- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
"Pedig pont gondoltam erre egy sportos karbantartott test is lehet státusz szimbólum."
Egyértelmű, viszont nagyban függ az egyéni érdeklődési körtől, személyiségtől, hogy valaki ezen a területen (is) valami átlagon felülire törjön. Például nem egy olyan IT-s fizuja haladja meg az 1 misit, aki brutálisan el van hízva; de egyszerűen nem érdekli ez a saját-test téma. Vagy gondolhatunk az ország Lölőjére akár. Rengeteg gazdag ember van, aki odáig jut el, hogy nem szeretne súlyosan elhízott lenni, mert szeretne viszonylag sokáig élni, de annyira már nem érdekli a téma, hogy kockás has, "beach body", meg a hozzájuk kapcsolódó életérzés.
Perpill nem tudom, hogy állok a súlyommal, nem mertem megmérni, pedig semmi nagyon vészeset nem csináltam. Majd január elsején.
-
carl18
addikt
Sajnos kicsit késve de tegnap meg csináltam a ki hívást. 8 óra munka kis diéta és meg volt az nap 1 25.000 lépés meg más mozgás formák.
Reggeliztem is hogy ne tudjon abba senki bele kötni nincs a hasamba semmi.
Le szakad a lábam akkor még is csak volt értelme.talán 80kg elérem utána jöhet a izom építés.
Meg a rossz test tartás javítása. -
Fred23
nagyúr
Alakul, nem lehetsz már nagyon zsíros. De mint ahogy nálam is van, simán lehet valakinek még sok fölösleg a hasán, miközben a felsőteste már teljesen oké. A derék lemérése centivel meg tényleg gyorsan megvan, és rengeteget tud mondani. (Mondjuk ja, a tükör is.)
Ha becsúszna a derekad 92 centi alá, az kinézetben és egészségügyi előnyökben is jelentős hatású lenne. Talán ez a derék-magasság arány az, ami a legkevesebb macera (mérés) mellett a legtöbbet mondja el rólunk diétázós és egészségügyi szempontból.
-
Fred23
nagyúr
A novemberem nem jött össze, 73,9 kg vagyok ma reggel. Szóval híztam úgy, hogy mozgással napi átlag 875 kcal-t égettem el.
Derekam viszont 85 centi lett valahogy mégis 86-ról, szóval elértem az 50 alatti derék-magasság arányt (85/171=0,497).
Próbálok majd decemberben többet mozogni.
Egykezes húzódzkodást szeretnék csinálni a lehető leghamarabb, de az biztosan nem fog sikerülni a jelenlegi testzsírszázalékomon.Summer Glau-ra visszatérve, nekem az ilyen ágyjelenetek voltak akkoriban a hűhák vele kapcsolatban.
-
Fred23
nagyúr
Dorian a legmákosabb 1%-ba tartozhat, mi meg nem. Ez van. A bő többségnek komoly életmódváltásra van szüksége, ha össze akar hozni egy egészséges, szép, sportos testet akár már 30 fölött, 40 fölött meg aztán pláne.
Ahogy mondod, ha nem mozogsz, visszahízod, amit előtte nagy nehezen leadtál. Szóval az átlag vagy tényleg életmódot vált, és berendezkedik egy jó étrend tartása melletti sportolásos életvitelre, vagy beletörődik az elhízásba, elgyengülésbe, látható megöregedésbe. Elvégre lehet az ember kövér, beteges, lépcsőzéstől is kifulladó f@sz is, felnőtt emberek vagyunk, mindenki eldönthetni, mi mennyit ér neki. Nem véletlenül nincs sok 40 fölötti jó fizikumú, sportos, egészséges ember; túl nehéz összehozni. -
Fred23
nagyúr
Nyers karalábét rágcsálok éppen, bírom a zöldségeket így is, számomra ez nem szenvedés. Nálam a mennyiséggel vannak bajok, nagyon nehezemre esik keveset/kevesebbet ennem. Úgy tudom csökkenteni valamennyire a bevitelt, hogy megfigyelem, melyik makróból mennyi a minimum, amit meg KELL ennem, vagy készen vagyok. Aztán ha mindegyikből megvan ez a minimum, már pont ott vagyok, hogy annyi kalóriát vittem be, amitől már összejön egy kis fogyás -már akkor, ha megvan mellé mozgásból napi 900-1000 kcal égetés is.
Testzsírt kell csökkenteni valóban, az hozza a legtöbbet a "konyhára", azt követi aztán az izomépítő edzés.
Sumer Glau, ááá. Annyira jó volt a Sarah Connor krónikáiban. Ciki vagy sem, néztem, és tetszett.
40 felett meg aztán ami van... -legtöbb nő fizikailag véget is ér kábé nőként.
Lehetne polkorrektkedni, élőben szoktam is, de az igazság bizony az, hogy baromira kevés 40 fölötti nő van, aki fizikailag még vonzó tud lenni úgy általában a férfiak számára. Férfiaknál talán egy fokkal jobb a helyzet, de nem sokkal. Zabálunk, tunyulunk, hízunk. Talán kicsivel többet járunk sportolni, legalábbis nekem úgy tűnik, mintha kicsivel több férfi sportolna valamit rendszeresen, mint nő, de csak tippelek, illetve abból indulok ki, amit én látok.
-
Fred23
nagyúr
Csinálsz valamilyen edzést is a diéta mellé? Sok esetben szerintem ugyanolyan jó lehet, mint egy-egy gyógyszer. Mentálisan is helyre tudja tenni az embert egy intenzív edzés.
Egyébként a táblázatot annak kapcsán találtam, hogy igazoljam azt a megállapításom, hogy bizony nem csak nekem tetszik az a testalkat, amit olyan nehéz elérniük a nőknek.
Férfiaknál és nőknél is a szépség egyik fő feltétele az alacsony testzsírszázalék, amit viszont a nőknek nehezebb összehozni; férfiaknak mondjuk ott van még az izmosság is általában, ami nőknél annyira nem szükséges, bár egyre gyakrabban tartják kívánatosnak. A sportos, a fitt a szexi náluk is.
De az egészség, erő/fizikai teljesítőképesség, és kinézet hármasából kevesen gyűjtik be az összeset.
Éppen fájok, a tegnapi edzés...
-
-
Fred23
nagyúr
"fehérje gazdag étrend kell kalórai szegényen"
Így, de azért zsírokból is fogyassz rendesen, pláne sok omega-3-ban gazdag forrásból.
40 ismétés sok, nem optimális, ha esetleg van nagyobb súlyzód, jobban jársz 2-3x8 ismétléssel, de több kilóval. Én olyan magas intenzitású edzéseket tolok, amit másoknak már nem is ajánlanék, viszont van is eredménye, kalóriadeficites diéta alatt is tudok erősödni.
Az egyismétléses maximuma 82-85 százalékán viszont kábé bárki tudna dolgozni biztonságban, sérülésmentesen. És sokkal többre is megyünk ezzel, mint mikor ilyen 70-75 százalékos intenzitásokon vagyunk. Ez utóbbinak kábé semmi értelme sincs.31 még nagyon jó kor. Láttam ilyen korú nőt (!), akinek kockás volt a hasa gyúrás nélkül, és a kajálásra se figyelt különösebben. Ez a gifted kategória persze, férfiaknál is ritka, de ott is találkoztam már olyannal, akinek az összes edzése kimerült a haverokkal való hétvégi focizásban, mégis kockás volt a hasa, eres a karja, és izomtömegben is jobban állt, mint én 3 év gyúrás után. Persze 40 fölött azért majd már az ilyeneknek is nehezebb lesz, legalábbis remélem.
-
Fred23
nagyúr
A napi 10-15k lépés jó, de a kajálást sokkal tervszerűbben érdemes csinálni, mert másként csúnya lehet a végeredmény akkor is, ha lefogysz. Ugyanis ritkán a súlyunk a gond -az Neki is túl sok lenne BMI szerint-, hanem a vacak testzsírszázalék; és aki nem eszik elég fehérjét, nem lesz izomtónusa lefogyva se, skinny fat lesz. Aki pedig nem fogyaszt normális mennyiségben zsírokat, a hormonrendszerét bántja, stb.
Én híztam ebben a hónapban, ma reggel 75,4 kilón állok, de abból is látszik, hogy teljesen korrekten nehéz megállapítani a havi fogyást vagy hízást, hogy tegnap még 74,9 kg voltam.
Szerencsére minden sérülésem meggyógyult, és úgy tervezem, nagyon megtolom ezt a hónapot. Ha nem jön közbe semmi, terv szerint napi átlagban 1000 kcal-t fogok elégetni mozgással, miközben 2050-2100 kcal-on leszek.
-
Louro
őstag
Én hétköznap ennyin vegetálok. Igazából csak a potyasütik hiányoznak. De hétvégén azért néha megengedek magamnak valamit, ha már elugrunk valahová az asszonnyal. 1700 mellett is van erőm edzeni szerencsére. Nem esek össze.
Régen is van, hogy letoltam egy zacsakó popcornt vagy egy nagytábla Milkát, esetleg 2 adag aranygaluskát. Most, hogy méricskélek, szembesülök a számokkal. Ha elérek egy szimpatikus méretet (kb. 85 kg lehet, de úgyis a tükör lesz a mérvadó), akkor kicsit növelem a kalóriabevitelt. De most - éppeszű - fogyás a cél. Sok év munkája van ebben a testben. Nem egy hónap alatt fogom megoldani, ezzel tisztában vagyok.
Én heti 3-4x súlyzós edzés. Többi napokon meg kardió, bár nem mindegyiken. Ezutóbbi azért, mert ülőmunkám van és nem igazán jön össze a napi 10e lépés. Ha dolgozom, akkor meg napközben 10 guggolás + 20 fekvőtámasz, amikor eszembe jut. Ez kb. 2x fordul elő.
Nálam a makró: 50% szénhidrát, 30 %fehérje és 20% zsír. A fehérje nem könnyű, de én tízóraira is tolok egy fehérjeport és edzés után is. Nekem egyben desszert is.
Asszony mindig tojást reggelizik, így neki a zsír mindig sok lesz. Én meg mindig zabkását eszek (50gr zab + 2 dl víz + 100gr zsírszegény túró + 100 gr fagyasztott gyümölcs). -
Louro
őstag
Rengeteg tartalom van ezzel kapcsolatban a Youtube-on . Az izomépítéshez energia kell. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor is lehet izmot építeni, hisz ott vannak a kalóriaraktáraid.
Én idén elhatározotam, hogy 110-ről 100 alá megyek stabilan év végére. Most tartok 95-nél és bár szerintem deficitben vagyok (1700 kcal), mégis izmosodom, amit a tükör is megerősít bennem. (De azért néha bűnözz, de ne 5000 kcal legyen. 1-2 süti, fagyi belefér szerintem. Én meghalnék, ha nem bűnözhetnék. Fagyira is van fehérjés receptem, így a makrók se borulnak meg.)Szóval röviden: Igen.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Írtam, hogy ne a mérleg és a centi legyen a cél.
Te képzelted el, hogy hogyan szeretnél kinézni (remélem, hogy nem másra akarsz hasonlítani).
A szervezetedet nem érdekli mennyi izom van rajtad, vagy hogy kockás e a hasad. Nem így működik a tested. Ezek csak optikai "tuningok". Ez nagyon fontos.
Vannak alap működési funkciók, amik mindenek felett. Az agyad működése mindenek felett áll. Ha az agyad bármi felé vészhelyzetbe kerül semmi más nem fogja érdekelni a szervezeted. Fogyáskor energia hiányában kell lenned. Az agyad működése elsődleges, nem kap elég energiát, ezért a tartalékhoz nyúl. De az agyadat nem érdekli, hogy honnan, a legkönnyebben elérhető energiához nyúl, és az nem a felhalmozott zsír.
Ezért írtam fentebb, hogy ha vki maga akar étkezést össze rakni és nem pontosan követni egy szakembert (nem internet, vagy újság, gagyi könyv kreálmányt) , akkor pl a fent megosztott könyvet meg kell értenie. Nem megtanulni, magolással nem.megy semmire. Szervezet energia felhasználása. De ott csak az alapok lesznek, utána tovább menni, és részletesebben megérteni.
Majd élelmiszer ismeretek...stb
Mint irtam nagyon összetett, lehetetlen leírni pár mondatban.Lenyeg: nem számít kik mit értek el, te a múltban mit tettél. Hanem most mit teszel. Ne másokat másolj. Nézz ki egy utat, és indulj el. De ne te csinálj új utat, mert abból csak eltévedés lesz.
Leírtam sok mindent. Kérdezz, ha nem érted.
Írtam, hogy privátban is írhatsz.
Nem tudok konkrét dolgot mondani. Semmit se tudok rólad.
Pl a hátad, fogalmam sincs mi van vele. Lehet hogy súlyt egyáltalán nem emelhetsz. Lehet hogy háton úsznod se lehet...nem mondhatok semmit így. Nagy felelőtlenség lenne.
De ez csak a hátad, allergia, intolerancia, pszichés, stb rengeteg minden lehet.Nem lehet úgy fogyni, hogy félig meddig. Ez megint az anatómia nem ismerete. Yoda szerint: tedd vagy ne tedd, de ne próbáld. (Bár csak egy sith beszél végletekben)
Hétvégi mozgás nem mozgás. Több mint a semmi, de az semmi.
Ha magadra nincs időd, akkor mire van?
Adj napi 1 órát magadnak magadból. Mint irtam rengeteg sport van, dumálj a fizioval hogy mit ajánl. Írj le párat ami tetszik és dumáld meg vele.
Ne agyalj, ne holnap, ne keress kifogást, kezd el és csináld.
Vagy hagyd az egészet. Válassz mit akarsz. -
Dorian
félisten
Nyugodtan egyél a taplálkozásodban arányosan minél több zöldséget (és ezen belül minél többet nyersen) teljesen hülyeseg, h hízlal. Persze nem a krumplit meg ilyesmit ertek zöldség alatt.
Gyümölcsök már más kérdés azokban nagyon sok az egyszerű cukor, úgyh azt csak desszertnek, ízesítésnek. -
lanszelot
addikt
Amit Dorian írt az nagy butaság.
Ezt a kondisok terjesztik egymás között. Aki már 1 éve edz és gyere majd én megmutatom hogy kell. Jajj, nehogy felállj a kardio gépre mert oda lesz az izmod duma. Vagy ha 20nál többet tolsz bele az már fogyaszt...phfff
Ajánlom az anatómiát tanulni nekik.Sem az ismétlés, sem a súlyzó mérete, de még az sem hogy aerob vagy anaerob mozgás. Egyik se dönti el hogy miből fogysz.
Az étkezés, és semmi más. Az fogja eldönteni miből fog a szervezeted energiát "készíteni".A 10e lépés az semmi. Az nem sport. Én 15-20e lépést teszek meg minden nap, plusz a sport heti 3 alkalommal 1,5-2 óra, ami súlyzó, kardio, nyújtás/mobilitás.
Mozgás nélkül is lehet fogyni, igen. De sokkal lassbban.
Azt hogy mit sportolsz, azt neked kell kitalálni.
Írtam is, hogy mindegy mit.
Fal mászás, úszás, kerékpár, mobilitás, stb. Azt csináld ami tetszik, akár többet is. Pl egyik nap úszás, majd pihi, 3ik nap kerékpár, hétvégén meg haverokkal fal mászás, vagy gumi asztal park. De millió sport van és mindenki tud jót találni.
Gerinced miatt gumiasztal nem, csak írtam a változatosság miatt.
Gerinced miatt háton úszás viszont lehet.Ja, zöldség: ugye azt vágod, hogy sok zöldség hizlal. És majdnem minden gyümölcs. Az egyél zöldséget és gyümölcsöt is a 90es évek közepéig volt. Utána rájöttek, hogy mégsem úgy van.
Ha nem látszik akkor nem fogytál. Hamis eredmények hamar feladásra fognak juttatni.
-
lanszelot
addikt
Hetente hányszor sportolsz, és egy alkalom mennyi idő, mit, milyen az intenzitás?
Van sport órád?
Nem ismerem a mérlegeket, de nem is kell. Se a testzsír százalékot.
Számokkal nem lehet elérni amit szeretnél.
A tükör a te mérőeszközöd. Este állj be a tükörbe, fotózd le magad ruha nélkül. Ezt tedd meg 2 hét múlva ugyanott ugyanakkor. Látod kell a változást. Minimális de látható.
1 hónappal kezdés után már más is észreveszi. És löttögnek a ruháid.
Mérleget, mérőszalagokat felejtsd el. A fejedben van amit akarsz nem mások méreteit kell majmolni, ha eléred a mércét nagy valószínűséggel nem az lesz amit te akarsz. Lesz öröm, de hamis lesz. A tükör nem csal és ott látod merre tovább.
Rengeteg féle fogyókúra van. 1et kövess. Ha többet kezdesz nem érsz célt.
Mindegy milyen sportot űzöl mind jó. A súlyzó ugyanolyan jó mint a futás. A sakk mondjuk az nem -
lanszelot
addikt
Hello,
Gondolom nő vagy.
Nőknél a 15% az nagyon kevés./amúgy honnan veszed mennyi a testzsír százalékod?/
Férfi úszó bajnokoknak annyi a testzsír százalékuk.
Biztos jó az önképed, és az elképzelésed?
Először azt rakd helyre.
Nem létezik olyan fogyás ahol megmarad az izom.
Profik sem képesek rá, mert lehetetlen kiszámolni a napi energia szükségletet.
Nem tudom hogy bél problémára vagy pszichés okokból szeded a gyógyszert. Ha utóbbi, pláne oda kell figyelned mi az ami biológiailag lehetséges, mert vissza esel.
Szívesen segítek. De sokkal több adatra van szükségem. Privátba keress, ha gondolod.
Nem tudok csodát, nincs csodaszer, nem adhat más motivációt. Csak a helyes utat tudom mutatni, de neked kell végigmenni rajta. -
inf3rno
nagyúr
Amit esetleg meg lehet próbálni, hogy egy bizonyos időszakra korlátozod az evést. A többiek ebben tapasztaltabbak, hogy milyen felosztás az ajánlott. Én csak akkor csináltam ilyet pár évig, amikor nem volt kedvem reggelizni, mert nem éreztem éhesnek magam, de úgy kimondottan terv szerűen sosem csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.