- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Mindjárt megvagyok egy moddal, xml-lel, ami elvileg minden exyn fut.link
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
válasz marco0007 #106087 üzenetére
Nekem nem megy milyen config?
GCAM_8.4.400.42.XX_SHAMIM_V21 (Shamim, 2022-04-27) -
marco0007
aktív tag
Szia! Az összefoglalóban lévő, csak az újabb. Megy az összes lencse, kivéve az előlapi... Megpróbálok este készíteni egy képet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Bagoly01
senior tag
Amúgy szerintem sem rossz..
#106072 Elit3Zotya
-
addikt
-
Thom!
veterán
Sima S21 van jól muködő gcam? Ami viszi mindhárom lencsét?
-
törölt tag
Szerintem csak azzal, hogy a HDR+ Enhanced frame-ek számát növeled, vagy NS/Astro módban fotózól (az előbb említett beállítás ezekre is hatással van egyébként).
Meg én néha direkt túlexponálom, de ez csak raw-ban működik. GCam raw-ban annyi info van, hogy amikor már az előnézeti képen az ég egy összefüggő fehér folt, sokszor akkor is vissza lehet húzni és sokkal tisztább, mint helyesen exponálva.
Nekem főleg az ultraszélesnél hasznos ez, mert az elég zajos, bármi mást csinálok vele. -
törölt tag
Mondjuk részben én is hülyeséget írtam, mert a mélységélesség csak következmény, elsődleges célja az, hogy közelebbre tudsz vele fókuszálni, mint simán a főkamerával. De a minősége elég gyenge.
-
félisten
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #106056 üzenetére
Mélységélességet növel azzal, hogy átvált az ultraszéles kamerára és belezoomol annyit, hogy a főkamerával megegyezzen a látószög.
Én nem használnám. -
Aryon87
félisten
Nem a Samukra idonkent jellemzo fokuszalasi hibat orvosolja szoftveresen?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ShadowLac
addikt
Nem részlet javító?
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
félisten
S22 Ultrában a fókusz javító tulajdonképpen mit csinál?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
válasz Plazmacucci #106044 üzenetére
Nem gondoltam hogy ennyire bejön teló. A kemeráját is szeretem . Sőt még snapis verzió után sem csorog a nyálam. Sőt ez tetszik jobban.!! A gcam csak egy plusz lenne mert biztos lenne helyzet mikor az lenne a jobb.
Egyvalami nem tetszik benne az ára. De tudjátok a mondást,, a jó nő sokba van.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
félisten
-
Putyin90
senior tag
Redmi Note 10 Pro Gcam 8.1
-
ShadowLac
addikt
Helló. Nekem a gcam fotókon foltok vannak.?? Nem tudod hogy lehetne hogy ne csinálja? A coca colas asztalnál is.
[link][ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
natë
nagyúr
-
addikt
-
Nyiaz
aktív tag
Jól sejtem hogy 300 k alatt az Oppo Find X3 Pro a legjobb?
-
natë
nagyúr
-
marco0007
aktív tag
Időközben rájöttem, hogy ami nálad 10X az nálam 3x és gondolom simán a 10x-es nagyítást nem tudja. Szóval azt kell átírni. Ha bármi kérdésem van, privátban írok!
-
bghistvan
senior tag
válasz Aryon87 #106017 üzenetére
Frankón megvan még a G4-ed?
Annyi jó képet tudtam készíteni azzal a telefonnal, minden körülmények között!
Összességében akkor a P30Pro úgy tűnik még mindig ott van a szeren, jól választottam.Visszatérve még a kamerára, te kísérleteztél low light a manuál vs éjszakai módok között?
Ki lehet sajtolni jobb minőséget manuállal az éjszakai móddal szemben, vagy ez is olyan mint az AI?Gcamot lehet rá varázsolni, illetve ha igen te próbáltad?
-
Aryon87
félisten
válasz bghistvan #106014 üzenetére
Bizony, nem mostanaban volt
Kinek milyen. 2 eve megvan a telefon, semmi mokolas nincs rajta. 1-2 app valoban macera, de lehet elni vele.
Egyedul az OTP bank a problema, de azt megoldom a G4-en.
Picivel fejlettebb a P40Pro, viszont a szupermakro kepesseget elvesztette.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz bghistvan #106012 üzenetére
Mint volt P30Pro tulaj és most P40Pro tulaj:
Ai off, mert csak ront a helyzeten.
Leica sima, mert az élénk már LSD hatást ad, giccsparádé.
HDR az külön menüpont, így azzal sose vacakoltam.
Nagy felbontás is felesleges, képminőség szerintem rosszabb, és macera abből croppolni a képet, bőven jó az alapfelbontás.
3:4 mód, én FHD-ban videózok.
Stabi esetén már nem emlékszem, P40Pro már fejlettebb ebben a témában.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
bghistvan
senior tag
Üdv sziasztok!
Nem egy mai típussal kapcsolatban szeretnék pár kérdést feltenni, örülnék ha esetleg tudnátok állást foglalni ominózus készülék képességeivel kapcsolatban.
Huawei P30Pro - ról lenne szó (korábban az előd P20Pro-t használtam)Szóval az érdekelne, hogy a P30Pro esetében a kamera/videó funkciók terén nektek úgy általánosságban milyen opciók használatának segítségével készültek el a legjobb képek videók?
Pl képkészítésnél teljesen automata beállításoknál a 4:3 vagy a teljes képernyős aránnyal készített képek?
Hdr on, vagy automata? (tudom, mozgó témánál nem ajánlatos használni)
Az AI-t használata segít, vagy ront tapasztalaitok alapján?
Sima vagy Leica élénk mód?
A kép " további" beállítások menüjében a nagy felbontást érdemes használni?
Úgy vettem észre, a széles látószögű kamera is jól teljesít
Videók tekintetében pedig szintén a 4:3vagy teljes képernyős mód?
Sima vagy élénk?
Stabilizálás szempontjából 1080/60 vagy 4k/30?
Nyilván tesztelgetem folyamatosan, de tényleg érdekel, kinek milyen beállításokkal sikerült a maximumot kihozni a készülékből, hátha lesz egy kis összehasonlítási alapom, esetleg egy két tipp amik javamra válhatnának.
Köszi -
Orgi
addikt
Sziasztok!
Tudom nem mai teló a sima Honor 20 és sose volt vmi kiemelkedő fényképezésben, de pár kép a Magas-Tátrából főleg, nem tudom mennyire vállalhatóak minőségileg... az AI on volt.
[link] Téry
[link] Kapor
[link] Zöld-tavi nyáron
[link] Téry 2
[link] Rysy felé
[link] Zöld-tavi télen
[link] Sedielko
[link] Bélai
[link] Kékestetőre
[link] téli Csóványos
[link] Burok-völgy
[link] Spartacus -
félisten
válasz #96241664 #106003 üzenetére
Erre gondolok: [link]
Az egyik az eredeti, a telefon által 40-ből 5 megapixelre előállított gyári kép. Van ezen kívül maga a nyers dng ami így jön ki a telefonból, meg egy kép a képnézegetővel jpg-be konvertálva. Valamint mellékeltem egy evidenciát e mentési módszerről. Én minden más telefonban ezt a képrészletességet keresem, mióta megvan. Színek, dinamika, stb., most hagyjuk, ezekben fényévekre van a mai cuccoktól.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
törölt tag
"Ha nem ért hozzá, az életben nem tudja reprodukálni."
Ahogy pontos GCam verzió és letölthető config fájl hiányában a fenti S21 Ultra képeket sem. Én ilyen értelemben nem érzek különbséget.
(#105996) Plazmacucci:
"Windows mobilok nyers képe olyan, mintha már lenne benne ez az."
Videós topikban láttam egy jó hsz-t a raw előhívás lépéseiről: [link]
Mondjuk ez arról szólt, hogy mennyire más tud lenni két különböző szerkesztőben megnyitva ugyanaz a raw fájl, de egyben azt is jól mutatja, hogy valójában mennyire is "nyers" az a kép, amin te elkezdesz dolgozni.Vignettálás, lencsetorzítás és hasonlók korrekciója is változó, hogy bele van-e ágyazva. Vagy ami pl ProRAW és Expert RAW képekre jellemző, hogy már élesítve és zajszűrve van, amit le sem tudsz venni róluk. De amiken ez nincs, azokon is modelltől és kamera app-tól függően különböző default értékeken vannak legalább az élesítő és zajszűrő csúszkák.
Amikor megvettem az FE-t, csináltam IMX234 vs IMX555 raw tesztet. 0-ra levettem az élesítést és zajszűrést, mert még így látszik legjobban a szenzorok közti tényleges különbség, nem úgy, ha két különböző alapértelmezett értéken hagyom őket. Viszont innentől módosítottnak számít, amit a szabályok szerint a "művészkedős" topikba kellett volna tennem, nem pedig oda, ahol ehhez kapcsolódó releváns beszélgetés szokott zajlani...
Mondjuk tény, hogy nem is szólt érte senki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok