Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
eddie17 #6510 üzenetére
3-4 liter kemény edzés mellet, nem egy elképesztően magas érték, nagyjából annyi amit írtam (2-3 liter) + edzéssel 0,5-1 liter. Extrém körülmények között akár több is lehet. Például nagy melegben (nyáron) kemény edzésnél. Ilyenkor viszont nem elég a folyadék bevitel, az ásványi anyag pótlás legalább olyan fontos.
Én elsősorban a "Folyadékból nincs olyan hogy nagyon sok" mondattal vitatkoztam és a 3+ -al. Ez jóval többet sejtetett.
-
Kékes525
félisten
válasz
eddie17 #6508 üzenetére
Hittel és szokásokkal szemben nem tudok vitatkozni.
Hidd el ehhez egy kicsit jobban értek. Fogyókúra alatt sem kell 3 liternél több folyadék (átlagember, normál körülmények között).
Amúgy nemcsak velem vitatkozol, hanem a táplálkozástudománnyal is. Néhány szakérőt is írtam, másrészt mellékesen megjegyzem én is az vagyok ebben a témában.
Más kérdés, ha a fogyókúrát kemény edzéssel próbálja elérni, akkor maximum + 05, 1 literrel meg kell emelni, a vízveszteségtől függően.
Amúgy mit jelen a 3+? 3,1-el vagy akár 30 litert?
Mennyi az a sok, amit iszol átlagban naponta? Milyen testmozgásokat végzel? Másrészt a Te példád, magaddal, nem példa, mert alapszabály, hogy 1 példa nem példa.
-
Kékes525
félisten
válasz
eddie17 #6505 üzenetére
Bocs, lemaradt a legjobb: Dr. Ladocsi Teréz, Dr. Bíró György: A táplálkozás egészségkönyve
Mindenkinek ajánlom!
-
Kékes525
félisten
válasz
eddie17 #6505 üzenetére
"Folyadékból nincs olyan hogy nagyon sok" Ilyeneket ne hangoztass.
A szívet és a vesét nagyon megterheli a túlságosan nagy mennyiségű folyadékivás. Ezen kívül felborítja a sóháztartást, sóhiányt alakíthat ki, ami izomgörcshöz vezethet,
álmatlanságot okozhat, ödémát okozhat.A meleget pedig írtam. Persze mint írtam, mástól is függ, de most csak az átlag, egészséges emberről beszélünk.
Az irodalomban vita van a megfelelő folyadékbevitelről, de 2 és 3 liter között van, ebben megegyeznek.
Folyadékpótlás: mennyi? Mi mennyi?
ITALOK ÉS ÉTELEK A NYÁRI MELEGBEN
Iszik Ön eleget? Amit a folyadékfogyasztásról tudni kell!
Biró Géza - Biró György: Élelmiszer-biztonság - táplálkozás-egészségügy
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- Könyvajánló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest