- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Nokia 808 PureView - kamerás béta
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz novinyul #100799 üzenetére
Fold-ban van 555, ebben 563 a főszenzor.
Viszont ez ultraszéles, már a látószögből, perspektivikus torzításból is egyértelműen látszik.
De ha nem hiszed, nézd meg a gsmarena tesztképeket. Azokon van ennyi torzítás, mosás és kromatikus aberráció a sarkokon, a főkameráén semmi.Ez is jó, hogy egy minőség-összehasonlító topikban "túltolom a fotós minőséget". Ugyanarról beszélek, mint ti, csak legalább nem hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
válasz #96241664 #100798 üzenetére
Nem tűnik ultra szélesnek a kép, a fő kamera IMX555, az meg már egy ismert szenzor. Az ultra széles kamera elvileg az ős öreg IMX258(bár ezt kétlem) De majd lesz még felrakva úgy is kép, de általában szoktak reszelni rajta(nem lencse cserével) Amúgy meg ez egy telefonos topik, néha nagyon túl tolod ezt a fotós minőséget. Nyugi van
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
törölt tag
Istenem, ez a topik.
Felrak valaki egy ultraszéles kamerával készült, tömörített 2MP-s képet és megy a hümmögés, hogy "IMX563, nem is rossz".
Kivéve, hogy mos a sarkoknál, de nem baj, frissítésel majd kap jobb lencséket lencséket is.Ez a színvonal, de közben attól rettegünk, hogy a Pixel 6 Samsung szenzort kap...
-
leslien
nagyúr
válasz ErwinChico #100792 üzenetére
köszi.. a készülékről: SD888+ Sony Imx 563
( érdekes, ezt a szenzort kapta,de én nem látok benne így elsőre hibát.. jöhet a többi is..Thom
valószínűleg nem kapott még frissítést...[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Thom!
veterán
válasz ErwinChico #100792 üzenetére
A sarkok gázak amugy elég jo
-
ErwinChico
tag
Leslien kérésének eleget téve feltöltök egy Z Flip 3-mal, gyári beállításokkal készített fotót. [kép]
Cogito ergo sum sollicitus.
-
Drughi
addikt
Oneplus Nord
Xiaomi 14T
-
félisten
válasz RubbishBin #100783 üzenetére
Rendes helyre tölts fel őket, eredeti méretben.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
novinyul
veterán
-
Sigma7
tag
válasz RubbishBin #100783 üzenetére
Csúcs a bicajos!
-
törölt tag
Bejön, jó kis teló. Egyedül az amoled-et nem szeretem annyira benne, meg hogy a közelségérzékelője semmit nem ér a véletlen érintések ellen.
Dupla koppos ébresztést is kikapcsoltam emiatt, pedig azt nagyon szeretem, de zsebben állandóan feloldotta a kijelzőt sajnos...Gyári kamerát eddig ehhez a teszthez használtam csak, egyébként GCam + raw megy mindig. Vár most néhány kép kidolgozásra, majd a másik topikba menni fognak.
-
törölt tag
válasz ShadowLac #100779 üzenetére
Hát most véletlenül igen, de egy ilyen tesztnél nem az a lényeg, hogy azonos legyen a záridő, hanem hogy amennyire lehet, egyformára legyenek exponálva a képek.
Pl ezt most csináltam. S20 FE iso 800 mindkettő, bal oldalt most készült 1/1500s záridővel, a másik a tegnap esti 1/30s, laza 5 EV különbség.
Nyilván nem ideális, mert tök máshogy esnek rá a fények, de ami egyforma sötétségű a két képen, az így is kb egyformán zajos.De linkeltem már sok ehhez hasonló tesztet, ahol különböző méretű szenzorokat hasonlítanak össze fényképezőgépekben és ott sem olyan egetverőek a különbségek, mint ahogy sokan elképzelnék. Legalábbis ezeken a mobilokban megszokott méreteken.
-
törölt tag
válasz ShadowLac #100777 üzenetére
Éjszaka csináltam lekapcsolt lámpánál, csak a laptop kijelzője viálgított, de az is alacsony fényerőn, hogy ne égesse ki a szemem.
Ennél sokkal rosszabb fényviszonyoknál már nem tudom megcsinálni, iso 200-as képeken így is 1/8s záridő volt, hosszabbat már nehéz kézből kitartani.De amúgy is, teljesen mindegy. Ha nappal csináltam volna, ezeken az iso értékeken akkor is ugyanennyire lennének zajosak és ugyanekkora lenne a különbség a kettő között.
Annyi, hogy rövidebb záridőt használhattam volna hozzájuk a több fény miatt, de a végeredmény pontosan ugyanez lenne.És a szenzoron leginkább ez múlik csak, a zajszint. (Meg a dinamika, de auto módban a hdr korában ez szintén inkább a szoftveren dől el).
Úgyhogy mondom, nem érdemes azzal foglalkozni, hogy melyik telefonban milyen szenzor van, nincsenek akkora nagy különbségek.
De ha valaki végleg meg akar majd erről győződni, akkor csinálja meg ugyanezt a tesztet, ha kijön a Pixel 6. Biztos lesznek itt olyanok, akik tudnak majd IMX555 vs GN1 tesztet csinálni, vagy GN1 vs IMX 363-at.
Utóbbi kettő között már lehet lesz 1 egész FÉ különbség is... -
ShadowLac
addikt
válasz #96241664 #100776 üzenetére
Binning téren megnyugodtam .
Lehet az a kicsi különbség k..va nagy.
Csinálj romló, vagy sötét fényviszoyban is egy egy fotót. Lehet nagyobb különbség lesz.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
törölt tag
válasz Thom! #100769 üzenetére
"átlesz írva pixel binningnek megfelelően, mert ez még senkinek se sikerült jól"
Huawei-ek is azt használnak, mégis jobb minőségű képeket csinálnak mindennél. Meg bárki bármit mond, a csúcs Xiaomi-k is.
De tovább megyek, raw-ban is már összefűzött képet ment a legtöbb telefon és Samsung-tól a OnePlus-ig egyiknek sincs semmi baja a binning-gel. A gagyi utófeldolgozás rontja el mindet.Mellesleg csináltam most egy ilyen iso-tesztet raw-ban. Élesítés, zaj-, színzajszűrés 0-ra véve.
Merthogy kíváncsi voltam mit tud valójában az új telóm szenzora és azt továbbra is ez mutatja meg, nem az agyonmunkált jpg-k (amiket teljesen eltérő metódusokkal csinálnak ráadásul).Fentről lefelé iso 800-400-200. Bal oldalt 6 éves őskövület 1/2.6" IMX234, a jobbon istenkirálycsászár IMX555, amit a "Z Fold3-ba is azért raktak, mert idén nincs tőle jobb": [link]
Na ahhoz képest jó, ha fél fényértéknyi előnye van utóbbinak... Mondom, 1 expós raw-ban, nem többelemes agyonprocesszált jpg-ben, mert ott simán elveszik még ez a különbség is, ha jól van megírva az algoritmus.
Úgyhogy megnyugtatok mindenkit, a Pixel 6-nál sem a szenzoron fog múlni, hogy lesz-e komoly előrelépés, vagy sem.
Ha a méret és 5-6 év technikai fejlődés ennyire keveset számít, akkor attól sem kell tartani, hogy Sony helyett most Samsung lesz ráírva. Utóbbival sem lesz rosszabb és előbbivel sem tenne csodát, nem ezen múlik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz ShadowLac #100768 üzenetére
Night sight mód hogy működik?
S10-en próbálgatom a gCam verziókat, és a többségüknél a night sight kuka. konkrétan nekiáll megcsinálni a képet, és amikor az exponálási idő nullához ér akkor ennyi volt. Kiírja hogy fényt gyűjt és várjak a jobb fotóra, de ez váltakozik és nem történiksemmi. Mint a fagyás, csak itt vannak változó feliratok. Persze a kép soha nem készül el. -
Hujikolp
őstag
válasz AssAssynn #100767 üzenetére
Igen. Ez a bluetooth eszköz egy billentyűzetet emulál a csatlakozásnál és a hangerő fel gombot nyomja meg. Ha a kamera alkalmazás a hangerő fel gombra készít képet, akkor fog az is működni.
Alternatív megoldás, hogy a képernyő lezárását módosítod 30 perc-re pl, így nagyobb esélyjel marad megnyitva a kamera alkalmazás. Arra ügyelj, hogy van olyan kamera app, ami ha pl 10 percig nem piszkálod, akkor bezárja automatikusan. -
ShadowLac
addikt
Valami bsg g cam.
Csak annyi ,hogy a pixel 6 nak azért van esélye hogy jó legyen. A zúzotkövet megnézve a két képen azért látszik a g cam előnye, pedig Samu kamera és exynos proci. ( mondjuk a Gyárinak valósabb a növényzet színe de gondolom ezt megoldják)Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
AssAssynn
őstag
Az ilyen szelfibotokhoz való távirányító csak akkor működik, ha a telefon fel van oldva, aktív a kijelzője és éppen meg van nyitva a kamera alkalmazás?
Tehát, ha hosszabb ideig ott hagyom és bealszik a kijelző, akkor nem csinál semmit a távirányító gombnyomására?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
eventus
veterán
-
trebrona
nagyúr
válasz eventus #100759 üzenetére
EF-547D-1A1VEF és van egy ETD-310D-1AVUEF
iPhone 12
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
_csocso_
senior tag
válasz AssAssynn #100757 üzenetére
Nem tudom linkelni tablet ről, Manfrotto mobil tripodra keress rá, ehhez kell egy mobiltartó a tripodra, szintén Manfrotto, valóban nem olcsó, de egy darabig biztos bírja.
[link][ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
AssAssynn
őstag
válasz Ricardo #100756 üzenetére
Annyit, hogy nem akarok többet költeni a kelleténél.
Ha nincs pl. 10e alatt vállalható, akkor hiába mondom, hogy 5 ezerért keresek, de ugyanakkor feleslegesen mondanám, hogy 20e a plafon, mert akkor úgy is 19,9e-ért kapok ajánlást.
Nem vagyok profi, nem keresek pénzt ezzel. Annyi kell, hogy a feladatát ellássa, de ne kelljen kidobnom 3-4 hónap normális használat után, mint a többit. Ráadásul egy héten max 1-2x kell elővennem.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Üdv!
Rendszeresen készítek videofelvételt hosszabb előadásokról telefonnal. Korábban egyszerű, gagyi háromlábú kis telefontartókat használtam hozzá, amit az előadó előtt az asztalra tettem le, de ezek mindig eltörnek, általában ott, ahol a telefont belecsípteti az ember, vagy ahol meg kell szorítani, hogy ne mozduljon el a beállított helyzetből.
Szeretnék most viszont egy normálisabbat venni, ami legalább néhány évig bírná. Olcsó kellene. Nem baj, ha nem betonstabil, nem baj, ha könnyű, ha nehéz, igazából semmi nem baj, csak a lényeg, hogy vállalható minőségű és olcsó legyen.
Lehet olyan is, amit asztalra helyez az ember, de lehet nagyobb, földre állítható állvány is.
Mit tudnátok ajánlani?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
trebrona
nagyúr
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
ShadowLac
addikt
Én is szeretnék venni 1et. Csak a mostani 3 telómat kéne eladni
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
ShadowLac
addikt
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
A Ti és a topic tapasztalatai alapján csak fotós képességeket nézve szerintetek megérheti e egy 2019-es Xiaomi MI 9 vásárlása most, újonnan?
Ellensúlyozza a kamera a szoftveres támogatások elmaradását, illetve azt, hogy egy 2 éves eszköz?
Újonnan 100e ft alatt csak ezt a MI 9-cet találtam ami elég jó képeket lő. Ami még képbe lenne: Samsung A52 4G ; LG Velvet
Az LG-ben nincs OIS, a samsung meg nem tud vezeték nélkül tölteni (ez szempont lenne)[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drakmusz
addikt
válasz *RLaci* #100725 üzenetére
[link]
Itt már írtam, az új idők szele megérkezett.
Nem kell izgulni, jó lesz ez nekünk konszolidált negyveneseknek......
Most egyébként úgy néz ki hogy a nagyobb csak egy hajszállal lesz méretesebb mint a 4 XL, remélem igazak a pletykák.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
Arra jó ez, hogy ha esetleg bejönne amit várok és nem lesz komoly szintlépés a nagyobb szenzor miatt, akkor lehet majd itt az Isocell-re mutogatni.
Mert ha Sony-val lenne ugyanaz az eredmény, akkor biztos lenne valami kifogás, hogy nem volt még idejük úgy "kimaxolni", mint az IMX363-at, hiányzik Marc Levoy zsenije, vagy valami.Automata, multiexpós, agyonprocesszált, agyontömörített jpg-ken nem ez számít. Most az IMX 555 azért sztár, mert újabban a Samu megtanult szoftvert írni, GN1 pedig azért rossz, mert a Vivo meg nem...
Ha lenne velük olyan raw-ban készült iso teszt, mint amit a fenti hsz-ben linkeltem, akkor garantálom, hogy nem teljesítene jobban a Sony érzékelője a másiknál.
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
Nekem jó lesz Samsung S22 integrált google camera appal
-
csaba1203
addikt
Hoppácska:
- [link]
Ez tiszta egészében Samu technika lesz úgy látom..... -
törölt tag
Szerintem ugyanakkora a zoom mindkettőn. A gyári felskálázza 12 MP-re, 1:1-ben nézve amiatt nagyobbak rajta a dolgok.
Ez melyik GCam amúgy?
Nekem Wichaya van most fent, de nem tökéletes. A 3x kamerával sokszor nagyon nehezen talál fókuszt, astro módban meg csak főkamerával menti el a képet. -
-
BogyóBP
addikt
válasz ShadowLac #100708 üzenetére
Az jó akkor lehet már venni ilyen telefont régebben egy forumtárs panaszkodott a hibára és a neten is fenn volt a dolog, lehet azóta javitva lett, itt kb fél -1 évre visszamenőleges dologról beszélünk.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
apholyon
aktív tag
Hali,
Kb. ennyiért kerestem én is telót, szintén a Redmi Note 10 Pro-tól indultam, majd az itteni képek és tapasztalatok meggyőztek, hogy Samsung S20FE (SD) legyen inkább, majd végül megrendeltem a 1+ Nord 2-t... Az csak augusztus végén jön meg, ha nem tetszenek a képei akkor S20FE-re cserélem majd valószínű.
Van egy céges iPhone SE-m, de nem szeretem, a képei jók, de saját telefonnak nem kellene (persze ez szubjektív, egyik iPhone sem tetszik).
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...