- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
kakuk100 #115346 üzenetére
Én szeretem összehasonlítani a telefonokat egymás mellett, és úgy értékelni a tudásuk.
Így mindenki eltudja dönteni, hogy kinek mi tetszik jobban.
Simán lehet, hogy neked a Samsungféle képalkotás tetszik jobban.
Nekem is akarták már megmondani, hogy a homályos fakó kép a jó.
De az biztos, hogy nekem a 13 ultra fotói jobban tetszenek mint az s23 ultráé.#115344Ricardo Most lesz 5, de már az első évben is tudta, hogy ha le van ültetve, akkor akár 1 órán át is ott marad, míg nem kapja a következő utasítást.
-
Elit3Zotya
addikt
-
-
-
törölt tag
válasz
kakuk100 #106384 üzenetére
Exynos-os Samsungokat meg némelyik Xiaomit és Realme-t leszámítva szinte mindben.
De ne az alapján válassz, mert semmi jelentősége nincs. Nagyon sok hülyeséget összehordanak a szenzorokról a fórumokon olyanok, akik azt sem tudják mi a szerepe pontosan és mennyi befolyása van az elkészült képre a komputációs fotózás korában.
Semmivel nem jobbak a Sony szenzorok a többinél. -
-
*RLaci*
addikt
válasz
kakuk100 #99233 üzenetére
Szia!
Nekem is nemsoká lesz a szülinapom, én is megérdemlem, jó voltam.
Iphone 12 Pro Max, S21 Ultra, M11 Ultra, illetve a Mate 40 Pro, de azt nem tudom Google nélkül játszik e.leslien Ismerem a Kolléganőt elég jól, szerintem abszolút a flagship kategóriában nézelődik.
-
Drakmusz
addikt
válasz
kakuk100 #93483 üzenetére
Mostanában nekem sincsen időm ezzel foglalkozni, már várom a komolyabb témákat.
Pedig az idő fontos tényező.
Sokszor írjuk itt a nagy háborúk közepette, hogy manapság már szinte bármelyik mobillal lehet vállalható képeket csinálni.
Szerintem a fotózáshoz kapcsolódó képességek fejleszthetőek, csak a gyakorláson múlik.
Ha az ember törekszik arra hogy jobb legyen, akkor egy idő után jönnek az eredmények.
Na de hogy ne legyünk kép nélkül, hozok egy érdekeset.
Ezt az asszony csinálta rólam, most találtam meg.
[link]
Redmi 6 -
Drakmusz
addikt
válasz
kakuk100 #93476 üzenetére
A nagy kérdés az hogy mi számít jónak?
Emellett ez az egész történet nagyon túl van dimenzionálva.
Nézzünk egy 2017-es gyűjtést.
[link]
Eszméletlenül nagy képek vannak itt, és most gondolj arra hogy 3 évvel ezelőtt milyen mobilokkal is fotóztunk.
Ha valaki szereti az újdonságokat, akkor cserélgessen.
Az emberek jelentős része viszont mindenfajta koncepció nélkül, össze-vissza kattingat.
Ezt nem rosszindulatból írom, pusztán csak ezt tapasztalom.
Ha valaki mondjuk P30 Pro-ról váltana az újra, az nagyjából 200 ezer forintos árkülönbség.
Szerintem a minimális apróságok ennyit nem érnek.
Sőt már ebből a pénzből is kijön egy használt MILC, ami teljesen más kávéház. -
törölt tag
válasz
kakuk100 #93470 üzenetére
Nem tudok hozzászólni, nincs típusismeretem. De egy-két fotót megnézve is látok néhány dolgot a színkezelésben, ami nem tetszik. Ez például egészében rendben van, normális a színvilága. Ennek a képnek már van egy magentás beütése, ami a legjobban az égen látható, nem túl szerencsés. Ez pedig már egyenesen elcseszett ezzel a zöldes casttal. A kamera az ugyanakkor, ugyanonnan készült képeknél is összevissza dolgozik, nincs egy következeten végigvitt képi világa. Ilyen szempontból a Samu biztosan jobb.
Persze ha valaki azt hiszi, hogy a fotózás egyenlő a pixelbuzulással, annak ezek a dolgok biztosan nem tűnnek fel.
-
Helltak
őstag
válasz
kakuk100 #90873 üzenetére
link
Felrakáshoz semmi nem kell, esetleg a G8-hoz való config fájlt érdemes még letölteni és az appon belül betölteni. Ezt az elő és hátlapi kamera váltó gomb mellé kétszer kattintva (a fekete semmire) tudod elérni. Magát a config fájlt pedig Gcam/Configs mappába kell másolni, ezt te is létrehozhatod a gyökérkönyvtárban. -
Drakmusz
addikt
válasz
kakuk100 #90651 üzenetére
Ha egy készüléknek kevesebb DxOMark pontja van, akkor az idővel komoly társadalmi feszültségeket generálhat egy adott felhasználói csoporton belül.
Ez nagyjából olyan mint a nagy kávával rendelkező mobilok problematikája.....
Ne a pontszámok alapján válassz mobilt, ez gyakran félrevezető lehet.
Semmilyen lényegi különbség nincsen az 5G-s modellek kameráját tekintve, legalábbis szerintem. -
-
-
hito
nagyúr
válasz
kakuk100 #37825 üzenetére
Mikor lennék elégedett? Ha azt látnám a képeket, mint amit econ linkelt
De megélégedek én egy RX100 szinttel, végső megoldásként pedig hajlanó vagyok lemenni 808/1020 eredményéig
Na ezekben az esetekben lennék elégedett.
Viccet félretéve, nincs bajom. Econnak volt igaza, amikor azt mondta, hogy legyek elnézőbb vele. Túl nagyok (voltak) az elvárásaim + 808/1020 belenagyítgatás elvitt rossz irányba. Ha már nem azt a minőséget látom viszont, akkor nyafogok. Pedig nem kéne, tényleg "mindere" (legalábbis az én szintemre) elégnek kell lennie a K Zoom-nak. El kéne felejteni ezt a belenagyítgatást. De ha nem megy, akkor meg el kéne fogadni, hogy ez ennyit tud és nem olyan rossz ez. Nem a 808-hoz, vagy a 1020-hoz kéne viszonyítani, ez is hiba.
Összefoglalva nem az én készülékemben van a hiba, illetve igen, de nem a telefonban
-
legiaap
félisten
válasz
kakuk100 #36550 üzenetére
A virágos képed nem lett jó. Makró be volt kapcsolva vagy csak auto-ban lőtted, mert a fókusz az nincs meg sehol sem.
A második képnél pedig pont a lényegtelen növényzetre fókuszáltál a víz helyett, ami elrontotta a képet.
A banánná sem igen látok fókuszt. A gekkós apegy fokkal jobb, bár ott meg a fejére kellett volna fókuszálni.
A képeket legközelebb pedig légyszi egy hozzászólásba gyűjtsd össze. -
Indian74
senior tag
válasz
kakuk100 #35814 üzenetére
Én is így gondolom,nagyon jó kamerás telefon lenne ha nem lenének ilyen hibái,és már sajnos kicseréltettem,ez már a második készülék ami nálam van,de az lesz,ha kell még egyszer kicseréltettem.
Csak idegesítő hogy a három hónapból kb. másfél hónapot volt nálam a készülék,pontosabban a készülékek. -
Roland861010
veterán
válasz
kakuk100 #32047 üzenetére
Kamerát nem tudsz jobbat letölteni max ha lecseréled a telefonod lesz jobb kamerád! APK. közül én mindig a gyárit használóm ha megfelelő android rendszered van mármint 4. + os akkor annál sokkal jobbat nem találsz!
Ugyanis azok az alkalmazások is ugyan azt a kamera modult fogják használni mint amit a gyári és nem figyeltem még meg egyszer sem hogy jobb lenne!A gyári kamera alkalmazásához teljes rendszer át írás szükséges ,hogy jobb képet csikarj ki a készülékből lásd LG G2 !
De ha nagyon érdekel akkor a- HDR Camera+ v2.39 -Camera ZOOM FX v5.0.6 de ezekből is csak a fizetőset ajánlóm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest