Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz inf3rno #9681 üzenetére

Gratula, és már én is elkezdtem szépen fogyni!
    Éhomi vércukrod milyen? Én mérettem, és bizony bekopogtatott a prediabétesz, ahogy az már várható volt (családi erős hajlam is van). 6,8 és 6,9 mmol/L lett mérve, aztán OMAD-ra váltottam, és most már "csak" 6,6 mmol/L.
    Nagyon kevés tanulmány van egyébként a napi egyszeri étkezés hosszútávú hatásairól, és ezek nem konzisztensek, szóval bármi elképzelhető, de egyelőre fogyok is vele, meg javul a vércukrom is.
    Ami egyértelműen feltűnt, hogy OMAD-nál kiemelten fontos már érzésre is, hogy az az egyszeri étkezés ne legyen szénhidrátbomba. Szerintem ismerem annyira a testem, hogy némi küzdelemmel és odafigyeléssel elkerülhetem még a diabéteszt.
    77,7 kg vagyok perpill. Végső célom 70 kiló környéke. Az edzést kéne még visszahozni, az sajna még mindig nem épült vissza az életembe, bár a házfelújítás bizonyos értelemben akár annak is számíthat. :)

Szerk.: 11 és 13 h között tartom meg azt az egy étkezést, szóval időpont alapján ebédem van. Makrók, ásványi anyagok, vitaminok, rostok, rendben elférnek benne.

Új hozzászólás Aktív témák