás mellé rakom ezeket a készülékeket (amiket használok: iPhone SE, Lumia 735 és 950, Samsung Galaxy J6+, Huawei Mate 20 Lite), akkor látható a különbség, de a hétköznapi használatban nem érzek akkora különbséget. Ami nálam számít viszont, hogy az OLED nagyon fárasztja a szememet sajnos. Nem pálcát akarok törni, csak leírtam a tapasztalataimat.
-
törölt tag
(#43317) rizso
"Mondjuk K Zoommal 1/250 esetén sem lesznek olyan képek, mint amiket te lőttél a Sonyval, kicsit más kategória a két eszköz
"
Nyilván, de ettől még 1/30-as záridőnél sajnos garantált, hogy a zenészek be fognak mozdulni és életlen lesz a kép...
(#43318) kmóricka
"Hozzá kell tennem, h mind autómatán csináltam, nem volt kedvem sem időm, sem lelkierőm beállításokkal babrálni..."
Azért szóltam, mert érdemes, jobb képeket fogsz vele lőni.
Egyébként a fényképezőgépektől éppen az tántorít el sok embert, hogy túl bonyolultnak tartják a kezelését. Egy mobil sokkal egyszerűbb, ráadásul egyre több a nappali fényviszonyok mellett ízléses fotókat jó színvilággal, elegendő részletességgel készítő típus. Elsősorban az iPhone-okra, a Samsungra és az LG-re gondolok...
-
hito
nagyúr
Cseréld le a C-det F-re és megkapod (majdnem)
Vicc nélkül az F jpeg-e elég közel van a G4-hez. A C-nek sajnos gyengébb valamivel, de ha volt azóta firssítés, lehet hogy változott a dolog. És F-en kötelező a Snap Camera HDR. Beállításokon belül Samsung Camera mode pipa, jpeg minőség maxra, élességet 0-ra húzod és kész a csoda (nappal)!
-
kmóricka
aktív tag
Persze, nyilván egy eos 20d-vel is lehet szart..., bizonyára többet vártam, nem tudom...nekem bármilyen beállítást is próbáltam manuálisan, az eredmény átlagon aluli lett..., a telefonon persze jól mutatnak, de már minimális belenagyításnál förtelem...
Van egy lumia 1020am is, az sem tökély persze, de mérföldekkel jobb
Azért szerettem volna ezt, mert maga a windows nem jön be, ezen meg ugye ott az android rengeteg képszerkesztővel stb...
Meg hát ugye a zoomja miatt...
Jobban szeretek telefonnal fotózni, bármit bármikor megmutathatok, megoszthatok....hiába a wifis kompaktok, körülményesek, lassúak, s általában alapból lekicsinyítik küldéskor a képet..hát ez van
Marad a lumia, egyelőre -
balazs1022
őstag
És van vmi következtetésed?
-
balazs1022
őstag
Most így hirtelen ezek vannak, a hibáikkal jellemezve. A többi kép már olyan amin a párommal együtt készült.
jpg véletlen iso 800-ra volt állítva
ez azért nem jó mert eléggé beégett
ez is iso 800, de raw-ból nyert
raw, de elég zajos lett, meg ez is sötét
Nekem ekkora kijelző kellett, szal én örülök neki. A múltkor láttam olx-en oppo n1-et 47-ért. Az elvileg kisebb.
-
balazs1022
őstag
Általában minden beállításból több képet lövök, 3-4-et biztosan. A többi kép is hasonló csak más mozdulatokat csinálnak rajta a jelmezesek. Amúgy kb olyan 100 kép született erről a kirándulásról. Ebből adódóan olyan 20-30 kép ehhez hasonló. A többi kép az nem publikus
. Ezek a képek csak amolyan töltelékek.
Még annyit, hogy minden képből van jpg és raw is. Amiket feltettek, azok a raw-ből kinyertek. Nem tudom h érdekel-e az eredeti kép-e. Olyanokat tudok "gyengébbnek" nevezni amik bemozdultak.
Ha gondolod teszek fel ezekből is.
Valamint majd töltök fel full hd videot is, egy kis veszteségmentes Zoom-al megspékelve. Jó lenne ha tudnátok olyan oldalt ahova ezt felbírnám tölteni.
Rossz képeket meg nemsoká töltök.hito:
Mentségemre szolgáljon, hogy borult volt az idő, pont ezért csökkentenem kellett a fényeken, hogy ne legyen fehéren beégve az égbolt. -
törölt tag
Akkor ezek szerint nem az van, hogy külön exponál a csúcsfényekre, külön a sötét területekre és egyet középértéken. Itt leginkább a hosszú záridő segít. A nagyobb szenzoros Nokiák is csak akkor jók, ha másodpercekig, állványról exponálhatnak, egyébként - a méretükhöz képest nyilvánvalóan olcsó szenzoraikkal - nagyon nem bírják a magasabb ISO-t.
Itt van például egy éjszakai fotós összevetés (MR007RM fotójával), rövid záridővel, hasonló beállítások mellett:
-
törölt tag
(#36950) rizso
Érdemes lenne megpróbálni HDR-t lőni, így láthatóan nem képes átfogni ezt a nagy dinamikatartományt.
(#36963) hito
Mondom, hogy kell neked egy NEX-5N,
nem kerül sokba, nagyon jók a szolgáltatásai és a képminősége is kitűnő.
-
hito
nagyúr
sixpak: ezért készítek be mellé a napokban egy Note 2-t.
Asszem ebben a topicban mindenkinek ez a legnagyobb szívfájdalma. Ha ugyanezt a minőséget/kamerát lehetne kapni androiddal, IOS-szal, WP-vel, valószínűleg mindenkinek ez lenne. Csak az igazi perverz mazohisták vállaják be, hogy mindent feláldoznak a képminőség oltárán.
Symbivel "az élet nem csak játék és mese"
Econ: akkor elnézést, hogy belinkeltem. Tőled jó szót itt még nem nagyon láttam, linkelhet bárki bármit
-
BigBlackDog
veterán
-
törölt tag
Nekem is ez a bajom ezzel. Nem az dönti el, mennyire jó a telefon kamerája, hogy a gazdi mennyire ügyes a fotók manipulálásában... Másrészt ha van elég fény ISO 100 mellett, elég rövid záridő tartásával fotózni (márpedig 18 óta környékén még van), akkor elég sok kamera mutat jó teljesítményt, különösen alaposan leméretezve, mozdulatlan témák esetén.
-
rizso
addikt
...viszont a 6 Plus videós képességeire azért kíváncsi vagyok
#35489: ebben a topikban szerintem evidens, hogy a kamera szempontjából ítélem/ítéljük meg. Akinek nem olyan fontos a kamera, annak meg bőven elég egy 5MP-es darab is (lehet sokat is mondtam). Egy lényeg: nem vagyok ellene, de én többet vártam (azért az iPhone 5 nagyobbat durrantott a maga idejében).
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
Nem hiszem hogy védeni kell a képeket, sem azt, hogy miert csak 8MP. Jó kepeket csinal, nem fotós mobil ergo, point and shot megoldásnak pont jo.
Szerintem bármely leendő átlag szifon tulaj elégedett lesz a kamerával. Ennél többet akar valaki l, akkor jo par alternatíva rendelkezésre áll. Sosem volt a mobilfotozas csúcsa az iPhone, csak előkelő helyen állt. Ez most is igy lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robotporszívók
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest